Podle Criscita bude Motta skvělým koučem

21.11.2019, 10:06
Aktuality
Domenico Criscito se v Janově srovnává s nezvyklou situací. Trenéra a tudíž šéfa mu nyní dělá jeho někdejší spoluhráč Thiago Motta. "Je to trochu divné," uznává zkušený obránce, který nicméně Mottovi předpovídá solidní budoucnost.

"Je mi líto, že Andreazzoli přišel o práci, ale Thiago Motta přinesl nějaké nové myšlenky. Povedl se mu debut. A i když jsme v Udine zaznamenali negativní výsledek, jsme na správné cestě," míní Criscito.

Dvaatřicetiletý Criscito, který se v této sezoně musel vypořádat se zraněním, ale nyní už je fit, se s Mottou potkal jako spoluhráč právě v Janově v sezoně 2008/09. "Je to trochu divné, říkat mu teď trenére," připustil Crsicito. "Ale jak jsem říkal, má jasnou představu, jak chce hrát. Nechce, abychom míče jen nakopávali. Myslím si, že bude skvělým koučem, má před sebou velkou budoucnost. A doufám, že to bude tady s námi v Janově," prohlásil obránce.

Motta na lavici debutoval 26. října v zápase proti Brescii a Janované zvítězili 3:1. O týden později padli na hřišti Juventusu až gólem v šesté minutě nastaveného času z penalty. Mottovi se pak ale nepovedlo vyhrát ani s Udine (1:3), ani v Neapoli (0:0). Grifoni jsou tak v tabulce až na 17. místě, těsně nad sestupovými pozicemi.

S mužstvem se teď chystá na duel ve Ferraře proti Spalu, který je jen o bod za Janovem a pomalu vyhlíží derby se Sampdorií, které bude mít letos ještě o něco pikantnější příchuť, protože oba janovské kluby se zatím pohybují v pásmu ohroženém sestupem. Na jejich střet dojde 14. prosince.

"Už se to blíží, ale ještě předtím nás čekají další důležité zápasy. Na derby budeme myslet, až budeme mít před ním," uvedl Criscito.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
negrles

Doufám, ze se mu bude dařit. Skvělý hráč a sympaťák

Reagovat
Sforza

Sympatak ?

V italske repre jsem ho nesnasel

Reagovat
Salfovic

Takže rok po konci kariéry už si trénuje a u nás kvůli tomu musí studovat x let. Jak je to možné?

Reagovat
smazaný uživatel

Žeby študoval ešte počas aktívnej kariéry?

Reagovat
Largo

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak dlouho se ted musí na licenci studovat? Zrovna o tom čtu v knize Cruijffa, který hodně apeloval na zvýhodněných podmínkách pro aktivní hráče.

Reagovat
pistacik11

Bože on má ešte len 32, ja už bude mať kolo 35-36 rokov. Ten mohol toho dosiahnuť o dosť viac.

Reagovat
Tomanatura

Fandim mu moc, Janov musi zvednout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele