Ochoa vyměnil Itálii za Portugalsko. Snem zůstává účast na mistrovství světa 2026, hlásí mexický veterán

14.09., 13:50
Aktuality
Guillermo Ochoa se nevzdává šesté účasti na MS. (© AFP)

AVS Futebol SAD bude se záchranou mezi portugalskou elitou pomáhat Guillermo Ochoa (39), který dorazil ze Salernitany. Mexický brankář se chce udržet v hledáčku reprezentačního trenéra, aby měl šanci dostat se na MS 2026, čímž by vytvořil rekord.

Ochoa si vyzkouší sedmé angažmá. Odchovanec CF América se před 13 lety vydal do Evropy, kde nastupoval za AC Ajaccio, Málagu, Granadu, Standard Lutych a právě Salernitanu.

"Důvod, proč pokračuji? Chci nadále chytat na nejvyšší úrovni, abych zůstal v hledáčku reprezentačního trenéra. Jet na mistrovství světa 2026 pro mě zůstává snem," vysvětlil Ochoa.

Pokud by se ostřílený gólman zúčastnil mistrovství světa v USA, Kanadě a Mexiku, stane se rekordmanem, protože by se jednalo o jeho šestou účast na světovém šampionátu. Vyrovnat by se mu mohli Cristiano Ronaldo a Lionel Messi, kteří se také představili na pěti MS. Oba posledně jmenovaní navíc na všech turnajích hráli, Ochoa byl v letech 2006 a 2010 náhradníkem.

Rodák z Guadalajary má na kontě 151 startů za Mexiko a v historických tabulkách je na třetím místě za Andrésem Guardadem (179) a Claudiem Suárezem (177). Ochoa s mexickou reprezentací pětkrát opanoval Gold Cup a na mistrovství světa opakovaně pomohl k postupu ze skupiny.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (10)

Přidat komentář
Bakary3

Tak na MS ho budou povolávat snad i v důchodu

Reagovat
Seydou Doumbia

musí, at má nejvíce ms v historii fotbalu očoa je další obrovský mistr, dnes už druhý týpek co tu má článek

Reagovat
Y.Cabaye

Když sem viděl jeho výkony na turnajích, vždycky sem se divil, že si takovej čapák nevychytal stabilnější angažmá v daleko lepších klubech. Třeba to je jen turnajovej gólman, nevím, ale rozhodně bych ho tipoval víc než na Ajaccio nebo Lutych.

Reagovat
Beči

Taky jsem to nikdy nechápal. Já ho vždycky kupoval ve Fifě

Reagovat
JFT97

Reagovat
Kucka

Reagovat
ladyboy arsenal

velkej sympaťák jako byl svýho času Campos

Reagovat
Sigma Olomouc

Hraje jen reprezentační fotbal

Reagovat
Ligy>Reprezentace

A reprezentační fotbal je žumpa. Ten může hrát i v 50 letech. Zrušit reprezentace!

Reagovat
Neutron

Teba zachvilu zrusia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele