Poborský přinesl disciplinární komisi pohled hráče, předsedu vyvádí z omylů

16.08., 17:05
Aktuality
Karel Poborský a Theodoros Zagorakis (© AFP)

Nově složená disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) získala posilu v podobě Karla Poborského. Předseda Jiří Matzner si pochvaluje přínos, jaký bývalý reprezentant při posuzování jednotlivých případů má. Nabízí kolegům pohled profesionálního hráče a několikrát už šéfa vyvedl z omylu, přiznal Matzner při dnešním setkání s novináři.

Prioritou nového předsedy bylo, aby vedle odborníků v oblasti práva byl v sedmičlenné komisi i některý z bývalých hráčů. "Chtěl jsem, aby v ní zaznívaly různé pohledy a aby v ní byl i vrcholový sportovec. Tím je Karel Poborský. Jsem rád, že nabídku přijal. Za tu krátkou dobu nám přináší spoustu nového a dodává nám vysvětlení, jak on jako hráč vidí zákroky, které se dějí. Jeho pohled profesionálního hráče je cenný," uvedl advokát Matzner.

Dvaapadesátiletý Poborský, který má 118 startů za reprezentaci a před třemi lety se neúspěšně ucházel o pozici předsedy fotbalové asociace, dokáže korigovat názory kolegů hlavně při posuzování zákroků oceněných červenou kartou.

"Minimálně dvakrát mě už vyvedl z omylu, když jsem si myslel, že jde o nešikovnost hráče. Karel mě naopak přesvědčil, že je to šikovnost hráče, že ví, co dělá. A že kdyby byl nešikovný, dopadl by zákrok hůř pro něj i soupeře," popsal Matzner.

Poborský během Eura začal zápasy v televizi nejen glosovat ve studiu, ale také je komentovat. Ve FAČR působí jako ředitel úseku elitní mládeže a nedlouho po šampionátu souhlasil s nástupem do nové funkce, která spadá pod LFA.

"Řád umožňuje disciplinární komisi mít sportovní radu coby poradní orgán. Oslovil jsem Karla, sešel se s ním a varoval ho, že se na sociálních sítích dočká spíš hejtů než pochval. Všechno jsme spolu probrali a on souhlasil," řekl předseda.

Po úvodních ligových kolech se zdá, že jím vedená komise bude za přímé vyloučení udělovat stop na tři zápasy. Podobně jako v anglické Premier League, kde Poborský oblékal dres Manchesteru United.

"Kdepak, tak to není. Zkoumáme každý zákrok velmi pečlivě. Všechny vypadaly tak, že šlo o faul, kde špunty kopačky letěly směrem dopředu, došlo k prošlápnutí nohy. Tato charakteristika všechny zákroky spojuje. Kluby samy říkají, a my s tím souhlasíme, že hráči jsou jejich největší hodnota. Proto je chceme chránit. Že nedošlo ke zranění, neznamená, že budeme trestat méně. Naopak, kdyby k němu došlo, nebavíme se o rozmezí jeden až šest zápasů, nýbrž dva až dvanáct. V případě větších následků o ještě větší sazbě," uvedl Matzner.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
$dolar$

Kozák může dneska hrát? To fakt nedostal půlroční flastr?

Reagovat
GrimeBaller98

Taky se divim, prase nemotorny.

Minimalne tech 5 zapasu si zaslouzil

Reagovat
doocetung

Nemotorný? Náhodou takhle v pohybu dát přímo na bradu chce solidní motoriku

Reagovat
Mass

Jak by řekl Poborský, na první pohled to vypadá jako nešikovnost, ale ve skutečnosti jde o šikovnost a hráč dobře ví, co dělá.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Pablos

Náhodou ten Matzner nezní špatně... lepší než ty typy, vím o tom hovno, ale to moje hovno je pravda a nikdo mi do toho nebude kecat.

Reagovat
Luka3enko

přesně … a očividně se snaží hledat řešení a nemít jen samolibé nebo politické kecy

Reagovat
didosh

Reagovat
hefy

Matzner, samozvaný expert na všechno.

Reagovat
Salfovic

To tam jako doteď byly jen rozhodcovské svině

Reagovat
Kiss Me Polka!

pohled vrcholového sprtovce, který hrál naposledy před 20 lety..

Reagovat
Profesor Ikebara

A?

Reagovat
Kiss Me Polka!

no že může být dost zkreslený a mimo současnou realitu

Reagovat
Profesor Ikebara

To pak ale můžeš napsat i o všech zde na diskusi. Nebo alespoň o většině. A vlastně o všech těch expertem v TV. Fotbal se vyvíjí a zrovna Poborák mi přijde jako člověk, který fotbal sleduje a rozumí mu. Není to žádný Lineker, nebo Neville, kteří říkají: " jo to za nás".. Je nudný, ale nažývá věci pravými jmény.

Reagovat
Kiss Me Polka!

však bych to samé napsal, kdyby vytáhli random paprdu odsud

pro mě je Poborský praveze přesně ten typ jako je lineker nebo Rio, na euru opakovaně vytahoval historky jak to bylo za něj a srovnávání. taky mám pocit že i pravidlove tápal, pravidlo o ruce atd.

Reagovat
Profesor Ikebara

A ty znáš někoho, kdo se v pravidlech o ruce vyzná?

Reagovat
Albe90

Viz takovy Nemecek,Frydek,Siegl...ale i takovy Panenka,Vizek si melou svoje co bylo za nich atd a o Svancarovi,radeji ani nebudu mluvit

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Albe90

Myslím že to bude i před pětadvaceti lety...Aj víc

Reagovat
ACSeRw!n

Karel

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Sosi

Král Karel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele