Olomouc zahájila přípravu i se Zmrzlým, který ale míří do Slavie

05.01., 11:52
Aktuality

Olomoučtí zahájili zimní přípravu i s Ondřejem Zmrzlým, který je ale na odchodu do Slavie. Trenér Václav Jílek v rozhovoru s novináři připustil, že klubové vedení finalizuje podmínky transferu. Sigmě patří po podzimu páté místo a cílem Hanáků je udržet první šestku.

Čtyřiadvacetiletý odchovanec Sigmy Zmrzlý na podzim nevynechal v lize ani minutu, dal tři branky a na pět nahrál. I proto se dostal do hledáčku Slavie. Ve čtvrtek ale absolvoval společně s dalšími dosavadními spoluhráči fyzické testy. "Vím o tom, že v nejbližších hodinách má dojít k dalšímu jednání. Po něm budeme moudřejší," řekl novinářům dopoledne kouč Jílek.

Trenér Hanáků je v podstatě smířený s tím, že Zmrzlý odejde. "Ondra udělal na podzim obrovský kus práce, herně i kondičně je připraven na přestup, který ho ale prověří z hlediska mentálního," řekl o levém obránci Jílek.

Úvodních testů se ve čtvrtek nezúčastnili nemocní Lukáš Juliš a Pavel Zifčák, chyběl rovněž zraněný Jan Navrátil. Sigma vstupuje do přípravy s 23 hráči do pole a třemi brankáři.

Schéma měsíčního bloku přípravy bude pro Jílkovy svěřence netypické. Už v pondělí odletí mužstvo na osmidenní soustředění na Maltu, kde sehraje tři duely v rámci Tipsport Malta Cupu. "Je to hodně netradiční začínat hned pobytem v teple. Budeme kombinovat fyzickou přípravu s herní, bereme s sebou i hráče z B týmu, abychom mohli zátěž rovnoměrně rozložit," vysvětlil Jílek.

Po návratu absolvuje Sigma dva zápasy Tipsport ligy a pak zamíří znovu na jih. V Turecku už půjde o vyladění formy na soutěž. "Naše cíle se nemění, chceme být v elitní šestce. Nejvíce musíme zapracovat na stálosti výkonů a taky na produktivitě," poznamenal Jílek.

V tomto směru by Sigmě mohl pomoci gambijský ofenzivní hráč Ebrima Singhateh. Kmenový slávista hrál na podzim ve Vlašimi a měl by se nyní stát součástí obchodu za Zmrzlého. "Může hrát na křídle i jako podhrot, je rychlý a má schopnost se dostat do šance," vypozoroval Jílek přednosti dvacetiletého hráče. Nadějně vypadá i návrat dalšího útočníka Antonína Růska, který se po dlouhodobém zranění zapojil do přípravy.

Vedle Zmrzlého přijde Sigma zřejmě i o asistenta Milana Kerbra, jenž má posílit realizační tým Slavie místo Jaroslava Köstla, mířícího k reprezentaci. "Zatím je Milan s námi. Pokud ho Slavia osloví, není co řešit, je to pro něj velká šance posunout se dál. Budeme muset hledat náhradu, ale zatím nevím, kam se to celé bude ubírat," uvedl Jílek.

Sigma vstoupí do ligy 10. února v Liberci, na pátém místě tabulky ztrácí na čtvrté Slovácko sedm bodů, ale má k dobru odložený zápas v Teplicích.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zmrzlý je hráč v nejlepším věku, univerzál, dobrá posila. Co jsem ale četl, tak Trpišovský ho chce předělat na šestku, tak uvidíme. Vysokej je na to dost, obranný návyky má, ale je to další hráč, kterej v mládeži hrál útok, je předělanej na křídelního obránce a nakonec z něj bude šestka .

Tím pádem by mohl zůstat i Dumitrescu, ale uvidíme .

Reagovat
j_mrazik

Mám pocit, že dlouhodobě ze všech zajímavých hráčů se udělají defenzivní záložníci. Máme jich jak máku, ale kreativních hráčů málo.

Reagovat
Luxembourg

Máme jen Hromadu a toho raději ne

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nechápu proč nekoupí DM ze zahraničí, nebo proč tam nevytáhnou Holeše, Sinyana. Zkoušeli to už s Talovjerovem a jak to dopadlo...

Reagovat
KoryVCF

A Pech který je už podle mě ready do přípravy

Reagovat
Freedo

Na to jsem se chtěl zeptat! Je o něm nějaký info? V

Reagovat
kattos

To platí o naší zemi kompletně.

Máme Součka, Krále, Sadílka, super, ale jedinou desítku co naše země má se točí v hospodách

Reagovat
kilobyte

A i tahle desítka je slabá.

Reagovat
Firkraag

A to má být kdo ?

Reagovat
kattos

Reagovat
Firkraag

Tyvole, já to pochopil až teď

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Freedo

Je to zajímavá úvaha. Otázka je, jestli se tím nezbavíme jeho předností. Ale zase by mohl typologicky sedět do toho středu hřiště, kde máme pohyblivý hráče Oscara a Zafeirise, což vypadá o dost líp než minulou sezónu.

Nechci malovat čerta na zeď, ale říkám si, že by to mohla být náhrada za Oscara, kterej by třeba v létě mohl odejít. Protože mi přijde blbost, aby tam hráli dva levonozí vedle sebe, i když by bylo fajn mít někoho vedle Oscara, aby se mohl Zafeiris posunul výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Trpišovský avizoval tu změnu rozestavení, mohlo by to být zase 4-5-1 s tím, že Zmrzlý by byl sám na tý 6, a před ním by byli Oscar a Zafeiris, s Oscarem by alternoval Provod a se Zafeirisem Ševčík.

Zase by to ubralo místa v útoku, ale Jurečka s Burenem už hráli i na křídle, na hrotu by hrál Chytil.

Reagovat
Freedo

Takže by se hrálo 4-1-4-1? To mi přijde zvláštní, podle mě je v moderním fotbale lepší volba formace 4-2-3-1 kvůli dvěma štítovým záložníkům. Ale jedna věc je, jak to vypadá na papíře a druhá, jak to vypadá v zápase. Například Oscar obsáhne velkej prostor.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by to normální formace jako hraje třeba Liverpool (4-3-3) . Zmrzlý by byl na tý defenzivní pozici uprostřed nejspíš. Trpišovský tomu říká 4-5-1. Ale běžně i Trpiš dělal to, že jeden hráč se vytahoval z tý záložní řady na podhrot (Traoré, teď by to mohl bít třeba Zafeiris). Na druhou stranu tam Zmrzlýho můžou zkusit, bude to stát za hovno, a tak ho posunou do leva. Může se hrát i 3-4-3, tam by šel Malick třeba na levýho středního obránce a hrál by zároveň se Zmrzlým, kterej by byl na wingbacku atd . Trpiš to často točí a hráči mění formaci podle průběhu hry.

Reagovat
Freedo

Ta poslední možnost se mi líbí, Zmrzlý s Dioufem by se mohli prolínat jako to umí Douděra a Masopust na pravé lajně. Určitě to zvýší variabilitu. Spíš bych ale na stoperu viděl Zmrzlého, kterej už tam hrál v Sigmě a je i o trochu vyšší než Malick se svými 185 cm. Každý vyšší hráč je dobrej, loni nám centimetry při standardkách chyběly, pomohly i příchody Chytila a Tijaniho v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

pokud by Trpiš hrál 3-4-3, tak určitě Zmrzlého na wing backu, případně by rotoval s tím novým borcem z Norska na stoperu.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Cim min minut pro Hromadu, tim lip.

Reagovat
Luxembourg

Reagovat
žrout

Reagovat
naheCZ

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

Doufám, že jsme o něj aspon měli zájem i my. Ale chápu, že mega euro za hráče dávat nechcem, radši budeme hráče rozehrávat jentak. I když on se vlastně u nás za rok objeví v rámci super hostování, my ho rozehrajeme a Slavia si ho stáhne zpět a prodá jinam

Reagovat
Greny

Vy pry máte dle isportu zakázaný prestupy

Reagovat
ratusek

nějaký dluh ještě v rámci přestupu Tijaniho. Já se ani nedivím. Máme management na slovo vzatý. Třešnička na dortu by byla, kdybysme díky tomu přišli o nějakého hráče. Prý to má být dořešeno až v řádech několika dnů

Reagovat
dave30

Tak ještě by mohli posunout Janotku jako hlavního trenéra U19 (byl Holoubkův asistent) a Sigma by přišla nejen o Zmrzlého, ale také o 2 kvalitní trenéry...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele