Pochettino po vítězném debutu na lavičce USA: Jsme spokojení, ale je to první krok

Dnes, 12:08
Aktuality
Mauricio Pochettino má za sebou vítězný debut na lavičce USA. (© Ronald Cortes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Americká reprezentace dopřála novému trenérovi Mauriciu Pochettinovi vítězný debut. V sobotním přípravném duelu v Austinu výběr USA porazil Panamu 2:0. První výhru spolupořadatelů příštího mistrovství světa po čtyřech zápasech obstarali brankami ve druhém poločase záložník AC Milán Yunus Musah a Ricardo Pepi z Eindhovenu.

Bývalý kouč Chelsea nebo Paris St. Germain Pochettino převzal mužstvo v polovině září po dočasném kouči Mikeym Varasovi, který se týmu ujal poté, co po nepovedeném mistrovství Jižní Ameriky skončil Gregg Berhalter. Při premiéře argentinský trenér dovedl svěřence proti Panamě k úspěchu v odvetě za porážku, která právě při Copě América přispěla k vyřazení Američanů už po základní skupině. Z předchozích čtyř zápasů Američané uhráli jen jednu remízu při poslední přípravě s Novým Zélandem.

"Mám z toho velmi dobrý pocit. Byl to pro nás velmi, velmi těžký zápas. Cíl je (MS) 2026, ale jsme spokojení, protože jsme předvedli solidní a profesionální výkon a velmi dobře jsme bojovali. Je to ale jen první krok," řekl dvaapadesátiletý Argentinec, který v minulosti trénoval také Espaňol Barcelona, Southampton či Tottenham. S PSG získal v roce 2022 titul.

Další příležitost prokázat pokrok budou mít Američané v úterý, kdy se představí v Guadalajaře v duelu s tradičními rivaly z Mexika. Pochettino má smlouvu do světového šampionátu v roce 2026, který budou hostit také Kanada a právě Mexiko. Při uvedení do funkce dostal od amerického svazu na srozuměnou, že minimálním cílem na MS bude čtvrtfinále.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
ACSeRw!n

velmi, velmi tezky zapas.. proti Paname tam asi nekdo dela neco spatne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele