Nespokojený Babbel po sezoně opustí kormidlo Luzernu

05.01.2018, 11:06
Aktuality
Evropské kluby mohou s ohledem na nadcházející léto zpozornět, volný totiž bude trenér Markus Babbel. Bývalý dlouholetý obránce Bayernu Mnichov kvůli neshodám s vedením po čtyřech sezonách skončí na lavičce švýcarského Luzernu...

Babbel už dříve v Německu vedl tři kluby. Stuttgartu se ujal krátce poté, co tam roku 2007 završil aktivní kariéru, Herthu v sezoně 2010/11 dovedl k návratu do Bundesligy a následně strávil osm neúspěšných měsíců roku 2012 na lavičce Hoffenheimu.

V Luzernu Babbel sbíral relativně uspokojivé výsledky. Přebíral ho v polovině října 2014 bez jediné výhry v sezoně, aby s ním finišoval na páté příčce. Jeho ligovým maximem je doposud třetí příčka z ročníku 2015/16.

Letos se však klubu ze severního předhůří Alp vůbec nedaří. V Evropské lize opět ztroskotal už v předkole a v domácí soutěži koketuje se sestupem. Na předposlední deváté příčce má na Sion pouze bodový náskok.

Babbel v Luzernu skončí, jakmile mu vyprší smlouva, kvůli špatné atmosféře v klubu. Ten o Vánocích náhle opustil tiskový mluvčí, přičemž 45letý trenér už delší dobu vede spory s výkonným ředitelem celku Kälinem, který mimo jiné odmítá adekvátně investovat do posil.

Autor: Tomáš Daníček / blick.ch

Komentáře (9)

Přidat komentář
Frantszek

Babbel jak Brno.

Našli jste na fotce chybu?

Reagovat
Frantszek

jako bych nic neřekl. Smazat, nereagovat. Spletl jsem si h os někým.

Reagovat
Frantszek

Ryan Babel zřejmě nebude Marcus Babbel jemné nuance v podobě mi to mohly napovědět

Reagovat
gunner123

Reagovat
Mustang™

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele