Olomouc před jarní částí sezony opatrně pošilhává po elitní šestce

03.02.2022, 10:30
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (40)

Přidat komentář
vitecek15

Šestka by byl zázrak, ale podle mě na to hra v přípravě vůbec nevypadala (byť příprava je prostě příprava a v ostrým zápase to může vypadat úplně jinak) a ani tým na to není. Po sezóně snad konec některých starších borců (Greššák, Hubník, Hála, Zahradníček…) a postavíme zas pár nových mladých. Příchod Navrátila vůbec nepotěšil, ale uvidíme, třeba to bude lepší, než před těmi 6-7 lety, kdy odcházel.

Reagovat
kecipep

no Navrc si hlavně říkal o nesmyslnou mzdu, proto mě překvapilo, že my jsme mu nabídli maximum možného a vy jste ho stejně přeplatili... byť třeba o kousek, protože aspoň nemusí 2 hodiny denně dojíždět. Poslední místo v TOP6 si pohlídá Bolka, která půjde bohužel zase nahoru asi i v následujících letech

Reagovat
16Dave

Bohužel je zoufalé, jak České týmy zaostávají v platech oproti okolním státům. Když hráči z týmů jako je OStrava, Olomouc a pdobně utíkají bojovat o záchranu do Madarska a Polska

Reagovat
Bucky

Nejen v platech. Na domácích zápasech Legie je v téhle sezóně průměrná návštěvnost přes 15.000 lidí a to jsou v lize předposlední. To u nás neměla Slavie ani před COVIDem, když vyhrála titul. Jen tak tak to pokořila ve skupině o titul. A ani nemluvím o tom, kolik lidí chodilo, když sama hrála o záchranu. I na Teplice tehdy chodilo víc lidí. Jasně, Legie má větší stadion, takže víc naplní ty velké zápasy, ale i tak má návštěvnost bez výrazné změny, i když se jí nedaří.

Reagovat
smetos

Ta navstevnost podle me souvisi s poctem obyvatel. Ve zline, na slovacku, nebo v jablonci bude tezko chodit pravidelne 10tisic lidi. Prumer mezi 5-10 tisici by bylo krasne. Neni tu zadne lakadlo, pri vsi ucte k hracum kdyz nastoupi karvina s teplicemi tak si nikdo nerekne ze se pujde podivat jak to vali papadopulos, nebo prijede Grigar kamo jdem na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě nesmíš zapomenout že, ne každý chodí na soupeře, ale jaou zde i lidi kteří chodí pravidelně na svůj klub. A ty si říkají třeba hele dneska hraje náš klub doma, jdeme na fotbal. Ale souhlasím, že ta návštěvnost by mohla být vyšší

Reagovat
ondrasch77

Věčné téma...

Reagovat
Dru Zeree

Slavia měla před covidem přes 16K

Reagovat
Stannis Baratheon

A hlavně nemají žádnou konkurenci ve městě, pražští fanoušci se rozloží do 2 větších a pár menších klubů

Reagovat
naheCZ

Ta situace se záchranou se momentálně nedá srovnávat. My jsme byli v totálním rozkladu, to Legia není. Tam se boj o záchranu fakt neočekával, to ti tu návštěvnost ovlivní i větší prodej permic...

Reagovat
smazaný uživatel

S Minarem muze Olomouc na nejaky uspech zapomenout

Reagovat
vitecek15

Nemá moc co měnit. Peníze na přestupy nedostává, takže za mě je jeho práce OK. Nic extra, ale ani nic hrozného. Tým okysličuje každý rok nějakým příchodem, podařilo se mu pár zajímavých jmen (Radaković, Cana, Poulolo). Jím to opravdu není. To jiné žáby sedí na prameni.

Reagovat
žrout

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Zdechlina

Je v té lize vůbec někdo, kdo nešilhá?

Reagovat
thewall

Reagovat
Salfovic

Karviná kouká rovně do druhé ligy.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
8lampard8

Reagovat
žrout

Reagovat
žrout

Minář je tam úplně zbytečný, teda spíš zátěž. Zpátečnický buran, co odstřelí datovou analýzu proto, že mu nevyšel jeden pokus (z jednoho). Olomouc v lepším případě stagnuje už dlouhé roky a za to nese odpovědnost sportovní ředitel. Myslí si, jak není chytrej a zkušenej a co všechno neví, má strašně silácké a arogantní kecy, ale hovno z toho. Škoda takového tradičního klubu. Ale je to jejich volba, když ho tam nechávají a platí si ho.

Jinak mají pořád dobrou mládež, ale k ničemu jim to není, protože je neumí posouvat v dospělém fotbale ani výkonnostně, ani kariérně. Jediná šance je, že se v 19 jejich největší talenti seberou a odejdou jako Zima někam, kde s nimi budou umět pracovat a dostat z nich jejich maximální potenciál. To by si měl uvědomit i Daněk, jestli chce jít cestou Zimy, a nebo raději Falty, Housky a dalších, co včas neodešli a jak dopadli. Aspoň by na něm Sigma na české poměry solidně vydělala a vyplatil by se jí stejně jako Zima. Oni by si měli hlavně v Sigmě uvědomit své místo v českém fotbale a nehrát si na nějaký ambiciózní klub, co přece nebude prodávat své talentované hráče. Pak z toho není ani sportovní úspěch, ani dobrá kariéra pro talenty, ani prachy pro Sigmu

Reagovat
vitecek15

Tobě asi solidně hráblo…

Reagovat
žrout

V čem přesně?

Reagovat
vitecek15

1) Zpátečnický buran jen tím, že odstřelí datovou analýzu po 1 špatně podepsaném hráči? To nebyla analýza, ale v podstatě smyšlená data o tom Slovinci/Chorvatovi, nebo co to bylo za národnost. To analyzování nás stálo 200k. Jednoho hráče. Co nakonec ukázal, že by neměl ani na MSFL. Jinak další využívání této metody stojí cca 150k/měsíčně, tedy cca 2 miliony ročně. To je sakra vysoká částka za něco, co nám toho sice hodně poví, ale taky tak trochu falešně. V tomhle doporučuju přečíst dnešní rozhovor s Minářem (na iDnesňu, tuším).

2) Chytrej a zkušenej je. Ví, že jsme malý provinční tým, kde nemá ročně více než cca 5 milionů na přivedení hráčů. I kdyby se prodal celej tým třeba za 100 melounů, uvidí 5 milionů na to, aby přivedl další. V tomto pracuje fantasticky. Dokázal za hubičku přivést Uroše, co byl u nás TOP hráč (aby si to pak sám posral v hlavě), přišel zpět Hubník. Ale co je nejdůležitější - podržel Jílka, kterej už byl ve 2. lize prakticky odvolanej celým předsednictvem. Nebýt Mináře a jeho “bouchnutí do stolu”, nepostoupí Sigma zpátky zpět do 1. ligy a nepředvede tam výkon, kterej ji hned další sezónu posune do Evropy.

3) Dobrá mládež, kterou neumíme posouvat? A tohle je co za s*ačku? Sigma je v počtu odchovanců v 1. a 2. lize v TOP5. V rámci Evropy z českých týmu nejlepší za Spartou. To už je teda podle mě solidní měřítko. Proč by se talenti měli sebrat a odejít? Máme špičkové trenéry už od nějaké U15, špičkové zázemí, špičkovej přístup, ale hlavně - dostávají šanci v áčku. Ne každej se chytí, ale prakticky každej, kdo to dotáhne až do U19, si někdy skoro jistě kopne i v áčku. Byť třeba jen jeden zápas.

4) Falta a Houska byli asi tak 2-3 sezóny jedni z nejlepších na svých postech a vyždímali ze sebe maximum. Ani jeden by neměl na zahraničí, ale na TOP3 týmy v Česku ano. Jenže Falta to nemá v hlavě v pořádku a Houska bohužel i s výstrojí váží 50 kilo. S tím se nedá úplně pracovat.

5) Na ambiciózní klub si opravdu nikdo nehraje. Jsme střízliví, dokážeme zhodnotit, že na špičku nikdy mít nebudeme. Sem tam, jednou za 10-20 let, se nám podaří nějaký to hezký 3. místo, ale to bývá spíš silnej ročník, co po 4-5 sezónách v áčku prostě šlápne na maximum a podaří se to. Výš nikdy nemyslíme. Raději budu chodit na tým, co má v základu 8 odchovanců a hraje střed, lepší průměr, než na nějaký židovský pseudoprofesionály, kterým hraje v základu jeden odchovanec.

Suma sumárum - ano, vedení Sigmy není nejprofesionálnější, ne vždy s nimi souhlasím, ale upřímně - to, co jsi napsal, je prostě úplně mimo mísu. Na Sigmě jsem cca 6 let pracoval a jsem pyšnej na to, že takovej tým, co má krásnej stadion, výbornou mládež, 1. ligu nějakých 30 let a nejlepšího trenéra všech dob (Brückner), je zrovna v mým městě. Adios.

Reagovat
verv

Reagovat
žrout

Ad 1) Takže jako vrcholný manažer klubu nejen že nebyl schopen zajistit kvalitní datovou analýzu, což je jeho selhání, ale pak ještě kvalitní práci s daty hodí přes palubu jen proto, že i díky jeho neschopnosti jste přišli o 200k. A pak to ještě plácá do novin. Solidní manažer, toho byste si měli držet. Asi jako kdyby si vybral nekvalitního kouče, ten první zápas posral, on ho hned vyhodil a jeho dedukce by byla, že trenérům se nedá věřit, a proto to raději bude trénovat on sám (což teda btw. taky chvíli zkoušel, byla to pastva pro oči). Fakt tam nemáte nikoho lepšího?

A btw v tom rozhovoru na iSportu tvrdí, že jste měli toho hráče i vy sami nasledovaného, tak potom nevím, co to máte za scouting. Ale ono je jednodušší hodit to na to, že datová analýza selhala

Ad 2) je sice hezké, že vyzdvihuješ, jak díky němu jste se vlastně dostali skrze podržení Jílka z 2. ligy, ale nějak ti nedochází, že pod jeho vedením jste nejdříve do té 2. ligy sestoupili? To je u vás v pohodě? To jakože nic? Za to zodpovědnost nenese? Po jak dlouhé době to bylo? Vždyť to byla ostuda...

Ad 3 a 4) však já vím, že máte velmi dobrou mládež a mládežnické trenéry. Ale všichni vaši talenti zaostali za očekáváním (Houska, Falta, Plšek a další), pokud v čas neodešli hrát do náročnějšího prostředí. Úplně zbytečně jste je předržovali, přitom působení u vás jim nemělo už vůbec co dát. A vy jste propásli šanci je zpeněžit ve chvíli, kdy měli největší prodejní potenciál. Chceš mi tvrdit, že kdyby Zima nepřestoupil tehdy do Slavie, hrál by teď stejně tak díky Sígmě v Serii A a byl reprezentant? To těžko... Za 10 let bys pak možná psal jak teď u Falty nebo Housky, že na to nikdy neměl, protože měl na hovno rozehrávku a divnou postavu a pohyb a nevím co... Nebo to byl ve svých 20 Zima tak odstřelenej talent oproti tomu, jak na tom byli ti výše jmenovaní v jeho věku?

Reagovat
žrout

Ad 5) Pokud si nehrajete na ambiciozní klub, proč dělá Mynář ramena a "vykřikuje" do médií, že nemáte zájem prodávat Daňka? Nejste ambiciózní, ale nejste ani ochotní prodat odchovance, o kterého je zájem? A zpeněžit ho ve chvíli, kdy má největší tržní cenu díky v nízkém věku odehraným zápasům a zároveň velkému potenciálu do budoucna? Vy byste měli naopak ty talenty motivovat k tomu, ať udělají další kroky a vy na tom vyděláte. Ne jim ještě bránit. Zvlášť když jsi popsal vaše finanční možnosti. Takhle akorát zabrzdíte jejich vývoj a už nikdy z nich nedostanete to, co byste mohli mít. To vyjádření Mináře na mě působí, že dělá machra, že přece my nikoho prodávat nechceme a vaše prachy taky, tak táhněte. Tak co teda chcete, když nemáte ani nějaké sportovní ambice udělat úspěch a poháry? Jílek sám v rozhovorech teď říkal, že vlastně úplně nevíte, proč se zatím Daňkovi nedaří táhnout Sigmu a naplno rozjet ten potenciál. Už to začíná znova, ale vy ho chcete držet. Nechápu proč...

Se závěrem souhlasím. Je super, že klub s takovým zázemím a historií tady je, jen si pokaždé, když projíždím kolem stadionu, říkám, že by si zasloužil ve vedení někoho schopnějšího a lepšího. Ten klub má totiž díky kvalitní mládeži obrovský exportní potenciál, a kdyby to někdo schopný dokázal uchopit za správný konec a správně pojmenovat situaci a vaše místo na trhu, pak by klub mohl ze své mládeže mít násobně větší zisky, než teď má, a mohl by se i úplně jinak rozvíjet. Takhle v lepším případě stagnuje.

(V Olomouci jsem donedávna bydlel a teď bydlím taky v Ol kraji, jsem z Moravy)

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho moc taky nemusím, na druhou stranu Sigma fakt nemá peníze, takže je to složitější. Chtělo by to pořádnýho majitele. Druhá věc pak je, že kritizuješ to předržování hráčů, na druhou stranu to, že je někdo ve svým věku obrovskej talent a pak se jeho vývoj zpomalí nemusí bejt vždycky chyba Sigmy. Kalvach byl v Olmíku taky dlouho a nebýt úpadku Plzně a nešťastnýho zranění, tak už hraje v Bundeslize pravděpodobně. Falta na to nemá hlavou a Plšek byl vždycky pomalej, největší škoda je asi Housky.

Reagovat
vitecek15

Promiň, na tohle reagovat fakt nebudu. Z toho komentu vidím, že fakt netušíš, jak asi vrcholovej fotbal funguje. Třeba časem prozřeš. Nebo aspoň zajdi na stadion a sem tam zafandi.

Reagovat
žrout

Beru, že tomu moc nerozumím a třeba se mýlím. Píšu jen svůj fanouškovský pohled.

Můžu se ale zeptat na toho Daňka? To by mě fakt zajímalo a pokud máš vhled do dění v klubu...

Přece největší prachy se vydávají za takhle mladé talenty kolem 19 let, pokud klub nehraje o tituly a poháry a nemá je ještě jak posouvat díky sportovním ambicím. Sparta předržuje Hložka jen proto, že má sportovní ambice (titul, Evropa), ale stejně ho budou muset pustit nejpozději v létě. Už teď ho ten klub brzdí v rozvoji. Vy hrajete střed tabulky, to uhrajete i bez Daňka, ale pustit ho za pořádné peníze nechcete. O co vám tedy v jeho případě jde? Nebo celkově jakou máte v tomhle strategii? Ptám se, protože mě to fakt zajímá, konkrétně Daňkovi hodně fandím.

Reagovat
smazaný uživatel

Hroznej žvást

Reagovat
verv

Asi by sis měl přečíst celej rozhovor, kde to s tou datovou analýzou dost logicky vyvětluje. Je rozdíl, když do toho dává prachy třeba slavie, pro kterou je to zanedbatelná položka v rozpočtu a nebo Sigma, která místo toho pokryje plat nejlíp placenýho hráče v týmu.

Reagovat
žrout

V tom případě stačilo říct: nemůžeme si to dovolit, je to pro nás drahé. To beru a je to validní argument. Ale dělat závěry o datové analýze na základě jednoho pokusu a ještě když si objednali nějakou shit analýzu, to je fakt přístup vrcholného sportovního manažera? Co jako čekali? Že si zaplatí 200k navíc a mají zajištěný 100% úspěch v daném přestupu? Tohle uvažování bych čekal tak u své babičky, ale ne u sportovního ředitele klubu

Reagovat
verv

A četls aspoň, co o tom řekl? Však říká, že není proti tomu, ale teď si to vyhodnotili tak, že do toho radši investovat nebudou. Ale že někdy v budoucnu se k tomu můžou klidně vrátit.

Reagovat
žrout

Četl jsem celý rozhovor, ale proto říkám, že to je zpátečnický buran. Nepovedený přestup hodil na datovou analýzu, místo aby přiznal, že to posrali oni (on), a přitom pak tvrdí, že to je vlastně v pohodě věc. To ti přijde konzistentní názor?

A hlavně co čekali, že to bude hned fungovat? Mi to přijde, jak kdyby někdo nějakému vidlákovi prodal lepší hnojivo, ale on hned první léto neviděl výsledky z reklamy, tak se na to vysere, protože mu přece v katalogu slíbili, že mu porostou dvoumetrové dýně a ono ne. Očividně šli do té datové analýzy s naprosto nerealistickými představami jako správní vidláci, co vůbec nechápou, jak to funguje. Jinak by pak nemluvili takhle zhrzeně, že mají vůči datům nějaký blok, protože jim nevyšel hned první pokus. To je myšlení jak v pravěku...

Reagovat
verv

Ty máš na něho slušnou averzi, jinak si nedovedu vysvětli, že si ty jeho slova vykládáš zrovna takhle. On vůbec nehází nějaký selhání na datovou analýzu. Prostě si to zkusili a zjistili, že vzhledem k vynaloženejm financím to pro ně není přínos v současné době.

To jako každej, kdo nejede datovou analýzu je zpátečnickej buran, to je zvláštní způsob uvažování.

Reagovat
žrout

Za mě vede Sigmu špatně dlouhodobě, takže asi to je dlouhodobější u mě.

Každý takový není buran, ale zpátečnický za mě ano, pokud někdo tvrdí, že data nejsou potřeba. Podle mě třeba obdobně je zpátečnický i takový Rada kvůli odmítání moderních tréninkových metod, které jsou v mnoha oblastech objektivně přínosné.

Buran je Minář za mě proto, jak se chová a vystupuje. A že dělá ze sebe strašně chytrého, přitom je to podle mě naprosto podprůměrný funkcionář.

Reagovat
smazaný uživatel

Priprava je jedna vec a liga druha. Bohuzel Sigma a hlavne Jilek nema kvalitu na to trenovat prvoligovy klub. Ale teoretik potazmo “obecny” recnik na tiskovkach je to solidni. Jsem jeho velkym kritikem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele