Neymar: Dokážu si představit, že bych hrál za Bayern Mnichov

07.02.2013, 21:55
Aktuality
Je jasné, že přestup mladé hvězdy Neymara z Brazílie do Evropy je jen otázkou času. Vůbec jasné však není, kam tento útočník Santosu zamíří. Nejčastěji se mluví o Barceloně a Realu Madrid, ale sám Neymar nyní prozradil, že by nevylučoval ani Bundesligu a Bayern Mnichov...

O bavorském velkoklubu se jako o potenciálním Neymarově působišti začalo mluvit poté, co klub oznámil, že v létě převezme jeho otěže po Juppu Heynckesovi Pep Guardiola. A svou osobu v rozhovoru pro německou agenturu SID spojil s Bayernem i sám Neymar.

"Koneckonců všechny ligy jsou zajímavé, včetně Bundesligy," prohlásil Neymar, jenž si ve svých 21 letech podmanil brazilskou ligu. "Bayern je velký klub s neobyčejnými hráči. Hrát za Bayern je něco, co si dokážu představit. To není nic proti ničemu," možná trochu překvapila brazilská hvězdička, o níž se dosud mluvilo hlavně s již zmiňovanými španělskými velkokluby.

"Bastian Schweinsteiger je jedním z nejlepších hráčů, jaké jsem kdy viděl. Jsou to základy, které ho dělají silným: jeho poziční schopnosti, přihrávky a přítomnost na hřišti," vysekl německému záložníkovi poklonu Neymar, který se prozatím rozhodl nadále zůstat v Santosu a s přestupem do Evropy nespěchá. Navíc upozorňuje, že jeho kroky rozhodně nemusí vést na Pyrenejský poloostrov.

"O tom, že budu hrát v Evropě, sním od dětství, ale je také důležité, abych se cítil dobře a sžil se se zbytkem týmu. Nemusím nutně odejít do Španělska," uvedl Neymar, který se ucházel o závěrečnou nominaci na Zlatý míč, ale nakonec se do finálové trojky nedostal.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (437)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele