Oczipka se stěhuje: Frankfurt vyměnil za Schalke

15.07.2017, 14:58
Aktuality
Schalke posílil Bastian Oczipka. 28letý bek posledních pět let patřil mezi stálice Eintrachtu Frankfurt, který za svoji oporu vyinkasoval 4,5 milionu eur. Obě strany se dohodly na tříletém kontraktu...

Oczipka je odchovancem Leverkusenu, upozornil na sebe však až na hostování ve druholigovém St. Pauli, se kterým si následně zahrál i německou nejvyšší soutěž.

Ani to mu však nepomohlo do sestavy Bayeru a následoval tak přestup do Eintrachtu Frankfurt, kde se rychlonohý bek vypracoval mezi nejspolehlivější na svém postu.

Nyní se bývalý mládežnický reprezentant dočkal odměny a minimálně na tři roky se stal hráčem Schalke. "Bastian je spolehlivý obránce, který má velké bundesligové zkušenosti. Dokáže si spolehlivě plnit defenzivní úkoly a ještě se starat o nebezpečí," pochvaluje si trenér Domenico Tedesco. "Chci poděkovat Eintrachtu Frankfurt za pět nádherných let," dodal Oczipka.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tieto polske nemehla to je strasny odpad

Reagovat
smazaný uživatel

https://en.wikipedia.org/wiki/Bastian_Oczipka

S Polskom nema nic spolocne, ked uz.

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme ze ma s polskom toho vela spolocneho oczipka je snad nemecke priezvisko?? je to potomok polskych sedlakov pristahovanych do Nemecka = odpad jak dnesni slovaci zijuci v nemecku

Reagovat
wishmaster

to už su aké komplexy toto

Reagovat
smazaný uživatel

Slovaci zijuci v Nemecku su odpad? Nuz teda potom si zrejme riadny potrat, asi nema vyznam s tebou sa dalej bavit...len dodam ze taky komplex som este nevidel.

Reagovat
Rudnevs

Keď prestupoval do Frankfurtu, tak to aj spomínal v rozhovore pre Frankfurter Rundschau, že jeho starý rodičia prišli pred mnohými rokmi z Poľska a od tej doby nemá žiadne záchytné body s Poľskom (teda okrem priezviska) a na EM 2012 bude fandiť iba Nemeckej reprezentácii.

No a neni to žiadne nemehlo, podľa mňa je to výborný ale nedocenený hráč. Postúpil do Bundesligy, zahral si Chamions League aj Europa League, bol taktiež súčasťou kádra reprezentácie U19, ktorá v roku 2008 vyhrala EM v Česku. A najmä je to spoľahlivý hráč, túto sezónu bol 33 krát v základnej zostave (raz mal stopku kvôli žltým kartám). Pri dnešných cenách je to za 5 mio. € od Heidela naozaj dobrý prestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Tak když po válce odešlo Německo z Horního Slezska, tak holt odešli za ním no...

Reagovat
Godwinson

S Polskem nemá nic společného

Reagovat
Tigerinho

jen prarodiče no...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, on uz vsak k Polsku naprosto nic neciti

Reagovat
Neuminho92

Zřejmě náhrada za Kolašinace ne ?

Reagovat
Neuminho92

Do těch transferů už dali dost peněz i když třeba Kono i Bentaleb už tu hráli jsem zvědav jestli půjdou nahoru tabulkou a budou hrát zase o poháry.

Reagovat
Chazy

NFL FANTASY - NÁBOR HRÁČŮ

Jestli tu jsou fanoušci NFL, nebo am. fotbalu obecně, uvolnilo se pár míst v eurofotbalový fantasy. Ta už má nějakou pětiletou tradici a tři úrovně se setupama a postupama. Místa jsou v nejnižší lize, ve který jsou nejmíň zkušení hráči, takže je to vhodný pro nováčky, vlastně i pro lidi, co znaj 10 NFL hráčů a vidí jen Super Bowl.

Celkově je fantasy ideální k tomu, aby člověk znalosti nabíral a rozšiřoval si je. Upozorňuju, že s fotbalovou fantasy to nemá moc společného, systém hraní je jiný (např. nemají všichni stejné hráče, každý je unikátní).

Přihlašování zde:

http://www.eurofotbal.cz/clanky/rozhodci-nfl-pokutovan-za-kravatu-42774/?nocount=1

Každý zájemce bude vítán. Ostatním se omlouvám za spam, jiným způsobem se to prostě bohužel provozovat nedá, nebo já ho aspoň zatím neobjevil.

Reagovat
blackhawk88

BREAKING: Rummenigge confirms AC Milan's interest in Renato Sanches but says there is no economical agreement yet. [SportBild]

"We've agreed with the coach that there will be no more additions in attack. That makes no sense"

Rummenigge on Alexis Sanchez: "I don't know what he said. We are no longer involved in this"

Cize tymto spekulacie ohladom Alexisa mozu skoncit

Reagovat
smazaný uživatel

bol by si rad pokial by siel Renato na hostovacku do AC?

Reagovat
blackhawk88

nie, ak na hostovanie tak jedine v ramci BuLi .. mam pocit, ze ma problem s adaptaciou v Nemecku, tak radsej nech ostane v Nemecku a hra v BuLi a nech si zvyka..ma 19 rokov, nie je to hotovy hrac do zakladu a potrebuje proste pravidelne hravat

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez si myslim. No ta hra aka sa hraje v BL mu uplne nesedi, Portugalska liga sa asi predsa len nehrava v takom tempe a ako pises potrebuje hrat. No a Serie A je asi tiez pomalejsia sutaz nez Bundesliga, cize suhlas

Ja by som ho osobne poslal hostovat do timu typu Schalke, Gladbach, Hoffe alebo pokojne aj ku nam.

Reagovat
vladino10

ešte v zime som čítal ze má problémy s nemčinou, to by si v taliansku moc nepomohol..rovnako by si musel zvykať aj tam, opäť nový jazyk a okrem toho ac dosť posilnilo a zrejme aj tie ambície budu vyššie, pokiaľ by sanches mal nejaké výkyvy formy tak by nemali prečo ho podržať, keďže by iba hosťoval

Snáď najhoršie možné riešenie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele