Podle Trpišovského Slavia proti Dnipru není favoritem, čeká vyrovnaný dvojzápas

02.08.2023, 19:48
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© slavia.cz)

Trenér Jindřich Trpišovský si nemyslí, že fotbalisté Slavie budou ve 3. předkole Evropské ligy proti Dnipru favoritem, jak naznačují bookmakeři, a očekává těsný souboj dvou vyrovnaných týmů. Ukrajinský vicemistr byl podle něj ve třech ze čtyř poločasů uplynulého 2. předkola Ligy mistrů proti Panathinaikosu Atény lepší a o postup přišel v úvodním dějství prvního duelu. Kouč Pražanů v rozhovoru pro klubovou televizi varoval před rychlými hráči Dnipra a dvojicí Arťom Dovbyk, Oleksandr Pichaljonok.

"Myslím, že v předkolech favoriti nejsou. Je to specifická soutěž, jsou to dva zápasy během jednoho týdne, kde rozhoduje strašně moc aspektů toho momentálního rozpoložení. Což nám vloni ukázaly Raków Čenstochová a Panathinaikos, proti kterým jsme to zvládli," připomněl Trpišovský loňské soupeře v úspěšné kvalifikaci Evropské konferenční ligy.

"Do toho i ta hra Dnipra na Panathinaikosu, kde byli o hodně lepším týmem, běhavějším, rychlejším. Myslím, že jdou proti sobě dva vyrovnané týmy, které mají velkou kvalitu. Bude rozhodovat momentální forma, stejně tak důležité okamžiky zápasů," přemítal Trpišovský před soubojem vicemistrů svých zemí.

Ukrajinský celek po úvodní domácí porážce 1:3 s Panathinaikosem v úterní odvetě v Aténách vedl v průběhu druhé půle 2:1, ale poté inkasoval a prodloužení si vynutit nedokázal. Po vypadnutí z kvalifikace Ligy mistrů klesl ke Slavii do nižší soutěže.

"Odveta probíhala podobně jako první zápas, i když tam byl jednoznačný výsledek 1:3. Bylo to hodně vyrovnané, akorát Panathinaikos byl v prvním zápase hodně produktivní. Včera Dnipro hrálo skvěle. Za stavu 2:1 byli lepším týmem, dali gól, který jim neuznali. Vypadali výborně. Panathinaikosu pak pomohl gól na 2:2, který rozhodl," řekl Trpišovský. "Dnipru utekl postup v prvním poločase prvního zápasu. Pak v druhém poločase i ve včerejším utkání byli lepší," dodal.

Hlavní hvězdou Dnipra je šestadvacetiletý útočník Dovbyk, se 24 brankami suverénně nejlepší střelec minulé sezony ukrajinské ligy. "Dnipro potvrdilo, co o něm víme. Směrem dopředu jsou to výborní, rychlí hráči, hlavně ti krajní. Plus Dovbyk, který je rozdílový hráč, v odvetě to potvrdil krásným gólem. Vrátil se jim i střední záložník a kapitán Pichaljonok, který byl předtím zraněný. Včera ukázal svou sílu. Byli nebezpečnějším týmem," mínil Trpišovský.

Dnipro kvůli ruskému útoku na Ukrajinu hraje domácí pohárové zápasy v azylu v Košicích. Slavia začne dvojzápas příští čtvrtek v Edenu, odveta ji čeká venku. "Přáli jsme si to obráceně, chtěli jsme končit doma, jako tomu bylo třeba s Rakówem. Ale jestli chceme postoupit, nemůžeme na to moc koukat. Klimaticky i dojezdově jsou pro nás i fanoušky Košice lepší než Atény. Je tam krásný nový stadion, který se dostavuje, skvělá tráva. Na Panathinaikos bylo plno (pět tisíc diváků), předpokládám, že stejné to bude i proti nám," dodal Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
Frick

Jsme favoriti a vys*r se na tento alibismus, Jindro.

Reagovat
JacksLFC

Reagovat
shitcool

Reagovat
smetos

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Mass

Jasný favoriti proti 2. týmu z Ukrajiny?

Reagovat
Ahoso Widaho

Jo

Reagovat
Prometheus

samozřejmě

Reagovat
Puskas

Reagovat
Prometheus

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Chodím teraz na väčšinu pohárových zápasov Dnipra... Tak sme sa u nás v Košiciach konečne znovu dočkali zápasov pohárovej Európy, aj keď za trochu bizarných okolností

Reagovat
db18

Jaká je tam ve společnosti nálada? Víc protiukrajinská/proruská nebo spíš protičeská?

Reagovat
emisarpravdy

Taky by mě zajímalo.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Zhrnúť to jedným slovom tak všeobecne asi najskôr protiukrajinská, lebo nespočet ľuďom tu na východe, ale asi aj v iných častiach Slovenska už ohľadom tej situácie okolo Ukrajiny, pomoci tejto krajine a privilégiám, ktoré Ukrajinci u nás majú dávno pretiekol pohár trpezlivosti. To sú ale skôr politické nálady, ktoré na zápasoch Dnipra moc nie je cítiť. A ak sa v deň zápasu nejakou náhodou v košických pohostinstvách nezmobilizujú zostarnuté pozostatky niekdajšej chuligánskej družby Sparta - Košice, pochádzajúce z čias, keď Spartu vlastnili Rezešovci, tak by nemali vládnuť ani protislávistické nálady.

Reagovat
Mass

Naopak možná přijde pár lidí podpořit košičana Hromadu, i když ten se do základu nejspíš nevejde.

Reagovat
anarchochuligan

V zájmu pomoci Ukrajině byl to SKS měla nechat, aby pak nebyl problém s fialovým signalistou...

Reagovat
Gedofrey

Nestraší tě Ukrajina i z pod postele?

Reagovat
anarchochuligan

Ukrajina je pro mojí osobu stejné jako Rusko, Slávisti mi řikaj Rudoklokan, Sparťani Žide Na zápas Bohemky v Bodø/Glimt jsem jel autem, zápas jsem viděl v místním pubu a vedle mne seděl žlutej kartáček. Hoši a děvčata, tak je tak krásně a místní fanoušci jsou super. Jo a žádnýho UA ani RUs jsem nepotkal, byl jsem tam jen do neděle. Měli tam počítadlo a při výkopu tam výčepák dal 3:0, že prý to nebude otáčet pokaždý když dají domácí góla.

Reagovat
Lemond Laws

Kurva co to fetuješ takhle po ránu?

Reagovat
10adam

A přitom jsi jen debil

Reagovat
Zdechlina

Neskutečný příběh

Reagovat
Prometheus

Reagovat
Freedo

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Keď si už meral tých cca 2000 km z Čiech do nórskeho Bodø, prečo si potom ten zápas pozeral v miestnej nálevni a nie priamo na štadióne. Vypredané predsa nebolo a okolo 800 miest zostalo voľných...

Reagovat
anarchochuligan

Měl jsem hlad, tak jsem dal jídlo a když jsem dojedl tak to začalo, a už jsem byl líný ujít těch 250 metrů na stadion /lístek jsem neměl/, a potřeboval jsem zjistit zda mají někde volno v penzionu, což naštěstí bylo. Tam se nesmí spát v autě na parkovišti.

Reagovat
srbic13

taky jsme meli na zakladce i na gymplu takoveho pohadkare, je na to nejaka diagnoza?

Reagovat
delfin

Tak si za každý přeskočení, dej jeden otčenáš.

Reagovat
srbic13

HAHAHA, nevym, co je ftipnejsy, jeztly ten Fyjala nebo ta Ukrajyna!!! HAHAHAHAHA

Reagovat
wyqinac

ty jo to muselo dat prace tohle vymyslet a pritom takova blbost

Reagovat
anarchochuligan

Blbost? Pojedu z Prahy do Tel-Avivu chceš svést? Poprvé jsem jel Praha -Levice /SK/ den poté co jsem dostal ŘD rok 1998, je to 545 Km, za bratrancem. Mám procestovanou skoro celou Evropu autem něco stopem.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
O.Giroud

to dopadli, postrach Sevill a pod. sa bojí Dnipra

Reagovat
Lemond Laws

Taky tam byl trochu jiný tým...

Reagovat
O.Giroud

veď píšem, to dopadli

Reagovat
Lemond Laws

Ani ne.

Myslíš, že každou sezonou dokáže český tým postavit tým okolo Součka, Coufala, Deliho atd.?

V našich poměrech to nejde pokaždé, aby každou sezonu měli takový top tým a všechno se sešlo..

Reagovat
Rimmer77

Kšiltovka ví o čem mluví po loňské blamáži ve skupině Ekl, nechce být za klauni kdyby proti Dněpru vypadli tak trocha toho alibismu neuškodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele