Pět favoritů na Zlatý míč: Obhájí Messi, nebo se dočká mladého nástupce?

16.07., 16:33
Aktuality
Vinícius Júnior (© AFP)

S přicházejícím začátkem nové sezony se blíží i vyhlášení nejprestižnějšího individuálního fotbalového ocenění - Zlatý míč. V pondělí 28. října se dozvíme, kdo je nejlepším fotbalistou uplynulé sezony. Potřetí se bude cena udělovat za výsledky během sezony namísto celého kalendářního roku. Mezi hlavní kandidáty patří mladé hvězdy Realu Madrid, defenzivní záložník Rodri (28) či legendární Lionel Messi (37).

Vinícius Júnior

Ofenzivní křídlo Realu Madrid se svými výkony a ziskem trofejí hlásí o prestižní individuální ocenění. Vinícius si od začátku sezony připsal 26 branek a 12 asistencí. S Los Blancos vyhrál La Ligu, Ligu mistrů a španělský Superpohár.

Od mladého Brazilce si fanoušci po odchodu Karima Benzemy slibovali velké věci. Vinícia nejdříve zbrzdilo zranění. Poté, co se uzdravil a doladil kondici, ukázal, že má potenciál. Ve finále španělského Superpoháru hattrickem sestřelil Barcelonu a šesti brankami a pěti asistencemi se výrazně podílel na zisku ušatého poháru v Lize mistrů.

Kdyby Brazílie vyhrála Copa América, Vinícius by si několikanásobně zvedl šance na zisk Zlatého míče. Bohužel pro něj se Kanárci dostal jen do čtvrtfinále, kde padli na penalty s Uruguayí.

Lionel Messi

Legendarní Argentinec si za minulou sezonu v americké MLS zapsal 28 branek a 17 asistencí. Dovedl svou zemi k triumfu na Copa América a pohár tak zvedl podruhé od roku 2021. Za celou kariéru získal rekordní počet trofejí - 45.

Messi se minulý rok stal už poosmé držitelem Zlatého míče i přesto, že už byl hráčem Interu Miami. Toto ocenění si ale vysloužil především svými výkony v PSG, kde měl prsty ve 32 brankách a vyhrál ligový titul. Letos by se tak mohl stát prvním hráčem, který získal prestižní ocenění a nehrál v evropské soutěži.

Rodri

Osmadvacetiletý Španěl, který je ve službách Manchesteru City minimálně do roku 2027, má aktuálně největší šanci na zisk Zlatého míče. Od prvního srpna minulého roku si připsal 12 branek a 15 asistencí. Stabilními výkony pomohl City obhájit titul v Premier League, dále získal titul na Mistrovství světa ve fotbale klubů a zvedl nad hlavu Superpohár UEFA. V neděli byl oceněn jako nejlepší hráč Eura a se Španělskem získal titul mistra Evropy.

Defenzivní záložník si vypěstoval zvyk rozhodovat klíčové momenty utkání buď asistencí nebo gólem. Potvrdil to i v posledním ligovém zápase proti West Hamu, kdy stvrdil výhru třetím zásahem a zajistil tak čtvrtý titul pro Citizens v řadě. Pro Pepa Guardiolu se stal nesmírně cenným hráčem, na kterého se může vždy spolehnout.

Jude Bellingham

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník, který ještě minulý rok válel za Borussii Dortmund, si v premiérové sezoně za Real Madrid zapsal 27 branek a 17 asistencí. Vyhrál La Ligu, španělský Superpohár a Ligu mistrů. S Anglií skončil na druhém místě v mistrovství Evropy.

Start sezony v Los Blancos mu vyšel náramně. Do týmu zapadl prakticky ihned a vstřelil několik důležitých branek. Postupně se vinou různých zranění a několika suspendací začal vytrácet. Ale díky svému neúnavnému výkonu pomohl ve čtvrtfinále vyřadit Manchester City a dvakrát se prosadil v nastavení při El Clásiku.

Na Euru si zapsal dvě důležité branky. Proti Srbsku a výstavní trefu proti Slovensku. Ve finále turnaje proti Španělsku přidal asistenci, ale gólově se nijak nepodílel. Three Lions tak stále čekají na vytouženou trofej od roku 1966.

Kylian Mbappé

Dlouho očekáváná posila Realu Madrid si v uplynulé sezoně v pětadvaceti letech připsala 52 branek a 21 asistencí. Ve francouzské lize, kde hájil barvy PSG, zvítězil a zvedl tak po šesté mistrovskou trofej. Kromě obhajoby titulu vyhrál francouzský Superpohár (Trophée des champions) a Coupe de France.

Na ligové úrovni Mbappé splnil své povinnosti. Na evropské scéně už to tak slavné nebylo. Sice ve čtvrtfinálové odvetě pomohl dvěma góly k postupu, v semifinále s Borussií Dortmund už se prosadit nedokázal. Nezvládl tedy dovézt pařížský celek k evropskému úspěchu, na který tak vytouženě čekají jeho příznivci.

Vítězstvím v Coupe de France završil svou pouť v PSG a po šesti letech se rozloučil s hlavním městem Francie.

Ani během Eura nebyl útočník v nejlepší formě. Prosadil se pouze jednou z penalty proti Polsku. Jeho výkonu neprospěla ani ochranná maska na nos, kterou musel nosit od zápasu s Rakouskem. Francie skončila v semifinále po prohraném duelu se Španělskem, i přesto, že byla považována za favorita na celkové prvenství v turnaji.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Klesal

Komentáře (133)

Přidat komentář
CHONG

Letos už to fakt není ani vtipné

Reagovat
Well

Reagovat
-R2D2-

Vtipná je konkurence

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
patas92

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale je. Alespon pár lidem zase práskné cévka kvůli takové kokotině.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Paradoxně letos by mi to přišlo víc opodstatněné než loni.

Reagovat
Me2win

Reagovat
smazaný uživatel

Letos má alespoň Copu.

Reagovat
patas92

loni měl jenom MS

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kinky7

Loni měl akorát ligue 1 protože se do toho MS nezapocitavalo

Reagovat
patas92

Samozřejmě že započítávalo

Reagovat
Me2win

To se nemělo počítat do Uefa Best Player, ale zvolili ho i tak . Do ballon dOr se samozřejmě počítalo.

Reagovat
Kinky7

Pravda

Reagovat
Salfovic

Tehdy se poprvé ZM uděloval za sezonu a ne za rok, takže počítalo.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Cotton

Reagovat
krisa

Reagovat
Moshe Dajan

to je vůl

Reagovat
GjøvikFF

Teď to právě začíná být vtipné. Loni to člověk i pochopil, prostě to byl velkej příběh, byť jsem měl úplně jiné kandidáty.

Jestli to ale dostane za góly v Miami a Copu, kde ani nebyl nejlepším hráčem, bude to větší kult osobnosti než u Mao Ce-tunga.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Me2win

Kdyby Messi ukradl i tenhle, už by to byl fakt bizár a trapárna. 1. Rodri 2. Bellingham 3. Vinícius

Reagovat
pantondavo

Přesně tak, Vini, Jude, Rodri

Reagovat
Hurrikane

Rodri nebo Jude

Reagovat
O.Giroud

1. Rodri 2. Kroos 3. Plačkocius

Reagovat
Nepracuji-Sázím

až na to 2 a 3 misto

Reagovat
Salfovic

Jednoznačně Rodri. Bohužel tomu nedávàm ani 1% šanci

Reagovat
Benfica

už keď to dali Modričovi.. za mňa tiež Rodri

Reagovat
Salfovic

Kdyby vyhrál LM, tak by jakous takous šanci měl. Ale bez ní ne.

Reagovat
Benfica

Nemyslim.. ma tri-PL a Euro kde bol mvp.. za mna dost.. z RM mozno max Bellingham... twn by asi mal byt 2 za finale Eura.. Vinicius je za mna bez sance tento rok

Reagovat
O.Giroud

Kdyby vyhrál LM tak je to tutovka, teraz má jakous takous šanci.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kucka

Reagovat
celeb

neboj, Rodri to bude. A jednoznačne zaslúžene!

Reagovat
Maximm9

Chybi mi tady Lautaro Martínez, Interu vystrilel titul a Argentine Copu

A jestli je tady Rodri, tak by tam mel mit sve misto i Dani Carvajal, letos mel uzasny rok

Reagovat
sinter

, ked je tam Messi tak Lautaro tam mal byť určite

Reagovat
Jesfey

Reagovat
Aldeano

Reagovat
elChe

Ja bych to dal Carvajalovi...vyhral vsechno

Reagovat
Sigma Olomouc

Já Joseluovi.

Reagovat
elChe
Reagovat
kitas

Rodri je o triedu dôležitejší hráč

Reagovat
Cotton

Reagovat
Jesfey

Vyhrál všechno, ale jedním z nejhorších hráčů obou týmů (Španělska nejhorší). Individuální trofeje za práci ostatních by se dávat neměli.

Reagovat
eder

Zas to dají skřetovi...

Reagovat
Me2win

Ani náhodou, neměj strach.

Reagovat
Nepracuji-Sázím

Vini zas tak malej neni a dostane medal za bojovnika pro rasismu!!

Reagovat
kaja900

Nedělej tu furt ze sebe debila trolle

Reagovat
ADM

Klasicky by som sa orientoval kurzami na víťazov, a tam nie je Messi ani v top 5, čo je celkom férové vysvedčenie po tejto sezóne

Bude to medzi Rodrim, Mr PR a Vinim .. môj tip na výhru je Vinicius.

Reagovat
eder

Kdo je MrdPRC?

Reagovat
O.Giroud

Som zvedavý na umiestnenie Messiho, keďže to je hlasovanie novinárov, trénerov a kapitánov. Nebojím sa o to, že by to vyhral ale viem si predstaviť zas tie hlasovačky krajín, kde poznajú len Messiho, tak im tam nemôže chýbať a potom nejakého Argentínčana čo tam hodí Mbappého aby sa nepovedalo a ostatok hráčov Argentíny

Reagovat
O.Giroud

*viem si predstaviť, že skončí vysoko

Reagovat
ADM

V top 10 bude asi v klude za tu Copu, a ono zas nebudeme si klamať, individuálnou kvalitou je stále daleko

Reagovat
_Blind_

Však hlasují jenom novináři ne? Nebo se něco změnilo?

Reagovat
Well

Ještě tam bývají trenéři a kapitáni národních týmu, pokud se nepletu.

Reagovat
_Blind_

Ballon d'or hlasují čistě novináři si myslím, The Best hlasují novináři, trenéři a kapitáni. Jen nějak 2010-2016 to bylo sloučené, ale třeba to zase změnili.

Reagovat
Well

Jo já si to spletl s touto blbostí. U ballon d'or by to mělo být 100 novinářů ze 100 top zemi dle ranku. Dříve bylo 180 ale nějaká změna byla v těch posledních letech co jsem se dočetl.

Reagovat
O.Giroud

The best je zas niečo iné?

Reagovat
Nepracuji-Sázím

Reagovat
Sigma Olomouc

1. Mbappé 2. Rodri 3. Vini

Reagovat
Nepracuji-Sázím

Reagovat
Pepe1911

Jednoznačně Bellingham, druhej Rodri.

Reagovat
Breze

Jude rozhodne za Rodrim.

Reagovat
Csaplárova past

Oba tahli svuj tym, no Jude ma jeste LM ... zas tak suverenni Rodri nemusi byt v porovnani tech dvou. Jude neni ryzi utocnik a presto mu to slusne strilelo. Vzdyt ma skoro stejna cisla jako Messi ...

Byt vyhlasen nejlepsim hracem ligy taky neco znamena, no Jude to zvladl 2x po sobe a v Realu hned v prvni sezone.

Reagovat
ADM

Ja ti neviem. Automaticky vyzniem ako hejter, kedže som fanúšik Barcelony, ale mám z toho Juda pocit, že od januára len behá, občas sa mu podarí víťazný gol a popritom niekoľko krát spadne a čaká, že mu všetko písknu. Hodne rýchlo vyprchalo to čaro, ktoré mal priniesť - eleganciu, technickú hru, schopnosť 1 na 1. Vyhral niekoľko titulov, ocenení a bol vo finále ME, ale individuálnou kvalitou mi s výnimkou Canavara príde možno ako najslabší výherca tohto tisícročia.

Vini je pre mna hrozne nesympatický hráč, ktorému asi nikdy nebudem fandiť, ale aspon je to najlepšie krídlo na svete, ktoré celú jar nikto nevedel ubrániť..

Reagovat
Moshe Dajan

to jeho padání je smutné, vždycky se svalí jak pytel brambor

Reagovat
Breze

Nespochybnujem jeho kvality a prinos timu v Reale. Rodri je ale stale o level vyssie. Jude si raz tu zlatu loptu zasluzi, ale este nie je jeho cas.

V LM bol skvely pocas skupinovej fazy, ale potom sa vo vyradovacej faze proti tazsim superom uz vytratil, zato Vini nas tahal aj tam. V La Lige mal skvelu prvu polovicu sezony, kde nazbieral aj vacsinu golov a asistencii, ale potom sa opat vytratil. To su dost nekonzistentne vykony na niekoho, kto by mal ziskat Zlatu loptu.

Rodri tahal a ma obrovsky vplyv na hru Man City a podaval konzistentne vykony pocas celej sezony a aj pocas ME, kde sa Jude opat vytratil, az na par zableskov individualnej kvality.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
icka

Reagovat
oli9

Letos si to nejvíc zaslouží Rodri

Reagovat
Nepracuji-Sázím

Reagovat
mayday

Messi jasnej vítěz

Reagovat
eder

Jak jinak...

Reagovat
Ed_Hazard

Chlapi madridski, ja neviem, ale u mna osobne by bola vyhra Viniho alebo Jude dost wtf Ani u jedneho mi to velmi nedava zmysel, to uz prisambohu skor Carvajal. Mbappe mi tiez prisiel nemastny neslany. Messi je naprosty vtip..

Idealny scenar mal byt vyhra Nemecka na ME a tym padom by som to videl jasne na Toniho

Reagovat
Breze

Suhlas, za mna si to teda Jude a ani Vini nezasluzia. Ak niekto z Realu, tak urcite skor ten Carvajal alebo Toni. Mbappe za tuto sezonu tiez nie. Najviac, aj vzhladom na vyhru na ME, by si to zasluzil Rodri.

Reagovat
los_blancos

Nj, ešte mi napíš, že si sledoval väčšinu zápasov RM, to bude teprva WTF...

Reagovat
PP

Jakkoliv jsem Messiho fanda, tak letos ani omylem.. Snad Rodri, ale nejspíš to bude někdo z Realu - snad Vincek před Judem.. byť oba to jsou vzory chování na přestlamu..

Reagovat
vceradnesazitra

Proboha rovnou to dejte tomu přecenovanýmu skřetovi, vždyt přece vyhrál Copu a to mu stačí, že jo

Reagovat
LAM

Takže nejlepší hráč co kdy tuhle hru hrál je přetěžování skřet? Ten je tak 10 levelů nad plačkou Viniciusem.

Reagovat
vceradnesazitra

Nemluvil jsem o CR7

Reagovat
letitfly

Rodri! Sice je to smutný, ale je to tak

Reagovat
kitas

Rodri o parník. Hlavne v kontexte posledných sezón. Ta jeho konzistencia hrať ako stroj v tých najťažších zápasov a ešte v nich bodovať je svetová. Z tej pätice za mňa jasná jednotka.

Reagovat
los_blancos

Hlavne v tom finále to ukázal že.

Reagovat
celeb

tak tam mu už zdravie nevydržalo a po pretrpenom 1. polcase sa dal rozumne vystriedať. Ale aspoň sa do toho finále dostal, na rozdiel od Brazílčanov. A Jude zas okrem 1 gólu proti nám neukázal na ME zhola nič.

Reagovat
los_blancos

Zranil sa doslova pár minút pred koncom polčasu, teda pokiaľ viem. Vinícius bol jednoznačne najlepší v LM, Supercope a druhý za Judom v lige. V tragickej repre znovu jeden z najlepších (min. v útoku), posral si to sám akurát tou ŽK, kvôli ktorej potom chýbal v 1/4finále. Jude hrá od cca zimy/jari s rozbitým ramenom a operácia ho zrejme neminie. Neodohral najlepšie Euro (podobne jak jar v klube), no okrem toho gólu, čo spomínaš, skóroval a bol Top proti Srbsku. Potom vo finále podal neskutočný výkon hlavne v 1P polčase, kde vygumoval Carvajala a znemožnil tak vyniknúť Yamalovi. K tomu treba prirátať veľa vyhratých súbojov, dal do toho proste všetko. V 2P ho Southgate zaradil viac do stredu ako CAM a Španieli to hneď využili, Carvajal s Yamalom začali dominovať - gól Nica a hneď nato tutovka Olma. Neskôr sa znovu ukázal Jude pár peknými akciami v strede poľa, asistoval Palmerovi a sám si vypracoval dobrú strelu spoza vápna. Za mňa jednoznačne najlepší hráč finále a suverénne Top z Angličanov za celý turnaj.

Reagovat
AlevsakNevadi

presne takto ma vyzerat hodnotenie nezaujatého fanúšika

Reagovat
LyEX

akurát som to napísal

Reagovat
Jesfey

Reagovat
Well

Úplně stejne objektivní jako původní komentář, kde je Rodri o parník jinde. Přitom je to všechno jednooky mezi slepymi.

Reagovat
Breze

Reagovat
Well

Vždyť tuhle sezónu nikdo extra nevynikal a Rodri nebyl o parník jinde.

Reagovat
AlevsakNevadi

presne, hocikomu sa to tento rok dá bude to "nezaslúžené" , tento rok je to len o sympatiách

Reagovat
Breze

Rodri urcite vynikal. Len sa uz nenosi ocenovat aj niekoho ineho, ako len utocnikov a tak ked nikto z ofenzivnych hracov jednu sezonu nevynika, tak sa z toho zrazu robi jednooky medzi slepymi.

Reagovat
Well

Za mě rozhodně více vycnival z defenzivních dřív Bus nebo měl lepší sezóny Ramos nebo VvD, ale tehdy byla mnohem větší konkurence a Bus se neumisťoval ani vysoko. Proto jednooky mezi slepymi.

Reagovat
los_blancos

Rodri vynikal zo svojej pozície približne rovnako ako Carvajal na tej svojej.

Reagovat
los_blancos

Podľa teba nevynikal ani náš Viní? Povedz mi teda, kto okrem neho bol lepší v tých najdôležitejších zápasoch? V LM sa presadil proti každému súperovi okrem City, kde zase prispel prakticky 3 áčkami. Posledné 3 sezóny je v LM škandalózny a úplne dominuje, zároveň jeho hra baví vďaka rôznym technickým finesám podobným Neymara či Dinha. V lige je to trochu horšie, no stále veľmi dobré - v 26z 15g+6a. Možno škoda, že na to tak sere, no keď vidím ligovú úroveň, ani sa mu nečudujem. Plus teda samozrejme k tomu prispeli aj zranenia, kvôli ktorým vynechal 12 ligových zápasov. No a v Supercope zostrelil Barsu hetrikom, stále málo? Všimol si si jak sa zlepšil prakticky vo všetkých herných aspektoch posledné 1-2 roky? Strely z diaľky, kolmé prihrávky, penalty, góly ľavačkou, góly a la 9... Stačí si pozrieť video jeho gólov z poslednej sezóny, kde dokonale vidno, že je to momentálne najlepší a najkompletnejší útočník. Chýba mu už len kvalitnejšia hra hlavou, prípadne góly z priamych kopov.

Mne príde úplne smiešne ho dehonestovať len preto, že sa v zápasoch správa jak dement. Nie sú to od neho žiadne zákerné fauly či kúsance typu Suárez, len prostý trashtalking, vzájomné provokácie s fans, ľahké simulovanie či hádky s rozhodcami. To ale neznamená, že je to odpad, však aj taký Suárez či Pepe sú v súkromí úplne v pohode, čo som tak čítal.

Jednoznačne top Viní s veľkým náskokom a potom môžeme špekulovať, kto ďalej. Za mňa Jude, Rodri, Carvajal v tomto poradí.

Reagovat
Well

Vini měl slabší podzim, Jude měl slabší jaro, kdyby jeden z nich měl vyrovnané výkony celý rok,tak není o čem. Takto je to otevřené a může to být klidně ten Rodri a nemůže říct nikdo ani půl slova. A ano Vini byl na jaře výborný, ale taky si moc dobře pamatuji na podzim, kdy byl obcas šílenej a ten tým šlapal lépe, když byl na jeho místě Rodygo a on byl zraněný. Dále pořád nechápu, proč sem někdo plete Viniciuse nebo Rodriho z minulých let, které by měly být irelevantní. Jinak jsem sám psal, že pro mě asi nejlepší Vini, ale určitě to není o parník a stejně to bude pro mě nejslabší vítěz za X let, ať to vyhraje kdokoliv z nich.

Reagovat
los_blancos

Že ani pol slova. Samozrejme, že mali slabšie obdobia, keď v nich boli akurát dlhšie zranení - Viní dlho na jeseň, Jude jaro. Inak Rodri bol tiež lepší na jar než na jeseň, nie oveľa, no predsa. K tomu nebol zranený ani raz a mal nevydarenú LM, teda najdôležitejšiu súťaž, ak sa teda nehrá World Cup. Toto máme úplne odignorovať? Mal solídne EURO, ale nie tak, jak sa nám to snažia povedať ľudia z UEFA. Však dobre to naznačilo už jeho vystriedanie vo finále Zubimendim, keď následne hrali Španieli dokonca lepšie... A už som to písal inde, dôležitejší za Španielsko mi rozhodne prišli Olmo, krídla Nico-Yamal a beci Carva-Cucu, dlho bol lepší aj taký Fabián. Stačí si pozrieť Rodriho štatistiky - prihrávky prevažne na istotu, z toho minimum kľúčových, do šestnástky, centre, hrozne málo tacklov... Za Španielov to bol iný Rodri, omnoho viac pozičný a minimálne riskujúci oproti tomu, jak hral v PL. Jj, stále hodne kvalitný a dôležitý, ale ocenenie MVP si nezaslúžil, to jednoznačne najviac Olmo. Viac odveci bolo už len asi to, že Walkera zaradili do ideálnej zostavy, wtf?!

Súhlas, že minulé roky by sa nemali započítavať, len sa obávam, že tak to z nejakého dôvodu úplne nefunguje. A že to bude podľa teba najslabší víťaz? Tak štatisticky určite, no pre mňa sú najslabší vždy tí, kt. si to v tom roku až tak nezaslúžili, tj. - Cris 2013 (Ribéry), Messi 2010 (Iniesta), 2019 (Van Dijk) a 2023 (PSG=Katar)

Reagovat
LyEX

Každý si tu bude obhajovať svoje, komu fandí tomu bude dávať najväčšie zásluhy, je tu zopár neutrálnych názorov, ktoré sú opodstatnené (tvoj to teda nie je, strašné zhodnotenie zápasov si tu predviedol), ale pre väčšinu kvázi futbalových analytikov bude Rodri vždy nedocenení, uvidíme to pri hlasovaní, tie vypisovačky tu si asi čítať nebudú. Za mňa 1. Rodri, 2. Vini zvyšok by mali byť už len zúčastnení v poradí.

Reagovat
Cracker10

Letos si to nezaslouzi nikdo.

Reagovat
Cotton

z těch pěti z článku (který jsem smaozřejmě nečetl!) maximálně Rodri

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
patas92

Vinicius nebo Rodri si to zaslouží, protože prostě byli lepší/úspěšnější než ostatní a nejdůležitější hráči jejich týmu.

Že to bude nejslabší vítěz od Owena 2001 je taky pravda

Reagovat
mistr129

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

Posetrit do dalsej sezony. Ak sa niekomu vynimocne vydari, tak nech mu o rok daju rovno dve lopty

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
EZ

prosim uz sa posunme za eru messiho kreditu dostal dost

z toho listu pre mna jednoznacne Rodri, uvidime co experti

Reagovat
Csaplárova past

Vy kundy zasrane

Za co jako Messi? Takovou sezonu mel v MLS i Giovinco.

Mate tady viteze EURA, LM, PL nebo LaLigy ....

Reagovat
Cotton

Carvajal

Reagovat
Ctenar

Za mne bellingham a to říkám jako fanoušek Barcelony.

Reagovat
Ranoth

Rodri ale tu sa to zas da klasicky tomu, kto mal viac G+A

Reagovat
los_blancos

Rodri mal slabú LM a napriek MVP na Eure si myslím, že Španieli mali dôležitejších (alebo rovnako dôležitých) hráčov, jak Olmo, krídla Nico-Yamal, beci Carva-Cucu alebo Fabián.

Reagovat
Zdechlina

Jestli to nevyhraje Messi, tak to bude naprostá fraška.... Kdo jinej, vole?

Reagovat
Unique

Za mě Rodri. Myslím si, že to ale vyhraje někdo z RM.

Reagovat
misinho7

Vini to da, v LM uplne rozhodujuci vlastne v kazdom zapase Gol ci Acko(a to ma v playoff uz posledne 2r tak tusim) tak isto v lige, mal tam aj top zapasy ako ked zostreil Barcu hattrickom. K tomu bol este zraneny dost dlhu dobu ale aj tak nazbieral super statistiky.

Prial by som to aj Danimu ale to je nerealne

1.Vini2.Rodri3.Jude

Reagovat
AlevsakNevadi

nezabudni že je to cena trochu aj oblubenosti a tam Vinicius neskutocne straca.

Reagovat
misinho7

to je pravda ale tak hlasuju tam treneri ci hraci kde proste mi pride ze budu trosku menej zaujati v tej oblubenosti ako fanusikovia

Reagovat
AlevsakNevadi

nie v balon d or hlasuju novinari.

Reagovat
nani92

stačí si pozrieť komentáre a argumenty a je jasné, že tá cena nemá žiadny zmysel a význam.."ja by som to dal tomu, lebo vyhral toto". Z týchto hráčov mal jednoznačne najlepšiu sezónu a najlepšie výkony podával konzistentne Rodri. Jude mal krásny začiatok, ale potom nič, Messi nevyčnieval a MLS sa fakt nepočíta, atd.

Reagovat
LAM

Rodriguez má jej jednu nevýhodu a to že je to DM, ale po vítězství Modřice to zas tak nereálné není.

Reagovat
Greaber

Takhle lživý titulek už jsem dlouho neviděl. Favorit je jenom jeden - Messi. Ostatní mu tam vlastně jenom dělají křoví, aby se neřeklo. Jestli to dají ufňukanýmu simulantovi, tak to tu anketu můžou rovnou zrušit

Reagovat
LAM

Ten jeho koní ksicht je fakt něco

Reagovat
icka

Rodri bez debat.

Reagovat
mrtvej ofsajd

1. Rodriguez 2. Vinicius 3. Jurečka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele