Petrák bude i nadále hrát za Norimberk, klub mu prodloužil smlouvu

20.11.2018, 12:25
Aktuality
Ondřej Petrák bude rovněž v příští sezoně hrát za Norimberk. Český záložník si vybojoval místo v základní sestavě německého klubu a vedení ho odměnilo novým kontraktem, podmínky smlouvy nebyly zveřejněny...

"Nejedná se pouze o našeho profesionálního fotbalistu, ale také o spolehlivý a důležitý článek týmu," řekl sportovní ředitel klubu Andreas Bornemann.

Petrák je odchovancem Slavie a do Norimberku přestoupil v lednu 2014 za jeden milion eur. Celkem v jeho dresu sehrál 93 zápasů v rámci druhé ligy a na svém kontě má i dvacet startů v nejvyšší soutěži, devět z nich si připsal v probíhající sezoně.

"V Norimberku se cítím velmi dobře a v průběhu uplynulých let jsem se zase o něco posunul. Postup do 1. Bundesligy byl skvělý, ale nemělo by se jednat o poslední úspěch, na který jsme společně dosáhli," nechal se slyšet Petrák.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (41)

Přidat komentář
8lampard8

Přestože máme v repre teď dvě kvalitní DM (Souček, Pavelka), on by v ní měl být taky. Nepovolat ho je přílišný luxus. I kdyby v ní měl být i na pozici stopera na úkor Brabce nebo Suchýho

Reagovat
ttopi

Já teda nevím, jestli je Petrák zvyklý hrát stopera. Ale pokud ne, nedělal bych z něj kočkopsa. Mezi DM a stoperem je furt rozdíl. A pochybuju, že by tam byl výrazně lepší, než Brabec, nebo Suchý.

Reagovat
mistr129

Já taky pochybuju o jeho schopnostech na stoperovi, ale za prvý zkusit ho tam může, zadruhý Pavelka hraje i se Součkem, takže na zdvojení postů v záloze to má Souček+Petrák, Pavelka+Darida a Barák+Dočkal

Reagovat
JeséRodriguez

já bych ho tam zkusil, horší než Kalas nebo Brabec být nemůže

Reagovat
cetto

To je zvláštní, obzvlášt když z posledních 4 zápasů Brabec odehrál 2,5 a Kalas 1,5 z čehož jsme dostali jediný gol. Asi to v jejich podání až tak špatný není

Reagovat
JeséRodriguez

Ta statistika je hodně zavádějící, když se podíváš na ty jejich individuální výkony...každej, kdo ty zápasy viděl, mi dá za pravdu, že oba dva jsou prostě tragičtí, hlavně jsou schopni namazat při rozehrávce soupeři a založit tím brejk, to bylo snad v každém zápase...pod Jarolímem se krásně ukázalo, že to jsou kopyta a nemaj na to

Reagovat
cetto

"...pod Jarolímem..." - jenže v tomto je ten problém. Vůbec bych neřešil, co bylo pod Jarolímem, protože bylo zkrátka všechno špatně. Jsme v nové éře, začíná se od nuly. Já netvrdím, že Brabec je nějakej superstoper. Ale měli jsme zraněný 3 hráče, kteří by asi za jiných okolností byli před ním v té hierarchii. Navíc jako jeden z mála hraje v zahraničí v lepší lize než je naše. Ano, hraje za tým na úrovni Teplic, to nezpochybnuji. Kalas asi nikdy nebude stoper pro PL, ale jako alternativa/třetí stoper v naší repre je v pohodě. Zase platí, že moc lepších borců tam fakt není. Uvidíme, jak bude vypadat dvojice Čelůstka-Suchý. Třeba Suchý konečně začne podávat slušné výkony, když z něj někdo sejme to břemeno defensivního lídra, kterým on prostě nikdy nebyl. Ale nesouhlasím s tím, že statistika je zavádějící. Odehráli jsme ted několik zápasů s v podstatě skálopevnou obranou a tito dva byli její součástí. Jak říkám - nejsou nic extra, ale jsou dost dobří na to, aby dostali přednost před Petrákem, kterej na CB nikdy v životě nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Petrak tam odehral asi 30 zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas V současný repre jsou lepší hráči. A to včera ještě nehrál ani Darida. Možná do širšího kádru, je tak na úrovni Frýdka

Reagovat
smazaný uživatel

Frydek ma tak na divizu. Ale je pravda, ze Petraka jsem letos nevidel:-).

Reagovat
TheMally11

než Brabec určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Ne na stopera bych určitě hledal někoho jinýho k Čelůstkovi.

Reagovat
Puskas

To je možná jediné bolavé místo, ještě teda levý obránce, ale ten je jakž takž pořešený.

Reagovat
Kostomlat

To je mazec. Předloni hrál za repre štíta Droppa a teď máme na výběr z minimálně 3 velmi dobrých def. záložníků - Petrák, Souček, Pavelka.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak on Pavelka byl dobrý I před rokem jen ho nikdo nenominoval.

Reagovat
cetto

Ono se to furt točí. Pár let zpátky jsme neměli CM a v útoku musel hrát Pekhart a zároveň byl přetlak na křídlech a stoperu, dnes se můžeme přehrabovat mezi golmany a středními záložníky, svým způsobem máme výběr i v útoku, ale nemáme koho postavit na kraje..je to dáno tím, že z našich hráčů málokdo vyniká, a proto stačí, když někdo má krátkodobě skvělou formu, a hned je pasován do základní jedenáctky. Jenže forma je pomíjivá věc (viz třeba Pokorný, u kterýho to už skoro vypadalo, že bude stoperem č.1 nebo Krejčí) a nelze na ní postavit dlouhodobě stabilní tým. Dnes stabilní formou v našem týmu vynikají v podstatě jen Vaclík, Pavlenka, Suchý, Kadeřábek, Dočkal a Krmenčík. U ostatních je to bud dočasné nebo zatím nebyli dostatečně odzkoušeni, aby se dali považovat za stabilní a dlouhodobé opory.

Reagovat
JeséRodriguez

Suchý

Reagovat
cetto

Nahoře zesměšňuješ Brabce s Kalasem, tady zase Suchého. To by mne zajímalo, koho že bys to v tý repre na stoperu vlastně chtěl mít.

Reagovat
JeséRodriguez

Já jsem nikde nepsal, že máme nějaké opomíjené top stopery, jen nechápu, že mezi hráče, kteří maj stabilní formu zmíníš Suchého, kterej sice má pěknou kariéru díky tomu, že se drží x let v Basileji, ale žádnej tahoun to není, a už vůbec na něj v repre nebyl vždy spoleh...já jsem psal, že by stálo za to Petráka vyzkoušet na CB, když Kalas/Brabec jsou považování právem za slabinu týmu...že by tam hrál nějak skvěle netvrdím, ale myslím, že prostě nemůže být horší...stejně tak bych dal šanci Suchému, ale určitě bych ho po tom všem, co odehrál v repre, nenazýval tahounem...Kalas i Brabec mi teda moc v pohodě jako alternativy nepřijdou, zkus někdy mrknout na ty zápasy.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

suchy to je opora

navic ti tam chybi darida, ktery pod jarolimem mnohdy vypadal jako jediny fotbalista na hristi(nadsazka samozrejme)

Reagovat
smazaný uživatel

Nechaou, proc neni treba ani mezi nahradniky. Dlouhodobe hraje spolehlive a muze hrat i stopera. Chapu, ze v tom stredu celkove mame hodne hracu at uz ofenzivnich nebo defenzivnich (Darida, Pavelka, Soucek, Barak, Dockal, Jankto..), ale zaslouzil by si aspon tu pozvanku. Hraje BL a to je urcite vice nez turecka liga nebo MLS.

Reagovat
Puskas

Místo koho ale?

Reagovat
ttopi

Proč zmiňuješ MLS: Jakože místo Dočkala? To snad ne ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nee to je jen priklad, bez neho to asi nepujde. Jen me zarazi, ze se vlastne na nekoho kdo pravidelne nastupuje v BL a je univerzal nemysli ani bokem.

Reagovat
ttopi

Bokem na něj asi myslí, ale teď se Šilhavýmu rozjíždí vláček i bez něj, takže do toho těžko bude chtít jentak zasáhnout. Petrák holt musí čekat, až se někdo z té čtveřice do středu zálohy zraní, nebo omluví. Pak na něj asi řada přijde.

Na druhou stranu je to pozitivní, že můžeme hráče z BL nechat doma

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne ma byt v repre. Byt Soucek je taky velmi dobrej, takze Petrak by mel byt prvni nahradnik.

Reagovat
mistr129

Reagovat
cetto

Myslím si, že by mohl alternovat s Pavelkou. Souček je asi jasná volba na DM a vedle něj spíš Pavelka, eventuálně Petrák, nebo jako náhradník. Pro Daridu, bohužel, v současném rozestavení moc místo není. Snad jen do zápasů, kde jsme jasnými favority, bych ho postavil místo jednoho z výše zmíněných, protože má lepší rozehrávku a hru dopředu. Nevím sice, jak přesně současná nominace vypadala, ale místo Hušbauera nebo Frýdka by jet mohl.

Reagovat
REPLIKATOR

Kdy přestoupí do repre?

Reagovat
lampas

Darida, Souček, Barák, Pavelka. Tak je to na dvě místa v záloze daný, pro Petráka bohužel není místo. I když osobně bych Pavelku poslal do háje, ale Šilhavý si na něho asi potrpí, takže se nedá nic dělat.

Reagovat
cetto

Tak Barák je spíš alternativa za Dočkala. Na DM si ho nedokážu představit, jedině proti Lucembursku nebo San Marinu

Reagovat
luismiksak

Pavelka je skvělý ! Perfektně tmeli zálohu

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pani, blbne mi Chrome prehliadac. Niektore stranky nacita, ine nie. Nemate niekto podobny problem ? Ako ste to prosim vyriesili ? Skusal som Firefox a ten mi to nerobi. Diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Safari.

Reagovat
Berbatov9

Ty vole to je fakt k zbliti jak se tu jeste pul roku dozadu na Pavelku nechutne blilo a najednou dva dobry zapasy a ceskej fanda otoci o 180 a dela se z nej ceskej Kante Hrat za Ceskej narodak je asi nejvic nevdecny povolani na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko se na něho mohlo blít, když skoro vůbec nehrál a snad ani nebýval nominovaný. V kvaldě o MS odehrál 160 minut ve třech zápasech a to v základu byl jenom první dva - to máš skoro přesně dva roky zpět. Potom už kromě 10 minut v Norsku neodehrál za Jarolíma nic, ani v přátelácích.

Reagovat
smazaný uživatel

Má bejt. Předtím se pořád blilo, že není povolaný, ikdyž válí v Turecku. Dostal šanci v kvaldě, kde hrál naprosto příšerně a blilo se na jeho nominování, ikdyž předtím ho všichni chtěli...Teď se to zase otočilo...

Reagovat
luismiksak

Petrák jako backup za Součka a Pavelku cajk

Reagovat
smazaný uživatel

Petrák není jen dobrý hráč, ale i charakterově super člověk..určitě by měl nyní v repre být !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele