Plzeň aktivovala opci a natrvalo získala Durosinmiho z Karviné

01.07.2023, 12:44
Aktuality

Rafiu Durosinmi po úspěšném jarním hostování zůstane ve Viktorii Plzeň, která aktivováním opce zaplatí Karviné zhruba 20 milionů korun. Dvacetiletý útočník podepsal smlouvu do roku 2026...

Talentovaný Nigerijec přišel do Plzně v lednu a po pomalejším rozjezdu se usadil v základní sestavě, Durosinmi v 15 startech čtyřikrát skóroval, čímž si řekl o setrvání na západě Čech.

"Jsem rád, že moje další budoucnost je spojena právě s Viktorkou. Cítím se tady skvěle a těším se na boje v evropských pohárech a další sezony v plzeňském dresu," řekl po dokončení přestupu Durosinmi, jenž má na kontě 34 ligových zápasů s bilancí sedmi gólů.

"Rafiu je mladý perspektivní útočník, o kterého jsme hodně stáli. Své kvality jednoznačně prokázal! Jsme rádi, že se transfer povedl. V jarní části nám všem ukázal, že si místo u nás v týmu zaslouží," uvedl na adresu nigerijského útočníka sportovní ředitel Daniel Kolář.

Durosinmi ve své domovině nastupoval za Unique Football Academy Lagos a Box2Box FC, do Česka přišel na jaře 2021 a po adaptaci v dorostenecké lize ještě na podzim stejného roku za Karvinou začal hrát nejvyšší soutěž.

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/fcviktorkaplzen, fcviktoria.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Pro ně super posila, snad posadí Chorého, ať už nehlavičkuje

Reagovat
Bex5

Toho bych klidne pustil

Reagovat
Blasphemer

Snad se s těma Maďarama dohodnou. Mám ho docela rád i přes to, že měl šílený jaro (jako všichni) a na hřišti se občas chová jako zákeřnej psychopat, ale Duro musí bejt jednička a Chorý prý blbě kousal, když musel dělat dvojku, tudíž by i pro něj byl lepší, kdyby šel.

Reagovat
Bex5

Zatimco jako dvojka k Bogymu byl skvelej

Reagovat
Slavia10

Jak Chorého opravdu nesnáším a leze mi na nervy, tak je to jeden z nejlepších útočníku v české lize.

Reagovat
Sigma Olomouc

stejný názor, též mi leze na nervy

Reagovat
smetos

Nejlepsi je v tom jak nekoukatelny a odporny fotbal dokaze zahrat. Lokty, zakernosti to vae jde cekat od takoveho klolohnata, ale pokud neleti centr je k nicemu. Takovej Crouch z popelnice

Reagovat
Sigma Olomouc

Líp bych to nerekl

Reagovat
ratusek

tzv na Doška ze Slovácka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Reagovat
Cotton

Reagovat
Mass

Nemám rád tenhle typ hráčů.

Reagovat
Slavia10

Dobrá posila Viktorko, brak bych ho do Slavie. Pokud mu dáte šanci, tak máte šanci na výborný prodej do zahraničí do 2 let

Reagovat
Salfovic

Přesně, tohle bude typ hráče, na které teď bude Plzeň sázet. Něco jako vy.

Reagovat
Slavia10

No my to poslední dobou zkoušíme teď hodně přes Skandinávii, což je dobře, mají tam poslední roky velmi dobrý mladý hráče.

Reagovat
Salfovic

Já jsem zvědavej, jaké hráče bude tahat Říčka.

Reagovat
r.mrazik

Aby to zprumerovali, tak vzali i toho starouse ze Slavie

Reagovat
Mass

Nenapadlo tě, že Traorého vzali do Plzně právě proto, že už je tady v ČR dlouho a že pomůže mladým Afričanům jako Durosinmi a Dweh?

Reagovat
r.mrazik

Přesně to je typ hráče, na které bude Plzeň sázet.

Duro už tam je půl roku a v ČR už dva roky.

Reagovat
Mass

Nj zatim ho ale Šádek držel ve sklepě a chodil ven jen na tréninky. Teď už má smlouvu, neuteče a můžou ho pustit do města

Reagovat
r.mrazik

tak je fajn,ze mu koupili strejdu

Reagovat
Mass

*půjčili

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
djwenca

Jak to vypadá s Vydrou?

Reagovat
KingMaster13

Dobrá posila

Reagovat
Mass

Uvidíme , kolik si pod Koubkem zahraje.

Reagovat
Mass

Koukám ještě Sampson Dweh z Vyškova.

Reagovat
AjaxFans

Zdroj?

Reagovat
Imos

hrál ten přátelák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele