Pardubice začaly přípravu, do tréninku se zapojilo trio ze Slavie

26.06.2023, 15:58
Aktuality

Fyzickými testy na FTVS v Praze jako poslední prvoligový tým zahájily Pardubice letní přípravu na novou sezonu, od úterý začnou trénovat. Šest hráčů se s mužstvem připravuje se svolením od kmenového klubu. Východočeši o tom informovali na svém webu. Ve výčtu hráčů, kteří s mužstvem trénují, chybí Jan Jeřábek. Devětatřicetiletý defenzivní univerzál jedná o prodloužení smlouvy, ČTK to řekl mluvčí klubu Radek Klier.

Povolení trénovat s Pardubicemi mají slávistické trio gólman Antonín Kinský, obránce Denis Halinský a bek či záložník Marek Icha, brankář Viktor Budinský z Ostravy a útočníci Tomáš Zlatohlávek z Olomouce a Vojtěch Patrák z pražské Sparty.

Na startu přípravy nechybí obránce Michal Surzyn, který se minulý týden vrátil do Pardubic po přestupu z Jablonce. S týmem se připravuje i ghanský ofenzivní hráč Paul Nkrumah.

Jeřábek, který hraje za Pardubice od jejich vzniku v roce 2008, kvůli problémům s kolenem absolvoval v minulé sezoně za A-tým pouze pět zápasů. Poprvé naskočil do hry až v dubnu.

Východočechy po konci hostování opustili brankáři Jakub Markovič a Florin Nita, stopeři Robin Hranáč, Martin Chlumecký a Tomáš Vlček a útočník Ladislav Krobot.

Svěřenci trenéra Radoslava Kováče, kteří počátkem června uhájili prvoligovou příslušnost v baráži s Příbramí, sehrají čtyři přípravná utkání. Postupně vyzvou Norimberk z druhé německé ligy, druholigovou pražskou Duklu, dosud neurčeného soupeře a nováčka slovenské nejvyšší soutěže Košice. Novou ligovou sezonu odstartují 22. července doma proti pražským Bohemians 1905.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
dejvikker

Kádr zatím hodně slabej, tak snad se stihne ještě něco upéct..

Reagovat
doshcz

bude to zas boj

Reagovat
kecipep

Tohle lepení základního kádru x hostovačkami....

Reagovat
risk je zisk

Takhle to proste tymy, jako Pardubice musi udelat. Tam ta kvalita opravdu neni a pokud chteji zustat v lize, musi si privadet hrace ze Sparty a nebo Slavie.

Usetri tim spoustu penez, takhle budou platit maximalne polovinu na vydaje. Je to smutny, jak to i po tolika letech v Cesku funguje.

Reagovat
kilobyte

No teď už to nepůjde tak lehce. Od téhle sezóny jsou povolena max. 6 hostování. A mělo by se to časem ještě snižovat. Takže to budou muset změnit.

Sice tím ušetří spoustu peněz, ale zase přijdou o případné zisky z prodeje hráčů. O nějakém dlouhodobějším plánování si můžou nechat zdát, když jen čekají, kdo jim koho pošle.

Reagovat
didosh

Reagovat
doshcz

jejich U19 ted byla druha v lize, tak snad vytahnou nejaky talenty.. ale na to se moc spolehat neda no

Reagovat
Kily

pár kluků nastupuje přípravu s áčkem, to nejlepší ale ne, ti prý rychle skočili po nabídkách ze Sparty a Slavie

Reagovat
doshcz

jezis

Reagovat
kilobyte

Tohle moc nechápu. Vždyť v Pardubicích by měli snazší dostat se do áčka. Tam se můžou ukázat a říct si o pěknou smlouvu ve Spartě nebo Slavii.

Takhle si zahrají druhou ligu a pak budou pravděpodobně chodit na hostování.

Reagovat
Kily

to já taky ne, tím spíš, když všichni vědí, že my ty mladé kluky potřebujeme a šanci by dostali, navíc Kováč s nimi doopravdy chce pracovat. Děje se to už od šestnácti, kdy se platí drobné odstupné, kluci a rodiče slyší o Spartě nebo Slavii a mají jasno, rodiče to podepíší a je to. Tohle je důvod, proč na jaře ti mladí nedostávali šance za áčko a co jsem občas koukal, tak jich ani tolik nehrálo za béčko

Reagovat
kecipep

Rozumím a souhlas, že je to smutné.

Reagovat
Basty

Mohl by Tipsport vypsat kurzy na propuštěné trenéry , Kováč určitě sezónu nedoklepe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude sám, Vrbu snad taky stihnou vyhodit dřív, než na lavičce dostane infarkt z toho, co bude Zlín předvádět. A něco mi říká, že vánoční dárek v podobě vyhazovu dostane i Trpiš.

Reagovat
fabec1222

A do kdy má Vrba smlouvu a kolik bere? Aby nebyl problém jak u Rady, s kterym to musel domluvit Pelta, aby mu nemuseli platit odstupné.

Reagovat
ratusek

Kulič to stejné

Reagovat
KingMaster13

To je můj tajnej favorit

Reagovat
fabec1222

To je hlavní adept do tipovačky jako první propuštěný.

Reagovat
Kang & Kodos

Kulič buď vystřelí jako nová trenérská kometa, nebo ho vysypou, když budou po deseti kolech předposlední

Reagovat
Imos

Kováč to v klidu zachrání

Reagovat
lampas

První půjde Weber. Hradec má velký oči, takže mu nic neodpustí.

Reagovat
ratusek

Weber, Kulič

Reagovat
smazaný uživatel

Velká výhoda Hradce je, že zase hrají 1. kolo proti svému oblíbenému soupeři, takže bude mít Weber dobrý začátek. Ale po takovým 10. kole ho klidně vyhodit můžou, to je fakt.

Reagovat
LFC182

tak jestli odejde kováč tak leda že dostane lepší nabídku někde vždyt kdybys pocital jen to období pod ním od 10 kola kdy přišel, tak by byli pardubky 5ty :)

Reagovat
Salfovic

Kolik že to může klub poslat hráčů na hostování ?

Reagovat
Salfovic

Tak už to čtu, 6.

Reagovat
ratusek

cože si udělal?

Reagovat
Greny

Až od příští sezony ne ? Teď to je myslím 3 nebo 4 do jednoho týmu.. LFA to myslimzase klasický o rok odsunula

Reagovat
Axelrose

Já právě myslel, že od letoška můžou jenom dva z jednoho tymu hostovat v druhém (např. ze Slavie v Pcích),ale evidentně (jako vždy) jsem myslel špatně, když k nám Slavie poslala rovnou tři. Přitom mi to říkal už třídní - "ty hlavně nemysli"

Škoda Vlčka, teď bude na ME, potom nějaké volno a ve Slavii si nekopne, protože s nimi nepojede přípravu, ale toho už do Pce asi nepošlou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele