POHÁR UEFA - 2. KOLO, 4. ZÁPASY, A - D

01.12.2005, 00:01
Aktuality
Slavia prohrála s Monakem, ale protože CSKA Sofia porazila norský Stavanger, mají Pražané stále dobrou šanci na postup. Ten si ve středečních zápasech zajistilo pět týmů - Steaua, Lokomotiv, a tři týmy ve skupině D - Middlesbrough, Alkmaar a Litex Loveč. Jediným větším překvapením večera je výhra ukrajinského Dněpropetrovsku na hřišti švýcarských Grasshoppers.


Skupina A

Slavia nevyužila několik šancí, které měla v úvodu zápasu s Monakem, a byla za to potrestána, prohrála 0:2. Po druhém gólu, který stejně jako ten první zaznamenal Toifilou Maoulida, už však hosté měli zápas pevně v rukou a mohli přidat další góly. Sešívaní však mají stále celkem dobrou šanci na postup, CSKA Sofia totiž porazil norský Stavanger a vrátil se tak do hry.

Postup tak před posledním kolem nemá jistý nikdo, i když dvojice Monako - Hamburk je velmi blízko. Slavia je zatím třetí a před Vikingem Stavanger, který už nehraje, se udrží v případě, že v Hamburku neprohraje o více než tři góly. Postoupit však stále může i CSKA Sofia - pokud neprohraje v Monaku. V případě remízy by bulharský tým musel doufat, že Slavia prohraje o dva góly v Hamburku, i když ani výhra by mu za určitých okolností nemusela stačit.

Tabulka:
1. AS Monaco32014:16
2. Hamburger SV32013:26
3. Slavia Praha31116:64
4. Viking Stavanger41123:64
5. CSKA Sofia31024:53




Skupina B

Lokomotiv Moskva vyhrál rozdílem třídy na hřišti Maccabi Petah-Tikva, čímž rozhodl nejen o svém jistém postupu, ale i o posledním místě izraelského týmu. Bröndby v utkání, v němž padlo osm žlutých a dvě červené karty, remizovalo s Espanyolem a boj o zbylá dvě postupová místa svedou v posledním kole tři týmy.

Espanyol hraje doma s Maccabi a bod mu zajistí postup, i když i v případě porážky by Španělé mohli postoupit. Ve druhém utkání půjde přímo o postup, z dvojice Palermo - Bröndby se do třetího kola podívá pravděpodobně jen vítěz, remíza bude stačit domácím.

Tabulka:




Skupina C

Steaua Bukurešť doma jednoznačně porazila švédský Halmstad, zatím ve skupině nedostala ani gól a o postup už ji nikdo nepřipraví. Sampdoria doma s Herthou hrála bez branek a zkomplikovala si cestu do třetího kola.

Přímý souboj o postup se čeká v Lens, kam v posledním kole zavítá Sampdoria Janov. Remíza by v tomto případě nahrávala hostům, i když by tak mohli postoupit i oba, kdyby Hertha doma prohrála se Steauou. Rumunům už však o nic nejde a Hertha bude favoritem, stačí jí bod, pokud Sampdoria vyhraje v Lens, může si dovolit i prohrát.

Tabulka:
1. Steaua Bukurešť32107:07
2. Sampdoria Janov31203:15
3. Hertha Berlín31201:05
4. Racing Lens31115:44
5. Halmstad BK40041:120




Skupina D

Skupina D je první, v níž je už definitivně rozhodnuto o všech postupujících. Pomohlo tomu i možná největší překvapení středečních duelů, domácí porážka Grasshoppers s Dněpropetrovskem. Ukrajinský tým už neměl šanci na postup, přesto ve Švýcarsku vedl 3:0. Až v závěru domácí snížili na 2:3, na obrat už ale neměli čas. Loňský semifinalista Alkmaar vyhrál na hřišti bulharského Litexu Loveč a zajistil si postup, i když, vzhledem k druhému utkání, už ani bodovat nemusel.

V posledním kole půjde už jen o umístění, Middlesbrough má nejvýhodnější pozici a hraje s Litexem, na Alkmaar čekají doma Grasshoppers.

Tabulka:
1. Middlesbrough FC32104:07
2. AZ Alkmaar32104:17
3. Litex Loveč32014:36
4. D. Dněpropetrovsk41034:93
5. Grasshoppers Curych30033:60




Čtvrté kolo ve skupinách E - H je na programu ve čtvrtek.


Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*spartička

Opět se to jasně ukázalo. Kluci hráli super, byli ve Zlíně jasně lepší stejně jako ve všech podzimních zápasech (s vyjímkou zápasu s Arsenálem - tam jsme uznávám byli malinko horší). A zase jsme prohráli to už snad není možné. Ale všichni moc dobře víme co je jedinou příčinou těchto neúspěchů. Je to "hřebíkova deka", která na hráčích pořád leží i měsíce po hřebíkově odchodu. Z tohoto bludného kruhu nás vyvede jenom jediný člověk. Psal to tady už Jindros a Wector a já se taky přidávám: "pane Hřebíku prosím vraťte se a zachraňte svou spratu".

Reagovat
Potty

proč to píšeš sem? Sparta hraje pohar UEFA?

Reagovat
HOST*Andy

Moooooc mi připomínal Henryho, byl to po dlouhé době zase hráč na kterého jsem se těšil každý okamžik, co zas se slávisty provede. Fakt se mi moc zamlouval, a ten Teofilou Maoulida byl taky dobrej. V obraně byli skvělí ještě Modesto a Givet. Zasloužené vítězství Monaka, i když... kdyby Vlček nebyl takýýý palič! Ale přesto všechno bylo Monako k poražení a byl to docela líbivý match, až na ty strašně dlouhý pauzy, kvůli těm otřesům mozků. Holt FusSbal někdy bolí, to já moc dobře znám.

Reagovat
Kily

spíš než ty pauzy mi vadilo pískání a pokřikování na Plašila, bylo mi z toho docela smutno. Holt česká nátura se prostě asi nikdy nezmění...

Reagovat
smazaný uživatel

prostě demence, ale aspoň pár těch rozumných mu tleskalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele