Osimhen zůstal, za Neapol ale hrát nebude. Útočník přišel o místo na soupisce

31.08., 14:00
Aktuality
Victor Osimhen (© AFP)

Hodně rušno bylo během celého léta okolo Victora Osimhena a o nigerijském útočníkovi se bude psát i v nadcházejících týdnech, důvodem ovšem nebudou jeho výkony. Vedení Neapole dnes zareagovalo na fotbalistovo chování a stáhlo ho ze soupisky pro zápasy Serie A.

O 25letého střelce se zajímalo několik bohatých klubů, blízko byl jeho transfer do PSG a do poslední chvíle o realizaci přestupu včera usilovaly londýnská Chelsea a saúdskoarabské Al Ahli. Posledně jmenovaný klub byl připraven podepsat s fotbalistou čtyřletý kontrakt s ročním příjmem 40 milionů eur, jednání ale nakonec přerušil a z Brentfordu přivedl Ivana Toneyho.

Neapol podle tisku začala požadoval vyšší odstupné, na což saúdskoarabská strana nepřistoupila. Přístup přitom vyvolal další nevoli a hádku mezi Osimhenem a klubem, který na vše dnes zareagoval - Osimhen byl stažen ze soupisky pro zápasy italské nejvyšší soutěže, jeho číslo devět navíc dostala nová posila Romelu Lukaku.

Osimhen se před více než rokem stal jedním z hrdinů Neapole, když přispěl k zisku vytouženého Scudetta. V sezoně 2022/2023 byl nejlepším střelcem Serie A a před Vánocemi prodloužil smlouvu do června 2026. Tento kontrakt mu zaručil roční příjem deset milionů eur, jeho součástí je výstupní klauzule nastavená na 130 milionů eur. Nyní se nebude připravovat s týmem, řešením by se mohl stát odchod do klubu z nějaké země, kde je stále otevřeno přestupové okno.

Osimhen nezasáhne už do dnešního večerního utkání proti Parmě a nebude sám, na soupisce čerstvě nefiguruje ani portugalský obránce Mário Rui.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (54)

Přidat komentář
MoonKnight

Ještě před rokem ho mohli prodat za 100 míčů, teď budou rádi za hostování s povinnou opcí od Galatasaray. Vidím to na 5+30

Reagovat
PtákOhnívák

Já být Osimhenem, tak v tuhle chvíli už nikam nechci. Parádně bych je podojil (20 mega euro) a dva roky dolce vita...

Ale jo, tak to dopadne. Že ho někdo vezme za hubičku a v Neapoli si budou drbat hlavu že přišli třeba o 30-40 mega plus X miliónů na platu..

Tuhle hru, klub nikdy vyhrát nemůže. Bohužel, ty funkce ředitelů a manažerů často zastávají lidé, kteří si myslí. Že když poserou hráče, tak jsou jako za nějaké morální hrdiny či co. Ale ono je to právě naopak. VŽDYCKY je z dlouhodobého hlediska lepší se problémového hráče zbavit a né ho držet za rance na tribuně.

Reagovat
MoonKnight

Reálně kdyby Neapol přišla včera odpoledne za Arsenalem nebo Chelsea že teda 50+20 (10 snadné bonusy) tak mohla mít klid i ještě z toho vyjít celkem normálně.

Reagovat
Salfovic

Minimálně tolik Chelsea nabízela, ale tam byl problém v jeho platu.

Reagovat
Jordi Alba

A těch cca 2000 kilometrů chceš jak stihnout ujít od včerejšího odpoledne do konce přestupáku ?

Reagovat
MarcoBanco

Však mailom ako Meunier

Reagovat
mesyas

oni by akceptovali kolem 60m, ale Osimhem nechtěl slevit ze svého platůu. Chelsea mu nabízela 4m v základu + 4m jako bonus.

Reagovat
Talker

Což je taky demence, když většina ofenzivních hráčů z těch 5 nejbohatších klubů bere v základu nějakých 6-8.

Reagovat
mesyas

Vsak to byla naprosta kravina ta nabidka, chteli Osimhena zatlacit do kouta, aby prijal ten nizkej plat, ale nakonec jsou vsichni jitrnice, protoze Chelsea toho utocnika potrebovala. Winstanley tohle(situace s utocniky) tezce podelal, druhym rokem.

Reagovat
Recoba Inter

Vojenskej slang “jitrnice”

Reagovat
BaggioRoberto

Tak Chelsea kupuje nezname pokemony za nesmysly a kdyz muze udelat top utocbika, tak chce setrit ba platu? ????

Reagovat
mesyas

Protoze kupujou vsechno co ma nohy tak kdyz zjistili ze muzou ziskat Osimhena za docela notmalni penize taky zjistili ze mu muzou dat maximalne tech 4m v zakladu.

Reagovat
Manik...

Plat 13 mega by mu nikdo nedal

Reagovat
Gazdo

Keby isiel za Laportom ze chce 15 mega rocne tak Laporta by mu dal 25

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ladas321

Chelsea se s Neapoli dohodla, ale s Osimhenem ne. Prej mu včera Chelsea předložila snad 5 nebo 6 nabídek.

Reagovat
Čenda

Pane, klobouk dolů

Reagovat
Csaplárova past

Chtěl vydělat víc, podepsal novou smlouvu s debilní výkupkou a teď bude smrdět v Neapoli, odkud se těžko odchází

Reagovat
Pankrac

za to že mají koule

Reagovat
oli9

Reagovat
Pharrell

Reagovat
antiHavel

Reagovat
PtákOhnívák

Kdo je větší idiot? Hráč, nebo představitel klubu?

Týpek podepíše novou smlouvu před půl rokem. Podepíše jí s nesmyslnou výkupní klauzulí, kterou nikdo příčetný nikdy nezaplatí. A po půl roce chce očividně za každou cenu odejít...

Na druhé straně klub. Který nasype ranec hráči u kterého musel moc dobře vědět, že při první příležitosti bude chtít z Neapole pryč. Začnou na něj chodit nabídky, které všechny odmítají a šponují cenu do nesmyslu tak, že se s nikým nedomluví. I když vědí, že týpek chce prostě pryč. A v kabině ti už sedí náhrada... Teď mu budou platit stovky tisíc euro měsíčně za to že bude sedět na tribuně a nebude jim pomáhat na hřišti.

Ego a ješitnost je svině. A když ani v pozici ředitele klubu toto neumíš upozadit a poslat radši toho hráče do prdele, než abys mu musel platit milióny za nic. Jen aby si ukázal, že si jako nějaký "tvrďák"... Tak v takové funkci nemáš co dělat. To prostě nedává smysl.

Reagovat
Godwinson

Jako zajímalo by mě, co v tom reálně bylo. Jestli měl tak nereálné platové požadavky nebo to bylo o čůráckém vedení Neapole, na což bych si teda vsadil spíš. Tím spíš, když se podívám na jejich přestupák

Reagovat
10

Reagovat
Manik...

Já zase na plat

Reagovat
Truffaldino

Kombinace všeho, ale od oznámení Conteho bylo všem jasné, že přijde Lukaku, od začátku léta měla v tomto média jasno.

A známe De Laurentise, v zimě ho o rok prodloužil, aby měl lepší vyjednávací pozici při prodeji.

Reagovat
Godwinson

Přesně, to chápu. Podepsání bylo oboustranně výhodný. Ale vydržel v Neapoli dlouho, narozdíl od Gruzínce byl podle mě stabilně skvělej a velkou měrou se podílel na titulu. Postup výš dával smysl pro všechny, dost mě mrzí, že to dopadlo takhle (i když dle všeho Chelsea jde stejně někam do sraček, takže ani bych mu jí asi nepřál )

Reagovat
oli9

neuvěřitelný kokot. Jo fotbalisti si už jsou jistí, že si můžou požadovat a dělat co chtějí.. A každý jim ustoupí a klub se sebou nechá vymrdat

Titul získali konečně nadavno tak co...

Určitě najdou náhradu nebo už našli a chlapec ať si kope o zeď

Reagovat
Profesor Ikebara

Jaká náhoda, že se to většinově týká barevných fotbalistů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Opiceman no

Reagovat
antiHavel

Reagovat
Salfovic

De Laurentis je taky povedenej klaun. Kdyby ho prodal po mistrovské sezoně, tak těch 100-120 dostane, ale místo toho vykřikoval nesmysly o 150 milionech. Pěknej provar. A k tomu ještě Conte a jeho posily.

Reagovat
Salfovic

Ale aspoň by ho mohli poslat na hostovačku do Plzne

Reagovat
Sigma Olomouc

Tam už má místo Kuchta

Reagovat
Sigma Olomouc

Ale na hostování klidně. Jako backup za Ricardinha

Reagovat
Whitemedia

Se tu pičuje na vedení Neapole, ale jestli on největší podíl na tomhle bordelu nemá Osimhen, resp. jeho agent.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kornovec

on nikdy nerekl, ze chce za kazdou cenu odejit. to je jen tvrzeni klubu. Kvara taky rekl, ze by se nebranil odchodu, to je normalni. Neapol se ted stala strasne nesympatickym klubem

Reagovat
Manik...

Spíš je

Reagovat
tr1p

Reagovat
Manik...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
vceradnesazitra

Za mě jsou za šašky vedení, měli ho prodat za 100, bylo jasné že tenhle hráč je one season wonder.

Reagovat
Pozor skluz!!!

ADL udělal všechno skvěle od bankrotu až po titul.

Po Spalovi ale spálená zem. Ten nákup Osimhena sice vedl k titulu, ale za jakou cenu. Neapol si nemůže dovolit kupovat hráče za 70.

Gólů dal mraky, Neapol má vyděláno, takže i lehce pod cenou se to dá akceptovat z účetního hlediska, ale Aurelio si to maloval úplně jinak.

Osimhen je od pohledu guma. Ale ve 25 to vede nevím kam.

Reagovat
Ladas321

Vůbec nechápu co Osimhen a jeho agent vymýšleli. Měli na stole dvě nabídky: jednu od Chelsea s nižším platem, ale možnosti zůstat v Evropě a druhou od Al Hilal na 30 mega ročně v čistém a ještě mu i přistoupili má výkupní klauzuli.

Místo toho zůstal v Neapoli, kde zas na druhou stranu bude mít dobre placené volno

Reagovat
Talker

Tak Saudi mají pořád otevřené okno... Tam přestoupit pořád může.

On chtěl zůstat v Evropě, ale za plat útočníka TOP klubu. My mu nabízeli polovinu toho, co dostával v Neapoli a polovinu až čtvrtinu toho, co berou ostatní ofenzivní hráči v TOP4.

Taky bych asi zůstal v Neapoli, zkusil vyžehlit ten vztah a odejít za rok.

Reagovat
Godwinson

Jako Chelsea to strašně dosrala, ale s tím jejich oknem bylo asi za cíl vyprat prachy a udělat co nejméně smysl dávajících přestupů, což se hezky hodí pod článek o Neapoli

Reagovat
Ladas321

Tak Al Hilal už koupil Toneyho, asi se o něj ještě muže zajímat někdo jiný, ale zase to bude horší možnost než Al Hilal. Al Hilal má alespoň fakt dobrou fanouškovskou základnu.

Reagovat
El Matador

Při přestupu do Arábie ty hráče nějakej sportovní projekt nebo fanouškovská základna absolutně nezajímají

Reagovat
BaggioRoberto

V ceske lize jeste neskoncily prestupy, Roso jednej. Hostovani za milion euro, opce na 6.

Reagovat
Witcher

Pojd do Slávky.

JT tě dá na beka

Reagovat
Seydou Doumbia

hrál by na bekovi ve slavii i alexis beka beka?

Reagovat
ACSeRw!n

jde do Al Ahli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele