Owen se těší do Prahy, Šmicer láká legendy Liverpoolu na velkou oslavu

Dnes, 19:09
Aktuality
Vladimír Šmicer (© AFP)

Bývalý reprezentant Vladimír Šmicer chystá ve spolupráci s Nadací fotbalových internacionálů na konec sezony zajímavé utkání. Příští rok v červnu by se na trávníku v Dolních Chabrech hrajících pražský přebor měly představit legendy Liverpoolu a také bývalí hráči italské Serie A. Šmicer ČTK potvrdil, že už řadu bývalých spoluhráčů oslovil. O přípravě zápasu informoval na dnešní tiskové konferenci také Václav Tichý, výkonný ředitel nadace.

Fotbalový klub z Dolních Chaber oslaví sto let založení a jeho předseda Šmicer začal připravovat velkou akci s datem konání 28. června 2025. "Půjde o celodenní oslavu fotbalu. Před námi je spousta práce a trochu se bojím, jestli se do Chaber vůbec vejdeme," uvedl jednapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996.

V roce 2005 s Liverpoolem vyhrál Ligu mistrů a řada hvězd tehdejšího týmu by měla být největší atrakcí chystané akce. "Už deset let jezdíme s Patrikem Bergerem se starou gardou Liverpoolu. Teď jsme v Bangkoku rupli s Manchesterem United, ale aspoň jsem tam kluky mohl oslovit. A nikdo z mých kamarádů zatím neřekl ne. Ale je to až v létě, je ještě brzy. Bude se tam hrát mistrovství světa klubů, takže někteří mohou v té době pracovat třeba pro televize," řekl Šmicer.

Hvězdy snaží nalákat na krásy Prahy a pohodový program spojený i s golfem. "Třeba kamarád Michael Owen řekl, že rád přijede. Objevit by se tu mohli také Robbie Fowler, Steve McManaman, Emile Heskey, z mladších Daniel Agger nebo Glen Johnson, do branky David James a Jerzy Dudek. Nepůjde o starou gardu Liverpoolu, ale o tým světových hvězd. Chci pozvat také české kluky z Eura 1996 a 2004," uvedl Šmicer.

Následovat by mělo více zápasů po sobě. "V různých věkových kategoriích, ale vždycky hostující tým proti našim Dolním Chabrům. Můj tchán Láďa Vízek má v lednu sedmdesátiny, což je také jeden z důvodů oslav. Proto třeba počítáme i s veterány nad 60 let," řekl Šmicer.

Dorazit by měli také slavní hráči z Itálie. "V příštím roce oslaví kulatiny několik známých internacionálů, vedle Ládi Vízka namátkou také Jan Berger nebo Tomáš Skuhravý. Domluvili jsme se, že oslavu uděláme dohromady. Tomáš chce zase pozvat bývalé hráče ze Serie A, takže pak by se mohl sejít výběr jako hrom. Soutěže už navíc budou v té době dohrané," uvedl Tichý za Nadaci fotbalových internacionálů.

Šmicer týmu z Dolních Chaber nejenom šéfuje, několikrát už usedl i na jeho lavičku. Třeba loni v závěru podzimu pražského přeboru. "Kdepak trenér, nikam se netlačím. To bylo z nouze, když byl náš kouč v trestu," ujistil Šmicer s úsměvem.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
eder

Možná přijde i kouzelník. Berger, Šmicer, Baroš, Škrtel. A ne, že zabijí Kennyho...

Reagovat
PL28

A co ten budovatel infrastruktury? ten nepřijede?

Reagovat
Coutinho10

tak tohle zorganizovat nebude úplně lehký, to jsem zvědavej, co z toho bude

škoda, že to nedají na nějaký důstojnější stadión, protože to by si zasloužilo lepší kulisu

Reagovat
kilobyte

Zatím to vypadá, že tam bude tolik aktérů, že na diváky už nezbyde místo.

Reagovat
Grupma

Tak hlavně aby nezapomněl pozvat i bývalé hvězdy Dolnich Chaber, když už je to jejich výročí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele