Owen je na Brazílii připraven

20.06.2002, 20:26
Aktuality
Michael Owen je prý "úplně fit" a zítra v půl deváté našeho času by měl po boku Emile Heskeyho stanout v útoku anglického týmu. Ten se ve čtvrtfinálovém utkání, které je považováno za jeden z vrcholů turnaje, střetne s Brazílií.

Útočník Liverpoolu se celý týden trápil s poraněnými třísly, dnes už ale absolvoval celý trénink. Spolu s ním se do přípravy vrátil také záložník Manchesteru Untied Paul Scholes, kterého trápilo zranění kotníku. Oba tito hráči zatím odehráli všechny čtyři zápasy a v plánech kouče Erikssona hrají klíčové role. Jejich včasné uzdravení znamená, že Eriksson postaví zřejmě stejnou jedenáctku jako v osmifinále proti Dánsku.

"Michael je OK. Měl nějaké drobné potíže s třísly, pracoval ale tvrdě a podstoupil intenzivní léčení a masáže. Je plně fit a nasadit ho do hry nebude žádné riziko," řekl trenér. "Je to pro nás velká vzpruha, všichni v minulých zápasech viděli, jak dobře spolu s Heskeyem v útoku spolupracují," dodal Eriksson.

Uzdravuje se také útočník Aston Villy Darius Vassell, který měl drobné problémy se zády. Eriksson tak pro čtvrtfinále může počítat se všemi hráči. "Je skvělé mít všech 23 hráčů v dobré kondici na hřišti. Do turnaje jsme vstoupili s několika zraněnými, všichni se ale dali dohromady v ten pravý čas," řekl Eriksson.

Čtvrtfinálová sestava Anglie my měla vypadat takto - v brance David Seaman, stopeři Sol Campbell a Rio Ferdinand, krajní obránci Danny Mills a Ashley Cole, záloha zleva Trevor Sinclair, Nicky Butt, Paul Scholes a David Beckham a v útoku liverpoolské duo Michael Owen, Emile Heskey.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1061)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele