Perišić končí v Hajduku Split, důvodem jsou neshody s trenérem Gattusem

13.08., 18:05
Aktuality
Ivan Perišić v chorvatské reprezentaci (© AFP)

V lednu přišel na hostování, v červenci nastoupil do Hajduku natrvalo a v srpnu už ve Splitu není. Cesta Ivana Perišiće (35) v chorvatském klubu skončila, důvodem jsou vzájemné neshody s trenérem Gennarem Gattusem (46).

Sportovní ředitel Hajduku Split Nikola Kalinič potvrdil to, o čem se v posledních dnech mluvilo. Perišić už není hráčem Hadjuku Split po neshodách s trenérem Gattusem. Skončil na vlastní žádost.

"Mrzí nás atmosféra, která se vytvořila a která měla mimořádně negativní dopad na klub, ale především na Ivana a jeho rodinu, kteří nezaslouženě zažili spoustu nepříjemností. Od prvního dne bylo jasné, že Ivan po létě pravděpodobně zůstane. Bohužel v posledních dnech došlo k nedorozumění, které vyústilo ve smírnou dohodu a obě strany v klidu dospěly k závěru, že spolupráce nebude pokračovat," uvedl Kalinić v prohlášení na klubovém webu.

"V nejbližších dnech se rozhodne, zda rozchod proběhne formou přestupu, nebo vzájemného ukončení smlouvy. Vzhledem k velké důležitosti nadcházejícího zápasu se pozornost celého klubu soustředí na odvetu s Ružomberokem (třetí předkolo Konferenční ligy, první zápas skončil 0:0), a proto zvu fanoušky, aby plně podpořili tým a trenérský štáb na cestě do play off," dodal ředitel klubu.

Podle spekulací mohl Perišić před změnou trenéra doufat ve stálé místo v týmu, ale vedení Hajduku najalo Gattusa a ten se s chorvatskou reprezentační hvězdou jednoduše nemá rád. Oba si vzájemně neváží svých schopností, což vyústilo v Perišićovu žádost o vyřazení z týmu jen krátce poté, co v červenci podepsal smlouvu na celý ročník.

Odchovanec Hajduku Split se do Chorvatska vrátil už v lednu, kdy přišel z Tottenhamu na hostování. Následně přestoupil natrvalo. Nakonec však za klub odehrál jen 12 zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Bruno Henriques

Komentáře (22)

Přidat komentář
FC Porto FC

dostanou tam takového hráče a pak toto

Reagovat
Kily

však v klidu, za měsíc vyrazí Gattusa a Perišiće vezmou zpátky

Reagovat
Panini Calciatore

a ja to vidim tak ze podpise Dinamu

Reagovat
El Matador

nebo v Rijece

Reagovat
Panini Calciatore

v rieke skonci Gattuso ked vypadnu s Ruzomberkom

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
El Matador

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Údajne sa už medzitým dohodol s Barcelonou, kam si ho vraj vyžiadal jeho bývalý tréner z Bayernu Flick...

Reagovat
Rudnevs

Este maju Rakitica

Reagovat
Lojd

Gattuso musel v Ruzomberoku asi cumet, kde vsude se da hrat Evropa

Reagovat
Zemun

Aj to ma svoje čaro

Reagovat
Lojd

proto sem jim zacal pred rokem fandit projizdeli sme kolem a nemohl sem verit, ze se tam hraje 1. liga

Reagovat
Albert Rusnák ml.

To si bol ty? Vlani sme tam s kamarátmi len tak nečinne postávali a nemohli sme uveriť tomu, že okolo prešlo auto s českou ŠPZ

Reagovat
Lojd

jo, to ste byli vy!

Reagovat
Vasil

Reagovat
Lojd

a je to tady!!!

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Njn, lebo u váš v Čechách máte Nou Camp v každom okresnom meste

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nejlepší stejně byla cikánská kapela u Tesca tehdy

Reagovat
Panini Calciatore
Reagovat
Lojd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele