Ostrá slova Leboeufa směrem k Francii: Mbappé by hrát neměl. Dembélé? To je ostuda

09.07., 12:52
Aktuality
Frank Leboeuf (© AFP)

Je to stále dokola omílané téma. Francie ještě nedokázala vstřelit na EURO 2024 jediný gól ze hry, přesto je v semifinále. A to má několik hráčů, kteří ve svých klubech patří k velkým tahounům do ofenzívy. Frank Leboeuf, bývalý francouzský stoper, který zapsal ve své kariéře 50 reprezentačních startů, si přitom nebral žádné servítky. Pořádně se opřel do obrazu hry Les Bleus směrem dopředu.

Leboeuf je mistrem světa z roku 1998 a mistrem Evropy z roku 2000, patřil do zlaté generace francouzského nároďáku, která na přelomu milénia patřila k těm nejlepším v historii. Teď už fotbal sleduje hlavně z pozice diváka, který se současným stavem nemůže být spokojený. "Jako každý jsem zklamaný tím, co se děje vepředu," uvedl na úvod v rozhovoru pro server Get French Football News. Současná bilance výběru trenéra Didiera Deschampse jsou mimochodem dvě vlastní branky a jedna proměněná penalta.

Sám byl Leboeuf u toho, když naopak s Francií prožíval velmi perné chvíle. "Vzpomínám si, jak jsme v roce 2002 hráli na světovém šampionátu s Djibrilem Cissém, Thierry Henrym a Davidem Trézéguetem. Všichni tři to byli nejlepší střelci ve svých ligách ve Francii, Anglii a Itálii. A stejně jsme nevstřelili ani jeden gól,” vytáhl z paměti. "Trochu mi to připomíná také ten tým Francie, který hrál v Anglii na EURO 1996. Ve čtvrtfinále jsme vyhráli na penalty proti Nizozemsku, pak jsme naopak vypadli po rozstřelu s Českou republikou,” našel další paralelu.

A pak se pustil do konkrétního hodnocení individuálních kvalit. "Když se podíváme na jednotlivce, myslím si, že skutečným problémem je Kylian Mbappé,” volil kritická slova směrem k francouzskému útočníkovi. "Pokud kvůli zranění nejste schopni hrát na sto procent, ale na padesát, neměli byste hrát vůbec. V tu chvíli nejste přínosný sobě ani mužstvu. Když jste navíc takto kritizováni, asi opravdu nehrajete na své nejvyšší úrovni. Myslím si, že jeho úlohu by lépe zvládl Bradley Barcola.”

Nejen na Mbappého, ale ani na Ousmaneho Dembélého neměl Leboeuf pozitivní ohlasy. Možná se k němu vyjadřoval ještě hůře než k nové posile Realu Madrid. "To je fakt ostuda, tak bych to nazval,” s ničím se nemazal Leboeuf. "Doslova mě dohání k šílenství. Je to něco jako Leroy Sané pro Německo. Jsou hráči, u kterých, když dostanou míč, zařvete "noooooooo” a pak je z toho jedno velké nic,” popisoval své pocity.

Španělsko, to je poslední překážka Francouzů před postupem do finále. Celek z Pyrenejského poloostrova je posuzován širokou veřejností úplně jinak než Les Bleus, doposud si počínal suverénně. A je tak před tímto soubojem pasován do role mírného favorita. "Hluboko uvnitř budu fandit Francii, to je jasné. Ale z pohledu fanouška bych si přál, aby se o zlato popraly Španělsko a Nizozemsko,” vzkazoval zároveň směrem k rovněž kritizované Anglii, která se s Nizozemci utká v semifinále ve středu.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
fenixLFC

Shia LaBeouf?

Reagovat
vceradnesazitra

Má pravdu, Mbappé hraje tak na 50% a měl by raději sedět.

Reagovat
Miguel19

Mbappé na 50 % > Muani, Thuram, Giroud na 100 %

Reagovat
Kejza

možná proto tam zmiňoval zrovna toho Barcolu

Reagovat
Bucky

To v žádném případě. Můžeme se bavit o tom, jestli ho nehrát třeba víc od kraje hřiště a dát mu na support do základu třeba Girouda. Dembélého sice čeští komentátoři vynášeli do nebes, jak strašně zvedl hru Francie, ale jeho hra málokdy k něčemu vede, nedivím se, že přišel po skupině o základ. Kdyby měl kolem sebe Mbappé někoho na support a někoho dalšího, kdo dokáže využít mezer vznikajících Mbappého zdvojováním, tak ten tým může šlapat výrazně lépe. Bohužel tam chybí právě ten druhý zabiják, který by těžil z pozornosti, kterou na sebe stáhne Mbappé. Kolo Muani ani Thuram to podle mě úplně nejsou. U Griezmanna těžko říct, jestli by to byl větší přínos nebo ztráta, kdyby se posunul na hřišti ještě výš. Barcola může mít super kariéru, ale myslím, že tam ještě není, aby měl takovou roli. Nejvíc by se mi asi líbila v útoku trojice Mbappé - Giroud - Griezmann. Griezmann i Giroud umí připravovat i zakončovat a žádný soupeř by si nemohl dovolit jim nechat větší prostor, ale není to ideální situace mít k Mbappému hráče 37 a 33 let. Nicméně v téhle fázi turnaje jde jen o to to doklepat do cíle, jakkoli.

Reagovat
kovi610

100%pravda! Jak nehraje proti nejakym zechcaným Clermontum,Lorientum atd, tak je Mbappé absolutne tragickej a marnej. V LM desnej a taky tady na Euru.. Nechápu ten neustálej hype kolem nej jakej to je hypergalaktickej extratop hráč..

Reagovat
Kiss Me Polka!

podívej se na poslední MS

Reagovat
Vrubozubec

Tam je vyzdvihovanej kvůli finále, ve kterém nehrál nic do 80. minuty. Sice hattrick, ale 2 góly z penalt. Zas bych ten jeho výkon nepřeháněl. Daleko lepší byl na ms 2018

Reagovat
Novak.Usykovic

Musím uznat, že na tom něco bude. Mbappe mám rád jako fotbalistu (méně jako aktivistu), ale jestli mu nesedne angažmá v Reálu, tak dost možná pošlape své legacy. A pak by se nabízelo zmínit i to, že ty Dobré výkony z MS 2018 byli i díky tomu, že ho ještě tolik hráči neznali. Mbappe bude v Realu pod obrovským Novakem Tlakovicem.

Reagovat
Novak.Usykovic

Výkony byly*

Reagovat
KKralik77

Ty jsy nejvíc otravnej uživatel EF

Reagovat
Salfovic

A v předchozích zápasech taky nebyl moc vidět.

Reagovat
GjøvikFF

Dal na tom MS 8 gólů a jen 2 z penalt.

Messi, kterej za MS dostal Zlatý míč, dal ze hry "jen" 3 góly...a přesto to stačilo na definitivní vyřešení tématu Messi X Ronaldo.

Reagovat
Novak.Usykovic

Kinky statistikohoničové 3...2...1....

Mbappe je hráč především !!!!!!!!do koncovky a na brejky!!!!!!!! .

Na Messim stála celá hra Argentiny, góly i připravoval a dirigoval celý tým jako playmaker.

Koho budeš srovnávat příště? Budeš kritizovat Oblaka, že nedal hatrik během madridského derby v příští sezoně? :))

Messi vs Ronaldo bylo vyřešeno už dávno před MS v Kataru. CR7 selhal za repre příliš často a byl odvislý jenom od gólů (zároveň mnohem méně efektivní než Gerd Müller například). Messi narozdíl od CR7 hru tvořil.... On dělal spoluhráče lepšími.... CR7 se svou nagelovanou palicí je naopak stahoval dolů svým egoistickým dětinským stylem hry - krásný příklad Benzema.

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Well

Reagovat
icemike

Tehdy to definitivně ukázalo, jak neobjektivní ta anketa je.

Reagovat
-R2D2-

Jo, definitivně. To čtu na webech už vod Nedvěda..

Reagovat
Kiss Me Polka!

jasně jen teda předvedl jeden z nejlepších individuálních vykonu v historii MS 8+2. V podstatě sám jim uhrál 4 ze 7. zápasu, herně byl výborný, ok klidně si mysli, že byl lepší 2018 ale je totální nesmysl psat něco o tom, že to bylo nějak dalece jednoznačné

ve 24 letech má na MS stejný počet gólů jako Pelé za celou kariéru. co se to tady vůbec rozbíhá za nesmysly, že dává góly jen Clermontu a podobné žvásty to je fakt sila

Reagovat
Vrubozubec

Tak já spíš narážel na to finále, kde ho každý vyzdvihoval do nebes, ale reálně to byl jeho nejhorší výkon na turnaji

Reagovat
Kiss Me Polka!

jo tak, to souhlasím, že do toho gólů byl on( a tedy i Francie) nulovy

ale hraje se prostě až do 90 minuty když to pak takto sám zboří, tak chápu vynášení

Reagovat
Bakary3

Reagovat
misinho7

Reagovat
Bucky

Viděl jsi ho hrát?

Reagovat
Kiss Me Polka!

co to mele dembele byl jejich jednoznačně nejnebezpečnější hráč po vystřídání v posledním zápase, rozhýbal to tam jako nikdo jiný. naopak když přišel barcola, tak se o tom člověk ani nedozvěděl, protože neudělal doslova nic

posadit mbappeho taky geniální nazor když ti jejich ostatní útočníci se skládají z hráčů, kteří potřebují 300 šancí na gól nebo nemají formu (thuram, kolo muani, griez).

problém je ale hlavně v nekreativni záloze tchouaminga+ Kante nebo neviditelný fofana..

Reagovat
Vrubozubec

Vždyť to říká. Hráč, který dostane míč, vypadá to dobře a pak nic. Naprostá pravda, i když slovo ostuda bych nevolil, protože je to jak říkáš jediný hráč, který to tam rozhýbe, ale finální fáze nic

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bucky

Reagovat
Kiss Me Polka!

jak jako nic dal tyčku, připravil největší šanci pro camavingu, s přehledem proměnil první penaltu, několik dalších průniku, kde kdyby měl větší podporu, tak to k něčemu vede, nastoupil od 70. minuty.

co jiného by po něm chtěl. to že se jednou ukopl doprdele, neznamená, že hrál špatně.

Reagovat
Vrubozubec

Podle mě to myslí tak, že často se svojí aktivitou dostane do dobré pozice a většinou jí ke konci vyřeší špatně. Mně se teda jako jeden z mála francouzů líbí

Reagovat
celeb

Barcola sa snad hned po striedani dostal do velkej sance, ale nalozil s nou asi ako Mbappe, Griezmann, Dembele, Kolo, Thuram, ...

Dembele je nebezpecny na obe strany, jeho rychlost, technika, vedenie lopty su super, ale on sa vie skor zo sance vymanevrovat a nasledne to napalit niekde na tribunu, nez kvalitne zakoncit. Ale pravda, je ze sa velmi tazko brani a keby bol efektivnejsi ...

V skratke - Francuzi hraju hovno, na ich hracsku zakladnu je to rozhodne hanba a ak neprinesu medajlu, tak ich doma roznesu.

Inak je cast fanuskov, ktori futbal sleduju aj kvoli hre samotnej. Vysledky si clovek moze precitat rano pri kave, alebo v robote na hajzli, napr.

Reagovat
Kiss Me Polka!

tak ta část fanoušků, pokud tim myslíš jeho, by se mohla zamyslet a zjistit, že problém nebyl v hráči, který byl nejlepší směrem dopředu a největší hvězdě, která hraje se zraněním ale stále byl nejlepší z útočníků v základě.

ale v tom, že trener nechce dlouhodobě hrát pěkný fotbal ale vyhrávat, a proto volí taktiku a hráče, kteří to naplňují. dopředu vždy jen spoléhal na genialitu svých hvězd (mbappe, griezmann), teď když jim to nejde/ jsou indisponovani, je na nem aby to změnil a pokud to neudělá tak bych chápal, že budou nadávat na nej.

Reagovat
celeb

jasne, vsak o to nam tu ide viacerym. Francuzi s Anglanmi (a Portugalcanmi) sa rozhodli, ze idu sabotovat futbalovy sviatok (ktory je len kazde 4 roky) nechutnym, nudnym, otrasnym fotbalom.

Ako clovek dokaze pochopit, ked to robili Greci, oni vtedy na nic ine nemali, len par ich hracov hralo v lepsich ligach, v lepsich kluboch nikto. Ale ENG a FRA s kadrami hodnymi cez miliardu Eur ...

Reagovat
Kiss Me Polka!

já doufám, že skončí letos všichni 3 jejich trenéři (Southgate, Deschamps, Martínez)

Reagovat
mayday

Možná by potom bylo fajn, kdyby tam Dembele chodil furt jen z lavičky.

Ten poslední zápas to rozhýbal, to je pravda, ale jinak je to hráč s naprosto otřesnou herní inteligencí, který čtyři z pěti situací vyhodnotí přesně opačně.

Reagovat
Bucky

Reagovat
Tomanatura

Bezec s obrovskym platem

Reagovat
Muffi

Plus je strasne netymovy. Na prvni pohled super, ale kdyz ho sledujes dele, vypada, ze jeho chovani na hristi absolutne nezavisi na zbytku tymu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

vždyť v minulém zápase právě zkazil pár akcí právě kvůli tomu, že to posílal na spoluhráče místo aby vystřelil sám.

Reagovat
mayday

No právě - herní inteligence a schopnost vyhodnotit trošku situaci nula.

Reagovat
mayday

To si úplně nemyslím, přijde mi, že nahrávat docela chce. Což je podle mě trošku plus v kombinaci s jeho otřesným zakončováním.

Ale celkově to souvisí co jsem psal, herní inteligence naprosto příšerná.

Naprosto nechápu ty sumy za něj, vzdyť ten borec dává s jeho rychlostí (a tím pádem hromadu možností do finálky) 3-5 gólů za sezonu, to je prostě totální katastrofa. Nějaká áčka má, ale za mě je to málo.

Reagovat
celeb

mozno je to prave naopak a jeho herna inteligencia je ohromujuca!

Az taka, ze ho nikto nedokaze pochopit a na ihrisku to vyzera, akoby bol dement.

Reagovat
mayday

Nepochopený génius

Reagovat
Muffi

Ja to nemyslel tak, ze sobci, ale tak, jak to je v druhe vete.

Reagovat
mayday

Reagovat
Seydou Doumbia

tohle by do budoucna mohl vyřešit Olise

Reagovat
mayday

Neviděl jsem žádnej zápas CP, tak tohoto borce neznám. Ale všude píší, že je to kvalitní křídlo s herní inteligencí level 100. Tak snad ho do repre budou stavět ve vlastním zájmu

Reagovat
Seydou Doumbia

za rok, dva by se mohl dostat do nominace hierarchie

Reagovat
LyEX

Ten povedal nahlas asi všetko čo si vlastne všetci myslia, za to klobúk dole hlavne s tým finále koho si praje

Reagovat
Jkb

Pro mě je u Francie problém záloha, Kanté, Tchouaméni a Rabiot , to je podle mě strašně nekreativní, výborní hráči, dříči ale ani jeden z nich nemá v sobě moc kreativity. Na hrot a křídla potřebuješ dostávat míče, tady s těmi hráči je tam dostaneš ale většinou už má soupeř čas se zorganizovat a hraješ víc do plných, to tam potom Mbappé nemá moc prostoru pro to v čem opravdu vyniká.

Přijde mi, že Deschamps se rozhodl, že bude hrát defenzivnější styl fotbalu.

Reagovat
sensei25

Problem Francuzska je zaloha.Camavinga,Kante,Touchameni nulova kreativita.Tam nie snad nikto kto by poslal prekvapivu prihravku za obranu.Mbappe je top,ten moc sanci na gol nepotrebuje,ale bez lopty od zalohy neurobis nic.Dembele je u mna taka splasena ovca,ktora urobi vsetko dobre,ale zakoncenie a nahravka uplna katastrofa.O centroch radsej nejdem pisat.Takze cely turnaj hralo Fr biedny futbal kvoli mbappemu,ale kvoli zalohe.Neskutocna bieda v strede.A ani tam nevidim nikoho kto by to mal zmenit.Ale zacal by som od trenera,lebo ten tie svoje kone bude stavat stale.Od griezmanna cakas ozivenie a mal som pocit z neho,ako keby uz odohral 2 polcasy.Spanieli vyborny vykon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele