Pekarík se vrací domů, po necelých patnácti letech oblékne dres Žiliny

Včera, 10:05
Aktuality
Peter Pekarík (© MŠK Žilina)

Defenzívu Žiliny diriguje Tomáš Hubočan a nyní dostal k ruce dalšího zkušeného parťáka v osobě Petera Pekaríka. 37letý obránce se po dlouhých patnácti letech vrací do klubu, v němž s velkým fotbalem začínal.

Pekarík byl od přelomu června a července volným hráčem a v Žilině se dohodl na smlouvě do 30. ledna, oblékat bude dres s číslem 2.

"Žilina je klubem, který mě vychoval pro zahraniční fotbal. S jejími představiteli mám dlouhodobě přátelské vztahy a při každé mojí návštěvě města se sejdeme. Velmi si vážím jejich práce a vášně. A znovu musím zopakovat už několikrát zmíněnou poznámku - všechno je otevřené, s rozhodnutím počkám na správný čas," naznačil už v červenci, že by se mohl domů vrátit.

"Z fotbalu mám stále velkou radost a necítím žádná omezení po fyzické stránce. Soustředím se ale na přítomnost a každodenní cíle, které mě v kariéře i životě neustále posouvají dopředu," prohlásil nyní po podpisu kontraktu.

Pekarík ze Žiliny odcházel v lednu 2009, tehdy ho kupoval Wolfsburg a Vlkům pomohl k zisku senzačního mistrovského titulu. V sezoně 2011/2012 si odskočil na hostování do tureckého Kayserisporu a uplynulých deset sezon hájil barvy berlínské Herthy.

Loni a předloni Pekarík za klub z hlavního německého města posbíral jen deset soutěžních startů, ani tak ho neminula nominace na mistrovství Evropy. Za slovenskou reprezentaci do této chvíle posbíral 132 startů a bude atakovat rekord Marka Hamšíka, od toho ho dělí jen šest zápasů.

"Trenér Calzona vyjádřil přání, abych v národním týmu pokračoval. A já sám jsem několikrát zopakoval, co všechno pro mě reprezentační dres znamená, je to velké privilegium. Jestli mě trenér a reprezentace budou potřebovat, udělám maximum, abych pomohl," hlásí fotbalista, který koncem října oslaví 38. narozeniny.

Autor: Tomáš Pavlík / mskzilina.sk

Komentáře (27)

Přidat komentář
Neutron

Asi najlepsi pravy obranca akeho sme mali...

Reagovat
vladis271

To, ze ho v repre stale nevieme plnohodnotne nahradit napriek jeho veku je uplne sialene.

Reagovat
Neutron

celkovo kraje obrany proste uz roky nemame normalne poriesene...nie je normalne, aby tam hraval 37 rocny hrac...

Reagovat
vitecek15

Tak Pepe v repre Portugalska taky strčil po čtyřicítce všechny do kapsy.

Reagovat
Y.Cabaye

Pepe hrál ale stopera ne? Tam se ten věk neprojeví tolik jako u beků.

Reagovat
Pankrac

Ježíš tak Zanetti, Maldini, A. Young, jasně mluvíme o klubu, ne o repre, ale když ten hráč na to stále má, tak to neřeš. Dobře v 37 to už asi trochu řeš ale jde mi o princip.

Já prostě nemám rád když se u hráče kterýmu je přes 30 začne řešit, že se za něj musí najít náhrada. Mladej na to nikdy mít nemusí a hráč v nejlepších letech občas nehraje, aby se zapracovala jeho náhrada, která kolikrát může vlastně skončit kariéru dřív a nebo mít výkonnostní strop v mladším věku.

Třeba takovej Kovačič v Realu Madrid za Modřice. Neříkám, že by se teď už nehodil, ale kolik let byl Luka ještě o chlup lepší...

Jsem trochu unavenej z toho že se musí neustále do kola stavět na mládí. 27 je dneska už neperspektivní hráč. To je úplně mimo.

Reagovat
Neutron

Ale my hovorime o 37 rocnom krajnom bekovi...to je uplne mimo princip, ktory spominas...

Reagovat
Pankrac

Zanetti byl útočník?

Není to mimo, pokud prostě nemáš lepšího hráče a 37 frajer je připravenej a bude připravenej klidně i za 2 roky, tak není co řešit.

Reagovat
Neutron

Ja o Zanettim nepisem ani pol slova. Ja nevravim, ze je chyba, ze tam je on, ja hovorim, ze je chyba, ze za neho nie je ziadna nahrada, nastupca.

Reagovat
Pankrac

Toho Zanettiho jsem zmínil proto, že v 37 hrál taky krajního obránce a ničemu to nevadilo

Chyba, chyba... to se prostě stane i těm nejlepším, že máš výpadek na nějakým postu.

Reagovat
O.Giroud

Vek by podľa mňa ani nebol až taky problém. U Pekarika je skôr problém, že 2 roky nehral v podstate zápasy v klube, iba v repre. Ale zas nie je to nejaká tragédia, skôr je smutné, že to je to najlepšie čo máme momentálne.

Reagovat
Neutron

Pepe bol stoper a teda pri vsetkej ucte k Pekarikovi, Pepe bol proste uplne inde

Reagovat
Rudnevs

Ta konkurencia je slaba, ale neda sa povedat, ze by bol Pekarik vyslovene slaby clanok. Skôr naopak. Vzdy jeden z najlepsie kondicne pripravenych hracov. Trenuje ako blazon cely zivot.

Reagovat
janinho

pre tych mladych chalanov v ZA bude neskutocna lekcia mat tam Pekyho. to aky poctivy ma on pristup k povinnostiam, to je pre nich obrovska skola a obrovske skusenosti. akurat je skoda ze tam nesiel minimalne o rok skor.

Reagovat
Neutron

ja nevravim, ze je slaby clanok...ale nasa jednotka na post krajneho obrancu je hrac co dva roky futbal nehral a k tomu ma 37 rokov. To nie je podla mna ideal.

Reagovat
doocetung

a co v te herthe ty dva roky kazdej den delal ? kdyz kluci trenovali tak on si sel cvrnkat kulicky ?

Reagovat
Neutron

vsak trening je uplne to iste co bezny ligovy zapas

Reagovat
doocetung

a to pisu kde ? ale ze na tom treningu hrajou fotbal se snad shodnem ne ?

Reagovat
Neutron

Okej. Opravujem sa, Peto nehral sutazny zapas. Futbal hral.

Reagovat
jany kozak

skvela sprava, dufam ze nakoniec predlzi aspon do konca sezony

Reagovat
kris_kros

v clanku je, ze podpisal do konca sezony. je to chyba?

Reagovat
Kily

jj, ta smlouva je platná do ledna

Reagovat
Rudnevs

Som rád, že Žilina ten tweet napísala v angličtine pre všetkých troch zahraničných fanúšikov

Reagovat
Bakary3

Moc to nechápu, no

Reagovat
772jozef

Tam by najradšej hrali na umelej tráve šošoni aby ušetrili za údržbu trávnika

Reagovat
mayday

Ta přezdívka šošoni vznikla jak?

Reagovat
JackDaniels.

Drič. Profesionál na ihrisku aj mimo neho. Srdciar a príklad pre mladých. Žiline nôže aj v tomto veku len pomôcť

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele