Norimberk získal druhou českou akvizici, Ševčíka doplnil Karafiát

18.07., 12:48
Aktuality
Ondřej Karafiát (© FK Mladá Boleslav)

Začátkem srpna startuje nový ročník druhé nejvyšší německé soutěže a pro české fanoušky budou zajímavou podívanou představovat zápasy Norimberku. Tomu se před dvěma týdny upsal Michal Ševčík, jehož dnes doplnil Ondřej Karafiát.

29letému obránci na přelomu června a července vypršel kontrakt v Mladé Boleslavi a v uplynulých dnech absolvoval výkonnostní testy v Norimberku. Nový trenér Miroslav Klose byl s výkony fotbalisty spokojen a dnes byl oznámen podpis smlouvy.

"Důvěra vedení tohoto klubu mě moc těší, navíc se mi dostalo vřelého přijetí. Příprava na novou sezonu proběhla v obrovském tempu a nyní je na nás, abychom získanou energii přenesli na hřiště," prohlásil Karafiát.

Karafiát v minulosti oblékal dresy Žižkova, Českých Budějovic, Liberce a Slavie a v Mladé Boleslavi měl jisto místo v základní sestavě. Loni v české nejvyšší soutěži vynechal jenom dva zápasy a celkem si na své konto připsal 37 soutěžních startů, v zářijovém utkání s Hradcem Králové se zapsal do listiny střelců.

"Ondřej má spoustu zkušeností, v uplynulých letech byl stálou součástí základní sestavy a na rukáv navlékal i kapitánskou pásku. Jedná se o velmi inteligentního, defenzivně laděného fotbalistu, který může nastoupit uprostřed obrany i zálohy," pochvaluje si sportovní ředitel Olaf Rebbe.

Karafiát rozšířil počet českých fotbalistů působících ve 2. Bundeslize. Jedním z kapitánů Schalke letos bude Tomáš Kalas, v Kaiserslauternu pokračuje Filip Kaloč a v Hamburku se pokusí prorazit Adam Karabec.

Norimberk na české fotbalisty sází poměrně často a Karafiát společně se Ševčíkem rozšířili už tak početný seznam, v minulosti dres jejich nového zaměstnavatele oblékali Ondřej Čelůstka, Ondřej Petrák, Tomáš Pekhart, Adam Hloušek, Jaromír Blažek, Jan Koller, Tomáš Galásek, Jan Polák, David Jarolím, Pavel David, Pavel Kuka, Marek Nikl, Roman Hogen, Daniel Šmejkal a Luboš Kubík.

Autor: Tomáš Pavlík / fcn.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
srandamač

Tak teď aby si pisálci dělali velkou hlavu z toho, jestli se bude jednat o Ševčíkův Norimberk nebo Karafiátův Norimberk.

Reagovat
ratusek

Reagovat
mupi23

Karafiátův Norimberk porazil Schickův Leverkusen v poháru

V překvapivém zvratu událostí Karafiátův Norimberk porazil Schickův Leverkusen v poháru, a to i přesto, že jejich hvězdní hráči jako Ševčík a Karafiát se na hřišti objevili sotva na minutu. Přesto jejich přítomnost zřejmě natolik inspirovala tým, že dokázali přehrát silného soupeře. Na druhé straně Schickův Leverkusen, v jehož sestavě figurují jména jako Schick, Kovář a Hložek, neměl svůj den.

Absurdní chvíle zápasu

Zápas byl plný absurdních okamžiků. Schick, známý svými útočnými schopnostmi, se na hřišti neobjevil vůbec a přesto média o něm mluví jako o klíčovém hráči zápasu. Kovář, obvykle pevná opora týmu, zůstal na lavičce a Hložek, od kterého se očekávalo velké představení, se rovněž nezapojil. Jeden z hráčů Leverkusenu přitom překonal světový rekord tím, že vstřelil 10 gólů v jednom zápase. Na zápase bylo také několik českých příznivců, kteří svůj tým bouřlivě podporovali, což vytvořilo skvělou atmosféru a dodalo zápasu zvláštní význam.

Čeští hráči pod drobnohledem

Ševčík a Karafiát sice na hřišti strávili minimální čas, ale jejich přítomnost byla rozhodující. Karafiát po zápase řekl: "I když jsem hrál jen krátce, cítil jsem, že naše přítomnost na hřišti měla velký dopad na tým. Podpora fanoušků byla neuvěřitelná." Ševčík přidal: "Bylo skvělé být součástí týmu, který dokázal překvapit tak silného soupeře. Každý z nás dal do zápasu maximum, i když jsme se přímo k míči nedostali."

Hložek o výkonu Leverkusenu

Adam Hložek, který se v zápase rovněž přímo nezapojil, vyzdvihl výkon svého týmu: "Leverkusen hrál skvěle jako tým, ale nikdo jednotlivě nevyčníval. Byl to opravdu týmový výkon." Toto jeho prohlášení působilo zvláštně, protože jeho spoluhráč mezitím překonal světový rekord tím, že vstřelil 10 gólů. Přesto se tato informace zdá být v porovnání s ostatními událostmi zápasu zcela zanedbatelná.

Vyjádření předsedy svazu

Předseda českého fotbalového svazu, Petr Fousek, se také vyjádřil k výkonům českých hráčů: "Ševčík a Karafiát ukázali, jakou mají pro náš fotbal hodnotu. I když sotva vkročili na hřiště, jejich přítomnost byla klíčová pro motivaci týmu. Jsme na ně nesmírně hrdí. Každá vteřina, kterou stráví na hřišti, přináší neuvěřitelné výsledky. A nezapomeňme, že bez jejich přítomnosti by se Norimberk nikdy nemohl takto prosadit."

Norimberk: Výkon na jedničku

Výkon Norimberku, inspirovaný přítomností Ševčíka a Karafiáta, byl na jedničku. Tato dvojice hráčů, i když se na hřišti prakticky neobjevila, dodala týmu potřebnou morální podporu a jejich přítomnost na lavičce zřejmě motivovala zbytek týmu k maximálnímu výkonu. Karafiátův Norimberk se ukázal jako nečekaný vítěz proti Schickovu Leverkusenu.

Závěr

Zatímco Leverkusen zaznamenal několik rekordních okamžiků, hlavní příběh večera se odehrával kolem Norimberku. Ševčík a Karafiát možná strávili na hřišti sotva minutu a ani jednou se nedostali k míči, ale jejich přítomnost byla zřejmě klíčová. Zápas plný absurdních momentů tak skončil triumfem Karafiátova Norimberku, který si zaslouží uznání za svůj výkon.

Reagovat
Freedo

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Firkraag

WTF the fuck

Reagovat
ratusek

a kolik to teda skončilo?

Reagovat
ACSMan

Legenda ABC časáku

Reagovat
kilobyte

Tam byl článek, jak vyhrál nějakou soutěž v United, ne?

Reagovat
ACSMan

Na old trafford

Reagovat
fsada

Tak snad se tam chytne a nebude to jen poutník

Reagovat
Grupma

Jo, jen jsem si dal Karafiát do Fantasy, tak se klidí pryč Asi bude lepší, když to hrát nebudu nebo nám utečou všichni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele