NIČÍ MOURINHO FOTBAL?

16.03.2005, 23:35
Aktuality
Prezident Fifa Sepp Blatter tvrdí, že trenéři ničí fotbal neustálým kritizováním rozhodčích. Reagoval tak na počínání portugalského kouče londýnské Chelsea Joseho Mourinha, který se po zápase Ligy Mistrů v Barceloně pustil do rozhodčího Anderse Friska a měl tak velký podíl na jeho předčasném odchodu do důchodu.

"Z těchto slovních útoků na rozhodčí se mi dělá zle. Měli by jsme si pamatovat jedno, když zaútočíte na rozhodčího, útočíte i na fotbal," řekl Blatter.

Švédský rozhodčí Anders Frisk opustil definitivně tuto krásnou hru po nařknutí Joseho Mourinha a také řadě výhružek , které byly adresovány jemu a jeho rodině po prohraném zápase Mourinhova týmu na Nou Campu.

Mourinho se totiž pustil do Friska za to, že se prý o poločase za ním stavil Rijkaard a domlouval se s ním na konečném výsledku. Čtvrtý rozhodčí Martin Ingvarsson si ale myslí něco jiného. "Nebylo tam žádné povídání mezi Rijkaardem a Friskem. Oni si jenom potřásli rukama před zápasem. Byli spolu maximálně dvě sekundy. Je velmi smutné, že Anders odešel, protože podle mě nepískal špatně."

Chelsea v dobře rozehraném zápase nakonec podlehla Barceloně 2:1 po sporném vyloučení Didiera Drogby. Tyto faktory trenéra Chelsea rozhněvaly natolik, že nepřišel ani na po zápasovou tiskovou konferenci. UEFA mu tak napařila hned dvojnásobnou pokutu, protože Mourinho ještě přišel s hráči do druhého poločasu o pět minut později, než bylo ustanoveno.

Jeden z hlavních představitelů UEFA Volker Roth tento týden řekl Mourinhovi doslova a do písmene, že je nepřítelem fotbalu. Bývalému trenérovi Porta se ale Rothova slova vůbec nelíbila a požaduje omluvu, jinak vše bude řešit u soudu. Sám Roth se výhružek nebojí a dodává: "Slyšel jsem, že mě Mourinho chce žalovat, ale nevím, k čemu jeho stížnost je."

Šéf Chelsea se poslední dobou zviditelňuje jen zápornými incidenty, třeba ve finále anglického ligového poháru svými nelichotivými gesty urážel příznivce Liverpoolu. Ale na druhou stranu mu nemůžeme odepřít jeho trenérskou genialitu, se kterou slavil vítězství v Lize Mistrů i Poháru UEFA s Portem. V Chelsea má taky dobře rozehranou partii, Premier League vede o jedenáct bodů a v odvetě podle mnohých expertů "předčasného finále" nakonec vyřadil španělského giganta Barcelonu a může se tak těšit na čtvrtfinále této prestižní soutěže.

Autor: David Kubáň

Komentáře (34)

Přidat komentář
HOST*Maniac

No to bude nejlepší....Mourinho urážel Friska a tak odešel, teď jsou nadávky na Mourinha a odejde a to zas bude kritizovat někdo jinej. Za pár let nebudou rozhodčí ani trenéři, protože všichni skončí kvůli tomu že jim někdo jednou nadával. Mourinho byl po zápase Barca-Chelsea asi moc emotivní, ale to se mu musí odpustit. Frisk z 99,9% odešel kvůli výhruškám na jeho rodinu a ne kvůli Mourinhovi.

Reagovat
HOST*Don Psycho

mourinho už mě sere

Reagovat
HOST*Brl

Nedrístaj. Nemal čo do toho kecať. Mohli podať protest. Nakoniec, keď Chelsea postúpila bol boh. Dúfam, že sa stretnú s AC a tí ich naučia, že dobrý musí byť aj útok. To bude betón proti betónu, len s lepším útokom AC.

Reagovat
HOST*:::

Neviem ci ho nici,ale v kazdom pripade je to jeden arogantny trener,ktory neuznava nikoho len seba!!!

Reagovat
HOST*Ollie98

Mourinho je čůrák. Fotbal se má hrát pro fanoušky a Chelsea ho hraje na výsledky.

Reagovat
HOST*

přesně. To je lepší Arsenál, kde padne aspoň více gólů. On má problém, že musí být nejlepší. Ale Barca mu ukázala, že jí nejde o pohár za každou cenu ale aby se na to taky dako koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby tam nebyl Moutinho? Možná tak 2.-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea by bola dobra aj bez Mourinha-to som si isty.Nieje to jediny dobry trener na svete.A pripominam,ze futbal hraju hraci a nie trener.Mourinho je dobry trener,ale ako cloveka ho neznasam-namysleny idiot.Som zvedavy,aky bude ked sa mu prestane darit-a myslim,ze to bude coskoro.Je to este mlady trener a ma za sebou obrovske uspechy-tak si mysli,ze je najlepsi na svete-ale ked pride obdobie krizi tak neviem neviem.Zatial podla mna az tolko toho nedosiahol-sice vyhral Ligu Majstrov-ale to mohla byt aj nahoda a stastie.Proste on este nema za sebou nejaky vacsi neuspech-takze nevie co to je preto je taky namysleny.Ale raz to pride.Myslim si,ze su este lepsi treneri ako on-lebo su skusenejsi a maju za sebou aj neuspechy

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ne že bych se ho snad chtěl úplně zastávat, ale to že vyhrál rok po sobě UEFU a LM náhoda asi nebude... Víc než Mourinho mě spíš sere jeho mecenáš Abramovič

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Jo, to máš recht. Abramovič je taky vocas. Za chvilu se Chelsea neřekne jinak než Soubor kreténů

Reagovat
HOST*yarda

Hm, já bych to až tak razantně neviděl, hráči jsou tam dobří, nicméně mě hodně sere kupování těch nejlepších, i když se pak třeba neprosadí...

Reagovat
smazaný uživatel

Pisal som,ze by to mohla byt aj nahoda-ale samozrejme to nebola len nahoda-on je naozaj super trener-ma super strategiu,ale tie uspechy nebudu trvat vecne

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Tak já si myslím, že jeho trenérské kvality jsou neoddiskutovatelné. Je možná nejlepší trenér na světě. Za dva roky vyhrál dva evropské poháry a míří ke třetímu. ALE. Je to největší debil od dob Gasoigna ve fotbale. Jeho vystupování, vyjádření a chování při a po zápasech je prostě přinejmenším buranské. Takto by se mohl chovat nějakej vydlák z Horní-Dolní, ale trenér jednoho z nejlepších mančaftů současnosti ...?

Měl by si uvědomit, že nezastupuje jen sebe, ale i družstvo, i klub, i Premier League a vlastně i fotbal jako celek. A takoví zástupci jsou vážně na prd.

A to se nebudu vyjadřovat o hře, kterou učí své hráče . O tom jsme se tady šířili už mockrát.

Takže nakonec: doufejme, že se BUĎ Murhovno vzpomatuje, uvědomí si, že při fotbale není sám a mohl by občas respektovat i soupeře A NEBO Murhovno z fotbalu co nejdříve zmizí a nebude ho kurvit.

Barca forever

Reagovat
HOST*yarda

Ve světě, kde rozhodují úspěchy, kde se cení víc cíl než způsob jeho dosažení (tj. hra mužstva a chování kouče) má naopak Mourinho šanci být na špici dost dlouho Za sebou má téměř nevyčerpatelný rozpočet a tým na úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

Od Blattera taková hláška teda sedí Myslím že je zkorumpovaný jako prase, akorát se to ještě neprovalilo. Nějaké kauzy se neprůhledným financováním šampionátů a velkých akcí už tu byly, ale vždycky se to ututlalo.

Z MORÁLNÍHO HLEDISKA, a to je pro mě nejdůležitější, může být Mourinhi geniální sebevíc, ale je to prostě arogantní fracek který si nevidí na špičku nosu a proto ho NEMÁM RÁD

Reagovat
HOST*vazquez

Mourinho je ako tréner dobrý-hlavne takticky-,ako človek neviem,musel by som ho lepšie poznať,rozhodne však nebol nabíjačom pri odstrele Friska.Myslím,že o toto mu určite nešlo a ani by som tieto dve veci nespájal do súvislostí.Je to trochu lacné.

Reagovat
HOST*henrri

Friskoj to už stejně nešlo. Udělal to nejlepší jak pro sebe tak i pro lidi co se dívaj na fotbal

Reagovat
HOST*PUYOL

Tréner dobry je,ale tu ligu majstrov čo vyhral bola nahoda.

Prešli cez jediný lepsi klub manchester-aj to s velkým štastim-Hlavička McCartneyho-ani sám nevedel ako ten gól dal.

Gól v 90 minúte-zase velka nahoda.

A finále??To bolo jasné,že kto dá prvý gól vyhrá

Inak určite je lepší tréner Rijkaard

A k tým výsledkom-s Crystalom Palace-včera-oni hraju na body nie na góly.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to je myslím dost blbost, Porto přešlo i přes La Coruňu, která vyřadila nadupaný Milán a ve finále přehrálo Monaco, které vyřadilo Real a lepšící se Chelsea. Tak jaképak náhody

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre-nieje to nahoda,ale to vyhrali hraci a nie on-mohli to vyhrat aj keby mali trenera napr.teba

Reagovat
exmafie

Tak tos napsal pěknou kravinu a tím nechci snižovat yardovi trenérské schopnosti...

Reagovat
exmafie

Reagovat
smazaný uživatel

Co si tym chcel povedat?

Reagovat
smazaný uživatel

No trochu som to prehnal Ale aj tak-niekedy sa da vyhrat aj bez dobreho trenera

Reagovat
Mr.Jindros

Nedá.

Reagovat
HOST*yarda

Tak nesnižuj, nebo řeknu strejdovi Karlovi B. a ten ti ukáže

Reagovat
HOST*

si fest chytrák ,co zmůže monako bez GIULYho

Reagovat
exmafie

A pointa tvého příspěvku se poděla KAM???

Reagovat
HOST*vazquez

Všetci,čo sa rozčuľujú na to,že tréneri nadávajú rozhodcom,by mali povinne chodiť na školenie na slovenskú ligu.Tu nadávajú rozhodcovi všetci a ešte sa ani zápas nezačal.Aspoň vie,na čom je. Figo mi to určite potvrdí.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne

Reagovat
smazaný uživatel

Je uspěšný ale je to kokot!!! Ničí fotbal stejně jako Rehagell

Reagovat
smazaný uživatel

Az tak nie

Reagovat
exmafie

No,to bež prohlašovat do Řecka,akorát si o tobě řeknou,že si trouba a zavřou tě do blázince...

Reagovat
antimadrista

Mourinho arogantní idiot

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele