Podivná smrt FA Cupu

07.01.2011, 13:00
Názory a komentáře
Nejstarší fotbalová soutěž na světě přišla o své kouzlo. V roce 2000 se Manchester United dobrovolně vzdal obhajoby tohoto poháru. Dokonce ani pro fandy menších klubů nejsou zápasy FA Cupu takovým svátkem jako předtím. Co je příčinou jeho úpadku?


Tento článek je shrnutím stejnojmenné kapitoly z knihy Why England Lose & Other Curious Football Phenomena Explained. Sportovní ekonom Stefan Szymanski a žurnalista Simon Kuper nasbírali velké množství statistických dat a pokusili se racionálním způsobem zodpovědět zajímavé fotbalové otázky. Kromě anglické reprezentace se věnují například přestupové politice Lyonu, ideálnímu zahrávání pokutových kopů, neschopnosti Londýna vyhrát PMEZ/Ligu mistrů nebo nárůstu počtu fandů Chelsea po příchodu Abramoviče.

V roce 1871, kdy FA Cup vznikl, byl anglickým národním sportem jednoznačně kriket. Fotbalových klubů existovalo jen 50, mnoho z nich bylo založeno hráči kriketu, kteří se chtěli bavit i v zimě. Zakladatel poháru Charles Alcock se o rok dříve zasloužil o první neoficiální mezinárodní zápas, v němž se Anglie střetla se Skotskem. Alcock si při tvorbě FA Cupu vzpomněl na svá léta ve škole Harrow, kde se setkal s vyřazovacím formátem, jenž dává šanci slabšímu týmu porazit favorita.

FA Cup si rychle vydobyl vysokou prestiž a fotbalových klubů začalo přibývat jako hub po dešti. Pracující třída si našla výbornou zábavu, jež na rozdíl od kriketových zápasů netrvá několik dní. Kluby v 80. letech 19. století hrály několik pohárů najednou. Tento systém měl velkou nevýhodu v tom, že při brzkém vypadnutí z vyřazovacích soutěží kluby finančně strádaly. William McGregor z Aston Villy navrhl dát fotbalovému chaosu pevný řád, a tak v roce 1888 vznikla anglická fotbalová liga.

Ve většině zemí se ligová soutěž stala oblíbenější než domácí pohár. V Anglii však zápasy FA Cupu měly po více než století výsadní postavení. Autoři této případové studie toto tvrzení potvrdili následující metodou − pokud se v FA Cupu střetnou dva týmy ze stejné soutěže, tak porovnáním návštěvností mezi pohárovým a ligovým utkáním zjistíme, jak je vyřazovací soutěž populární.

Analýza dat ukázala, že FA Cup skutečně měl své kouzlo. Uváděn je příklad ze sezony 1976-77, kdy 45 pohárových utkání mezi týmy ze stejné ligy přilákalo o 30 % více diváků než stejné zápasy v lize. Platilo to i v případě, kdy se v potaz braly pouze pohárové zápasy předcházející čtvrtfinále. Ve čtvrté lize na utkání Cambridge United s Colchesterem United přišlo 3 036 diváků, o tři měsíce později se stejní soupeři potkali v poháru a návštěva překročila pět tisíc. Tento jev platil i v nejvyšší soutěži, na pohárové střetnutí mezi Evertonem a Stoke našlo cestu 32 952 diváků, o deset tisíc více než na jejich ligové klání. Nejednalo se o žádné výjimky, kluby se tehdy skutečně mohly spolehnout na to, že FA Cup přitáhne na stadiony vysoké návštěvy.

První náznak změny lze vysledovat v ročníku 1989-90, kdy převaha poháru nad ekvivalentními ligovými zápasy poprvé od 70. let klesla pod 30 %. Následně si pohár několik roků udržoval 25% vedení, ale v letech 1994 až 1998 došlo k prudkému propadu. V sezoně, kdy Arsenal získal FA Cup díky výhře nad Newcastlem United, poprvé návštěvnost na pohárových utkáních klesla pod ligové zápasy, konkrétně na 96 %.

V tomto století se průměrná návštěvnost FA Cupu ve zkoumaných zápasech pohybuje mezi 80 a 90 %. V jednotlivých případech může být tento rozdíl i výraznější. Například v lednu 2007 pouze 24 426 diváků navštívilo pohárový zápas mezi Evertonem a Blackburnem, zatímco na zápas těchto soupeřů v Premier League jich přišlo 35 593. Ve stejné sezoně při ligovém utkání Bradfordu City s Crewe Alexandra zaznamenali domácí dvojnásobnou návštěvu než při FA Cupu. Pouze při střetnutích týmů z League Two se FA Cup v otázce diváckých návštěv udržel na přibližně stejné úrovni jako liga. V Premier League se to děje pouze u těch největších týmů, ale to je způsobeno tím, že mají vyprodáno na všech zápasech. Lze předpokládat, že při hypotetické neomezené kapacitě stadionu by více lidí chodilo na ligu.

FA Cup se stává oproti lize podřadnou soutěží. Něco ze své prestiže ztratil také pro kluby z nižších lig. Autoři tvrdí, že vinit z tohoto stavu pouze Premier League by bylo příliš zjednodušující. Je třeba jít dále do minulosti a podívat se na širší souvislosti. V sezoně 1948-49 se v Anglii prodalo 41 milionů vstupenek na fotbal. V 50. letech došlo ke zvýšení příjmů a lidé si našli nové druhy zábavy jako televizi nebo dovolené v zahraničí. Kluby zanedbávaly starost o fanoušky, přišla éra hooligans a mnoho příznivců přestalo chodit na stadiony. V ročníku 1985-86, jenž následoval po bruselské tragédii, bylo prodáno pouze 16 milionů lístků.

Podmínky pro fotbal nebyly ideální - vysoká nezaměstnanost, zvyšující se ceny vstupenek, vyřazení anglických klubů z evropských soutěží, odchody nejlepších hráčů do zahraničí, apod. Přesto v letech 1986 až 1992, tedy ještě před vznikem Premier League, návštěvnost na stadionech pravidelně každým rokem rostla. Fotbal stejně jako ostatní sporty přišel na to, že živé televizní přenosy mohou být prospěšné. Velké kluby si uvědomily, že televize jim přinese bohatství. Ještě bylo nutné po Taylorově zprávě zrušit na stadionech místa na stání, poté mohlo dojít ke vzniku Premier League.

Televizní stanice Sky si všimla vysoké poptávky po fotbale v televizi a vsadila na to, že tento trend bude pokračovat. Vlastníci klubů se báli, že lidé přestanou chodit na stadiony úplně. Opak se stal pravdou. Televize lidem ukázala, že fotbal může být skvělou zábavou. Představy veřejnosti o krveprolívání na stadionech se staly minulostí. Rupert Murdoch potřeboval nalákat diváky k nákupu jeho televizního balíčku, a tak Premier League získala skvělou reklamu. Ve stejném roce se zrodilo její televizní dvojče Liga mistrů. Fotbal začal být znovu sexy a lidé se vrátili na stadiony. V dnešní době se v Anglii ročně prodává kolem 30 milionů vstupenek na zápasy. A to přes to, že cena lístků se od poloviny 80. let, kdy se na fotbal chodilo za 2,5 libry, mnohonásobně vzrostla.

Zatímco televize pomohla oživit ligový fotbal, FA Cupu se stala osudnou. Jeho finále dříve bývalo jednou z televizních událostí roku, tento zápas byl vysílán zároveň na BBC a ITV1. Kromě něj byly živě přenášeny pouze zápasy reprezentace a anglických klubů v evropských pohárech. Přímé přenosy z anglické ligové soutěže začaly být divákům nabízeny až od roku 1983. Liga si vybudovala pevnou pozici v televizním vysílání a s nástupem Premier League se navíc stala velmi atraktivním produktem. FA Cup zůstal věrný BBC a začal působit staromódním dojmem.

Diváci na stadionech i u obrazovek s napětím čekají na vítězství Davida nad Goliášem. Pokud za něj považujeme výhru týmu působícího minimálně o dvě soutěže níže než soupeř, tak zjišťujeme, že k němu už nedochází tak často. V 70. letech průměrně došlo ke 4 vítězstvím fotbalových trpaslíků ročně, na konci 90. let se toto číslo snížilo na polovinu. Čím to? Rozdíl v bohatství mezi soutěžemi se výrazně zvýšil a velké kluby vykoupily ty nejlepší hráče. V 50. letech utrácely kluby z první ligy průměrně dvakrát více než ty ze čtvrté soutěže. Ke konci 90. let tento rozdíl představoval už více než 12krát vyšší částku.

FA se pokusila pohár resuscitovat penězi, ale vidina 2 milionů liber za vítězství ve finále klubům z Premier League nestačí. Pro představu: poslední tým tabulky Portsmouth dostal v minulé sezoně pouze od televizních společností 31,8 milionů liber. Postup do Evropské ligy už také dávno není velkým lákadlem. Není divu, že týmy nasazují do pohárových zápasů oslabené sestavy. FA Cup se stal neatraktivním pro samotné kluby stejně tak, jako ztratil oblibu fanoušků.

Szymanski a Kuper připomínají, že britské tradice nejsou věčné. Používají analogii s vánočním projevem královny. V roce 1987 jej sledovalo 28 milionů Britů. O dvacet let později tento počet klesl na 7,5 milionů. FA Cup je na tom podobně a také už ho neobklopuje taková aura, kterou dříve míval. Jeho milovníkům se to nemusí líbit, ale nic s tím nenadělají. Zdá se, že Rupertu Murdochovi se podařilo vytvořit novou britskou tradici.

Autor: Martin Hájek

Komentáře (594)

Přidat komentář
$dolar$

"V roce 2000 se Manchester United dobrovolně vzdal obhajoby tohoto poháru. "

MU vubec FA nehralo?

Reagovat
Ligter

Jsou to rytíři bez bázně a hany.

Reagovat
smazaný uživatel

plešky a vany...

Reagovat
smazaný uživatel

bez plešky ?

Reagovat
smazaný uživatel

To je stara znama vec, protoze MU v ten rok hralo v lednu (ve stejnou dobu kdy se do FA Cupu zapojuji i tymy z PL) v Brazilii prvni rocnik MS klubu a do FA Cupu se tak neprihlasili.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nevyhráli Ligu mistrů, neměli by takové starosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Meli to rict Fergiemu hned, at tam Teddyho s Olem ani neposila

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň by se chudák Sami Kuffour nepominul vzteky. Dodneška vidím ten projev zmaru a zoufalství. Sice jsem přál v tom zápase Manchesteru, ale jeho mi bylo líto.

Reagovat
Josifek

To jo, to byl čirý zmar, jak mlátil pěstí do země, hodně emotivní..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by taky nebyl nasranej, že ? I když třeba takový Lothar jen seděl a koukal, ale odehrávalo se v něm nejspíš to samé co v Samim.

Reagovat
smazaný uživatel

a Beckhama ať sundá

Reagovat
soukup

doufám, že to MS klubů za chvíli upadne, dyť je dobrý akorát k tomu, aby kluby získaly pár fandů někde v tramtárii

Reagovat
iamek

Reagovat
mike.84

přesně tak. uplná zhovadilost a zbytečnost

Reagovat
REPLIKATOR

To je hnus

Reagovat
kiwwi

OT: Becksove hostovanie u Spurs ma byt hotove do nedele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Sice mě to strašně mrzí, ale nedá se nic dělat, když je SAF stále zakomplexovaný a nechtěl ho! Hodně mě tím zklamal a spoustu fanoušků United!

Reagovat
tomasinho

A LFC se zajímá o Corluku s Huthem.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, na leden by se hodil, než se vrátí Valencia. A chtěl bych vidět na trávníku sestavu Neville, Scholes, Giggs, Beckham, alespoň na poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak! Valencia mimo, Park mimo a kvalitní křídla jsou jenom Nani a Giggs! Jeden se zraní a SAF bude ještě litovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se to stalo, chtělo by to vyběhnout na hřiště v retro dresech .

Reagovat
smazaný uživatel

jako to bylo tři roky zpátky v derby proti City Sakra, ono se zase blíží výročí února To měl Sir Alex zkousnout hrdost a tvrdohlavost a udělat to pro tým a fanoušky. Alespoň na ten jeden vzpomínkový zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké výročí? Vyročí toho leteckého neštěstí (viděl jsem o tom dokument na Čt, docela šílená havárie) nebo výročí založení klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

Toho neštěstí. 6. února. Tři roky zpátky se hrálo derby s City v retro dresech z roku 1958. Bohužel se prohrálo, ale aji tak to byl krásný zážitek.

Reagovat
tomasinho

To vás tehdy pohřbil Benjani že?

Reagovat
smazaný uživatel

To už si nepamatuju. Ale je to dost dobře možné. Jo, když o tom tak přemýšlím, tak to byl on.

Reagovat
frankiefcb

jo a první gól dával vassel

Reagovat
Chazy

Ne, oba góly dával určitě Benjani.

Reagovat
Chazy

A tak ne. Mně vynechala pamět, to je k neuvěření.

Reagovat
kiwwi

vekom to prichadza...a uz to bude len horsie a horsie

Reagovat
Chazy

Koukáš na Doha? Neuvěřitelný jak je Davydenko dobrej, když jde o velký prachy

Reagovat
kiwwi

tak Nadal je nejak z formy nie?

ked mu uz Lacko da kanara

Reagovat
Chazy

To sice jo, ale Davydenko hraje opravdu neskutečně dobře a přesně. On už říkal, že není proti přestěhování Australian Open do Činy a pak tak mimochodem vysvětloval, že si tam nevydělá a musí hrozně moc odvést na daních. Je to moneyhunter

Reagovat
Chazy

No drtí je neskutečně. Já čet, že má podání furt jako hráč ATP. Moh by zkusit challangery.

Reagovat
tomasinho

Jak jinak, to by nebyl náš sákzař Kolja. Ale dneska fakt hrál výborně, už v prvním zápase s Fogninim se mi líbil. Snad zítra klepne i Defexe, aby vydělal nějaký ten peníz navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadal mel hlavne den pred zapasem s Lackem horecku.

Reagovat
kiwwi

tak ono SAF-ovi nic nevycitam, Becksa nepotrebuje, len som trochu sklamany po tom jeho vyhlaseni ze ak by mal hrat v anglicku tak jedine za United - to povedal ked ho chcel Moyes do Evertonu

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Swarley

Reagovat
xfox88

welcome home becks..... SAF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
kiwwi

neser

Reagovat
REPLIKATOR

Bude zahřívat lavičku

Reagovat
kiwwi

zabudol si grcajuceho smajlika

Reagovat
REPLIKATOR

Beckhama nemám rád, takže mi to nevadí

Reagovat
vladis271

Reagovat
herbage

Dva Beckhamové v jednom týmu, to pukne vzteky i Chelsea se dvěma Lamaprdy

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý je Bentley?

Reagovat
smazaný uživatel

Neí, to jen Herbage podlehl mediální masáži

Reagovat
herbage

Tsss, já vždycky tvrdil, že je to nekopa

Reagovat
Danny Larkin

Reagovat
Swarley

nenaděláš nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

Tam mi ten šmejd dokonale zapadá

Reagovat
smazaný uživatel

šmejd?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta knížka vypadá hodně zajímavě. Sice to asi bude takové odpočinkové čtení, ale stejně bych si ju rád sehnal

Reagovat
smazaný uživatel

btw Perfektní článek Takové bych tu viděl stokrát radši, než neustále se opakující vyjádření hráčů a stížnosti manažerů

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak on ma vsechny clanky zajimavy, taky je to jeden z nejinteligentnejsich fanousku PL u nas

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu super článek.a očekávám velmi zajimávou diskuzi.Ikdyž takový prognózy Naniho nebo Hodgsonovy analýzy tu taky vyvolávají skvělý vlákna

Ale opravdu-pro autory (i těm místním)

Reagovat
smazaný uživatel

Většina knížek se sportovní tematikou bývá odpočinkového rázu. Až na knížku Fotbal pod žlutou hvězdou, kde se píše o židech hrajících fotbal v Terezíně. Ale tahle anglická by mohla být zajímavá, ty témata jsou lákavý. Otázka je jestli to vůbec vydá na knížku, aby to nebyl takový ten dobře prodejný (předražený) tenký svazeček lesklých stránek.

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho člověka znám, psal o Ajaxu Amsterodam a fotbalu za Druhé války a ještě jednu podobnou knížku. Píše docela poutavě a zároveň nakupí spoustu maličkostí které si člověk může zapamatovat a něco mu dají. Bohužel, tahle konkrétní knížka není (zatím) ani v Národní knihovně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se jmenujne ta knížka o Ajaxu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax, Holandsko a válka : fotbal v Evropě za druhé světové války

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle, to je jedna knížka. Já myslel, že psal extra o Ajaxu a zvlášť o fotbalu za 2.sv války.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne. Ale o okolních klubech tam taky něco je. Ale málo, Evropské poháry se v té době pochopitelně nehrály. Tohle je ta druhá knížka, ještě sem ju nečetl, aji když vypadá zajímavě

http://www.kosmas.cz/knihy/127859/fotbal-proti-nepriteli/

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.kosmas.cz/knihy/145740/fotbal-pod-zlutou-hvezdou/

Jestli tě zajímá fotbal a historie, přečti si tuhle knížku. Je to velmi pozoruhodné dílko. A dozvědět se, že v Praze bylo kromě Sparty, Slavie, Bohemky i mužstvo Maccabi Praha. Nebo v Ostravě Maccabi Ostrava, to není k zahození . To by bylo asi nošení dříví do lesa hulvátsky pořvávat na tyhle týmy "Jude Maccabi" .

Reagovat
smazaný uživatel

Přečtu si to, díky za tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už jsme u těch fotbalových knížek, myslím že zajímavá bude ta o Řepkovi . Psal jí Karel Felt. Ten napsal také knížku o Jirkovi Novotným, která sice není kontroverzní, ale mapuje jednu z nejslavnějších epoch Sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase stále je to vážená trofej. No ani ja ju neberiem, ako nejakú prioritu. Ak sa podarí, dobre. Ak nie, tak nie. Premier League, CHL/EL, FA Cup a CC. Predbehli ju už dve súťaže. No pre slabé kluby je to šanca ako prísť k nejakým peniazom.

FA Cup

Reagovat
Creespoo

Pěknej článek uvítal bych i další články o kterých se zmiňuje na začátku nebo podobné...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Xaver

Povedená a zajímavá stať, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost.

Reagovat
vodka

Reagovat
DelPiero137

Skoda, ja som konzervativec a tradice by sa mali dodrzovat. Napr. taky pohar UEFA pred r.2000, PVP a pod.

Bohuzial peniaza vladnu svetu.

Pekny clanok, precital by som si este nejake pokracovanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Smrt? Kdepak, FA Cup bude žít dál. A kdybych si měl vybrat, kterou soutěž můj tým vyhraje, je to právě tahle, ta nejfascinující a nejtradičnější ze všech

Reagovat
vodka

ale ta prestiž už prostě taková není...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Richards chce odejít - dufám že pude do BLUES

Reagovat
smazaný uživatel

no ty seš teda blesk

Reagovat
smazaný uživatel

On není Čech?

Reagovat
JozkokozleJ

Cech je ten golman z najlepsej planety, ci jak to vlastne je.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň, že tam nebyla vlajka Rakouska-Uherska. Takhle se sekli jen o 8 let.

Reagovat
smazaný uživatel

8...?

Reagovat
smazaný uživatel

Před 8 lety a pár dny ještě bylo Československo, tak by ta vlajka platila.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš 18ti lety

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Jsem blb .

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Nejlepší fotbaloví trenéři za prvních deset let nového tisíciletí podle IFFHS:

1. Arsène Wenger (Fr.) 156 bodov, 2. Sir Alexander Ferguson (Škót.) 148, 3. José Mourinho (Portug.) 135, 4. Fabio Capello (Tal.) 120, 5. Guus Hiddink (Hol.) 112, 6. Carlo Ancelotti (Tal.) 108, 7. Luiz Felipe Scolari (Braz.) a Marcelo Alberto Bielsa (Arg.) obaja po 101, 9. Rafael Benítez (Šp.) 97, 10. Marcello Lippi (Tal.) 88

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co toho dokázal sportovně víc Arsene oproti SAF. Wenger si určitě nějaké dobré postavení v žebříčku zaslouží, ale první fakt ne

Reagovat
kiwwi

ja som skusal pozerat tie pravidla podla coho to bodovali ale nejak som tomu nepochopil

http://www.iffhs.de/?d443d0b45fdcc02fccad5e99a15505fdcdc3bfcdc0aec70aeedb883d05

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně jsem čekal, že to bude zase podle nějakých statistických kritérií, ale ono to bylo každoroční hlasování trenérů (176) z celého světa. Takže to má určitou váhu

Reagovat
kiwwi

podla statistickych kriterii by nemal sancu...tam sa podla mna dava hlavna vaha nato, ako dlhodobo dokaze zapracovavat mladych hracov do kadra a hrat s nimi vzdy futbal na najvyssej urovni

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo zvykem že své ocenění IFFHS udělovala podle zvláštních systémů, které rozdávaly body tak nějak zvláštně. Takže bych se nedivil, kdyby rozdávaly body tak, že by Wenger mohl vyhrát.

Ale tady nejde o to, jak dokážeš zapracovat mladý hráče do týmu. V článku je o jen zmínka o tom, že je obdivuhodné jak to Wenger dělá. Ti trenéři měli jednoduše obodovat trenéry podle toho jak si považují jejich činnost, takže si mohli udělat svoje vlastní kritéria.

Tzn., že za posledních 10 let považují nejuznávanější trenéři z celého světa Wengerovu práci pro klub za nejlepší.

Reagovat
kiwwi

"Wengerovu práci pro klub" - to je ono...ale vysledky chybaju no

Reagovat
smazaný uživatel

1) Víš kolik toho Wenger v první polovině desetiletí vyhrál?

2) Bavíme se snad o tomto ocenění ne? Výsledky nemusejí být prvořadé.

3) Kluby najímají trenéry obvykle proto, aby tam ti trenéři odvedli co nejlepší práci pro klub. To je pro ty kluby víc (mnohem širší pojem) než jen vyhrát trofej.

Reagovat
kiwwi

vsak ja Wengerovi nec neberiem, ja len vravim ze podla cisel by nemohol byt na prvom mieste kapisto?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč myslíš, že jsou výsledky bodování této organizace obvykle terčem výsměchu? Protože přestože používají statistiky, převádí je přes nějaké zvláštní bodování do bodového systému, z nějž vycházejí prapodivné výsledky. Tím pádem by Wenger podle IFHHS (a jejich statistik) klidně mohl být první...

Reagovat
kiwwi

wtf? este raz...podla cisel by Wenger nikdy nemohol byt prvy...bud SAF alebo Mou...Wengerovi dava silu to ze rok co rok zanho hlasuju manazeri PL zato aku dobru robotu odvadza v Arsenale

Reagovat
smazaný uživatel

wtf udělej na sebe. Jsi trochu mimo. Já ti už poněkolikátý řikám, jak to obvykle chodí u IFFHS, ty to nejspíš vůbec nevíš. To je totiž ten detail, který zapřiňuje, že nechápeš. A vzhledem k tomu, že ho v této diskusi ignoruješ, tak děláš wtf a jsi mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

CVapello

Reagovat
smazaný uživatel

spíš Crapello

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a ne? je to zoufalec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

14. Karel Brückner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

njn aspon nejaka utecha pre arsena

Reagovat
smazaný uživatel

Boss ( )

Reagovat
Swarley

to je spíš podle IIHF, ne?

Reagovat
mithro

Reagovat
vodka

Scolari

Reagovat
Tomanatura

Titul mistra světa, druhé místo na ME, semifinále MS. Jak se může o místo dělit s Bielsou nechápu, má být výše.

Reagovat
vodka

to já vim a beru to, ale to blití bylo spojené se sympatiemi k němu... teda spíš antipatiemi...

Reagovat
Tomanatura

Byli vždycky mimo, každá jejich anketa skončila akorát posměchem, už je to tak 20 roků a jak vidím, nic se nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš podle čeho se toto ocenění uděluje? Ne podle nějakých potrhlých statistik, ale podle hlasování trenérů z celého světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Cize je to zalozene na osobnych sympatiach a nie na kvalite a dosiahnutych uspechoch... fakt objektivne kriterium nechapem ako sa tym este mozes ohanat, ved to je cisty subjektivizmus a ta anketa tak nema absolutne ziadnu vypovedaciu hodnotu. Ak by sa to robilo podla statistickych udajov rebricek by vyzeral inak, a Wenger by nemal sancu byt ani v prvej 3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak heleď, já se tu ničím neoháním, jednoduše jsem napsal fakta, tak se prosím uklidni. Ano, nádech, výdech,.... a ještě desetkrát....

Dobré....? Jsi vyrovnaný...? Fajn, zkusím pokračovat.

Opustím téma Wenger a zeptám se: Tys ještě nikdy neviděl ankteu, která by se ptala na osobní názory? Vzhledem k tomu, že taková je každá druhá, tak je to pozoruhodné

(ano, vím že se Schevchenkem se tu nemá cenu moc bavit, ale něco malinko jsem vypil, tak jsem se překonal)

Reagovat
Tomanatura

Což ovšem nemění nic na tom, že ta anketa je terčem posměchu každou další uveřejněnou věcí a že hlasování fanoušků vždykcy dopadne uplně jinak. IFFHS jsou zaujatí, viz třeba jejich "nejlepší byl pelé, Diego ani v první 5"

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně ať si ta anketa je k posměchu, mě je to fuk, já jis em dal jako zajímavost. Vtipné jen je jak se někteří fandové nechtějí smířit s názory trenérů, to je jejich problém

Většina výsledků hodnocení IFFHS se dělá naprosto jiným systémem a tvůj první koment vypadal, že si myslíš, že toto proběhlo podobně, tak jsem ti napsal že tentokrát bodování probíhalo jinak. Ok?

A další - "IFFHS jsou zaujatí" Vzhledem k tomu, že IFFHS nemělo žádný vliv na výsledky této ankety, tak je to opravdu zajímavý poznatek...

Reagovat
uff

to su tie sialene rebricky ktore nemaju zmysel ako moze by wenger prvy

Reagovat
smazaný uživatel

sunderlandsite.webnode.cz

Reagovat
vodka

jedna stránka o SAFC už existuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je jen Matfeyova reakce na to, že jsem od něj nepřijal přemrštěnou nabídku na spolupráci. Tento web nebdue mít dlouhého trvání. Nedávno měl Portsmouth a mám pocit že Valencii a nějaký francouzský klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má být. Že chceš psát o SAFC jsi mi mohl říct...

Reagovat
vladis271

Royov zápas na pred StrendfordFake má byť jeho posledným v klube. Takže poďme, nech na teba spomíname v dobrom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proc prodavaji Rangers Kennyho Millera?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že CFC si týhle soutěže váží a poslední dobou ji pravidelně vyhrává

Reagovat
Swarley

konečně jsem se k tomu dostal a mohl si to v klidu přečíst...díky moc, parádní článek a jen takových víc

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester City have completed the signing of Bosnian striker Edin Dzeko for £27m on a four-and-a-half-year contract.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude mit 10ku.

Reagovat
smazaný uživatel

už je to hotovo?Budete tam někoho posílat jako reciproci?A kolik to je v librách?

Reagovat
smazaný uživatel

seš moc hodnej,dík

Reagovat
hefy

Obdivuhodné. Člověk, co ještě před čtyřma lety hrál za Teplice, teď má cenu 27M liber.

Reagovat
smazaný uživatel

Kápne z toho něco pro Teplice?

Reagovat
fantomas

Malinko.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuju nějaký vyjádření z Teplic, že by Musel Edin přestoupit za částku podobnou jako Ronaldo, aby mělo cenu mluvit o podílu pro ně, ale nepamatuju se přesně jak to bylo

Reagovat
fantomas

No náký výchovný maj dostat.

Reagovat
smazaný uživatel

0,6%, tj. asi 5 mega korun?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

hm no tak ak je natom zle FA cup co potom povedat o curling cupe? to je este len zbytocna sutaz .

a co je take zvlastne na prestupovej politike Lyonu?

Reagovat
Chazy

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3ASearch&search=curling+cup

Měl bys to líp specifikovat, kdo ví co z nich je podle tebe zbytečný ...

Reagovat
fantomas

Reagovat
vladis271

K príležitosti 3.kola FA Cupu pre Vás pripravil oficiálny e-shop Liverpool FC špeciálnu akciu - doprava zadarmo !!!

V nedeľu o 14.30 sa na Old Trafford v "Theatre of Dreams" zrútia domácim všetky sny a my im pekne nakopeme prdel! Pri tejto peknej príležitosti je pre Vás doprava tovaru po celej Českej a Slovenskej republike ZADARMO až do pondelka!

Pre uplatnenie tejto akcie musíte pri objednávaní zadať kód zľavového kupónu : FACUP.

ja nemožem z tohto

Reagovat
vladis271

bvože ja som chuj....ja som prečítal, že doprava osobná, nie doprava tovaru. mal by som tie drogy vysadiť

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal: Szczesny, Eboue, Squillaci, Djourou, Gibbs, Denilson, Song, Rosicky, Arshavin, Chamakh, Bendtner

subs: Fabianski, Fabregas, Vela, Walcott, Ramsey, Clichy, Miquel

Aaaaaroooon!

Reagovat
Counter

dáma má přednost dokonce i v uveřejňování komentářů. EF

Reagovat
SunFells

Opět to úderné útočné trio

Aarona jsem tam čekal, ale Miquel?

Reagovat
Counter

Za rozhodnutého stavu by mohl vystřídat Djoroua, potřebujem jej trošku zviditelnit, ať jej Barca koupí za těžké prachy

Reagovat
SunFells

Tak to potom jo

Reagovat
fantomas

Kdo je Miquel?

Reagovat
Counter

Kapitán rezervy, stoper, z Barcelony.

Reagovat
fantomas

Další kradenej?

Reagovat
Counter

Jak další Za Cesca jsme slušně a jak se patří zaplatili, Mérida se nepočítá, stejně chtěl hrát vždycky v Atléticu...

Jak to bylo u Miquela nevím, asi Kataláncům nepřišel dostatečně dobrý na to, aby z toho tropili aféru.

Reagovat
SunFells
Reagovat
smazaný uživatel

Spis pockaji, co z nej bude, a pak zacnou pripadne zase fnukat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Tak já nevim, já samozřejmě nikdy nebyl zastánce toho, že sme Cesca s Meridou ukradli, to spíš mělo bejt vyjádřený předčasných obav z jedinečného katalánského nářku...

Reagovat
Azza

Reagovat
SunFells

A Watt bude hrát od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

dlouho sem Sanchéze neviděl.Nevíš jak se mu u nich vede?Jo,a je ještě vůbec náš?

Reagovat
SunFells

Nemám tušení, viděl jsem jediný zápas, ve kterém nehrál. A je tam jen na hostování.

Reagovat
herbage

Hm, to jsem zvědavej, ale Bendtner + Chamakh, to nevěští nic dobrého

Reagovat
smazaný uživatel

těším se na Kierana

Reagovat
Counter

Szczesny, Eboue, Squillaci, Djourou, Gibbs, Denilson, Song, Rosicky, Arshavin, Chamakh, Bendtner

Ramsey na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

snad Leeds nebude vyvádět něco jako minulý rok, ale už tam není velká hvězda Beckford

Reagovat
smazaný uživatel

Leeds hraje pořád sympaticky

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem netušil, že Andy teď hraje za Leeds

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tyden myslim

Reagovat
smazaný uživatel

.... Cejtim se omluven z neznalosti.

Reagovat
SunFells

Nemáš proč, je tam už dýl

Reagovat
smazaný uživatel

.. aspoň teď můžu opodstatněně fandit Leedsu

Reagovat
vodka

Chazy na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě přivedou Woodgatea a Smudge a

Reagovat
vodka

Smudge by podle Pardewa mohl hrát v útoku

Reagovat
vodka

nn, na hostování už je tam 3 měsíce

Reagovat
vodka

ale nastálo je to tak týden no...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem to myslel

Reagovat
SunFells

Reagovat
fantomas

Neni to tak dávno, co sem sem házel odkaz na zápas, v němž dvěma vlastňáky vyrovnával snad na 3:3.

Reagovat
smazaný uživatel

utahujem šrouby

Reagovat
smazaný uživatel

Debut pro Jiranka

Reagovat
vodka

jo on je vlastně u Brums na to bych zapomněl...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, uz hral curling

Reagovat
fantomas

No, a já ještě ne.

Reagovat
vodka

a Pardew chce zkusit Alana v útoku

Reagovat
smazaný uživatel

“I’ve got absolutely no interest in going back up front,” Smith told The Journal. “Defensive midfielder is my position and I enjoy it, I really do. The season in the Championship has helped me a lot – I’ve developed new skills and I know a lot more about what is needed to play in that role in front of the back four.

Reagovat
vodka

Pardew by ho ale přesvědčit mohl... aspoň ho tam zkusit, dá 2 góly, vybojuje 3 a zjistí, že se mu v útoku líbí

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem pro. Bylo by hezký, kdyby se u nás konečně trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Ja v tom prsty nemam

Reagovat
SunFells

Jak jsou na lavce Arsenalu pěkně seřazení

Reagovat
SunFells

Laaangweilig

Reagovat
herbage

Já ty naše kluky ušatý zkrátka miluji. Ebouého a jeho placáky, Djouroua a jeho eleganci, Squillaci a jeho neviditelnost, Gibbse a jeho centry a rychlost, Song a jeho účesy, Denílsona a jeho pomalost, Rosického a jeho šajtle, Aršavina a jeho myší obličej, Chamakha a jeho neschopnost zakončit a Bendtnera a jeho dřevěnou techniku

Reagovat
smazaný uživatel

<3 <3 <3

Reagovat
fantomas

Proč Gibbsovo hodnocení jako jediný neni ironicky zabarvený?

Reagovat
herbage

Já to myslím vážně. I když hra samotná za nic nestojí, tak jen sledovat tu naši squadru je nesmírná zábava

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň, že seš správnej fanoušek, když už fotbal vnímáš na jiný frekvenci.

Reagovat
vodka

eště rosa neni moc ironicky... ale nechápu, porč Song nedostal volno dneska...

Reagovat
fantomas

Rosovy šajtle sou poslední dobou spíš k posměchu, než že by měly nějakej pořádnej účinek.

Reagovat
vodka

to už je zase z formy? do zápasu s nama hrával výborně...

Reagovat
fantomas

Však já ho nehodnotim globálně, jen ty jeho šajtle fakt jako by ztrácely přesnost poslední dobou.

Reagovat
vodka

ok, toho sem si nevšiml...

Reagovat
SunFells

Sczczczcz..... je z obliga?

Reagovat
herbage

K tomu nemám co napsat. Leda tragické odkopy

Reagovat
smazaný uživatel

snad naskočí Theo, ať to trochu rozběhá....

Reagovat
smazaný uživatel

"It seems from news being reported in the Evening Chronicle today, that David Bentley of Spurs wanted Newcastle to put in his contract that he must play every game at the club."

Blázen.

Reagovat
herbage

Opět hrají Clubbed to Death

Reagovat
vodka

od 4 jaký mač? Stoke - Cardiff zatím vede...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by mě zajímali Blades, ale zápas to moc pohlednej nejspíš nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste Blades nebo Saints. A hodne golu bude nejspis padat v zapase Robins-Owls.

Reagovat
kiwwi

neznasam ked to takto pises, vsetko to musim hadzat do googlu

Reagovat
smazaný uživatel

Vodka knows

Reagovat
vodka

koho?

udělej si tento kvíz, tam pak získáš přehled...

http://www.sporcle.com/games/footballleague_nicknames.php

Reagovat
Chazy

To už tu dlouho nebylo ....

Reagovat
domingo

Sporcle

Reagovat
SunFells

Napíšu Blues, hodí mi to k Ipswichi "Tractor Boys"

Reagovat
Chazy

No nejhorší je, že tam fungují i věci jako "United"

Reagovat
Chazy

Nebo ještě líp "reds"

Reagovat
smazaný uživatel

Nejradsi mam Railwaymen

Reagovat
Chazy

proč PNE funguje jako přezdívka PNE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

Reagovat
Chazy

To jsou kiwwi nejznámější přezdívky zrovna Dva z těch týmů jsi musel vidět v PL.

Reagovat
vodka

popravdě u robins sem se tak na 3-5s taky zarazil, protože mě to hned nedocvaklo...

Reagovat
Chazy

Pravda, to je trošku záludnější. Ale do PL se snad brzo taky podívaj, před pár rokama tomu chybělo jen pár bodů.

Reagovat
vodka

škoda, že Coppell ukončil kariéru...

Reagovat
smazaný uživatel

Eagles ho ted lakali, ale asi neuspesne

Reagovat
vodka

podle mě ho už jenom tak někdo nepřesvědčí, říkal, že ho už fotbal nebaví, je unavený a vyčerpaný a nedokáže se tomu věnovat s tím zaujetím jako dřív...

Reagovat
kiwwi

Blades a Saints som vedel, zvysok nie, kto si ma toto vsetko pamatat

Reagovat
Chazy

Owls bys moh, protože maj sovičku ve znaku Bristol tam tuším toho ptáka nemá.

Reagovat
kiwwi

no este aby som si pamatal kto ma koho v znaku

Reagovat
vodka

Gradel

Reagovat
vodka

Snodgrass, sice předvídatelná strana, ale gól

Reagovat
herbage

letec

Reagovat
vodka

jasná penalta... a nemám pocit, že by to přihrával, Denilson ho podkopl poměrně vysoko...

Reagovat
Chazy

Tohle bych řek, že ani ne.

Reagovat
herbage

No to snad

Reagovat
vodka

sem chtěl napsat, že to kopne stopro doprava, a ono jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Este jeden a zas bude Emirates 10 minut pred koncem poloprazdnej

Reagovat
SunFells

Kvůli takovému výkonu bych tam taky netrčel další hodinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu rikam obhajoba

Reagovat
SunFells

Já tomu říkám na hovno parkování

Reagovat
herbage

Náhodou, tlačíme pěkně

Reagovat
niflheim

Leeds vede? Nice

Reagovat
smazaný uživatel

Leeds Asi by se neztrapnili ani v PL

Reagovat
vodka

ale jo... na PL momentálně prostě nemají ani náhodou... Bojovnost nestačí...

Reagovat
Chazy

Nech toho furt, copak není těch velkoklubů co nic nehrají v PL už dost?

Reagovat
smazaný uživatel

nic sa nedeje, v pripade nudze to tam zavesi agent Watt

Reagovat
fantomas

Takže náhradníci si zase příkladně říkají o základ? To je fakt děsně nastavenej systém, že sou naši hráči na pomezí základu a lavičky (Aršavin, Chamakh, dejme tomu i Bendtner, Eboué a Denilson) radši jakoby uražení a znechucení, než aby se prostě rvali, jako to chodí takřka všude jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked u bentdnera by som to trochu chapal, wenger mu chamakhom zabodol dykou do chrbta

Reagovat
smazaný uživatel

O jakym systému teď mluvíš? Že prostě chybí atmosféra, která by je nutila makat za klub?

Většina hráčů hraje takovym způsobem z rozličných důvodů. Bendtner hraje na postu, kde sotva se svými schopnostmi může hrát nadšeně (když mu logicky skoro nic navíc nevyjde), Chamakh je utopenej, protože na něj nikdo pořádně nenacentruje (a pak je prakticky zbytečný), Eboué dělá jakž takž co může (z krajního beka se Squillacim za zády si toho moc víc dovolit nemůže), Denilson dělá pořád očividně jen to co po něm Wenger chce (taktické pokyny :-/) a Aršavin je Aršavin (když ho nedokáže přinutit, zřejmě mu stačí to co dělá).

Reagovat
$dolar$

Super, herbage a jeho predpovedi

Reagovat
herbage

Co zas? Jsme lepší, času dost a nastoupili jsme zase s béčkem

Reagovat
vodka

"B" to teda moc neni... je to širší kádr A týmu...

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Sou to vesměs hráči, co by chtěli hrát základ.

Reagovat
herbage

tak jsem to myslel, s b-sestavou, ne b-týmem

Reagovat
$dolar$

Reagovat
vodka

dá se na to dívat ale měl bych se učit na ty 3 zoušky příští týden...

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra je taky den

Reagovat
Chazy

Reagovat
vodka

jj, ono na prvních termínoch stejně o nic nejde...

Reagovat
fantomas

...taky pohárovej den.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Taky tak ...ale jak se říká - co můžeš udělat dnes, odlož rovnou na pozítří a máš 2 volné dny

Reagovat
smazaný uživatel

som hrdy na svoj nick, je uzasny

inac, aaron rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze se kouka Kolo jak vypada poctiva defenzivni prace a drbe si hlavu.

Reagovat
vodka

supertalent na hřišti

Reagovat
Chazy

Klasickej Schmeichel, takhle udělal těch pět čistejch kont v PL

Reagovat
vodka

Djourou

Reagovat
niflheim

Co se tam děje?

Reagovat
vodka

a Gradel je fakt ďábel, nechápu, jak može furt eště tak sprintovat...

Reagovat
vodka

Walcott

Reagovat
smazaný uživatel

Schmeichel ma ten mic jak na gume, vzdycky leti k nemu

Reagovat
vodka

positioning

Reagovat
$dolar$

Kasper je hlavne skvelej golman, nechapu proc nechyta v PL

Reagovat
Chazy

To doufám nemyslíš vážně.

Reagovat
$dolar$

Myslim to naprosto vazne, v City byl dobrej.

Reagovat
Chazy

Ne nebyl. V City chytal naprosto jednoznačný zápasy, ani MU na něj pořádně nevystřelilo. Pak dostal 3 góly ze 3 střel od Fulhamu a už si nezachytal. Od tý doby ho Ericsson chytat nenechal (asi na základě nekvality v tréninku) a nikdo z PL o něj neprojevil zájem. Od tý doby chytal čtvrtou a druhou ligu a ani v ní není nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem si kdysi koupil. Takovej ten míč na gumě, dal jsem pár nožiček a pak to napálil vší silou a dostal perdu přímo do xichtu. :

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi na tom stejně jako Nolan, toho to ale asi trefilo zezadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To já dostal dneska taky, od Krajíce z voleje do krku ---> ouch

Reagovat
smazaný uživatel

Au, Krajíc se musí držet zkrátka

Reagovat
$dolar$

Tak tohle kdyby byla penalta

Reagovat
herbage

Ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc, věřil jsem

Reagovat
mithro

Reagovat
vodka

další obránce?

Reagovat
smazaný uživatel

No bylo by hodně nespravedlivý, aby Leeds timhle výkonem postoupili.

Reagovat
SunFells

No jestě nevíme čím Arsenal překvapí v odvětě..

Reagovat
smazaný uživatel

To bude radosti co...

Reagovat
$dolar$

Bylo by nespravedlivy, aby postoupil Arsenal...

Reagovat
Minister

a preco?

Reagovat
herbage

protože je to trapák

Reagovat
$dolar$

Zlodej krici chytte zlodeje?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Nicklaas, neee

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle proměnil i náš 4 útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale on je fakt střevo

Reagovat
mithro

"If you ask me if I am one of the best strikers in the world, I say yes." Good for you Nicklas, good for you.

Reagovat
Trand

To fakt řekl? Ježiš, ať už je pryč.

Reagovat
Counter

Reagovat
Trand

Ne kvůli tomu prohlášení, ale celkově. Minulý rok sice několik bodů zachránil, ale teď se mu moc nedaří a navíc nechce vysedávat. Radši bych ho prodal, a dal šanci JET, který mi přijde trochu opomíjenej.

Reagovat
Trand

Sice je pravda, že stavět ho na křídlo je blbost, ale ani na hrotu to není vyloženej zabiják, Marouane je pro mě o dost vejš.

Reagovat
kiwwi

jak sa vlastne Arsenal dostal k hracovi ako Bendtner to nechapem a asi ani nikdy nepochopim

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro dnešní postup Magpies

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden nesmí postoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

* jedny

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska klidne obou

Reagovat
Chazy

Omg, koukni na galaxii, Berdych

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

No a to měl tenhle turnaj jednoznačně vyhrát, má tam slabý soupeře

Reagovat
C0br

Je to matlák, já už mám toho jeho nezájmu a odevzdanosti dost. A ještě přitom poslouchat matku, která je jeho obrovskej fanoušek.

Reagovat
Chazy

Ono je to ale fakt smutný, protože v budoucnu budeme mít jen hráče úrovně Rosola

Reagovat
C0br

Náš tenis budoucnost nemá, stejně jako hokej, všechno jde do kytek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatim to vypadá nadějně

Reagovat
Counter

Teď už skoro jistě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Tyjo, takový tlak, škoda

Reagovat
C0br

Zápas navíc.

Reagovat
mithro

naj vysledok pre united

Reagovat
C0br

Ne, že bych se Arsnelau bál, jejich šance vyhrát tiul prakticky neexistuje, ale musí se to posychrovat.

Reagovat
herbage

Nádherný závěr, alespoň si naší kucí napravili reputaci. Škoda, kdybychom vedli už po první půli, mohl být druhý poločas pěknou střelnicí. Leeds hrál dobřě, obětavě, nemohu proti jeho výkonu říci křivého slova, protože přijel hrát fotbal, nezdržoval, tak to má být. Hráli tvrdě, ale čistě Kdyby postoupili, neměl bych jim to za zlé. Do odvety bezpodmínečně nutné nasadit nejsilnější sestavu a postup do dalšího kola by nám neměl uniknout.

PS: dolare, utřels

Reagovat
Chazy

Aspoň uvidíš další zápas proti dobrým fanouškům, Elland Road je na nich to jediný zajímavý

Reagovat
$dolar$

Neutrel, mam radost i tak, aspon vetsi pravdepodobnost, ze by se vam mohl nekdo zranit a nebo jen vyssi unava

Reagovat
herbage

Ty jsi vážně trapák

Reagovat
$dolar$

A ty gay

Reagovat
herbage

Klesáš níž a níž

Reagovat
$dolar$

Myslim, ze je neco nize, nez byt bonzakem?

Reagovat
$dolar$

°s

Reagovat
Chazy

On ale mluví o tobě a ty fakt diskutuješ neskutečně zoufale poslední dobou.

Reagovat
$dolar$

Proboha neplet se do toho

Reagovat
herbage

Je zajímavé že se chlubíš tím, že v diskusích se chováš jako psychouš a když na to někdo upozorní, nazýváš ho bonzákem

Reagovat
$dolar$

Ja se nicim v diskuzich nechlubim. Bezet hned za spravcem webu a praskat, to je velmi uctyhodne

Reagovat
herbage

Ty se totiž nemáš čím chlubit, protože se chováš občas hůř než opice. Když upozorním v obchodě ochranku na zloděje, že krade zboží, jsem snad bonzák? Opakuji, udělal jsem správnou věc a za tím si stojím. Tvůj problém je, že si ani neuvědomuješ, že se neumíš slušně chovat a ješět si hraješ na mučedníka

Reagovat
$dolar$

Tak to jsi pod clankem o Balotellim nedelal nic jinyho, nez jen upozornoval na zlodeje, ne? Nejsi nic jinyho nez jenom ubohej praskac, ale nejvic jsi me dostal tim, ze si se tim jeste chlubil

Reagovat
herbage

Aha, takže zloděj přistižený při kradení není zloděj a kdo ho udá, je ubohý práskač, děkuji za vysvětlení. Tvoje drzost nezná hranic. Jestli máš o mě takovéto smýšlení, tak s tebou nechci mít nic společného a přestávám se s tebou bavit. Ale ještě se můžeš omluvit

Reagovat
$dolar$

Prosimte, prirovnavat to, ze nekdo rekne o tom nesympatickym skrckovi od vas, ze je to hovado, ci nejaky jiny zvire (uz si nepamatuju co jsem psal, mozna zm°d), ke kradezi, to muze opravdu jen demagog, kterym jsi Plus praskac, myslim, ze za komunistu bys tu byl kadrove hodne vysoko

Reagovat
domingo

Ty se fakt občas chováš jak totální kokot, sorry

Reagovat
$dolar$

To je mozny, ale co jsem napsal tak spatnyho ted, to vazne nevim...

Reagovat
domingo

Jde o to, že se vztekáš jak děcko, kterýmu seberou hračku, kvůli banu na pár (kolik, 8? 10?) hodin, kterej sis navíc zasloužil. To dělají kokoti, kteří si nevidí do úst a jediné co umí, je kopat všude kolem sebe a hulákat cosi o principu, komunismu a cenzuře.

Tak s tím prosímtě přestaň ..

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám energii tohle dolarovi psát, takže dám aspoň palec

Reagovat
fantomas

Reagovat
$dolar$

Je mozny, ze to tak vyzniva Ale tak to neni, ten BAN me vazne nestve, mel jsem jich uz milion Ten komunismus tam byl navic, plus navic politicky jsem hodne tolerantni...

Celkove se mi jen libi, ze mam zaminku herbagemu nadavat, protoze praskani je humus

Reagovat
smazaný uživatel

"Práskání je humus", takže až tě vykradou, tak ani nepůjdeš na policii?

Nezkoušej se snažit vysvětlovat, že je to něco jinýho, princip (nahlášení nespravednosti a porušení vzájemně uznávaných pravidel) je opravdu stejný.

Reagovat
$dolar$

Zaroven vsude existuji i porusovani pravidel, kde kazdy vi, ze jde o poruseni, ale je to vicemene tolerovani, proto mi prijde napraskani toho, ze jsem napsal, ze je Wilwho zm°d hodne vtipny

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, a někoho to třeba urazilo - na což má právo (vzhledem k tomu, že je to tu v pravidlech). Navíc si se nejspíš choval i jinak nevhodně, že tě nahlásil... Poučení z toho by sis ale měl vzít hlavně ty a ne on.

Reagovat
herbage

Koukám, že ani nechápeš přirovnání, včetně myšlenky. Šanci jsi dostal, odteď se neznáme. Sbohem...

Reagovat
$dolar$

To snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby ti začala ta gambáč liga s Plzní. Od posledního kola český ligy si v diskuzích čim dál tim víc popuzenější, urejpanej a mimo.

Reagovat
$dolar$

No to mas kazdopadne pravdu, uz se GL nemuzu dockat

Reagovat
smazaný uživatel

zbytečný zápas navíc v našem už tak dost nabitém programu

Reagovat
smazaný uživatel

pro Cesca: http://tinyurl.com/282hru9

jinak teda velký "uuuuuuf"... trio Chamakh, Bendtner, Arshavin klasicky bavilo.

každopádně dobrej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reidy v zakladu Mackems

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

když postoupíme, tak v lednu 9 zápasů

Reagovat
Counter

Však taky máme tým v plné síle, až na Vermaelena s Diabym, a i ti se k jeho konci dost možná zapojí. Neměl by to být problém.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale dívat se každý druhý zápas na Chamakha s Bendtnerem a Aršavinem

Reagovat
Counter

Však on to Wenger ještě protočí, ne vždycky se tihle hráči sejdou najednou. A hlavně - i oni musí najít formu, sezením na lavičce ji nezískají.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo link na Potters?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.kumbalive.com/ - věřím, že tam ty linky dodají.

Reagovat
kiwwi

ako sa volal komentator na Nove co komentoval Arsenal...celkom sa to dalo pocuvat

Reagovat
Trand

Kaiser, křestní nevím. Myslím, že Vlastimil.

Reagovat
kiwwi

thx

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 !

Reagovat
smazaný uživatel

Pohodička.

Reagovat
smazaný uživatel

Kyle Walker nádherně bohužel

Reagovat
kiwwi

Michael Owen has today confirmed that if he plays against Liverpool tomorrow and scores, he will celebrate.

“I will certainly celebrate, that’s not a question,” said Owen. “Let’s hope I have that problem, that I get a chance and that I put it away. I’m not really a fan of players going to their old teams and not celebrating. Of course they want to score – they wouldn’t have put the ball in the back of the net in the first place if they didn’t want to score, so why not celebrate with your team-mates?”

uz sa toho nemozem dockat

Reagovat
C0br

Já se bez toho klidně obejdu, když ho neuvidím na hřišti.

Reagovat
mithro

ja dufam ze hrat nebude, on je uplne neviditelny, mozno za stavu 3-0 moze naskocit

Reagovat
vladis271

dala by sa na ten váš svätostánok prepašovať prasačá hlava?

Reagovat
smazaný uživatel

Nesehnal jsi lístky ?

Reagovat
Counter

Statistiky AFC - Leeds: Držení míče 71:29, střely na bránu 9:3, rohy 11:2. A to jsme málem prohráli

Reagovat
smazaný uživatel

A nemohli byste říct nic. To je prostě fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Přesně :)

Reagovat
herbage

Dneska ne, dneska jsme si mohli za všechno sami

Reagovat
smazaný uživatel

Kdykoliv nemůžeš na výsledek nic říct.

Reagovat
herbage

Po zápase s Citizens ano

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to jako chceš říct? Že byste měli dostat tři body a City žádný, protože jste byli celý zápas lepší, tlačili a trefili dvě tyčky?

Reagovat
herbage

Ne, měli jsme dostat 4 body za statečnost, odvahu a krásný fotbal a Citizens -4 body za zločiny proti fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To ne. Ale třeba to, že City jsou zatáhlý šupáci

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tak se na to pořád vymlouvejte místo toho, abyste našli hráče, který vás dokáže vytáhnout z takové situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl jsi odpovědět taky s nadsázkou jako já

btw: Ono to neni moc o jednom hráči...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v takových situacích je potřeba najít hráče, který to rozhodne sám od sebe, ne? Který prostě dá gól z ničeho (což mu samozřejmě nevyjde vždy).

Reagovat
smazaný uživatel

Účinější je umět měnit herní styl. Nebo od začátku hrát takový, který vyhovuje hráčům, které mám na place. Arsenal se dokáže dostat i přes beton, ale musí si pomoct, centry či zrychlením hry.

Reagovat
smazaný uživatel

No, jenomže si proti City gólově nepomohl a tak jsou jakékoliv řeči o výsledku na nic.

Reagovat
smazaný uživatel

A proto jsem reagoval S NADSÁZKOU....!!! Mám snad všechno psát caps lockem aby to lidi četli?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za stručné potvrzení tvé nepozornosti. Beru to jako omluvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bereš to špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Herbage naopak vždycky může!

Reagovat
herbage

Řikám, dneska ne. Nedělej ze mě zase totálního neobjektivce

Reagovat
smazaný uživatel

Blades tecou. Po uvodnich hrozivych minutach zacali hrat a tlacili, meli nekolik dobrych sanci, ale zkratka Villa je kvalitou uplne nekde jinde a je to sakra znat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se tak nějak začíná zdát, že Benty s Gyanem nemůžou hrát vedle sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Johan Djourou Nejlepší na place.

Rosa byl u několika důležitých okamžiků, ale opět je vidět, že to není udavač tempa. Přesto docela dobrý výkon.

Gibbs, i když nepředvedl nijak výjimečný výkon, pořád byl jistý a bezchybný, to je paráda.

Wojciech Zachránil před zvýšením na 2:0 a penaltu skoro měl.

Reagovat
mike.84

dneska oba golmani byli naprosto famozní. i schmeichel (např. u denílsonovy ke konci střely)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, já psal pozitiva pro Arsenal.

Schmeichel předváděl dobrý výběr místa a pokládání se do soubojů po celý zápas.

Reagovat
Godwinson

Notts

Reagovat
smazaný uživatel

To sou dnes strelci

Reagovat
Godwinson

.. a Leeds taky moc pěkně, škoda, že to neudrželi.

Reagovat
hefy

Saints zatim s Tangerines 0-0. Akorát nevím komu fandit, mam rád Saints a přeju jim jen to nejlepší, ale pokud Blackpool vyřadí, bude mít Blackpool víc sil na udržení v PL a to se mi moc nezamlouvá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Copa? Nechci aby se Tangerines udrželi.

Reagovat
smazaný uživatel

Sam si jednomu takovymu tymu zacal fandit Sice to neni uplne to samo, ale pro me jsou Seasiders paradnim zpestrenim, jim se proste neda prat sestup, nechci byt zase zklamanej jako kdyz sestoupili loni Clarets.

Reagovat
hefy

Já je mam celkem rád, a proto jim přeju důstojnej sestup. Vůbec mě nenapadlo, že by mohli být takhle nahoře a trochu mi to zkřížilo plány ohledně sestupujících. I když pokud si mam vybrat mezi Villou a Tangerines, tak pápá Houlliere.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam rad tyhle pohadky a obdivuju Ollieho, sestup jim prat proste nejde

Reagovat
hefy

Ten snad z PL nezmizí při jejich připadnym sestupu. Ten by mi chyběl hodně no.

Reagovat
smazaný uživatel

Diamond hezky

Reagovat
hefy

Díváš se? Já nic nesehnal, ale dal už dva goly, tak to je dobře, snad se celej tým dostane do pohody a porazí ted Fulham.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivam, ucim se u livesportu

Reagovat
hefy

Dneska hraje šílená sestava, nechápu, jak můžem vést. Steven je kapitán.. Křídla Gomez a de Ridder (konečně hraje) a v útoku jen dorostenec McManaman.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja videl line-up, navic stopera se Stevenem hraje nejaky Lopez, toho sem nikdy nevidel, na RB Boyce...

Reagovat
hefy

Lopez je ta nová posila z Deportiva, teda nová, s týmem trénuje už půl roku. Přezdívaj mu Piscu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Tyvole, Hull to snad ještě vyrovná.

Reagovat
hefy

* A začnej mě štvát ty jejich zápasy, kdy dvakrát vystřelí a vyhrajou.

Reagovat
$dolar$

400. pro Cardiff

Reagovat
hefy

Caluuuuuuum McManamaaaaan. Já veděl, že on bude nejlepší z těch našich tragických odchovanců.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

PENALTA! JEŠTĚ POJĎME!

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, ještě žijeme.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Hughes co vam dal druhy sa tusim len nedavno vratil z basy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty sa velmi nesmej zachvilu hrate proti instalaterom, holicom a kominarom

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, aneb jediny duel League Two vs. PL. Bolton to mel jeste snazsi a jak se doma natrapili...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Našel jsi stream nakonec? Zajímalo by mě, čím to. Jestli (ne)spoluprací Gyan-Bent, podceněním zápasu, nebo prostě smolný zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, nakonec jsem tady poslouchal BBC Newcastle (což je utrpení).

Nevím, čím to může být, Benty prý zazdil strašně moc šancí, o Gyanovi neslyšet.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton

Reagovat
smazaný uživatel

Nova sport se tušim nikde na netu chytit nedá že? Abych si poslechl, co budou mlít ty český experti o nás?

Reagovat
smazaný uživatel

No, jednou jsem se na NS na netu díval.

Mj. dneska se zase zápas Arsenal - Leeds změnil na předpověď počasí na Emirates.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. No stream NS občas chytim, ale komentář normálně anglický. To je pak ideál, protože relativně kvalitní obraz se schopnym komentářem.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to určitě český Nova Sport?

Reagovat
smazaný uživatel

Řeckej?

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěls něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje český i řecký Nova Sport, nebo se to jmenuje hodně podobně, a na netu jsou právě často streamy z toho řeckého.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou, asi to bude on. Ale to je Nova Sports, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to netušim. Já nikdy ani český neviděl, ale je tam napravo nahoře takový šedoprůhledný logo novasport, tak jsem myslel, že je to ono.

Reagovat
hefy

Boro.

Reagovat
smazaný uživatel

Boro

Reagovat
Counter

Boro

Reagovat
smazaný uživatel

Tim Krul, Danny Simpson, Fabricio Coloccini, Mike Williamson,James Perch, Joey Barton, Wayne Routledge,Kevin Nolan, Peter Lovenkrands, Alan Smith, Leon Best

tak to jsem zvědavej, jestli fakt Alan začne v útoku

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju. Podle me je to 4-5-1 s Peterem a Waynem na stranach.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je pravděpodobný, ale uvidíme. Přiznam se, že bych rád viděl, jak by se s tim popral a navíc bych mu ten gól hrozně přál za to jak v každym zápase maká na 1000%

Reagovat
smazaný uživatel

Nemas i lavicku?

Reagovat
smazaný uživatel

NUFC: Subs: Danny Guthrie, Cheik Tiote, Tamas Kadar, Nile Ranger, Shane Ferguson, Ole Soderberg, Phil Airey

Ale neni to 100% ověřený (ani ten základ). Du se nacpat palačinkama a pak už to snad bude z více zdrojů.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger paid tribute to the performances of Kasper Schmeichel and Alex Bruce, the respective sons of Manchester United legends Peter Schmeichel and Steve Bruce.

“Maybe these two names want to make my life difficult forever,” he quipped.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, na nich často visela zodpovědnost za čisté konto. A zvládali to.

Reagovat
Virtuos

Boro tak dorýpať zápas to už je teda sila

Reagovat
smazaný uživatel

Ach Bože.

Reagovat
smazaný uživatel

Royals, Clarets, Owls, Boro ( ), Cottagers, Toffees, Terriers, Magpies, Latics, Seagulls

(googluj, kiwwi, googluj!)

Reagovat
smazaný uživatel

Royals skvěle, ještě Vikingové to mohli dát no

Reagovat
smazaný uživatel

A Notts vlastne maji dva roky po sobe na konte vyrazeni favorita z PL a pokud se nepletu, tak vzdycky na jeho pude

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je zase blbě, takhle bude Sunderland v lize moc vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

tak tu som mal problem len s Royals, Terriers a Seagulls...celkom dobra uspesnost

Reagovat
domingo

OT: My právě prohráli s amatérama ze 4. ligy, čili ze stejné soutěže, kterou hraje rezerva AJA. Otočili z 0:1 na 2:1 v posledních osmi minutách. bravo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Zapomněl jsem dodat, že v plné sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

S uzdravenym Jelenem nebo jeste ne?

Reagovat
domingo

Sorin - Hengbart, Coulibaly, Dudka, Berthod - Pedretti (c), Traoré - Sammaritano, Langil, Le Tallec - Quercia

Jeleń ještě není fit, ale tohle je prostě sestava na ligu. Udělej tři změny a máš squadru, co hrála před chvílí LM. Očekávám, že poselství pro Jeana bude znít: "bez Oliecha to nejde"

Reagovat
Godwinson

Parádní ofenzíva.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je ještě horší.

Reagovat
Godwinson

Teď jsem se u toho taky nasmál.

Reagovat
hefy

Krása pohárů

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská ostuda, je jedno, že jsme tlačili jak jsme tlačili, takové týmy se prostě musí porážet. Není se na co vymlouvat, podmínky pro oba stejné. Aspoň nám spadne sebevědomí před derby, což jsme potřebovali. Třikrát v jedné sezoně s Magpies prohrát nemůžeme, za týden to bude vypadat jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

inak Notts County vedie Paul Ince a ma tam v time aj syna

Reagovat
smazaný uživatel

A je to bývalý spoluhráč Steva Bruce.

Bruciemu ho bylo asi líto, tak mu to pustil a chce se soustředit na atak na evr. poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to neviem ale podla mna FA Cup je stale nieco specialne a nejaka Europa League sa s nim nemoze ani zrovnavat

v Anglicku nie je nic krajsie ako nastupit na finale pohara vo Wembley.

ale mam dojem ze v poslednych rokoch sa mu nejak ubera vaznost, skratka uz to nie je co byvalo, dokonca aj navstevy na stadionoch klesaju. Sland dnes len 17,582.

Blackburn v QPR 10,284

Reagovat
smazaný uživatel

U Bruce nikdy nevíš, i když je pravda, že pro SAFC TV básnil, jak nic nevypustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Magpies viď. Jednou fanda, navždy fanda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělej mi to, prosimtě ještě těžší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale. Tentokrát mi to nějak nedalo. Většinou jsem zticha a řešim jenom nás.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ono se ti to vrátí, neboj.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkal jsem to?

Reagovat
smazaný uživatel

Odchovanca LFC...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že za týden aspoň půjde derby někde na netu, když už je ten program tak dokurvený.

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham v Aston Villa, 12:00

Sunderland v Newcastle, 12:00

Liverpool v Everton, 14:05

Tottenham v Man Utd, 16:10

to bude skvela nedela !

Reagovat
smazaný uživatel

No to sice bude, ale Mackems v Geordies nebudou vysílat a místo toho půjdou nějací řezníci a zoufalci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi, oni to dali zaroven s dalsim derby A chvilku po tom je jeste Merseyside

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli aspoň naše derby dát na sobotu, nebo to druhé co se hraje po obědě.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý přenos na veetlu - FSC Už teď spoustu keců kolem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi hrac tech matlaku je pry ten Bostwick, nejakej mladej tvurce hry

Reagovat
smazaný uživatel

Tech matlaku

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nejlepsi byl

Reagovat
smazaný uživatel

QPR striker Jamie Mackie suffered a double fracture of the leg against Blackburn

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jedem Smudge dnes gol, kdy jindy....

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, au .

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim asi nejnudnější zápas Newcastlu letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypadá? Nemám síly už ani vidět lajnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stevenage mě překvapil svojí relativní fotbalovostí, ale.... NUFC nakopává balony na Besta, který vyhrál tak 1 hlavu z 5ti. Lovenkrands se s míčem nepotkal a když, tak mu to uteklo do autu. Barton nemá chuť do hry, je utopenej na levý záloze, kde musí hlídat opět zoufalýho Perche. Výborně hraje letos tradičně Coloccini a Krul chytá dobře.

Buď se změní obraz hry po poločase a nebo to skončí 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Routledge dolu, Bartona doprava, Rangera dopredu, a kdyz se Peterovi nebude libit vlevo, at tam jde zabojovat Fergie.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a Perche privazat k rakete a poslat na Mesic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ta hrací plocha vypadá hrozně. Krul dvakrát podklouznutí... Stevanege se snaží, ale naši by s trochou nasazení neměli mít problém je přehrát. Nelíbí se mi to. Vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by je napadnout je prehrat fotbalove, tady ta taktika nakopu na Besta je zoufala

Reagovat
smazaný uživatel

Ranger místo Besta. TO je výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

"I want to apologise to the managers because I actually dived," said the 21-year-old. "I am not the sort of player to do it but I own up to it and apologise. I don't have to own up to it... but I have just expressed how I feel. I hope people respect that." - Theo Walcott

Reagovat
Counter

honesty above all...

Reagovat
Counter

Škoda že je to anglický reprezentant a nestrhne se na něj witchhunt, to by zas byla sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu se to vztahuje?

Reagovat
SunFells

To snad souvisí s tím co mu neodpískali..

Reagovat
smazaný uživatel

nezdálo se mně, že by simuloval...ale jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč nehraje Routledge nalevo a Joey napravo. Kdyť v champu Wayne normálně nalevo nastupoval a zařídil několik golu z ty strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem. Kolikátej je to gól, kterej jsme si dali sami letos.. pátej?

Reagovat
Counter

Na livesportu je jako střelec gólu Stacy Long, to si vás tam dávají i holky?

Reagovat
smazaný uživatel

To mas stejne ujety jak Ashley...

Reagovat
Counter

S Ashley už jsem se párkrát setkal, ale Stacy jako mužské jméno vidím poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už Mike Williamson, Long asistoval, dle BBC.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi ten Simpson je taky zoufalec

Reagovat
smazaný uživatel

Jako, ne že bych chtěl být zlý, ale...

Reagovat
Chazy

Přál bych ti, aby fakt rupli, zatím je to dobrá sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nova Sport to už musí i cenzurovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

no ty vole, Boro, Black Cats a Toons

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, celý sever drží basu...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře jim tak. Nemaj chodit po hřišti jak ponocný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, že Smudge někam upíchneme v zimě. Sympaťák, ale herně na to momentálně absolutně nemá.

Reagovat
vodka

tak momentálně hraje po zranění...

Reagovat
smazaný uživatel

on tak hraje pořád. já už mam dost jeho bránění, jediný co mu nemůžu vytknout je nasazení a skvělý skluzy, ale jinak je už dlouho k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

Ale podle mě zasloužená.

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
Godwinson

Tioté

Reagovat
smazaný uživatel

Sel tam jak blbec

Reagovat
sintha

Nezaslouženě?

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládam, že Tioté další zápas normálně odehraje, protože ta karta byla směšná.

Reagovat
Chazy

Předpokládej, že si nezahraje, protože byla naprosto zasloužená, šel tam prostě jak prase Navíc ve středu pole, kde si to o ten zákrok vůbec neříkalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřišlo mi. Nebudu znovu hodnotit, dokud neuvidim opakovačku.

Reagovat
SunFells

Magpiiiies

Reagovat
smazaný uživatel

Joey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně přišel pozdě Aspoň byl krásnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Za chvilku pochopis

Reagovat
smazaný uživatel

Tak gratulace do Stonehenge, aspon bude oboustranna motivace v derby..

Reagovat
smazaný uživatel

Stonehenge

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhernej zápas. Víc takových

Reagovat
smazaný uživatel

"this is a masterplan by Pardew. He actually doesn’t care about the FA cup, but came out saying he wanted it and picked a strong team. He told them to play poor so this way he could prove to Ashley that we’re lacking strength in depth. Ashley’s now going to be less greedy"

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby aspon ne se Stývnejč...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=2C0__s6StxI

Nemůžu si pomoct. Čistej zákrok.

Reagovat
fantomas

Čistej určitě ne, ale červenou bych asi taky nedával. Stačila by žlutá.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, že v Hanspaulce za takovýhle nevylučujou

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A pro mě to zkrátka čistý je. Vzal balon, hráče se ani nedotkl. Nohu mu nesevřel. Však se posadil a kdyby rozhodčí nepískl, normálně by vstal a hrál dál. Možná do toho vlítnul dost agresivně, ale čistě. Po nohou nešel, hrál balon. Navíc se mu to všechno povedlo. Sice nás FA nemá rádo, ale v odvolání doufat budu

Reagovat
fantomas

Šel kolíkama napřed a pokud mě zrak nešálí, tak hráče teda rozhodně trefil. To spíš ten míč ne. Ale tohle fakt nejsou průkazný záběry, třeba si měl v přímym přenosu lepší, co já vim. Po tomhle zhlídnutí bych každopádně žlutou udělil.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to porovnáš s timhle - http://www.youtube.com/watch?v=t56HiK3CSxc, tak to byl nádhernej skluz.

Ale i jinak. Vlítnul do toho hodně agresivně, ale přijde mi, že karta se tady dá udělit opravdu jenom za "možný následky".

Uf. Jsem na hraně svojí objektivity

Reagovat
fantomas

Seš na hodně tenký hraně, Jeníku. A když to porovnám, tak si i s odstupem času prostě stojim za tim, že De Jong to takle ani náhodou nechtěl, že to byla jen zasraná smůla. Kdežto Tioté do toho záměrně a naprosto vědomě vletěl jak utrženej vagón.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=ogQ31ergU_8&feature=related

Tak tady. Terry prostě potřeboval Milnera zastavit za každou cenu, bylo mu jedno míč, hráč. Tioté šel se záměrem jasně hrát míč a nešel proti noze, i když to tak zprvu možná vypadá. Každopádně jsem zvědavej, jak se k tomu postaví fotbalová veřejnost v Anglii.

Reagovat
fantomas

No právě, na první pohled to tak rozhodně vypadá. Šel do toho dost nešťastně, ani ne tak agresivně, jako prostě nešťastně, hloupě.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

To bylo jen pro diváky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Henry at 0:11 "yeah I almost broke your leg, but look how far I jumped!"

Reagovat
kiwwi

pri tychto zakrokoch uz nikto nepozera na ziaden umysel neumysel...double footed challenge = red card - a tak je to spravne!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

double footed challenge - red card!!!

Reagovat
mithro

tak dnes vraj bez rooneyho ale zatial je to nepotvrdene

Reagovat
mithro

United's Starting XI: Kuszczak, Rafael, Evans, Ferdinand, Evra, Nani, Carrick, Fletcher, Giggs, Hernandez, Berbatov

Reagovat
vladis271

Reina, Aurelio, Kelly, Agger, Skrtel, Meireles, Lucas, Maxi, Kuyt, Gerrard, Torres

To vyzerá celkom slušne

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard, Torres....to by mohl být slušný fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

velmi spantej fotbal + nadrzujici rozhodci , ztrata casu

Reagovat
smazaný uživatel

Čaj o páté ale neztratí popularitu.Stéjně tak libra obstojí před Eurem si myslím.Nějaké tradice Británii zůstanou. No když už královna ve svých letech není tak atraktivní jak bývala na známkách za mlada,tak kdo by se na ní koukal? Takhle to brát nemůžete,že sledovanost královny je nižší tak že jdou tradice do háje.Až zanikne čaj o paté,tak uvěřím. A co mají znamenat v komentářích ty sestavy Manechesteru a Liverpoolu?Vše je o penězích a Rupert Murdoch to není jen tak obyč magnát,ale velký magnát.Premier League se stala něco jak NHL nebo KHL v hokeji,našlapaná penězi a kvalitou.Není se čemu divit že je o ní zájem v médiích a že tím pak do ní teče víc peněz.S lepšími hríči příjde i víc diváků.Zákony trhu.Tak bych to nazval souhrnem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele