Ostravu opouští i Stronati, míří do Austrie

27.01.2015, 10:47
Aktuality
O dalšího fotbalistu základní sestavy přichází v lednu Baník Ostrava, do Rakouska má namířeno Patrizio Stronati. Klub vyhověl žádosti hráče a dohodl jeho přestup do Austrie Vídeň, Stronatiho zítra čeká zdravotní prohlídka...

"Jednou větou: Jde o vydařený fotbalový obchod pro všechny zúčastněné strany," řekl předseda představenstva FC Baník Ostrava Petr Šafarčík. "Vnitřně jsem si přál, aby Patrizio zůstal v Baníku, ale v obchodě, a v tom fotbalovém zvlášť, rozhoduje rozum, ne emoce," dodal.

Stronati do prvního týmu Baníku nakoukl v sezoně 2012/2013, kdy si připsal šest ligových startů. Loni přidal další tři, od léta pak byl součástí základní sestavy a odehrál patnáct duelů.

"Jsem rád, že jsem dostal v Baníku šanci zahrát si ligu a že mi nyní vyhověl a souhlasil s mým přestupem. Klubu děkuji za všechno, co pro mě udělal. Děkuji také fanouškům Baníku a doufám, že mi můj odchod nebudou vyčítat. Rád se jednou do Baníku vrátím," rozloučil se s Bazaly dvacetiletý fotbalista.

Stronati je tak dalším hráčem, který Baník Ostrava v zimě opouští. Už před ním z týmu odešli Jan Baránek (Plzeň) a Ján Greguš (Jablonec), kabinu opustili rovněž Joel Lindpere (ukončení smlouvy) a David Petrus (Hradec Králové).

Autor: Tomáš Pavlík / fcb.cz

Komentáře (391)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele