Osimhen se rozloučil s Neapolí. Nigerijský útočník bude hostovat v Galatasarayi

04.09., 18:14
Aktuality
Victor Osimhen v obležení fanoušků po příletu do Istanbulu. (© AFP)

Galatasaray potvrdil příchod Victora Osimhena (25) z Neapole, která s útočníkem přestala počítat a dokonce ho vyškrtla ze soupisky pro Serii A. Nechtěný kanonýr do tureckého klubu zamířil na roční hostování bez opce, Partenopei zároveň aktivovali doložku na prodloužení smlouvy do roku 2027.

Problémem se zdál být útočníkův plat, úřadující mistr Süper Lig se zavázal Osimhenovi vyplatit devět milionů eur a zbývající milion měl uhradit jeho kmenový zaměstnavatel. Istanbulský celek nicméně uvedl, že rodákovi z Lagosu, jenž bude nastupovat s číslem 45, vyplatí šest milionů eur.

Osimhen byl v posledních měsících opakovaně spojován s odchodem, zájem projevily PSG, Chelsea a daleko nebylo k dohodě s Al-Ahli, Neapol však začala požadovat vyšší odstupné, proto saúdskoarabský klub na poslední chvíli upřednostnil Ivana Toneyho z Brentfordu.

Nigerijský reprezentant se následně se zástupci Neapole pohádal, což se neobešlo bez reakce, na základě čehož byl vyškrtnutý ze soupisky pro Serii A. Konec jednoho ze strůjců titulu ze sezony 2022/23 ještě umocnila skutečnost, že jeho číslo devět obdržela nová posila Romelu Lukaku.

Osimhen v Neapoli působil od léta 2020 a během zmíněného období nastoupil do 133 soutěžních zápasů s bilancí 76 vstřelených gólů a 18 asistencí. Obávaný kanonýr se výraznou měrou podílel na překvapivém Scudettu v sezoně 2022/23, kdy byl s 26 brankami nejlepším střelcem Serie A. Před příchodem na Apeninský poloostrov působil Osimhen ve Wolfsburgu, Charleroi a LOSC Lille.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net, galatasaray.org, x.com/FabrizioRomano

Komentáře (44)

Přidat komentář
Csaplárova past

Pro Gala a celou ligu super prestup

Reagovat
Seydou Doumbia

kdyby se počítal jen Opiceman tak on sám má větší hodnotu než všechny turecké týmy mimo tu top 3 nebo takhle jsem to viděl na transfermaketu

Reagovat
MoonKnight

Teď jestli to nebere jako rok dovolené

Reagovat
Csaplárova past

Spis mu bude stacit hrat na pul plynu, tak u i idime, jestli si nezvykne na nov standard

Reagovat
Seydou Doumbia

Když rozbehnes závod pomalu a postupně zrychlujes tak už to nikdy nedozenes jako kdyby si začal rychle, podle mě to ve fotbale bude podobný

Reagovat
Miguel19

V lednu jde do hajzlu

Reagovat
icemike

Reagovat
Neri04

Jelikoz chce jit z Neapole dal a je tam jen na hostovani, tak si nemyslim, ze se na to vysere, protoze pokud se na to vysere, tak kdo ho pak bude kde chtit? Bud nekdo ze Saudske Arabie, nebo nejaky jiny turecky tym, ale nejak mam pocit, ze tam uplne mirit nechce. Hodne to ukaze o jeho charakteru, o kterem moc lidi ted nema velke mineni.

Reagovat
MoonKnight

Očekáváš, že když dá 30 gólů v Turecku, tak mu Chelsea nebo Real nabídnou mnohem větší kotel peněz než když byl jedničkou v útoku Neapole?

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak přes Icardiho je podstatně těžší se prosadit než přes Raspadoriho

Reagovat
icemike

Aby se za půl roku nepakoval pryč Icardy

Reagovat
Seydou Doumbia

do Spardy dohrát sezonu

Reagovat
Sigma Olomouc

Nebo Osimhen

Reagovat
Salfovic

Nevylučoval bych to. Třeba v Realu zjistí, že stavět útok jen na levých křídel není idální a moc lepších hroťáků není. No a u Chelsea je možné asi cokoliv.

Reagovat
Neri04

Neocekavam. Ale porad mi to prijde lepsi pristup, nez dat v Turecku 5 golu s tim, ze o nem pujdou zpravy, jak na to dlabe.

Reagovat
Profesor Ikebara

Tomu se říká posun v kariéře.

Reagovat
Damis

Z Imperiálu do večerky

Reagovat
Damis

Ale zase za stejné prachy

Reagovat
Damis

Jo no.

Reagovat
Pablos

Rozlučka kde nezůstalo jedno oko suché

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Godwinson

Tohle je strašnej průser, sice je to jedna sezóna, ale všichni zúčastnění by zasloužili profackovat. Doufal jsem, že Chelsea zase jednou bude mít top útočníka, škoda.

Reagovat
10

podle mě všechny strany počítají s tím, že tu sníženou opci využije někdo v zimě

Reagovat
Godwinson

Snad

Reagovat
Salfovic

Pochybuji, že by Gala přistoupil jen na půroční hostovačku.

Reagovat
10

tak oni určitě nejsou v pozici, kdy by si něco mohli diktovat, naopak můžou být rádi, že tam takovej hráč díky shodě několika šíleností šel...ten hráč tam je omylem

Reagovat
icemike

Chtěl hodně prachu, tak má smůlu. Chelsea nehodlá přeplácet a tak je to správné

Reagovat
Talker

Podle všeho, co jsem slyšel, tak chtěl prachy na úrovni toho, co měl - tj na úrovni jedničky v útoku.

Věřím, že bychom se dohodli na úrovni smlouvy, co má třeba Enzo - 180k/w+bonusy.

Jenže zatímco jiné jasné jedničky berou 250-300k/w, tak my mu nabízeli 120k/w+bonusy.

Reagovat
mayday

Tak to je hodně směšné.

Reagovat
icemike

Jenže už nikdo nedostane 180k + bonusy. Příchody dostávají všichni pod 100k

Reagovat
FC-RUBRIKA

Pokud by se Jankto dozvěděl o tom, že Antonín Barák a Victor Osimhen tráví čas společně v tureckých lázních, mohla by to být pro něj zajímavá informace, ale není pravděpodobné, že by to vedlo k nějaké výrazné závisti. Je běžné, že fotbalisté mají profesionální a osobní vztahy s ostatními hráči, ale takové zážitky v lázních by byly spíše součástí jejich soukromého života než něco, co by přímo ovlivnilo Janktovu profesionální kariéru nebo osobní pocity.

Reagovat
Rudnevs

Turecká liga je nabitá ako nikdy

Reagovat
Pablos

liga jde nahoru...

Reagovat
Rothbard

Barák

Reagovat
pobody's nerfect

Kolik vyloučení tento idiot stihne do Vánoc?

Reagovat
Design23

Je to král! Cikánský král! top bude jak na Gala padne deka, pže samé vyhaslé hvězdičky, a půjde s cenou dolů, a za rok v panice podepíše Crystal Palace za 100k/w

Reagovat
Uwe háže buly

Jo ten se určitě třese na nějaký krystal Palace

Reagovat
ACSeRw!n

pro Gala neskutecnej prichod

Reagovat
pobody's nerfect

To snad jedině, kdyby jim měl pomoct k trable. Jinak hostovacka za nemalé prachy a za rok nemáš nic. Moc nechápu, co si od něj turek slibuje.

Reagovat
Sigma Olomouc

"To snad jedině, kdyby jim měl pomoct k trable" tohle si slibuje (podle mě)

Reagovat
Jardman

To je nejvíc random věc ve fotbale v 21. stol.

Reagovat
Ingimir
Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele