Nizozemský trenér Advocaat se ujal reprezentace Curacaa

15.01., 20:25
Aktuality

Trenérský světoběžník Dick Advocaat převzal reprezentaci karibského ostrova Curacao, s níž se chce pokusit o postup na mistrovství světa 2026. Šestasedmdesátiletý nizozemský kouč na lavičce vystřídal prozatímního trenéra Deana Gorrého a přivedl s sebou svého dlouholetého asistenta Cora Pota. Informovala o tom místní média.

Curacao, které má zhruba 150.000 obyvatel, hraje na mezinárodní fotbalové scéně teprve od roku 2011, do té doby byl ostrov součástí Nizozemských Antil. Do kvalifikace MS vstoupí reprezentanti v červnu.

"Jsem potěšen, že budu moci přispět k rozvoji fotbalu na Curacau," citoval Advocaata server NOS. Do národního týmu by chtěl přivést i hráče narozené v Nizozemsku, kteří za Curacao mohou nastoupit.

Advocaat trénuje více než 40 let. Třikrát působil na lavičce nizozemské reprezentace, vedl také národní týmy Spojených arabských emirátů, Koreje, Belgie, Ruska, Srbska a Iráku, kde skončil v listopadu 2021. Na klubové úrovni stál na lavičce PSV Eindhoven, Rangers, Mönchengladbachu či Sunderlandu. Naposledy se už poněkolikáté vrátil z trenérského důchodu v roce 2022, kdy převzal druholigový ADO Den Haag, kterému chtěl pomoci k návratu mezi elitu. Na lavičce skončil vloni v létě.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
JackDaniels.

Aha čo ste mohli mat miesto Hašeka

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Nez tohohle, tak jsme asi radi i za Hašeka.

Reagovat
smazaný uživatel

On by dal stejně přednost nabídce Curacaa. Mimo sezónu hurikánů je tam lepší počasí.

Reagovat
St. Pauli

Navic za nas by ti nalezeni bludni Holandani nastoupit nemohli.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Strakosha

Bohužel Curacao mu nabídlo lepší podmínky, než by byl schopný FAČR

Reagovat
Mönchengladbach

Dick už tam je, těch máme dokonce mnohem víc než nějaké Kyrasau.

Reagovat
ratusek

Vodka+sprite+curacao

Reagovat
veikko

Dickovo Čuracao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele