Plzeň odměnila talentovaného Panoše, šestnáctiletý záložník podepsal nový kontrakt

19.07., 15:43
Aktuality
Jiří Panoš spojil budoucnost s Viktorií Plzeň. (© Viktoria Plzeň)

Jiří Panoš na sebe upozornil během letní přípravy Viktorie Plzeň, která si ho nyní pojistila novou víceletou smlouvou. Šestnáctiletý záložník se může brzy dočkat ligové premiéry.

Ofenzivní univerzál v květnu s reprezentací do 17 let absolvoval mistrovství Evropy a následně se zapojil do přípravy Plzně, kde si výrazně řekl o pozornost. Panoš zasáhl do všech šesti přípravných zápasů Viktorie a proti Kodani dokonce vstřelil premiérový gól za plzeňské áčko.

Trenér Miroslav Koubek ponechal talentovaného dorostence v kádru a západočeský celek ho odměnil prodloužením smlouvy. "Jde o mimořádně talentovaného hráče, který během posledních týdnů prokázal svůj obrovský talent. Svými výkony, přístupem i tréninkovou pílí nám ukázal, že si zaslouží i přes svůj velmi mladý věk své místo v A týmu," řekl sportovní ředitel Daniel Kolář.

"Zároveň víme, že nelze nic uspěchat a stanovili jsme si jasný plán jeho fotbalového růstu. K tomu patří i to, že nyní podepsal víceletou smlouvu," dodal funkcionář na adresu Panoše.

"Je to pro mě splnění velkého snu. Každý den, každý trénink je pro mě obrovským zážitkem, snažím se makat a neustále se učit od zkušenějších spoluhráčů. Vím, že mě čeká ještě strašně práce, ale jsem odhodlaný každý den makat naplno," zářil po prodloužení smlouvy Panoš.

"Jiří Panoš patří bezesporu mezi nejzajímavější mladé hráče Česka. Svůj fotbalový potenciál prokazuje na úrovni mládežnických reprezentací, aktuálně svoje možnosti naznačil také v přípravě s prvním týmem Viktorie. Společně se sportovním vedením klubu pečlivě plánujeme další kroky tak, aby Jirka postupně rozvíjel svůj talent. Pro fotbal té nejvyšší úrovně má veškeré předpoklady," uvedl směrem ke svému chráněnci Viktor Kolář ze zastupující agentury Sport Invest.

Autor: Jiří Vojík / fcviktoria.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
deporpepa

Reagovat
Pablos

Už teď Koláře přerostl

Reagovat
žrout

Za mě skvělá zpráva, že dostával fakt solidní porce minut už v přípravě a výkon proti Kodani naprosto skvělý s krásným gólem k tomu. Podle mě opravdu dostane příležitost i v sezoně, protože ten střed není přeplněný, mají tam Kalvacha, Červa a zraněného Valentu a pak už mladé hráče. A takhle to má být: osa z kvalitních a prověřených hráčů a do rotace k nim talenti.

Podle mě jde Plzeň správnou cestou, kdy noví majitelé jasně deklarovali, že se bude dávat mladým příležitost. Když je takhle klub nastavený už od majitelů, pak i takový Koubek ví, že mu kryjou záda, když ho tam dá. Ne že ho pak nadřízený seřve, co to vymýšlí za kraviny s 16letým klukem, že hlavní je ukovat výsledek. Před prodejem Rakušanům třeba za Bílka by to nepřipadalo v úvahu, dostal by pár štěků ve 20 letech a poslali by ho hostovat do druhé ligy, aby se "obouchal". Jsem rád, že typický český přístup k mladým se začíná pozvolna tu a tam měnit. Navíc, když si EURO mazal na chleba taky 16letý kluk. Příklady snad trochu táhnou, abychom furt nebyli za voly. Plzeň je v tom velmi důležitá, protože dříve byla baštou třicátníků. Může ukázat směr klubům v lize, co nemají rozpočty jako S. Liberec jde taky podobným směrem. Za mě super, sezona bude zajímavá i v tomhle ohledu a Plzeň hlavně, protože se těším ještě i na Kabonga

Reagovat
Sosi

Reagovat
Kucka

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Puskas

Záloha Král-Panoš by působila kouzelně.

Reagovat
Bex5

Reagovat
žrout

Reagovat
Pablos

Král-Panoš-Houska

Reagovat
jsemdement

Král - Panoš - Podaný

Reagovat
Pablos

lepší... good

Reagovat
JackDaniels.

Na hrote Chudý

Reagovat
Mass

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
deporpepa

Až pohádkově

Reagovat
Martin2626

V pořádku

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Martin9719

No tak uvidíme. Jsem moc zvědav jak to bude fungovat v soutěžních zápasech. Trošku se bojím toho abychom s tím omlazováním nepřišli letos o Evropu. Titul je samozřejmě pro takový kádr utopie ale EKL musí být hlavní cíl a udržení 3. místa prioritou.

Reagovat
žrout

Tak vy jste kromě Chorého o nikoho nepřišli a naopak jste posílili pro Evropu Souarém a zajímavými mladými jmény. Že by měl ten chorý ohrozit postup aspoň do EKLu?

Reagovat
Martin9719

Souaré je určitě skvělá posila už jen proto, že Cadu je trošku mimo. Ale přišli jsme i o další zkušené hráče do kabiny. Včera jsme byli třeba ve 2. půli podle mě žalostní, neměli jsme snad žádnou gólovku, střídání Vašulína za Vydru mělo mít efekt pro brejky, ale nic. Nebyl to rozhodně ideální výkon.

Reagovat
žrout

To se podle mě dá čekat po přípravě. Ale úkol jste splnili s přehledem a forma bude stoupat. Do kvalifikace EL.odehrajete ještě myslím 3 zápasy, formu vyladíte akorát včas a EKL za mě bude v pohodě, pokud nebude úplně blbý los

Reagovat
Martin9719

V pohárech pokud nedostaneš vyloženě soupeře o třídu výš tak si myslím že není dobrého losu. Svým způsobem to byla taky nesehranost včera, ve druhé půli a ke konci jsme měli dost příležitostí jak jít do zakončení a vyřešit brejky. Jediná střela Šulce do ruky na konci zápasu je toho důkazem.

Reagovat
dave30

Už se těším, jak bude liga plná teenagerů. Po vzoru Yamal.

Reagovat
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele