PELE: RONALDO JEŠTĚ NENÍ NEJLEPŠÍ

19.04.2007, 17:16, aktualizováno 19.04.2007, 17:16
Aktuality
Cristiano Ronaldo je v současnosti podle mnohých nejlepším fotbalistou planety. Portugalský záložník je ústřední postavou Manchesteru United, jestli ale bude tím opravdu nejlepším, na to dá odpověď až čas. Alespoň si to myslí ten nejpovolanější - legendárí Pele...

"Cristiano Ronaldo je dnes jedním z dobrých hráčů, v Anglii hraje velmi dobře. Ale na zmínky o nejlepším fotbalistvi světa je ještě příliš brzy," myslí si zřejmě nejlepší hráč všech dob.

"Máte tady Kaka, který hraje velmi dobře a já si myslím, že je na stejné útovni. Před čtyřmi nebo pěti lety se nám dobře vyvíjel Ronaldinho. Srovnávat Cristiana Ronalda s velkými fotbalisty je předčasné, budeme muset ještě chvíli počkat. Uvidíme za dva roky, jestli si dokáže udržet současnou formu," řekl dále autor více než tisícovky soutěžních branek.

Ronaldo se na začátku týdne podle očekávání ocitl v nominaci na nejlepšího hráče Premier League v letošní sezóně a je největším favoritem na zisk tohoto ocenění. Na začátku roku byl dvakrát po sobě zvolen hráčem měsíce a má velký podíl na zatím úspěšném tažení Manchesteru United za třemi trofejemi

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (67)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ronaldinho je lepší hráč nežli Cristiano...problém je ale v tom, že Manchester má lepší formu nežli Barcelona aproto je Ronaldo více na očích.

Reagovat
HOST*Muhehe:-)

No tak to si moc věříš ty tady srovnáváš úplně odlišný tipy hráčů a to moc dobře nejde je sice pravda že gdyž udělá něco ronaldinho tak je to pecka ale ronaldo je prostě lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív mu vytkneš,že se plete a srovnává úplně odlišný hráče a potom v závěru sám napíšeš,že Ronaldo je lepší.

Reagovat
HOST*

hovno ronaldinho je pica

Reagovat
HOST*madridcan

najlepsi bol aj je zidane

Reagovat
smazaný uživatel

C.Ronaldo ani nikdy najlepší nebude..aj keď určiť NAJ hráča, to je dosť relatívne..

Reagovat
HOST*

NEJLEPŠÍ JE RONALDO ! ! !Ale ne tenhle Cristiano

Reagovat
HOST*

souhlasim nejlepsi Ronaldo z Brazilie Ani se nedivím ze se Ronaldinhovi říka maly Ronaldo a Cristiano dostal po něm jmeno

Reagovat
HOST*MiroV

Tak Cristiano už je nejlepší delší dobu. Asi tak 6 měsíců. No a to, že Brazilec dědek Pelé považuje "objektivně" za nejlepšího Brazilce Kaká, kterej v žádným případě nešahá CR7 ani po kotníky, to už fakt přehání. Fuj. Hamba!

Reagovat
HOST*

ty jseš taky hanba Kaká je lepší a navíc to není teatrální simulant

Reagovat
smazaný uživatel

Není, s Bayernem mu Lúcio málem ukopl nohu, balon v tom vůbec nebyl.

Reagovat
HOST*ital

Se dej dohromady!To,že to nebyl faul,znamená,že simuloval???

Reagovat
HOST*R9

Sterdo on padal přes nohu Lucia i když to faul nebyl, on sám po tom "zákroku" vstal a mimikou dal najevo že tomu ani nemůže uvěřit...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se v tom případě častokrát stalo i Ronaldovi, že spadl, i když byl v souboji balon. Žádnou mimiku jsem tam neviděl.

Reagovat
HOST*R9

To nepopírám, jen jsem reagoval na to že Kaká si nešel pro penaltu v tom zápase...já si toho jeho výrazu všimnul...

Reagovat
HOST*MiroV

Já možná sem. Cristianovi, Kaká ani dědkovi nešahám ani po kotníky! Ale můžu s klidem říct, že Cristiano je nejlepší! Koukám na sestřihy jeho "doteků" s balonem, to je fakt mazec. Z každýho zápasu je tak 5 minutovej sestřih. To je jak z jiný planety... Kam se na něj kdo hrabe!!! Ze současnejch hráčů na něj nikdo nemá!!!! No a že sem tam spadne? Proč ne, když mu to žerou...

Reagovat
HOST*PD

Cristiano je šikovnej, ale Ronaldinho je určitě lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně určitě ne.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních asi sedm měsíců je lepší Ronaldo, má formu, Ronaldinho ne. Předtím byl ale celý dlouhý tři roky nejlepší Ronaldinho - až se mu vrátí forma, tak podle mě bude zase nejlepší. A když ne Ropnaldinho, tak stejně věřím, že nejlepší hráč je v Barce. Messi se s Ronaldem může srovnávat.

Reagovat
HOST*

ty kokote vymrdany pele neni dedek ty cipe skurveny c.ronaldo

Reagovat
HOST*inzaghi

Ronaldhino je lepší!!!

Reagovat
HOST*rb

...Pelého vyjadrenie, že Kaká je v súčasnosti lepší ako Cristiano Ronaldo, osobne si myslím, že je to neobjektívne...momentálne má Cristiano Ronaldo navrch, aj štatistiky hovoria v jeho prospech...ale chápem Pelého, lobovať v prospech krajana je úplne normálne...

Reagovat
HOST*Expert

Žádnej z těchto skvělých hráčů nemá na Zidana! Budeme muset čekat desítky let, než přijde někdo kdo by se mu vyrovnal - to ve vší úctě ke genialitě Ronaldinha, Ronalda, Henryho

Reagovat
HOST*Ronaldo

Cristiano.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je Zidane, Henry, Kaka, Ronaldo, Gerrard, Totti a spousta dalších. C. Ronaldo bude muset prokázat stejnou formu asporň další 3 roky aby se o něm mohlo takhle mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmyslný dohady.

Reagovat
HOST*CR7

No ked sa uz porovnava nech sa porovnava to kde bol Ronaldinho ked mal 21.22 rokov.... O tak mladom hracovi ako je CR sa naposledy hovorilo ze je naj na svete v suvislosti s Ronaldom9 pred 10rokmi...CR je urcite lepsi ako Ronaldinho...Takze dnes by som zrovnaval s CR len Messiho...Ale CR hraje nielen na RW ale aj LW, v repre hral uz aj na Decovom poste a aj na hrote. Takze RW,LW,AM,CF.....Ktore kridlo toto dokaze??...navyse skvely hlavickar, fyzicky jeden z naj hracova na svete a malokto je rychlejsi ako on...A z hladiska toho na koho sa radsej pozeram tak je to urcite CR....Ronaldinho napr. roni troska trapne veci a to take ze pri beznej klucke zavrti zadkom a vsetci su z toho hotovi ...ale tiez ho mam rad..skofa , ze sa mu nedari tak ako pred rokom...Jasne ze vela ludi napise ze futbal nie je o len o fintickach atd...No to je pravda...ale ja sa chcem predovsetkym divat na veci, ktore v zapase..a nielen na treningu dokaze malokto....

Reagovat
smazaný uživatel

Az bude mat C.Ronaldo taku prihravku na stredne a dlhe vzdialenosti ako Ronaldinho, tak poviem, ze je najlepsi. Teraz zatial este o tom nie som 100percentne presvedceny.

Inak tohtosezonne strelecke statistiky v domacich ligach hovoria v prospech Ronaldinha a to Man.Utd. je viac na koni ako Barcelona.

Ronaldinho ukazoval svoje kvality na absolutnej svetovej spicke cca 3 roky. Ronaldo len v tejto sezone. To, ako budu vo svojich vykonoch pokracovat, je otazne, takze aj ked je Ronaldo svetovy v mladsom veku, tak to neznamena, ze to bude nastalo. Vid merenguesova 10rocka.

Reagovat
HOST*ital

Ještě bych doplnil k tomu,kde byl Ronaldinho v 21.Jestli bude Ronaldo v 25 tam,kde letos,řeknu,že je nejlepší...

Reagovat
HOST*merengues

tohtosezonne strelecke statistiky v domacich ligach hovoria v prospech Ronaldinha

to bych neřekl, ale jinak jsem na straně Ronaldinha a přesně souhlasím s tebou i s italem...

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo dal v 30tich zapasoch 16 golov. Ronaldinho 17.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho je letos nulový na hřištích soupeřů, gólů má sice dost, ale taky už jich tolik nepřipravuje, má pouhou JEDNU jedinou asistenci. Navíc si myslím, že Ronaldo je pro Man Utd důležitější, než Ronaldinho pro Barcu. Myslím si, že kdyby hrál Ronaldo ve Španělsku, tak by měl gólů ještě víc, protože hra je založená mnohem více na soubojích jeden na jednoho, což by mu absolutně vyhovovalo. Ronaldo je zkrátka LETOS nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

"JEDNU jedinou asistenci"...to sa mi moc nezda, ale statistiky som nevidel.

"Myslím si, že kdyby hrál Ronaldo ve Španělsku"

Ja som cital raz nazor, ze keby hral v Barcelone, kde sme sa hlavne s rychlym prechodom do utoku moc nepretrhli, tak by vyhorel, pretoze on je sprinter a prave rychly tah na branu je to jeho. Tym chcem povedat, ze by hodne zalezalo na hre samotneho timu.

Ako som sa uz vyjadril, ta este nie som 100percentne presvedceny, ze je Ronaldo ten najlepsi. Slape tim( samozrejme aj jeho velkou zasluhou), dari sa aj jemu. Barcelona moc neslape a napriek tomu Ronaldinho bol pomerne uspesny a produktivny. K tomu som si vsimol, ze ked sa na Ronalda super specialne zameria, tak uz to je s nim horsie. Na Ronaldinho je minimalne jeden hrac nonstop.

Z Ronaldinho som trocha otraveny, ze tam neni vidiet ta chut ako u Ronalda, ale napriek tomu nemozem s istotou povedat, ze je horsi ako Ronaldo...ze Ronaldo je lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

*nahravacske statistiky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rychlý přechod do útoku je z velké části dán tím, co máš k dispozici. Můj názor je takový, že právě Ronaldinho hodně může za náš pomalý protiútok, jen si vzpomeňme, kolik nadějných akcí do otevřené obrany letos zadrbal. Ronaldinhovy střelecké statistiky jsou skvělé, to souhlasím. Tady ale nejde jenom o góly. Jaké výkony letos předváděl Ronnie venku? Kolik z celkových sedmnácti gólů dal na Nou Campu proti podprůměrným týmům, častokrát i z penalt. Já jsem navíc přesvědčený, že Ronaldinho má lepší spoluhráče. Když totiž soupeř uhlídá Ronalda (což se stalo málokrát), Man Utd si neví rady, není tam nikdo takový, kdo by dokázal Ronalda nahradit. V neposlední řadě taky musím říct, že Ronaldo dokáže pobavit technickými kousky třeba i na půlce, což mu sice v souboji o nejlepšího fotbalistu nepomůže, ale mně se to velmi líbí, je to hráč, který dokáže v každém zápase pobavit, i když třeba neskóruje či nenahraje na gól.

Reagovat
smazaný uživatel

"co máš k dispozici"... v tejto sezone bolo zcela bezne, ze nasi hraci v zalohe i v obrane volili prihravku mnokrat dozadu alebo do sirky namiesto kolmej prihravky dopredu. Treba taky Marquez, ked mohol loptu vyviest, tak stal a cakal. Samozrejme suhlasim s tym, ze Ronaldo by to vedel zrychlit, zaroven sa vsak musi pridat aj zvysok timu a ten sa teda v tejto sezone rozhodne nepretrhol. To len k tomu, ze na Ronaldove vykony by znacne vplyval sposob hry jeho spoluhracov...tym su aj otazne jeho vykony v La Lige.

Dalsia vec. Ked hra Giuly, tak sa Ronaldinho relativne casto pokusa o tie jeho dlhe prihravky na druhe kridlo. Ked hra Messi, tak ich je pomenej. S Messim sa dari viac celemu timu, Ronaldinhove prihravky vsak nemaju adresata, pretoze Messi je iny ako Giuly. Naopak, Ronaldovi je tim prisposobeny dokonale. Takze nie som si isty, ci su dobre vykony dane hracom, alebo timom, ci on sam isiel herne hore alebo dole.

Ked sa bavime o tom, kto sa nam paci, tak u mna to je Messi. Jeho klamanie telom je neskutocne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Messi je úžasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Napriklad sa vratil Etoo a to, co mi u Ronaldinho( lepsie povedane u timu ) predtym chybalo on skryl svojou hrou a Ronaldinhova nepriamociarost nebola az taka napadna.

Reagovat
smazaný uživatel

V uvodzovkach.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím bych souhlasil.

Reagovat
HOST*merengues

jasně, ale Dinho dal 7 nebo 8 z penalt, navíc pro Ronalda hovoří i asistence...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja z pochopitelnych dovod ratam aj penalty.

Reagovat
HOST*CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Ronaldinho kopal trosku viac penalt...ale neva...z hladiska 10 rkov je naj hracom Zidane + Ronaldo...takze samozrejme, ze v tomto sa Ronniemu rovnat nemoze...az ked zahra viac sezon tak dobre, to je jasne...ale Ronnie v 21,22 nebol povazovany za naj na svete aj ked vtedy ziskal titul majstra svet..to by v PSG nevysedaval na lavicke...hej s tymi prihravkami mas pravdu......ale ked tak rozmyslam, najradsej by som porovnaval kridla s kridlami atd. Predsa len pre CR7 je typicka hra po ciare aj ked sa ,,pcha"" inde vela krat...a R10 predsa nie je typicke kridlo...takisto ako v clanku porovnavanie s Kakom...To skor Kaka s R10...CR7 s Robbenom, Joaquinom, Quaresmom, Riberym, Duffom, Maloudom a onedlho aj s Nanim................Ale dufam ze v 26 ked bol R10 naj bude hrat rovnako dobre aj CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta snad neni gol ?

"ale Ronnie v 21,22 nebol povazovany"

U niekoho prichadza vrchol skor, u niekoho neskor. Pre mna je teraz podstatne, kolko ten vrchol trva. V buducej sezone moze prist zranenie a hviezda Ronalda zacne vyhasinat. Moze sa prestat darit klubu, atd..

Reagovat
HOST*

Ano penalta je gol. A pre mna je teraz podstatne ze R10 vtedy nebol. Pre Teba je nieco ine podstatne....A samozrejme, ze moze zhasnut...Kto je dnes podla Teba naj?...nielen z tychto par hracov...ak hovorime o vrchole a ten vrchol este dnes trva, a teda berieme do uvahy posledne roky naj je samozrejme R10. Ja hovorim, ze v 21 povazovany nebol a dnes , posledne mesaice je na tom lepsie CR7...A ak tych 10 rokov tak staci pozriet zakladnu jedensatku Realu spred par rokov..Zidane,Ronaldo,R.Carlos...ich povazujem za tych ceklych 10r teda 96-06...ale to je len moj nazor...hm a keby to tak uz do tej 11tky tak + Raul 96-03?..Figo 96-02..+Sheva 99-06...Cafu 97-03...Nesta..98-05..Cannavaro 98-???...Buffon 99-???...a teraz ma napadol Thuram..ten este dlhsie ako Cafu...no necham to tak zatial.........

Reagovat
smazaný uživatel

Trocha som nepochopil, co mi chces v tej druhej polovici prispevku povedat.

Ak chceme urcit najlpesieho hraca, tak by sme si mali zvolit kriteria. ( obdobie vrcholu formy, uspechy, profuktivita, atd.).

Reagovat
HOST*

Jaaj no to som sa len tak rozpisal...chcel som si napisat naj jedenastku z hladiska dlzky doby na vrchole podla mna obdobie 96-06...ale to je len moj nazor...takze tak narychlo Buffon - Thuram, Nesta, Cannavaro, Roberto Carlos - Figo, Vieira, Zidane, ??? - Raul, Shevchenko....ja no teraz mam taky vypadok ze az...kaslat na to, na tu lavu stranu tam dam R10

Reagovat
HOST*

Ejha, na R9 som zabudol...davam ho tam namiesto...aj ked nerad ale Shevu

Reagovat
HOST*R9

Anebo se zkazí...teď poslední dobou je takovej trend že nejlepší roky kariéry fotbalistů jsou již v hodně mladém věku, pak se předpokládaný vzestup hráče buď zastaví nebo hluboko klesne (je to způsobeno více příčinami, a to ať už zraněními, přestupy, okoukaností způsobu hry atd atd)...samozřejmě bych mu to nepřál, je to můj oblíbenej fotbalista (asi jako téměř každého nezaujatého diváka), ale tak nějak tuším že pokud někdy v blízké budoucnosti (horizont třech let) přestoupí k nám do Realu (doufejme že ne), tak dojde na má slova...

Reagovat
HOST*R9

Je to samozřejmě hodně individuální...

Reagovat
smazaný uživatel

"Az bude mat C.Ronaldo taku prihravku na stredne a dlhe vzdialenosti ako Ronaldinho, tak poviem, ze je najlepsi. Teraz zatial este o tom nie som 100percentne presvedceny."

To nejde takhle hodnotit, Ronaldo je úplně jiný typ hráče. Zatímco Ronaldinho má lepší přihrávku, Ronaldo ji ke svému stylu až tolik nepotřebuje, je to klasické křídlo, které má neuvěřitelnou rychlost a technickou vybavenost. Mně osobně je ten styl sympatičtější než Ronaldinhův, mám rád hráče, kteří dokážou skvělé technické kousky ve velké rychlosti, nejen na místě...

Stejně jako ty jsi napsal "Az bude mat C.Ronaldo taku prihravku na stredne a dlhe vzdialenosti ako Ronaldinho, tak poviem, ze je najlepsi.", tak ostatní mohou napsat něco ve smyslu: "Až bude mít Ronaldinho tak přímočarý postup na bránu, techniku ve velké rychlosti atd., tak řeknu, že je nejlepší."

Takhle to prostě brát nejde, jsou to jiní hráči. Ronaldo se může mnohem lépe srovnávat s Messim, ale s Ronaldinhem těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je prave ono, ze ja som sa o tom, kto je najlepsi, nevyjadril. Ak by mal prihravky na rovnakej alebo podobnej urovni ako Ronaldinho, tak o tom nepochybujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim v sucasnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by zrovna CR předváděl finty,které dokáže málokdo.Většinou spoléhá jen na svou rychlost - předkopnutí,posunutí do strany a sprint.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*

Naive - Lily Allen

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si proste boh.

Reagovat
HOST*

tohle je nejlepsi a nejrychlejsi hrac vsech dob!! R 9 SHOW podivejte se sami!!

http://www.metacafe.com/watch/74921/ronaldo_show/

Reagovat
Pharrell

Ja si myslim ,ze Cristiano muze byt jednoho dne nejlepsi hrac na svete. pokud se stana koplemtnim hracem ,tak bude nejlepsi. take po invidualni schopnosti mnoho hracu prevysuje ,ale nemel by tolik solovat nebo filmovat..

Reagovat
Pharrell

On muze byt lepsi nez Figo a Rui Costa...no vlastne on je uz prevysuje,protoze nevim jestli Figo aR.Costa meli takovou formu v 22 letech jak on

Reagovat
HOST*R9

Figo toho dokázal mnohem více, to pozor!!!Může být lepší ale musí si formu udržet a to nebude nic jednoduchécho, těch faktorů co může pokazit jeho rozkvět už bylo prodiskutováno mnoho, ale o tom že je lepší než kdy Figo byl nemůže být ani řeč...

Reagovat
HOST*Namor

Ronaldo je určitě jeden z nej. hraču na světě,ale podle mě se stále nevyrovna ronaldinhovi....u obou fotbalistů je nej. přednost technika rychlost, ale ronaldinho umí narozdíl on CR skvěle nahrávat a uvolnovat spoluhráče a navíc skvěle kope přímaky...zatímco ronaldo pokaždé překopne

Reagovat
HOST*ronnie

Ronaldinho je za poslední 3 roky fantastický..ikdyž tahle sezona je horší než ty předtím...tak je porad nej...minuly rok byl jak z jiny planety..a co se tyče toho ze C.R7 má lepší techniku ...tak to bych se hodně hádal!!!!! je rychlejši to jo ..ale neni lepsi!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele