Olayinka bude chybět aneb Události 21. kola FORTUNA:LIGY

01.03.2023, 12:27
Názory a komentáře

Ve 21. kole FORTUNA:LIGY si Slavia Praha doma poradila v Edenu se Slováckem 2:0 a udržela se tak v tabulce před Viktorií Plzeň, jež si doma poradila 2:1 se Slovanem Liberec. Poslední člen "velké trojky" Sparta Praha se i přes tříbrankové vedení strachovala ve Zlíně, kde nakonec vyhrála 3:2.

Na ostravský Baník si v jeho domácím působišti ve Vítkovicích vyšlápl Hradec Králové, který zde zvítězil 2:0. Velmi povedený zápas zažil Jablonec, Severočeši si doma posvítili na Teplice, v zápase celků ze spodku tabulky vyhráli 4:1 a svému sokovi odskočili.

Hned tři remízy se zrodily v posledním ligovém kole. Mladá Boleslav hostila České Budějovice, nestačilo jí ani dvojnásobné vedení, utkání skončilo 2:2. Stejný poměrem dopadl i duel Sigmy Olomouc s Pardubicemi, Hanáci srovnali v úplném závěru. Bohemians hráli s Brnem 1:1.

Zápas kola

Trinity Zlín - Sparta Praha

Sparťané mířili za jasnou výhrou, vedli 3:0. Zlín pak dvěma góly snížil a Pražané se nakonec o výhru strachovali.

Gól kola

1. Dominik Janošek (Pardubice)

Pardubická kometa poslední doby se znovu náramně trefila. Janošek z přímého kopu vymetl horní růžek.

2. Václav Sejk (Jablonec)

3. Jakub Řezníček (Zbrojovka Brno)

Jedenáctka kola

Brankář - Ondřej Kolář (Slavia Praha)

Slavii pomohl v domácím duelu se Slováckem čistým kontem a ne nadarmo se říká, že je zpět ve své staré formě. Asi nejdůležitější zákrok si připsal na konci prvního poločasu, když se balon u šestnáctky odrazil k Havlíkovi a jeho ránu levačkou musel Kolář pěkným skokem vyrazit.

Pravý obránce - Libor Holík (Viktoria Plzeň)

Povedený výkon celé plzeňské pravé strany proti libereckému Slovanu. Holík si s Kopicem vyhověl, v případě potřeby zastali vzájemně svou práci. Bek Viktorie podporoval ofenzivu, plnil si ale i své povinnosti vzadu. Učit se může od svého kolegy z druhého kraje Milana Havla.

Střední obránce - Martin Králik (České Budějovice)

Díky jeho brance si České Budějovice odvezly z Mladé Boleslavi alespoň bod, jelikož zařídil vyrovnání. Hora se ujal exekuce rohového kopu a jeho centr si ve vápně našel Králik, který překonal Šedu. Domácí brankář se ještě dožadoval odpískání útočného faulu, ale hlavní sudí branku uznal.

Levý obránce - Michael Leibl (Hradec Králové)

Otevřel skóre na Baníku, kde nakonec Hradec udržel i čisté konto. Laštůvka o malý kousek nedosáhl na rohový kop hostů, Leibl pak hlavičkou o zem zamířil do prázdné brány. Dva Baníkovci se míči snažili v cestě zabránit, ale marně. Tento výběh se zkušenému gólmanovi nepovedl.

Pravý záložník - Jan Kopic (Viktoria Plzeň)

Důležitá branka plzeňského špílmachra, proti Liberci otevřel v první půli skóre. Po centru Sýkory z levé strany přeskočil ve vápně Chorý hostujícího brankáře, jeho rána se od břevna odrazila přívětivě na hlavu Kopice, kterému stačilo balon doklepnout do prázdné brány.

Střední záložník - Vojtěch Kubista (Mladá Boleslav)

Po hodině hry vrátil domácím proti Českým Budějovicím vedení, Boleslav nakonec brala jen bod. Matějovský na něj od postranní čáry posunul balon, Kubista pak vypálil zpoza vápna a trefil se přesně na přední tyč. Janáček se natahoval marně a na své spoluhráče se poté zlobil.

Střední záložník - Robert Hrubý (Zlín)

Svým gólem rozjel tažení Zlína ze vyrovnáním, které se však nakonec nepovedlo a utkání skončilo 2:3. Vukadinovič poslal z pravé strany míč na hranici vápna, kde operoval Hrubý a jeho přesná střela k pravé tyči nedala Kovářovi šanci reagovat. Rychlá reakce na třetí gól soupeře.

Levý záložník - Peter Olayinka (Slavia Praha)

V létě odejde a bude chybět. Slovácku vstřelil oba góly Pražanů. Nejprve na něj hostující obrana úplně zapomněla, on si vyskočil na centr Zafeirise a hlavou se trefil přesně k tyči. Ve druhém případě Holeš zachytil přetažený pas, stříleným centrem vracel balon před bránu a Olayinka míč jen tečoval do sítě.

Útočník - Jan Chramosta (Jablonec)

Proti Teplicím si připsal gól i asistenci. Branku si připsal trochu se štěstím, když spolu se Sejkem postupovali na bránu, míč nejprve doklouzal k tyči a Chramosta už jej dorazil. Před tím asistoval na trefu Polidara, když jej brilantně našel z pravé strany v pokutovém území.

Útočník - Václav Sejk (Jablonec)

Výtečný zápas mladého útočníka. Nejprve využil výtečného centru Považance, aby svou hlavičku nasměroval za záda Grigara. Toho si při své druhé brance doslova vychutnal. Hübschman jej poslal za obranu a on teplického brankáře překonal lobem. Přidal i asistenci na gól Chramosty.

Útočník - Tomáš Čvančara (Sparta Praha)

Hned dvě branky si ve Zlíně připsal nejlepší sparťanský střelec letošního ročníku. Kuchta podržel v souboji balon, Čvančara vypálil. Rakovan jeho pokus vyrazil jen před sebe a následná dorážka už v síti skončila. Ve druhém případě na brankové čáře tečoval hlavičku Zeleného.

Nemělo by vám uniknout

Matěj Kovář si chtěl v malém vápně pomoci kličkou, málem z toho bylo vyrovnání.

Dvě žluté karty za dva různé zákroky během minuty? Martin Fillo to dokázal.

Bačkovský měl velké štěstí, že po jeho chybě skončil míč jen na břevně.

Pardubice mohly do dvoubrankového vedení, pomezní sudí však odhalil ofsajd.

Klíma přihrál Tijanimu před prázdnou bránu, ten ji ale minul.

Berkovec proti Prekopovi vytáhl výtečný zákrok.

VAR v akci

Chorého ruku VAR jako penaltovou neposoudil.

Kuchtův gól videorozhodčí kvůli ofsajdu neuznal. Podle komise chybně.

Změny v tabulce

Na čele ligové tabulky se nic nezměnilo. Slávisté mají na čele dvoubodový náskok na druhou Viktorii Plzeň, třetí Sparta na ně ztrácí pět, respektive tři body. Čtvrtá příčka patří už s velkou ztrátou Slovácku, pátý je Hradec Králové. Skupinu o titul momentálně uzavírá Sigma Olomouc.

Na sedmé místo už se propadli Bohemians, kteří ještě nedávno byli čtvrtí. Osmá je momentálně Mladá Boleslav, o bod méně má Slovan Liberec. Desítku aktuálně uzavírá Zbrojovka Brno, ačkoliv je tabulka ve druhé polovině hodně vyrovnaná.

Na jedenácté místo se znovu propadl Baník Ostrava, pod koučem Hapalem už se možná začíná viklat židle. Následuje dvanáctý Jablonec a poslední nebarážová pozice patří Českým Budějovicím. Čtrnácté místo obsadily Teplice, za nimi jsou Pardubice a nový poslední celek Zlín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
21
16
2
3
63 : 16
50
2
Viktoria Plzeň
21
15
3
3
42 : 17
48
3
Sparta Praha
21
13
6
2
47 : 21
45
4
1. FC Slovácko
21
9
5
7
24 : 29
32
5
FC Hradec Králové
21
9
3
9
25 : 25
30
6
Sigma Olomouc
21
7
8
6
32 : 25
29
7
Bohemians Praha 1905
21
8
5
8
34 : 37
29
8
FK Mladá Boleslav
21
7
6
8
30 : 31
27
9
Slovan Liberec
21
7
5
9
27 : 27
26
10
Zbrojovka Brno
21
7
4
10
31 : 41
25
11
Baník Ostrava
21
6
6
9
34 : 31
24
12
FK Jablonec
21
6
5
10
31 : 39
23
13
Dynamo České Budějovice
21
6
4
11
21 : 37
22
14
FK Teplice
21
5
5
11
26 : 49
20
15
FK Pardubice
21
5
3
13
19 : 45
18
16
FC Trinity Zlín
21
3
8
10
23 : 39
17

Autor: Petr Procházka

Komentáře (21)

Přidat komentář
shitcool

Zachyceno na sítích zase není?

Reagovat
monty25

Když nastoupí Sejkáček, dostaneme na fráček.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ty seš fakt zralej na Kosmonosy.

Reagovat
Lemond Laws

Slušný no

Reagovat
monty25

V tom případě i admin IG Jablonce.

https://www.instagram.com/p/CpIdP4UNW5i/

Reagovat
Lemond Laws

Mně se na tobě stejně nejvíc líbí, když se ti někdo směje nebo nadává, tak ti uplně s prázdnou hlavou reaguješ a jedeš dál to svoje

Reagovat
monty25

Ale docela mě štve, že jsem to nevymyslel já.

Reagovat
srandamač

Těch možností je, že tě něco určitě napadne. Podle mě je Sejk ze slušnýho oddílu STS Sejkovice Brod, proto mu to tak pálí.

Reagovat
Lemond Laws

Třeba by ti dal za odměnu lajk

Reagovat
Fernando_Torres

Jako vážně Kolář? Vždyť měl za celej zápas jeden jedinej zákrok, a to ještě na nepříliš nebezpečnou střelu z 30 metrů... Tohle chytají i gólmani v nižších soutěžích

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Lemond Laws

Jde nějak omezit reklamy před spuštěním videa u přiložených videí?

Jestli ne, tak si myslím, že moc lidí si to tady nepustí.. Ten souhrn kola je pak takovej divnej a navíc bez sociálních sítí....

Reagovat
Martin9719

11ka kola to je zase vtip. Kde je jako Sýkora?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je vyhledávací tlačítko? Na starém webu se dali hledat hráči, kluby, atp v políčku pro hledání. Na nové verzi ho nevidím. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, co je pravda na tom, že Sparta má titul ve svých rukách?

https://www.youtube.com/watch?v=Ci9jyVxmlnA&t=295s - tady totiž říkají, v čase 3:20 cca, že když do konce sezony vyhrají každý zápas, má titul. Já se ptám - jak je to možný? Jsou na Slavii o 5 bodů. Teoreticky si může Slavia dokonce dovolit rupnout na Letný, a přesto brát titul, nebo ne? Co mi uniká?

Reagovat
dantetomas

Bude dalsi vzajomny zapas v nadstavbe

Reagovat
ratusek

akorát ani jeden z těch tří týmů nevyhraje všechny zápasy. A to myslím ty, které nebudou vzájemné

Reagovat
Bakary3

Taková diskuze byla i v anglicky sekci

Za mě tohle tvrzení dává smysl ve chvíli, kdy to má ve svých rukách JEN Sparta, což nemá.

Stejně tak to ma tedy ve svých rukách i Slavia nebo Plzeň - a víc než Sparta, když mají víc bodů aktuálně.

To tvrzení je směrem ke Spartě nesmyslný, budi dojem, jak když jsou favoriti číslo 1, což jejich pozici fakt neodpovídá

Reagovat
Modi6

Mně bude Olayinka chybět určitě. Je to ohromný bojovník. Škoda že zvolil tu Crvenu zvezdu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele