Plzeň v generálce na ligu remizovala s Kodaní. Skóroval Panoš, zranil se Červ

12.07., 19:42, aktualizováno 12.07., 21:45
Aktuality
Jiří Panoš se v 16 letech prosadil v generálce na ligu za Viktorii Plzeň. (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeň na závěr soustředění v Rakousku remizovala v generálce na novou prvoligovou sezonu s FC Kodaň po přestřelce 3:3. Viktorii se zranil reprezentační záložník Lukáš Červ, který musel v prvním poločase po tvrdém střetu střídat. Nerozhodný výsledek si připsal i Liberec, který hrál s maďarským Puskásem 1:1.

Plzeň po úvodním inkasovaném gólu už ve čtvrté minutě rychle odpověděla a otočila stav. Ve 13. minutě hlavičkou svou první brankou za A-mužstvo Viktorie srovnal teprve šestnáctiletý záložník Jiří Panoš a hned za tři minuty po chybě gólmana otočila stav letní posila Christophe Kabongo.

Za chvíli po tvrdém souboji s protihráčem ve středu pole padl k zemi Červ a viditelně otřesný musel po 20 minutách střídat. Zda nedávný účastník mistrovství Evropy utrpěl vážnější poranění, zatím není známo.

"Nikdy není příjemné, když se hráč zraní a musí jít dolů, navíc v generálce před ligou. Věřím, že bude fit. Uvidíme, jak to bude vypadat. Snad se příští týden zapojí a bude plně k dispozici," citoval iSport.cz asistenta trenéra Viktorie Marka Bakoše.

Po změně stran třetí tým uplynulé sezony dánské ligy vyrovnal, ale hned za další tři minuty v polovině druhého dějství po rychlém útoku vrátil Západočechům vedení střídající Matěj Vydra. Už v nastavení se kodaňský celek prosadil po rohu. Viktoria po minulé porážce s Karabachem na soustředění podruhé za sebou nezvítězila.

Přípravné utkání v Kufsteinu (Rakousko):

Viktoria Plzeň - FC Kodaň 3:3 (2:1)

Branky: 13. Panoš, 16. Kabongo, 69. Vydra - 4. Mattsson, 66. Oskarsson, 90+1. Claesson.

Sestava Plzně: Jedlička - Dweh (60. Havel), Hranáč (46. Séne), Jemelka (60. Míka) - Kopic (60. Jirka), Kalvach (60. Deml), Červ (21. Sojka), Cadu (46. Mosquera) - Panoš (46. Ricardinho), Kabongo (46. Slončík) - Vašulín (46. Vydra). Trenér: Koubek.



Liberec na kempu v Rakousku ve třetím utkání poprvé inkasoval. S třetím týmem minulé sezony maďarské ligy Puskásem Akadémia zachránil Slovanu remízu 1:1 osm minut před koncem střelou z hranice vápna k tyči střídající Christian Frýdek.

"Byl to jednoznačně nejlepší soupeř na rakouském soustředění. Jsem hrozně rád, jak nás prověřil. Zápas měl určitou kvalitu, ale od nás to byl nejslabší výkon z těch tří. Jsem rád za vyrovnání. Vždy je dobře, když se povede srovnat," citoval klubový web nového trenéra Slovanu Radoslava Kováče.

Přípravné utkání v Hellmonsödtu (Rakousko):

Slovan Liberec - Puskás Akadémia 1:1 (0:0).

Branky: 82. Frýdek - 69. Soisalo.

Sestava Liberce: Bačkovský - Plechatý (60. Purzitidis), Ševínský, Mikula (46. Halinský) - Koželuh (60. Preisler), Varfolomejev (68. Nyarko), Icha (78. Zyba), Ghali (65. Dulay) - Hlavatý (78. Kok), Višinský (46. Frýdek) - Rabušic (46. Letenay). Trenér: Kováč.

Mladá Boleslav ve Vratislavi v souboji účastníků kvalifikace Konferenční ligy s polským vicemistrem prohrávala, ale v 73. minutě po rohovém kopu srovnal střídající Vojtěch Stránský. Středočeský tým zvládl všech šest zápasů letní přípravy bez porážky.



Slask Vratislav - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

Branky: 21. Musiolik z pen. - 73. Stránský.

Sestava M. Boleslavi: Trmal - Kostka, Králik (62. Donát), Suchý (62. Sakala), Kadlec (38. Král) - Vydra (80. Poulolo), Langhamer (62. Matějovský) - Mašek (46. Buryán), Ladra (62. Kušej), Mareček (62. Stránský) - Pulkrab (62. Vojta). Trenér: Holoubek.



Příprava se výsledkově nevydařila Pardubicím. Východočeši v generálce doma nedokázali dát druholigové Chrudimi ani gól a v pěti letních zápasech pod novým koučem Jiřím Saňákem nezvítězili. Pardubičtí příští pátek zahájí novou prvoligovou sezonu předehrávkou na stadionu obhájce titulu Sparty Praha.

FK Pardubice - Chrudim 0:0.

Sestava Pardubic: Stejskal - Surzyn (61. Koukola), D. Šimek, Jindra, Kalabiška - Vacek (61. Darmovzal), Solil (61. Leipold) - Brdička (46. Mareš), Pech (46. Míšek), Patrák (61. Zifčák) - Zlatohlávek (46. Huf). Trenér: Saňák.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mass

Plzeň má vlastního Yamala?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Dneska jsem koukal a musim říct, že na 16 let velmi slušnej výkon

Reagovat
Bex5

Hele asi si to taky pustim ... to neni zadnej tym nazdarku, ma to parametry

Reagovat
Rothbard

Jak vidíte pořadí v lize?

Reagovat
Mass

Doufám, že bude každoroční tipovačka pod vlastním článkem před ligou.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Excelent_P

Jsem zvědavý, kdo z brankářů půjde na hostování - 5 je prostě moc, byť Baier je na marodce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele