Olympijský turnaj mužů - souhrn 3. kola

01.08.2012, 17:35, aktualizováno 01.08.2012, 22:47
Komentáře a souhrny
Brazilci proti Novému Zélandu potvrdili svojí suverenitu, Španělé s Marokem zase svojí střeleckou nemohoucnost - s turnajem se loučí s jedním bodem a bez vstřeleného gólu. V gólově chudém třetím hracím dni si postup zajistily Velká Británie, Senegal, Honduras, Egypt, Mexiko a Korejská republika...
Skupina A

Senegal - Spojené arabské emiráty 1:1

01.08.2012 20:45

Góly: 49. Moussa Konaté - 21. Ismail Matar

Senegal svůj cíl splnil a postoupil mezi nejlepších osm. Favorizované Uruguayce vyřadil díky vzájemnému zápasu, stejně jako v něm i dnes střílel za Afričany pouze Moussa Konaté, který má na svědomí všechny branky svého týmu. Proti Spojeným arabským emirátům jeho gól stačil na remízu 1:1.

Překvapivě to byli outsideři z Arábie, kdo se chopil otěží utkání a v úvodu zápasu diktoval tempo. Už ve třetí minutě se do balónu opřel Abdulrahman a div neotevřel skóre, jeho rána však nakonec skončila těsně vedle. I nadále se emiráty svého soupeře držely a nepouštěly jej do výraznějších šancí, střela Maneho nemířila mezi tři tyče.

Postupem času se přeci jen misky vah začaly převažovat na stranu Senegalců, chvíli po čtvrthodině hry byl vlásek od vedoucí branky kanonýr Moussa Konaté, který ve skluzu těsně minul krásný centr Souarého. Jenže pak znenadání zasáhli Arabové. Rašíd Eisa předvedl akci z říše snů, od poloviny hřiště uháněl s míčem, udělal kašpárky ze dvou obránců Senegalu, načež předložil Ismaeilu Matarovi gólovou přihrávku a 29letý forvard se nemýlil - 0:1.

Favorit utkání se snažil s výsledkem brzy něco udělat, ale slavil až po přestávce. Šest minut před ní ještě o vyrovnání přišel díky skvělému zákroku Sanqoury, od něhož se odrazila dělovka Zarga Tourého mířící do odkryté branky. Až v minutě číslo 49 se gólu dočkali a byl u toho kdo jiný než Konaté. Ten hlavičkou po centru Badjiho vsítil už čtvrtý gól na turnaji - 1:1.

A senegalský forvard mohl zakrátko přidat pátou trefu, jenže v obrovské šanci jej vychytal Chalid Eisa - stejně jako vzápětí po ráně Badjiho. Po nešťastném zásahu sudího se do obrovské šance dostaly emiráty, Al Hammadi však střelu otřel o jednoho z beků. Naopak deset minut před koncem mohl jít do vedení Senegal, Mbodji po chybě brankáře trefil tyč. Utkání tak skončilo remízou.

Více informací k zápasu

Velká Británie - Uruguay 1:0

01.08.2012 20:45

Góly: 45+1. Daniel Sturridge

Uruguay na olympijském turnaji končí! Po porážce se Senegalem nestačila ani na domácí výběr složený z Angličanů a Velšanů a po brance Daniela Sturridge prohrála s Velkou Británií 0:1. Hvězdné útočné duo Suárez - Cavani ani napotřetí nevsítilo ani branku a opouští Londýn se zklamáním.

Britové šli do zápasu s vědomím, že jim stačí bod za remízu, zato Uruguay vzhledem k výchozí pozici musela hrát na vítězství. Remíza by Jihoameričanům stačila jen v případě, že Senegal prohraje se Spojenými Arabskými Emiráty minimálně o čtyři branky. Aktivněji přesto začali utkání mohutně podporovaní Ostrované, kteří dnes nastoupili bez Ryana Giggse. Na jeho místo se postavil Scott Sinclair. Do sestavy se vrátil obránce Chelsea Bertrand i jeho spoluhráč Sturridge.

A byl to právě nováček v základní sestavě Sinclair, kdo se zapsal pod první zajímavější událost. Jeho střela ze sedmé minuty byla nicméně ztečována a brankář Campana s ní neměl výraznější problémy. Natahovat se musel Butland, když po centru Viudeze hlavičkoval nad stoper Coates. Břevno přestřelil i pokusem zpoza vápna záložník Ramirez.

Vzrušení v ochozech vzbudil v 28. minutě Ramsey, který převzal míč od velmi aktivního a s páskou hrajícího Craiga Bellamyho, otočil se s ním a křížnou ranou na zadní tyč jen těsně minul bránu. Stejně si vedl o chvíli později střelou z dálky obránce Taylor. Pearcův výběr se radoval až v samém závěru poločasu, gól do šatny vsítil po přihrávce Brittona Daniel Sturridge - 1:0.

Uruguay po "obrátce" musela nutně skóre otočit a k vyrovnání byla blízko už po osmi minutách. Suárez obral o míč nedůrazného Caulkera ve vápně a po kličce dalšímu obránci se ocitl sám před Butlandem. Mladý gólman nicméně domácí výběr skvěle podržel. Za čtyři minuty mohl pojistku Britům dát Sturridge, po nájezdu z boku ale Campanu neprostřelil. V šestašedesáté minutě pak na zadní tyčku kroutil technicky míč Taylor, jenže ani on síť nerozvlnil.

Snaha Jihoameričanů byla marná, nedokázali se dopracovat ani k alespoň platonickému tlaku, Angličané a Velšané drželi otěže zápasu pevně v rukou a nepouštěli soupeře do nebezpečných pozic. Pět minut před koncem navíc hrdina utkání Sturridge zpoza vápna málem zvýšil na rozdíl dvou branek, ale tygří skok k tyči uruguayského gólmana mu radost překazil. V závěru už docházelo spíše k potyčkám mezi hráči než k fotbalu a v samotném závěru Butland vychytal i přímák Suáreze. Domácí tým tak slavil druhé vítězství v turnaji. Favorizovaní Uruguayci jedou domů už po základních skupinách.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Velká Británie32105:27
2.Senegal31204:25
3.Uruguay31022:43
4.Spojené arabské emiráty30123:61
Skupina B

Mexiko - Švýcarsko 1:0

01.08.2012 18:00

Góly: 69. Oribe Peralta

Prvenství ve skupině B si po dnešní těsné výhře nad Švýcarskem zajistil výběr Mexika. Jedinou branku klání obstaral v 68. minutě Peralta. Zatímco Mexičané slaví jasný postup, Švýcaři se s turnajem loučí, ve skupině získali pouhopouhý bod.

Švýcaři vstoupili do utkání lépe a bylo na nich vidět, že chtějí dosáhnout své první výhry na turnaji a tím se ještě pokusit o postup ze skupiny. Po čtvrthodině hry se v nadějné pozici objevil Mehmedi, obrana soupeře nakonec situaci zvládla a Mehmedi v nebezpečné pozici nezakončil. Pět minut před koncem prvního poločasu se to povedlo jeho spoluhráčovi Emegharovi, mexický brankář Corona nemusel zasahovat, neboť balón zamířil těsně vedle. První poločas byl ze strany Mexičanů dost matný, ve 43. Minutě přišla vůbec první šance, ale stála za to. Giovani Dos Santos se uvolnil, ale pak narazil na skvělý zákrok gólmana Benaglia. Souboj Dos Santose s Benagliem se opakoval ještě v nastaveném čase, Mexičan z přímého kopu pálil a Benaglio jen kontroloval jak míč putuje opět vedle branky.

Šance Dos Santose ke konci prvního poločasu byly pro obranu Švýcarů velkým varováním. Krátce po změně stran mohl zajistit Mexičanům vedení Fabian, ale střela doprostřed branky příliš nebezpečná nebyla.

Evropský celek ve druhém poločase hodně zvolnil a byl za to posléze potrestán. Peralta ještě v 55. minutě neuspěl, ve velké šanci trefil pouze boční síť, ale dvacet dva minut před koncem už se trefil do černého. Přihrávka Giovani Dos Santose se dostala až k Peraltovi a ten přízemní střelou překonal Benaglia - 1:0 pro Mexiko. Pro Švýcary to byl direkt, ze kterého už se nevzpamatovali. Mexiko mělo i další velké šance, ovšem navýšení skóre se nekonalo. Aquin mířil vedle a Jimenéz orazítkoval břevno! Mexický výběr porazil ten švýcarský a díky prvnímu místu ve skupině si zajistil postup. Švýcaři se s turnajem rozloučili.

Více informací k zápasu

Korejská republika - Gabon 0:0

01.08.2012 18:00

Góly: -

Korea se rozešla s Gabonem bez branek a postupuje tak do čtvrtfinále z druhého místa za Mexikem, zatímco Afričané se společně se Švýcary s olympijským turnajem loučí.

Tým trenéra Hong Myung-Boa měl první šanci hned zkraje zápasu - levý bek Kim Young-Gwon našel dlouhým míčem Park Chu-Younga, s jehož střelou si však bez potíží poradil gólman Didier Ovono. Korejci si tento neúspěch mohli vynahradit o deset minut později, kdy Koo Ja-Cheol střílel z pokutového území ve velké šanci, ale Ovono jeho pokus úžasným zákrokem zneškodnil.

Po nudné čtvrthodince se Asiaté dostali opět ke slovu; spolupráce Yun Suk-Younga a střílejícího Koo Ja-Cheola se však neujala, když míč prolétl těsně vedle tyče. Gabon měl vůbec první příležitost v zápase až dvě minuty před přestávkou, nicméně o nic závratného nešlo - Lévy Madinda se sice dostal do pokutového území a vystřelil, ale korejský gólman s jeho pokusem neměl problémy.

Krátce po pauze už však bylo vše při starém, tedy na kopačkách Korejců. Ki Sung-Yueng rozehrál rohový kop, Park Chu-Young zpracoval vysoký míč hrudí a vypálil zblízka nad. Neuspěl ani sám Ki Sung-Yueng, který se v následujících minutách dostal do střelecké příležitosti hned dvakrát, ale pokaždé mířil mimo.

Okřídlené "nedáš - dostaneš" se málem naplnilo v 65. minutě. Madinda se z podobné pozice jako před přestávkou dostal k ráně, která k velké úlevě Korejců skončila pouze v boční síti. Gabon se mohl dostat do překvapivého vedení ještě o 15 minut později, kdy Jerry Obiang zaregistroval vyběhnuvšího Jung Sung-Ryonga a pokusil se ho přelobovat, jenže korejský gólman se stihl včas vrátit a míč vyrazit nad břevno.

Když následně neuspěl ani Ji-Dong Won na jedné a Steve Nzambe na druhé straně, dospělo utkání až k bezbrankovému konci. Korejci nyní čekají na to, kdo vyhraje skupinu A - a s kým se tedy utkají o semifinále.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Mexiko32103:07
2.Korejská republika31202:15
3.Gabon30211:32
4.Švýcarsko30122:41
Skupina C

Brazílie - Nový Zéland 3:0

01.08.2012 15:30

Góly: 23. Danilo, 29. Leandro Damião, 52. Sandro

Brazilský výběr znovu potvrdil svou třídu, Novému Zélandu nedovolil skórovat a zaslouženě vyhrál o tři branky. Předvedená hra navíc bavila diváky. Svěřenci trenéra Menezese sice dohrávali utkání bez vyloučeného Alexe Sandra, přesto zápas zvládli a jsou první.

Od Brazilců se neočekává nic jiného než vítězství. Zároveň bývá dlouhodobou tradicí atraktivní pojetí hry a rychlá kombinace. Upřímně, s trojlístkem Leandro Damiao - Lucas - Neymar se dají očekávat velké věci a pravá fotbalová samba. Dnes Brazilci smetli Nový Zéland, o branky se podělili Leandro Damiao, Danilo a Sandro.

Trenér Mano Menezes nechal odpočívat hráče jako Romulo, Oscar nebo Hulk, do hry naopak nasadil dvojici z Porta v podání Alexe Sandra a Danila, do brány se postavila nová akvizice milánského AC, mladík Gabriel. Menezesův protějšek na lavičce Nového Zélandu nasadil elitní útočnou dvojici Shane Smeltz - Chris Wood.

Brazílie vtrhla do utkání s ničivou silu, už na začátku hry vběhl do pokutového území Neymar, jeho akci však zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Stejný útočník mohl poslat Brazílii do vedení, ale nezpracoval Marcelovu nahrávku právě nejpřesněji.

O vstřelení branky se snažili také hráči Nového Zélandu, ale Rojasovu ránu Gabriel v klidu chytil. Uhodilo však na druhé straně, Damiao si narazil míč s Danilem a mladý hráč Porta zakončil přes padajícího brankáře O'Keeffea - 1:0.

Již vzápětí padl druhý gól utkání. Marcelovu krásnou patičku zpracoval do běhu Alex Sandro a naservíroval míč před prázdnou bránu. Tam stál na svém místě Leandro Damiao a vstřelil druhý brazilský gól. Ještě v rámci prvního poločasu zahrozili oba hrotoví útočníci, po jedné ráně si připsali Neymar i Damiao. Brazílie však již spíše jen kroužila kolem pokutového území a vyčkávala na své šance.

Ty přišly ve druhém poločase. Marcelův přímý volný kop dopravil do sítě záložník Tottenhamu Sandro a utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Svěřenci Mana Menezese mohli přidat i další branky. O chvíli později se prohnal podél postranní čáry Rafael, na jeho centr ale Neymar nedosáhl.

Jedinou vážnější situací pro brazilského favorita bylo vyloučení Alexe Sandra. Portský talent obdržel v krátkém sledu po sobě dvě žluté karty, logicky tedy nemohlo následovat nic jiného, než karty barvy červené. Poté se Brazílie sice trochu zatáhla, za zmínku ale určitě stojí Marcelův lob přes brankáře O'Keeffea. Ten ale gólem neskončil a tak se skóre již nezměnilo.

Více informací k zápasu

Egypt - Bělorusko 3:1

01.08.2012 15:30

Góly: 56. Mohamed Salah, 73. Marwan Mohsen, 79. Mohamed Aboutrika - 87. Andrej Varankow

Druhým postupujícím týmem ze skupiny B Olympijských her se stal Egypt. Ten dnes v rozhodujícím vzájemném souboji s Běloruskem uspěl, zvítězil přesvědčivě 3:1 a dostal se na druhé místo za Brazílii. Bělorusko nakonec obsadilo třetí příčku a s turnajem se loučí.

Do zápasu vstupovalo z o něco výhodnější pozice Bělorusko. Oba týmy podlehly favorizované Brazílii, zatímco Evropané však dokázali zdolat Nový Zéland, Egypt bral pouze bod za remízu. Bělorusku tedy stačila k postupu i remíza, naopak Egypťané měli nůž na krku. A zatímco v prvním poločase se ho ještě zbavit nedokázali, po přestávce přidali a slaví zasloužené vítězství.

Bělorusko poprvé zahrozilo už po několika desítkách sekund hry, stoper Bardini ovšem hlavou po rohovém kopu nezamířil přesně. Na druhé straně se Afričané ukázali nádherně sehranou akcí, bohužel pro ně však poslední přihrávka před prázdnou branku směřovala do ofsajdu. Egypťané se s postupem času osmělovali a začali ovládat střed hřiště, vyložené šance si ale vytvářet nedokázali. Aktivní byli hlavně kapitán Aboutrika a Mohamed, těm však ve finální fázi vždy něco málo chybělo. A tak mohli jít v poslední minutě prvního poločasu do vedení Bělorusové. Bardini poslal do šestnáctky vynikající centr, na který si naskočil Kuzmenok, jenže těsně minul.

Bělorusko mohlo o svém postupu rozhodnout také tři minuty po návratu ze šaten, Dragunovu gólovou střelu ale v poslední možné chvíli zblokoval na roh Saad. Nevyužitých příležitostí nakonec mohou Bělorusové pořádně litovat, v šestapadesáté minutě totiž Egypt svou premiérovou opravdovou možnost v utkání využil. Mohamed si naběhl za soupeřovu obranu na perfektní dlouhý pas, zachoval chladnou hlavu a bezpečně poslal míč podél gólmana Gutora až do sítě.

Bělorusové ale zbraně ani náhodou nesložili a o deset minut později měli na dosah kýžené vyrovnání. Nejprve pálil z hranice šestnáctky Aleksijevič, zblízka pak ještě dorážel Kornilenko, egyptský brankář El Shenawy však vytáhl dva fantastické zákroky a držel své čisté konto. V sedmdesáté třetí minutě přišla nakonec rozhodující trefa, když Ramadan našel před brankou volného Mohsena a ten nezaváhal.

Pojistku přidal jedenáct minut před koncem Aboutrika, jenž těžil z další krásné akce a gólové přihrávky Gabera. Bělorusové se s turnajem rozloučili alespoň čestným zásahem, který zaznamenal v osmdesáté sedmé minutě hlavou Voronkov. Egypt postupuje a ve čtvrtfinále se s největší pravděpodobností utká s Japonskem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Brazílie33009:39
2.Egypt31116:54
3.Bělorusko31023:63
4.Nový Zéland30121:51
Skupina D

Japonsko - Honduras 0:0

01.08.2012 18:00

Góly: -

Japonci se s Hondurasem rozešli bezbrankovou remízou a postupují tedy z prvního místa, aniž by v dosavadním průběhu turnaje inkasovali jediný gól.

Povedlo se jim to přitom s pouhými dvěma střelenými brankami (a dvěma výhrami 1:0). Honduras, papírový outsider skupiny, si čtvrtfinále zajistil také - na úkor Španělů s Maročany, čímž se postaral o první velkou senzaci turnaje. Japonsko se ve čtvrtfinále utká s Egyptem, zatímco na Hondurasany čeká favorizovaná Brazílie.

Vzájemné utkání obou úspěšných celků však příliš záživné nebylo. Prvních 35 minut nenabídlo prakticky žádnou zajímavou akci a bylo vyplněno spíše silovou hrou a agresivním bojem o každou část hřiště. Do největší šance se dostal Yuki Otsu, jenže jeho dalekonosná střela nemohla vyvést gólmana Mendozu z míry. Na druhé straně se pokoušel pálit z dobrých 35 metrů Lozano, ale přestřelil.

6 minut před přestávkou se konečně urodila nebezpečná situace, a to na straně Hondurasu. Johnny Leveron poslal vysoký centr Jerrymu Bengtsonovi, který míč výtečně zpracoval na prsa, prosmýkl se mezi dvěma obránci a vyslal na Gondu přízemní střelu, jenže japonský brankář si poradil jak s ní, tak s následnou dorážkou Maria Martineze.

Druhou půlku začali lépe Japonci, ale dostat se až k honduraské bráně se jim zkrátka nedařilo. Diváci se tak pronudili celým poločasem a z letargie je vytrhly pouze tři okamžiky: poprvé 81. minuta a přímý kop Takaši Usamiho, který se snášel přesně do vinglu, ale José Mendoza ho dokázal zlikvidovat.

Nejdůležitější zákrok zápasu si Mendoza připsal krátce poté, když zblízka vychytal střídajícího Kensuke Nagaie. A když se neujala ani hlavička Kazuji Jamamury z poslední minuty, rozdělili si oba soupeři po jednom bodu.

Více informací k zápasu

Španělsko - Maroko 0:0

01.08.2012 18:00

Góly: -

Kdo by to byl čekal, že Španělsko ani napotřetí na Olympijských hrách nevyhraje! Úřadující mistři světa i Evropy z Londýna odjedou z posledního místa skupiny D, navíc bez jediné vstřelené branky. Nepostupuje ale ani Maroko, to končí třetí...

Španělé přitom znovu své šance měli, dnes zřejmě dokonce nejvíce ze všech tří zápasů. Přesto jim brána soupeřů zůstala zakletá. Herně to ovšem ani napotřetí rozhodně nebylo ideální ze strany favorizovaného celku, svěřenci Luise Milly dovolili soupeři taktéž solidní množství příležitostí, sami navíc v postupném útoku dělali chyby. Celkově se hrálo poměrně dost zajímavé utkání, které mohly na svou stranu strhnout oba týmy, jenže branka nakonec nepadla...

Jako první zahrozili Maročané, a to ze standardní situace z nějakých třiceti metrů. Do balónu se pořádně opřel Labyad a protáhl De Geu, ten však stejně zasahovat nemusel, míč totiž skončil těsně vedle levé tyče. V patnácté minutě si pak na dobrý centr Barrady naběhl Feddal a z velmi dobré pozice nebezpečně hlavičkoval, jenže přestřelil. Španělé o sobě dali poprvé pořádně vědět v minutě devatenácté, spolupráce Maty s Adriánem však skončila vynikajícím obranným zákrokem Noussira.

Pokračovalo se ve vysokém tempu, další možnost pro Maroko přišla za deset minut. Povedená akce na jeden dotyk skončila centrem, na který nedosáhl Amrabat, zakončovat však mohl ze zadní tyče Barrada, jenže rána mu nesedla a De Gea zůstal nepokořen. Po půlhodině hry mělo Španělsko obrovskou šanci dostat se do vedení, Matovu skvělou individuální akci ale nedokázal Adrián zužitkovat, jelikož trefil tyč. Ještě do poločasu pak zahrozili Javi Martínez a Oriol Romeu, do kabin se ale šlo za bezbrankového stavu.

Po návratu ze šaten začali opět o něco lépe Maročané, lob Amrabata ovšem skončil mimo tři tyče. V šestašedesáté minutě nahradil na trávníku Muniaina Koke a od té doby Španělé zabrali a začali soupeře jednoznačně přehrávat. Mata, ke kterému se dostal odražený míč, mířil chytře, avšak vedle. Zdaleka největší příležitost celého zápasu pak měl na kopačce Adrián, jenže se úspěšně vyhnul ofsajdové pasti Maročanů a najednou postupoval úplně sám na Amsifa, totálně však selhal, zakončil nepochopitelně slabě i nepřesně.

Jako další to zkoušel Tello, za překonaného brankáře Amsifa ale zakročil prakticky na brankové čáře jeden z obránců Maroka. Alba poté načechral balón přesně na nohu nabíhajícího Maty, ani on ale svou úlohu nezvládl a pravačkou zblízka přestřelil. V ojedinělé možnosti Maročanů ve druhé půli pálil nad břevno Labyad, krátce před koncem utkání pak měl ještě jednu čistou gólovku Adrián, Amsif však vytáhl jeho pokus na horní tyč. Španělsko nečekaně selhalo, v nejrychlejším možném čase vyklidilo pozici největšího favorita a v Londýně nezanechalo dobrý dojem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Japonsko32102:07
2.Honduras31203:25
3.Maroko30212:32
4.Španělsko30120:21

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neymar a Lucas do Realu Madrid prosím. Něž je ukradne barcelona s United

Reagovat
smazaný uživatel

lucas sklamal ... hraca ktory iba prihrava nepotrebujeme .. . neymar to uz je ine kafe velka strata ze ide do barci ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nikam nejde. To jsou všechno lži.

Reagovat
smazaný uživatel

kiez by boli ! ale ja tomu verim

Reagovat
Phillipinho

Prezident Barcy Rosell ma prej dobry vztahy v Brazilii a naopak Santos byl nastvanej na Real , protoze pozadovali aby si Neymar ostrihal vlasy....a proto je blize Barce....

Reagovat
smazaný uživatel

stimi vlasmy tomu fakt neverim ... podla mna to Perez a vybor prepiskol s aroganciou

Reagovat
smazaný uživatel

Ta si magor veris vsemu co napisou. Urcite jim jde o hracuv uces. Kolik ti je, ze veris kazde picovine?

Reagovat
Phillipinho

U Realu v cele s Perezem a Mourkem je mozne vsechno

Reagovat
smazaný uživatel

prava strana ako vzdicky slabota ... lava marcelo neymar velka suhra naozaj nadherne ... velmi boli ze oblece dres barcelony ale lepsie ako by mal sa zabijat v anglicku

Reagovat
madridcan

Nejaky link na Japonsko nahodou niekto nema?

Reagovat
Phillipinho

Dnes jsem Brazilii nevidel...Jak hral prosim Neymar?

Reagovat
smazaný uživatel

faraóni

Momo Aboutrika je proste neskutočný

Reagovat
insane

jasne, nejaky svetly stranky to ma, ten olympijskej turnaj - mlady, leckdy jeste neokoukany hraci, vic sanci pro slabsi tymy, pravdepodobnost nejakejch vetsich prekvapeni...

na druhou stranu mi to fakt prijde jako degradace mezinarodniho fotbalu. proc zrovna tri hraci nad 23 let? proc zrovna tahle vekova hranice? ten turnaj v podstate nema zadnou vypovedni hodnotu o nejaky vykonnosti muzstev, ktery jsou poslepovany v duchu kompromisu olympijskejch pravidel a leckdy marketingove-spolecenskejch zajmu.

je mi jasny, ze se olympiada snazi drzet nejaky puvodne nastaveny koncepce/filozofie, ktera se nesla v duchu oslavy sportu jako takovyho a ne nejaky profesionalni snobarny. jenze fakt je ten, ze uz nejakej ten patek je olympiada jedna z nejkomercnejsich udalosti planety a kdyz muzu videt konfrontaci tech nejlepsich v ostatnich disciplinach, nechapu, proc mam koukat na nejakou druhou ci treti vykonnostni sortu ve fotbale. chapu, ze klubum se hrace poustet treba nechce, sezona uz je sama o sobe dlouha, ale kdyby treba ten fotbalovej turnaj osekali na nejakejch 8-10 tymu s tim, ze by se zacalo jeste driv pred oficialnim startem olympiady, treba by to bylo lepsi. a nebo bych to rovnou osekal jenom na jeden tym z kazdyho kontinentu, s tim, ze by to byl kratkej a malej turnaj, ale mozna by to prece jen ziskalo na prestizi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se zamyslet logicky.. Jak by se tam asi dalo kvalifikovat, kdyby neudělali tu hranici U23? Už odedávna to je tak, že se tam dostávají výběry z kontinentálních šampionátů U21..

Reagovat
insane

ja se nad tim samozrejme zamyslel. chapu, ze otazka kvalifikace je hrozne tezka, kdyz narodni tym ma snad 99 % statu. ale tak treba viteze kontinentalnich (seniorskejch) sampionatu, popripade oba finalisti, by tam mohli bejt stejne tak. a nebo rovnout vyuzit toho fifa zebricku a nasadit tam napr. nejlepsi dva ci tri tymy z kazdyho kontinentu. pravda, ze ten zebricek je v mnoha ohledech dost nesmyslnej a vysmivanej, ale podle me by to nebyla o nic vetsi loterie, nez dosavadni system.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zas nesmysl, už teď jsou hráči šíleně vytížení.. Navíc MS by ztratilo svůj lesk, teď je to akce srovnatelná s Olympiádou, jenže pokud by nejlepší hráči startovali na Olympiádě, tak by prestiž MS klesla a tím by klesly i příjmy FIFA, potažmo celému fotbalu.

Reagovat
insane

to si zas nemyslim, olympijska medaile bude vzdycky chutnat jinak... tech duvodu je samozrejme hodne a je mi jasny, ze par padnejch duvodu ten stavajici format olympijskyho fotbalovyho turnaje ma, nicmene jsem jen publikoval muj nazor na ten turnaj, kterej bych radsi uplne zrusil, nez se drzet nejaky krecovity polovicatosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni se sám, jak moc se zvýšil kredit Olympijského turnaje v hokeji a jak to "pomohlo" MS.. Stejně tak v jiných sportech, vždy je Olympiáda víc, než mezinárodní soutěže.. Ať už jde o volleyball, basket, pozemní hokej.. všechno.. Samozřejmě, že by na to lidi koukali dál, ale vrcholem by kromě MS byla i Olympiáda..

Reagovat
insane

ja teda nevim s tim hokejem. mistrovstvi sveta mozna bylo o neco vic prestizni, ale i tak tu prestiz i predtim podle podkopaval fakt, ze je to kazdej rok a ze ho dve z tech peti ci sesti hokejovejch velmoci nikdy nebraly moc vazne - ani predtim, ani potom. olympiada prerostla popularitu ms, protoze konecne nekde doslo ke konfrontaci top tymu s top hracema, coz proste ms ani vzdalene nemohlo nabidnout - kvalitativne zkratka olympiada ms prerostla... fotbal uz tak atraktivni konfrontaci diky ms nabizi a nemyslim si, ze by zvyseni prestize ol. turnaje nejak pokazilo kredit mistrovstvi sveta, ktery je proste jenom ciste o fotbale a muze prezentovat daleko sirsi paletu reprezentaci a ruznejch hernich stylu. navic by to bylo vzdycky to padlo vzdycky mezi obe ms, co se casovyho rozlozeni tyce. a polemika ookolo toho, jak moc by to uskodilo ms, se mi zda trochu zcestna, poptavka po fotbale je ohromna a ze by si na olympiade stretlo dejme tomu osm muzstev s tim nejlepsim, co ma k dispozici, bylo by to ku prospechu veci. atletika ma plny zastoupeni na svym ms i olympiade a duvod, proc ma olympiada vetsi prestiz, je ta, ze tyhle velky atleticky konfrontace odstartovaly mnohem driv na oh, ten svetovej sampionat uz startoval svelkym handicapam. ms ve fotbale ale ma tak ohromnej kredit, ze bych se nejaky olympiady nebal. stejne tak si myslim, ze se nikdo tak moc neboji, ze rostouci kvalita evropsky ligy by nejak ohrozila prestiz lm. jen je to proste jiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že fotbalové MS když nepřevyšuje, tak je minimálně stejně monstrózní akce. Pokud by taková velká akce byla takhle často, měl by si podobný problém jako máš s MS v hokeji, budeš přehlcený..

Reagovat
insane

pardon za ty preklepy a tak, prestal jsem se soustredit a vysel z toho slusnej paskvil.

Reagovat
smazaný uživatel

A nestačí prostě koukat na fotbal a bavit se jím?

Reagovat
miky10

Adrián.

Reagovat
smazaný uživatel

hlupak

Reagovat
smazaný uživatel

Co udělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektni Spanelsko, to jsem vazne necekal.

Reagovat
FC Porto FC

Borci Porta se ukázali v obou světlech

Reagovat
minoLFC

Spaniely nejaki impotentni

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko bez vstřelené branky

Reagovat
mesyas

měli vzít Xaviho, Iniestu a Buskveta

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu?

Reagovat
mesyas

aby jim servírovali přhrávky

Reagovat
miguel bain

Já jsem na to dneska úplně zapomněl Aspoň že stihnu GBR:URG

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Švýcarsko mně a mé peněžence radost neudělalo. Lumpové, zbytečná ztráta v prvním zápase s Gabonem. Vše mohlo být jinak. Teď budu muset fandit Anglii, děkuji pěkně!

Reagovat
minoLFC

ma niekto link Flash na GB - Uru?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže fotbal v TV asi nedávaj, co?

Reagovat
Diego2

Je tam basket

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň že v tom vůbec nemaj zmatek. Když rozkliknu plán vysílání přímo v TV, tak tam maj od 20:45 fotbal a od 21:00 basket. Ach joooo.

Reagovat
Ligter

A na netu ti to nejde?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký zmatek? Tak se protáhl tenis, stejně bys viděl jen čtvrt hodiny...

Reagovat
Joe.Cole

to je skvělé se na webu ČT dívat na fotbal bez komentáře

Reagovat
Joe.Cole

na druhou stranu, to aspoň nekomentuje čapek :D

Reagovat
smazaný uživatel

Link prosííííííím. Nikde to tam nevidim.

Reagovat
Joe.Cole
Reagovat
smazaný uživatel

:-*

Reagovat
Joe.Cole

i ty jeden

Reagovat
tomasinho

Krása, aspoň bude Suarez dříve v LFC. A Coates taky a šup s sebou i Ramireze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Ramirez dneska hroznej. Nevím,jak jindy....

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby teď nebyl ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

*aut

Reagovat
miky10

Kdyby někodo zajímalo, proč sme se tu předtím tak smáli Adriánovi. Dost neuvěřitelný.

http://www.youtube.com/watch?v=ECGVRTlKX9g

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto strhující.

Reagovat
miky10

Sorry no, před chvílí tam eště bylo video.

Reagovat
madridcan

neklam Ja som to video hladal hned po zapase a je rovnake, ako je teraz

Reagovat
miky10

Nebylo prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

namyšlený Španělsko ani gol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Zápas zajimavý, remíza by byla zasloužená.Suarez herně skvělý,ale nepadá mu to tam,snad to protrhne v LFC

Reagovat
fenixLFC

to dufam aj ked vieme ako na tom bol strelecky minuly rok

Reagovat
smazaný uživatel

Ak mi odpustite, budem sa opakovat, lebo som nepozeral. Ako hral Gaston?

Reagovat
mickey mouse

Evropa slušně vyhořela, snad nám zachrání čest Velká Británie.

Reagovat
smazaný uživatel

koho môže dostať Egypt?

Reagovat
domingo

Maji Japonce..

Reagovat
smazaný uživatel

tých by mohli poraziť

Reagovat
smazaný uživatel

Rojita velká ostuda, o tom žádná.

Uruguay zdatně následuje. A v jejich případě bych se docela rád zeptal jejich hvězd nad 23 let, kteří hráli tři vlastně úplně zbytečný zápasy v době, kdy se mohly válet na pláži nebo se připravovat s klubem.

Reagovat
cristiano.K.

tím chceš říct,že to Suarez a spol. odflákli?

Reagovat
smazaný uživatel

Vytáhni si z prdele ten svůj barcelonský dres a uvědom si, že Urugay dala aspoň nějaké góly, dokázala vyhrát, hrála do posledních pár minut o postup, a navíc měla daleko těžší skupinu.

Reagovat
domingo

Jiri napise jednou za uhersky rok normalni, zajimavy komentar bez te sve klasiky, a ty ho setres zrovna za nej

Reagovat
alcantara

Co ma spolocne barcelonsky dres s vybuchom La Rojy na tomto smiesnom turnaji?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč směšném hned proboha?

Reagovat
alcantara

Vdaka terminu konania a nominaciam.

Reagovat
smazaný uživatel

Snažíš se tím hloupě omlouvat neúspěch Španělska?

Reagovat
alcantara

Nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vyber nad 23 byl naprd , dva top utocnici tam byli totalne k nicemu kdyz meli za sebou tym mladiku ktery jim nemel jak dat balon. A ten treti Rios je sice vyborny DM , ale rozehravac to neni takze taky tezko nejak pomuze smerem dopredu.

Jinak je potreba vzit v potaz ze ten tym zadnou zavratnou kvalitu nemel , byli to vesmes hraci z Urugaysky ligy ktera kdovijakou kvalitu nema a pak tam bylo par typku z Evropy ale ktery za sve materske tymy hrajou tak mozna v juniorce.

Kvalitativni rozdil oproti Acku byl propastny , narozdil od takove Brazilie kde je ten rozdil docela maly.

Reagovat
smazaný uživatel

Typické, vypadli tak to jsou vlastně luzři, kdyby postoupili tak tady píšete uplně něco jiného. Jste k smíchu

Reagovat
cristiano.K.

Za Uruguay se mi líbil hodně jejich DM, myslím Aveláro. Prototyp hráče jako De Jong nebo Masch. Ten by nám bodnul.

Reagovat
domingo

Arevalo Rios? Ten je skvely

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz mu je 30 a prestupuje do Palerma no , ale jinak jako takovy DM-cistic vyborny. Podobny typ hrace jako Diego Perez , ale ten uz ma taky pres 30 a co hraje v Bologni tak sel trochu dolu.

Reagovat
cristiano.K.

hm škoda, ale myslel jsem si,že bude mít kolem 30.

Reagovat
tulen

Briti a Tomku ste si uz usetrili dost, uz vo vyradzovacej casti moze nastupovat

Reagovat
kiwwi

neviem ci je to prave kvoli setreniu, ze Tomkins nehra

Reagovat
tulen

ja viem, ze nie, len tomu trochu nechapem, je lepsi ako Caulker s Taylorom dohromoady a aj tak nehra

Reagovat
kiwwi

nehra dobre

Reagovat
tulen

neviem kedy si ho videl hrat, ale ta sezona v champe mu neuveritelne pomohla, prvu polovicu potreboval niekoho skuseneho nech ho vedie, ale druhu polku on viedol vsetko s obrovskym prehladom, to, ze nehra dobre neviem odkial mas, ale ja som ho sledoval kazdy jeden zapas a no, nezdielam s tebou ten nazor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele