Newcastle má další posilu, dotáhl příchod Botmana

28.06.2022, 22:21
Aktuality
Sven Botman se stěhuje z Lille do Newcastlu United. Movitý anglický klub, jenž i s bonusy zaplatí až 40 milionů eur, podepsal s talentovaným obráncem dlouholetý kontrakt...

Kapitán nizozemské jednadvacítky dorazil do Lille před dvěma lety z rezervního týmu Ajaxu, okamžitě se usadil v základní sestavě a výrazně pomohl k překvapivému zisku titulu.

Botman na sebe upoutal zájem věhlasnějších evropských klubů a bylo pouze otázkou času, kdy odejde za lepším. Nakonec 22letého obránce získal ambiciózní Newcastle United, jenž má na sever Francie poslat 38 milionů eur a další dva miliony na případných bonusech.

Pro Magpies půjde o třetí nejdražší posilu po Joelintonovi a dalším brazilském hráči Brunu Guimarãesovi. Lille naopak výhodněji prodalo jenom Nicolase Pépého a Victora Osimhena.

Newcastle v tomto přestupovém okně získal tři nové akvizice - kromě Botmana natrvalo vykoupil Matta Targetta (Aston Villa) a ze sestupujícího Burnley přetáhl brankáře Nicka Popea.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (482)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele