Nepřijeli jsme jen něco hájit, to bychom byli naivky, řekl trenér Plzně Koubek

28.08., 22:33
Aktuality
Miroslav Koubek (© Viktoria Plzeň)

Plzeňští půjdou do čtvrteční venkovní odvety závěrečného 4. předkola Evropské ligy proti Heart of Midlothian s vítězstvím 1:0 z úvodního domácího duelu, jejich trenér Miroslav Koubek ale odmítl, že by ve Skotsku jen hájili náskok. Dvaasedmdesátiletý kouč od svých svěřenců očekává aktivní výkon a snahu skórovat. Je přesvědčený, že mužstvo týmově zvládne nahradit obránce Robina Hranáče, který o víkendu přestoupil do Hoffenheimu. Řekl to na tiskové konferenci.

Koubkovi svěřenci doma zvítězili díky gólu z úplného závěru nastavení a k postupu by jim stačila v Edinburghu i remíza. "Nebudeme spekulovat. Ale mohu prozradit, že budeme chtít být aktivní, vstřelit gól. Nepřijeli jsme jen něco hájit, to bychom byli naivky. Výsledek 1:0 není žádný náskok, to je ve fotbale minimální. Přesto je samozřejmě dobrý. Nemůžeme se ale na něj spoléhat, musíme se pokusit branku nebo branky vstřelit," citoval klubový web Koubka z tiskové konference.

"Branka v Plzni určila další taktické vedení nás i soupeře. Domácí s tím budou muset něco dělat, budou hrát jinak než v Plzni, to víme. Budou se tlačit do brány, do ofenzivy. Na druhou stranu zase budou otevřenější. My jsme doma v Plzni víceméně museli dobývat. Takže taktické myšlenky k zápasu jsou pro oba týmy dané," doplnil Koubek, který v neděli oslaví 73. narozeniny.

Skotský soupeř výsledkově tápe, od poloviny května v součtu s přípravou už desetkrát po sobě nezvítězil. "Hearts jako něco snadného? Tomu se musím vysmát. Hned po losu jsem věděl, že nás čeká velice těžká šichta, kvalitní a nepříjemný soupeř. Když v prvním kole skotské ligy remizujete s Rangers, nemůžete být špatným mužstvem. Nyní je to 1:0, ale máme k soupeři absolutní respekt. Rozhodně nic nepodceníme," řekl Koubek.

Západočeši o víkendu nehráli, neboť si nechali odložit ligový zápas s Olomoucí. "Určitě nám pauza přišla vhod. Na rozdíl od Hearts jsme měli jedno předkolo navíc. Zdálo se nám, že je na čase dle regulí toho využít. Trochu jsme odpočinuli, mohli potrénovat a zase trochu více navnímat soupeře z hlediska videa i taktické přípravy," uvedl Koubek.

Mezi úvodním zápasem a odvetou přišel o defenzivního lídra Hranáče, který přestoupil do Hoffenheimu. "Samozřejmě když vám odejde hráč národního týmu do bundesligy, asi to nějaký zásah do sestavy je. O tom nebudeme pochybovat. Nicméně fotbal hraje 11 hráčů, nikdy to není postavené jen na jednom. Každý je nahraditelný," uvedl Koubek.

"My jsme v tomto směru dostali výhodu v období letní přípravy, kdy byl Robin na Euru a prakticky v ní nehrál. A úspěšně jsme hráli s mužstvy jako Kodaň nebo Karlsruhe. Vyzkoušeli jsme si hru bez něj a známe ty alternativy. Správné a vhodné slovo je nyní tým. Musíme ho týmově nahradit, jde o věci taktického charakteru. Věříme, že se nám to podaří," dodal zkušený trenér.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele