O tomhle jsem snil několik měsíců, raduje se uzdravený Gavi

Včera, 09:27
Aktuality
Gavi (© JOSEP LAGO / AFP)

V hodně uvolněné atmosféře se hrálo včerejší utkání španělské ligy mezi Barcelonou a Sevillou, alespoň tedy z pohledu katalánského klubu. Ten na trávníku dominoval a vyhrál 5:1, po jedenácti měsících se navíc na trávníku znovu představil i Gavi.

Dvacetiletý záložník byl mimo hru od loňského listopadu a srazu španělské reprezentace. Z utkání proti Gruzii si odnesl přetržený zkřížený vaz a poškozený meniskus a musel na operaci, v září si konečně zatrénoval s týmem a o víkendu ho trenér Hansi Flick poprvé začlenil do nominace, aby ho v 83. minutě poslal i na hřiště. Gavi nahradil Pedriho, který mu předal kapitánskou pásku.

"O tomhle jsem snil několik měsíců a jsem vděčný spoluhráčům za to, jak mi všechno usnadnili. Nejtěžší na tom všem bylo to, že jsem zkrátka nemohl hrát, bylo to frustrující. Musíte si užívat každou chvíli, díky tomu si také začnete vážit všech ostatních věcí. Mám štěstí, že jsem zpět," prohlásil po závěrečném hvizdu.

"Fotbal mi hrozně chyběl, je to můj život, vždycky jsem ho hrál. Máte velké štěstí, když se vám dostane takového přivítání od fanoušků a spoluhráčů," dodal.

Gavi byl stabilním článkem sestavy Barcelony už od sezony 2021/2022 a včera za první tým katalánského klubu odehrál 112. zápas. Svěřenci Hansiho Flicka zůstávají na prvním místě tabulky španělské ligy a před sebou mají náročný týden - ve středu hostí Bayern Mnichov, v sobotu pak nastoupí na půdě Realu Madrid.

"Mám radost z výsledku a především Gaviho. Vidět tu atmosféru na stadionu a radost fanoušků, bylo to neuvěřitelné. Měl jsem husí kůži, neskutečné, něco takového ale mám rád," popisoval pocity z nedělního večera Flick.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
2miguel1

Vitaj späť Gavi! Chybal si

Reagovat
Moshe Dajan

návrat krále

Reagovat
blaugrana

Plemenny byk back in action.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Ta jeho vášeň mi chyběla. Ale co musím dodat. Jsou výkony Pedriho. Letos nejlepší záložník soutěže

Reagovat
Crustyq

Reagovat
whatever

Bad boy je zpatky, srdce a motor tymu. Jeho styl hry perfektne pasuje do Flickova fotbalu. Verim, ze Pedri a Gavi spolu muzou hrat na double pivotu. A verim, ze ACL Gavimu nebude branit v jeho stylu hry, kterej je hodne agresivni.

Od listopadu mame ten luxus, ze na 2 CM pozice mame Pedriho, Gaviho, Casada a De Jonga. Hodne luxusni zaloha. A pristi sezonu, az se vrati Bernal, muzeme De Jonga poslat dal, nikoho novyho neprivadet, a mit 4 hrace na 2 pozice. 3 z toho odchovanci plus Pedri hrac s nasi DNA. Casado i Bernal letos ukazali, ze na to maji, a ja je chci videt na hristi, potrebuji prostor. De Jong by jim bral prostor.

Reagovat
Rizek

Reagovat
ian.rush

tvl furt přemýšlím co je ta zkratka ACL

Reagovat
blaugrana

Poranenie predného skríženého väzu

Je dôležitá chirurgická liečba ?

Nasledujúci článok zahŕňa detailné informácie o anatómii predného skríženého väzu (ACL) a patofyziológie natrhnutia ACL, možnosti liečby poranení ACL spolu s opisom chirurgických techník ACL a jeho rehabilitácie, potenciálnych komplikácií operácie a výsledkov liečby. Tieto informácie sú určené na pomoc pacientom pri spolu-rozhodovaní sa o liečbe poranení predného skríženého väzu – ACL.

Reagovat
ian.rush

Jo tak to jo, to znám, to mi nedošlo. Jen mi to nedocvaklo z té věty.

Je to tak šikovně napsané, jako kdyby psal o osobě ... trenérovi atp... jakože ACL Gavimu nebude bránit v jeho stylu hry. (jako kdyby třeba AVB (André Villas-Boas) , TAA (Trent Alexander-Arnold) atp.)

Proto jsem si říkal, že žádného ACL neznám

Reagovat
-R2D2-

Zase ale kdo by měl bejt ten ACL, bejt to osoba? Aktuální claun Laporta. Jinou souvislost nevidím.

Reagovat
Keboto

Reagovat
Phillipinho

Ja si myslim, ze takhle hrajiciho Casada snad nemuze nikdo posadit, Jinak Frenkie asi tedy opravdu jasny prodej. Snad se z nej podari vytriskat co nejvice. Bernal pak zaujme jeho misto

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele