O2 získala práva na vysílání MOL Cupu, smlouva je platná do konce ročníku 2028/29

06.08., 16:23
Aktuality
Trofej pro vítěze MOL Cupu (© MOL Cup)

Tuzemský pohár MOL Cup se od nové sezony 2024/2025 stěhuje na stanici O2 TV Sport. Kanál fanouškům nabídne více než 20 přímých přenosů od prvního kola až po finále. O2 to dnes oznámila v tiskové zprávě. Nová smlouva podle ní platí do ročníku 2028/2029. O2 již má práva na vysílání všech zápasů nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže, která se od této sezony jmenuje Chance Liga. MOL Cup dosud vysílala Česká televize.

"Rozhodli jsme se investovat do dalšího atraktivního fotbalového obsahu, který ideálně doplní naši unikátní sportovní nabídku. Vedle všech zápasů z Chance Ligy mohou fanoušci nyní sledovat i domácí pohár MOL Cup. Navíc v O2 TV najdou všechny prestižní mezinárodní soutěže, jako jsou Liga mistrů UEFA, Evropská a Konferenční liga UEFA, německá Bundesliga či španělská La Liga," uvedla šéfka obsahu společnosti O2 Anna Lenerová.

O2 TV Sport k MOL Cupu zařadí také pravidelný televizní magazín. Úvodní přímý přenos se uskuteční ve středu 28. srpna od 17:30 hodin, kdy v prvním kole poháru přivítá divizní celek TJ Tatran Bohunice druholigovou Zbrojovku Brno.

Do poháru MOL Cup se každou sezonu zapojí téměř 150 klubů z celé České republiky. Úřadujícím vítězem je pražská Sparta, která v posledním finále porazila Viktorii Plzeň 2:1. Letenští tak mají od rozdělení federace na kontě rekordních osm vítězství a jsou nejúspěšnějším účastníkem soutěže.

Česká televize v aktuální sezoně nabídne přímé přenosy z druhé nejvyšší soutěže - Chance Národní ligy, druhou volbu má Sporty TV. Letos také jako jediná v Česku ČT vysílala přenosy z fotbalového mistrovství Evropy v Německu. Veřejnoprávní televize naopak od letošní sezony kompletně přišla o vysílání evropských fotbalových soutěží.

Čtvrteční vysílání z Evropské a Konferenční ligy UEFA místo ní přinese kanál Nova Sport 5, který doplní zápasy, které bude přenášet Sport 1 a Sport 2. Liga mistrů chybí na České televizi už několik let. Hlavní část nadcházející sezony bude v Česku dostupná na kanálech Premier Sport 2 a Nova Sport 3 až 6. Na stanicích Nova Sport budou i zápasy českých týmů v aktuálním předkole.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
pospech11

To by se mohla ČT zaměřit víc na zápasy na nižší úrovni ne ? Ten jejich projekt jak jezdí po okresech je celkem super.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Remt

Taky si to rad pustím, když jsem to zrovna v telce zachytil tak mě to bavilo

Reagovat
Pablos

Mám O2 muze mi to bejt jedno… ale tvl. aspoň ten pochcanej Mol cup mohli tý čt nechat

Reagovat
Imos

To má ČT za to jak přistupuje k druhý lize

Reagovat
Cotton

často úplně vynechávala kola

Reagovat
Imos

hrozně na to kašlou, jako chápu že tam není jednoduchý natáčet, ale že nejsou schopní udělat 3 zápasy za víkend jako dělali v lize vůbec nechápu

Reagovat
ratusek

Tak ono by to sledovalo pár lidí, takže se jim to asi nevyplatí.

Reagovat
Imos

to si nemyslím

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

No tak to nemusí dělat v plné televizní kvalitě, ale jako sporttotal stream z jedné dvou kamer + pak jeden šlágr kola naplno

Reagovat
ratusek

tak jako mohli by mít pokrytou celou druhou ligu. Ale do toho se jim nebude chtít jít. Vždyť ani nejsou schopni vysílat 1.hokejovou ligu nějak obstojně. Loni vůbec a letošní sezona byla aspon na sport plus a tak tři zápasy základní části přímo na ČT sport.

Reagovat
ratusek

Tak třeba k tomu O2 přistoupí líp a bude vysílat těch zápasů víc. ČT vysílala hovno a pak víc až od čtvrtfinále nebo semifinále a ještě ne vše

Reagovat
PL28

Jako celkově úroveň Kozohorskýho a spol.. To je tak ta úroveň dědiny, takže můžou rozšířit program o více zápasů I.A tříd apod.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Coutinho10

naopak jsem rád, nevážejí si toho, O2TV dá o dost víc zápasů do TV než ČT

Reagovat
eder

Pivo bude zadarmo a fotbal každej den... Zapomeňte!

Reagovat
realm75

O2 jsem si nedávno na tři měsíce zaplatil, stýskalo se mi hlavně po MotoGP, ale od té doby jsem párkrát kouknul i na ligu.

Reagovat
HV

True story!

Reagovat
inferno08

Teď, když to vím, mohu jít spát.

Reagovat
Coutinho10

super, super

konečně někdo, kdo si toho Mol Cupu bude vážit....ne jako ČT Sport a kdo ho bude dostatečně v TV propagovat a nebude vysilat až někdy od 1/4 finále, ale podle všeho víc zápasů ze všech kol

Reagovat
ratusek

Reagovat
Witcher

Nemaj házet židle na Kozu

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele