Občerstvení českých velkoklubů? Sparta zaostává za Slavií nejen v lize, chvályhodná Plzeň

Podcast Livesport Daily je s vámi takřka dva roky a už v pátek vám nabídneme 500. epizodu. Pro její přípravu jsme oslovili profesionálního kuchaře a velkého sportovního fanouška Martina Škodu, který spolu s námi objel devět českých fotbalových a hokejových stadionů a zhodnotil, jaké jídlo kluby nabízejí svým fanouškům. Někde ho občerstvení nadchlo, jinde odcházel značně rozčarovaný.
Minulý týden jsme vám nabídli pohled na stadiony Žižkova, Baníku, Bohemians a hokejových Pardubic a Sparty. Tentokrát přicházíme s druhou částí naší Tour, ochutnali jsme legendární litvínovskou klobásu na hokeji a pak jsme objeli velkou fotbalovou trojku - Spartu, Slavii a Plzeň. Zatímco jeden z pražských rivalů nás svou nabídkou nadchnul, ten druhý skončil v našem hodnocení hluboko v poli poražených.
Viktoria Plzeň
Naše ochutnávací výprava do Plzně dorazila právě na zápas, kdy Viktoria poprvé otevřela foodzonu. V ní fanouškům nabídla hamburger a sladké španělské churros. "Churros jsou skutečně výborné, křupavé, obstály by i na menu restaurace. Před stadionem si jde dát i plzeňské pivo ve skle, což je samozřejmě veliký nadstandard. No a skvělý byl hovězí burger," popisuje Škoda. "Ani tady to ale není bez zádrhelu. Ten největší vidím v tom, že je tu hodně zákazníků na málo stánků a fanoušci musí na své jídlo dlouho čekat. Ale samotná kvalita je vysoká."
Slavia Praha
Slavia na rozdíl do Plzně nabízí foodzony už dlouho a má celý tento koncept bezchybně vychytaný. Jamajské speciality, burger ve slávistických barvách, sekaná (kterou si hráči po zápasech objednávají až do kabiny) nebo plzeňské pivo do skla. To všechno je před zápasy v Edenu standard. "Atmosféra, kvalita i rychlost občerstvení jsou opravdu na špičce. Takovou pestrost jsme nikde jinde neviděli, mile mě to překvapilo a bylo to super. Všechno jsem to snědl, to mluví samo za sebe," popsal Škoda, který všechna jídla na Slavii velice ocenil.
Sparta Praha
Sparta nabídla naprosto odlišný zážitek než její pražský rival. Malý výběr jídla donutil naší výpravu k tomu, že musela ochutnat i grilovaný kukuřičný klas. Žádné z jídel navíc v profesionálním kuchaři nezanechalo větší dojem. "Je to smutný, strašná škoda. Klub s velkými ambicemi a velmi omezeným občerstvením. Takhle by to být nemělo, lidé by si s lepším servisem zápasy víc užili a byli by šťastní. Tady tomu prostě něco chybí," zhodnotil Škoda sparťanské občerstvení a posunul stadion na Letné až ke dnu našeho žebříčku.
Už v pátek najdete ve svých oblíbených podcastových platformách naší jubilejní epizodu, kde s kuchařem Martinem Škodou rozebereme všechny aspekty občerstvení na stadionu, klubům doporučíme tipy na zlepšení a Martin přidá i své gurmánské zážitky z cestování za fotbalem do zahraničí.
Komentáře (33)
Přidat komentářUpřímně šíři nabídky jídla na fotbale neřeším. Možná že je to už překonaný postoj a mladší si dají radši něco zajímavějšího, ale já si vždycky na fotbale dal rád klobásu. Žádný (často studený) párek (vznešeně v cizině zvaný frankfurter), žádné burgery, pizzy, churros a jiná jídla za 200. Prostě mi dejte pořádnou klobásu, krajíc chleba a hořčici. Pan kuchař to vidí jinak. Za mě tedy Sparta jídlem obstojí, myslím, že klobásu/cigáro máme na Letné chutné (nutno dodat, že na Slavii nebo jinde mi klobásy chutnaly taky). Co bych ale Spartě jednoznačně vytknul a co si myslím že je naprostá bída, je neschopnost obsloužit lidi během poločasové pauzy. Nezřídka kdy někteří chudáci chodí zpět na svá místa tak 55 minutě. To samé fronty na hajzly. Tohle se samozřejmě vyřeší až s novým stadionem, do té doby si klobasku na Spartě dám spíše výjimečně.
Tak to není divu, že ti chutnala klobása na Spartě, Slavii i Bohemce...
https://youtu.be/XabciHiannA?si=TsPfOTFn3udLMzhY
Tak kluby hledají "zákazníky" spíš než fanoušky. Udělat si ze zápasu zážitek, dát si tam skvělej burger, udělat si tam selfie,...
Fanoušci tam přijdou tak jako tak na tu klobásu, ale jim jde o tu novou generaci, která se jim na klobásu vysere.
Pico kdo si da na fotbale burger a jeste se s tim foti
obecne foceni zradla je vec co nepocjjopim asi nikdy. Na fotbale si dam klobasu, miluju treba indickou kuchyni ale rozhodne by me nenapadlo by si to dat na stadionu
OT: nema nekdo link na Extraligu ?
Tykačův párek je lepší než Křetínského párek. Kellnerová taky říkala...
Wow, neskutečný humor
Jak to jí twle? To má naklopený jak hadici na benzínce
Invisible dick
Sparťan no
jak dáša veškrnová havlův dick
Jakožto neutrála mě zajímá hlavně to, že v Edenu čekám na pití cca 1-3 minuty, na Letné klidně 10-15. Prostě tragédie, v podstatě pokud nechci zmeškat na Letné ani minutu zápasu, musím se smířit s tím, že buď přijdu dlouho předem, nebo se kompletně odejdu bez jídla a pití.
Jídlo neřeším, bez toho se naprosto obejdu, ale to pití mi vadí. Nemyslím nutně alkohol, ono být 2h bez jakékoliv pití není nic příjemného.
Jídlo jak říkám neřeším, klobásy mi vždycky přišly odporné a na burger, atd. si zajdu někam, kde vím, že to za tu cenu bude stát. Opravdu mi nezkazí zážitek, že během těch 2-3 hodin nic nesním. S tím pitím je to horší.
Letná
A na Slávku musím po čase opět vyrazit
Já to doma na gauči mám pořešené na pohodu. Ke klobáse klidně i bramborovou kaši a ještě se stihnu vyčůrat.
Ja jsem na Letnou jezdil rád.
Poprvé v 1992 a bylo super.
Klasická nenávist, dobré zradlo ( tehdy) , odporné pivo , zkurveni cajti se psama, stupidní pokřiky Sparťanů ( ti neuměli nikdy nic vymyslet) , většinou jsme prohráli , ale sranda k tak.
Náhodou bylo fajn.
Navíc tam k zpět skoro vždy vlak zadara
JEDINĚ VZLETNÁ. Klasickej sešívanej komik nadhodnocuje ten plevel z carefouru naproti. Choděj s igelitkama z Tesca přes most a v tom maj sady klobás, hezky to nasmrádne benzínama pod nima a pak to prodávaj jako specialitku do VIPu, kde to žerou ty bandy tlup co ani neví, že jsou na fodbale.
Nevěřím že jsem přečetl to co jsem přečetl
Taky nevěřím
Tvl. už to žrát nebudu. Úplně vidím, jak se do klobás v igelitu při přechodu přes lávku nad silnicí nasávají benzínový výpary. Úplně mi to pokazilo gurmánský zážitek.
Bože to je ale kravina.
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.
Registrace nového uživatele