Pekerman uznal sílu Argentiny, Martina těšil kvalitní výkon

27.06.2015, 14:55
Aktuality
Argentina loni na mistrovství světa vybojovala stříbro a o medaile si zahraje rovněž na letošním jihoamerickém šampionátu. Ve svém čtvrtfinále proti Kolumbii nedokázala gólově vyjádřit svou herní převahu, zvládla ovšem penaltový rozstřel...

Jedním z argentinských hrdinů se nakonec stal Carlos Tévez, který v sedmé sérii proměnil rozhodující penaltu. Při exekuci kopu se musel vypořádat i se čtyři roky starými vzpomínkami na čtvrtfinále Copa América proti Uruguayi, tehdy se jako jediný neúspěšný střelec podepsal pod vyřazení Argentiny, když jeho pokus zneškodnil brankář Fernando Muslera.

"Fotbal takový někdy je. Kvůli té čtyři roky staré penaltě jsem ho nezařadil mezi prvních pět exekutorů. Snažili jsme se ho na penaltu neposílat, nakonec na něj ale řada přišla. To je fotbal, zítra se ve zprávách bude mluvit o vykoupení," říká trenér Gerardo Martino.

Čtvrtfinále mezi Argentinou a Kolumbií mělo být jednou z ozdob turnaje hraného v Chile a nakonec přineslo herně jednoznačnou podívanou. Svěřenci Gerarda Martina byli lepším týmem a svému soupeři povolili jenom dvě střely, jejich snaha ale končila na rukavicích gólmana Davida Ospiny.

"Devadesáti minutám jsme šéfovali. Myslím si, že hru soupeře jsme dokázali neutralizovat díky rychlému napadání. Pamatuji si, že Kolumbie měla jednu šanci hlavou po rohovém kopu a to bylo vše. David Ospina byl hlavní postavou, minulost ovšem už přinesla řadu podobných zápasů, jako byl tento. Někdy za svou dominanci nedostanete to, co byste si zasloužili a vůbec si nedovedu představit, jako by to vypadalo, kdybychom tu nyní mluvili o naší porážce. Jestli jsme udělali jednu chybu, tak tu, že se nám nepovedlo vstřelit gól, ale to je součástí hry. Pozitivní rozhodně bylo to, jak jsme hráli," těšilo Martina.

Kolumbie na turnaji zklamala v ofenzívě. V její nominaci byli nejlepší střelec mistrovství světa James Rodríguez a vyhlášení kanonýři jako Jackson Martínez, Falcao, Carlos Bacca a Teófilo Gutiérrez, přesto dala ve čtyřech zápasech jenom jeden gól.

"Argentina odehrála skvělý zápas a my měli především v první půli řadu problémů. Ztráceli jsme spoustu míčů a nedokázali se dostat do hry. Po změně stran jsme se zlepšili a vypracovali si nějaké příležitosti, ale Argentina byla mnohem lepší. Musíme se k výsledku postavit čelem, vyřazení ale i tak hodně litujeme. Toto je velmi silný tým, který se nikdy nevzdává. Hráči se dobře připravili, dnes proti nám ovšem stál hodně kvalitní tým," uznal sílu soupeře trenér Kolumbie José Pekerman.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hrozně mne Kolumbie herně zklamala

Reagovat
mistr129

To nebyla síla Argentiny, včera by vás porazilo i San marino

Reagovat
Murtago

kde hrála Slávie?

Reagovat
smazaný uživatel

V Kolumbijských dresech včera.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediní Argentinci co dopředu nehráli tužku a byli nebezpeční byli Messi a Otamendi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele