Od příští sezony budu trénovat Liverpool, potvrdil Arne Slot

17.05., 17:31
Aktuality
Arne Slot (© AFP)

Barcelona, Bayern Mnichov a Juventus řeší, kdo v příští sezoně usedne na jejich lavičky, Liverpool má v tomto ohledu jasno a co nevidět bude vše potvrzeno oficiální cestou. Jürgena Kloppa nahradí Arne Slot, už několik týdnů se na tom shodují média a tajnůstkařit dnes přestal sám kouč.

"Mohu potvrdit, že od příští sezony budu trénovat Liverpool," sdělil dnes stále ještě trenér Feyenoordu.

45letý Slot v minulosti vedl Alkmaar a jeho působení v Rotterdamu se zastaví na třech sezonách. Před rokem se svými svěřenci slavil zisk mistrovského titulu a letos přidal triumf v Nizozemském poháru. S hráči se předčasně rozloučil dnes dopoledne, fanoušci dostanou příležitost rozloučit se s ním v neděli odpoledne, kdy jejich tým čeká derby proti Excelsioru.

"Éra Arneho Slota se chýlí ke svému konci, pojďme si užít poslední momenty," nabádá vedení příznivce prostřednictvím sociálních sítí.

Slot má v přístavním městě smlouvu ještě na dva roky a Liverpool jeho příchod nevyjde levně, za vyvázání kormidelníka z kontraktu zaplatí 9,4 milionu liber.

Na Anfield Road na Slota čeká těžký úkol a pokusí se navázat na práci Jürgena Kloppa. Německý kouč přišel do Liverpoolu v říjnu 2015 a v sezoně 2019/20 ho dovedl k prvnímu ligovému titulu po 30 letech. Třikrát došel s klubem do finále Ligy mistrů a v roce 2019 soutěž ovládl. Ve stejném roce získal s "Reds" trofej i za triumf v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů. Na domácí scéně přidal v ročníku 2021/22 vítězství v Anglickém poháru i Ligovém poháru, posledně jmenovanou soutěž jeho svěřenci opanovali i letos.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
milan78

uvidíme jak dlouho, moc mu nevěřím

Reagovat
GrimeBaller98

Cekam Ten Haga cislo 2

Reagovat
Kuba408

A nebo to naopak bude dobré

Reagovat
jenage

A nebo něco mezi.

Reagovat
Kuba408

V první sezóně udělat TOP 4 a bude to dobré :D

Reagovat
penepi

Reagovat
vceradnesazitra

TenHag z Wishe

Reagovat
Golasso

On existuje i jinej?

Reagovat
PL28

Allegro

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
SunFells

Reagovat
sensei25

Hancko do Live?

Reagovat
Bandita_Harry

Mohol by, plus jeden ďalší stopér

Reagovat
DieryVonry

Aneb,kam redakci "vytříbený" smysl pro humor zmizel..

Čekal jsem něco jako název:

Prázdný německý slot na Anfieldu obsadí nizozemský Slot..

Reagovat
Mass

*Slut

Reagovat
oli9

Čas ukáže. Každopádně by to měl kdokoli těžké po Jurgenovi..

V létě ještě přijde několik odchodu... A stejně také nové posily. Bude to chtít čas..

Reagovat
Miguel19

OFFICIAL: Cole Palmer wins the award as Premier League Young Player of the Year.

Reagovat
Modřín2

Ještě Silva mohl vyhrát trofej za nejstaršího hráče sezóny.

Reagovat
Man__United

To může oznámit dřív než klub vydá oficiální prohlášení?

Reagovat
pobody's nerfect

Maximálně ho feyenoord vykopne a přijde gratis

Reagovat
PL28

Tak svým způsobem nerespektuje svůj nový klub. Řekl bych, že je slušnost počkat až to oznámí klub, navíc když ještě není konec sezóny a Klopp je stále ještě tam. Jasně, dávno víme že končí, ale citlivější by bylo z jeho strany no comment a počkat až to ofiko oznámí první klub.

Si vem že by to byl Moyes kdo by po oznámení odchodu Fergusona sám prohlásil že je jeho nástupce to by asi nebylo to pravý ořechový že

Reagovat
fenixLFC

to je blbost. vsetci vedia ze k nam prestupi uz x tyzdnov, neprisiel s nicim prevratnym. to nie je o nerespektovani noveho klubu, ale o respektovani a ucte k fanusikom predchadzajuceho klubu s ktorymi sa chce rozlucit. lucit sa s nimi a nepovedat kam alebo preco odchadza ked to aj tak vsetci vedia je zbytocne. inymi slovami toto je vyjadrenie pre feyenoord. u nas sa vsetko sustredi na rozlucku s kloppom takze to aj tak zapadne kedze to nie je nijak prevratna info

Reagovat
aragorn

Reagovat
Kucka

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Witcher

Takže Lingr do Liverpoolu to bude zajímavé po letech někdo v PL

Reagovat
Salfovic

Český Firmino.

Reagovat
juveforever

Holanďanom mimo Holandsko moc neverím, uvidíme možno prekvapí

Reagovat
Lojzík

Já už se těším

Reagovat
Coutinho10

jako s Feyenoordem odvedl dobrou práci, vyhrál s nima titul, hrál evropský poháry, nejenom EL, kde došel hodně daleko, ale i LM

takže pracovat s týmem umí, zároveň i má nějaký styl, který je pro soupeře nepřijemný, takže by nám mohl sedět a působí na mě, že autoritu bude mít rozhodně větší jak Ten Hag, takže za mě toto srovnání je mimo a věřím, že pod tím tým bude šlapat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele