Poklona mistru Pardewovi

17.08.2012, 00:00
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Přesně 40 hodin zbývá do výkopu nového ročníku anglické Premier League a EuroFotbal vám nyní servíruje vydatný předkrm. Dříve inzerovaná analýza stračího zmrtvýchvstání je tu; a soustředí se nejen na reorganizaci defenzivní složky, ale i viditelné řezy ofenzivní vozbou...

Na sklonku roku 2010 si majitel Newcastlu United Mike Ashley připravil pro fanoušky zajímavou mikulášskou nadílku. Po několika nevydařených zápasech se rozhodl ukončit působení manažera Chrise Hughtona na lavičce Strak a nahradit ho jistým Alanem Pardewem.

Jinými slovy se rozhodl odvolat muže, který dovedl Newcastle zpět mezi prvoligovou smetánku, manažerem, který byl jen o pár měsíců dříve vyhozen z třetiligového Southamptonu kvůli nesplnění vytyčeného cíle a také kvůli neshodám s předsedou Saints.

Aby toho nebylo málo, Chris Hughton se v té době těšil velké oblibě nejen u svých svěřenců, ale také u fanoušků. Vysloužil si jej nejen svým chováním, přátelským vystupováním, lidskostí, ale také postupem zpět do Premier League a následnou výhrou 5:1 v památném derby se Sunderlandem. Jeho odchod z pozice manažera tak vyvolal bouři nevole mezi příznivci černobílých barev.

Jako důkaz hravě poslouží anketa na fanouškovském webu NUFC, ve které jen 8 % hlasujících vyjádřilo důvěru novému manažerovi; v podobné anketě na Sky Sports si dokonce vysloužil podporu jen 5,5 % respondentů. Zároveň prosakovaly na povrch informace, že kabina s Ashleyho dalším nepopulárním rozhodnutím nesouhlasí a že se budou hráči proti novému manažerovi bouřit. Před londýnským rodákem tak vykrystalizovala velmi náročná, zdánlivě nesplnitelná mise.

Dnes, o pouhých 20 měsíců později, nás jen pár dní dělí od návratu Newcastlu na evropskou pohárovou scénu; po dlouhých šesti letech. Navíc je Alan Pardew aktuálním držitelem titulu Manažer roku, což se v Premier League zatím z Angličanů povedlo jen Harrymu Redknappovi. Nabízí se otázka: Jak to ten Pardew, proboha, dokázal?

GPS, diskuze a Mourinho

Prvním důležitým krokem bylo, že se Pardew dokázal obklopit správnými lidmi, s nimiž spolupracoval při svých dřívějších angažmá. Díky velké důvěře Mika Ashleyho a dlouhodobému kontraktu dostal Pardew volnou ruku při sestavování realizačního týmu. Kromě trenéra Steva Stona, hlavního skauta Grahama Carra a legendárního Petera Beardsleyho, kteří už v klubu působili, doplnil Pardew realizační tým o trenéra brankářů Andyho Woodmana, s nímž spolupracoval ve West Hamu a Southamptonu, a především o asistenta Johna Carvera, který je v současné době pravou rukou jedenapadesátiletého manažera a pomáhá mu s vedením tréninků i s přípravou taktiky pro jednotlivé zápasy.

Během prvních měsíců tohoto náročného angažmá se Alanu Pardewovi schopný a loajální asistent výborně hodil. John Carver si dokonce vysloužil takovou důvěru, že dvakrát týdně společně se Stevem Stonem připravoval v tréninku záložníky a útočníky, aby měl Pardew dostatek času a prostoru pro práci s obranou. Tam totiž shledal největší slabinu svého nového zaměstnavatele a výsledky usilovné práce se dostavily téměř okamžitě.

Při pozorování toho, jak si počínají obránci v obyčejných i obtížných situacích, šlo snadno rozeznat postupný progres. Zlepšila se poziční hra, obětavost, hráči se lépe zajišťovali, vytrácel se chaos a hra na náhodu, hráči měli také evidentně za úkol méně riskovat při rozehrávce na vlastní polovině. Pardew kladl hráčům na srdce, aby si drželi své pozice co nejčastěji, protože například po standardních situacích na polovině soupeře může dojít k rychlému protiútoku a v tu chvíli je obrana nejvíce zranitelná. Obránci se učili, v jakém prostoru se pohybovat při jednotlivých situacích, jak reagovat, kam se stáhnout, komu přihrát...

Při pilování těchto dovedností si přitom Pardew vypomáhal lehce i těžce inovativními metodami. K mapování pohybu všech jednotlivců (a že na poziční hře se loni v tréninkovém centru Newcastlu vážně nadřeli) kupříkladu Pardew nepoužívá jen jeden GPS "tracking system", nýbrž rovnou soustavu tří těchto vysoce nákladných zařízení. Před každým (!) zápasem pak konkrétně obránci navštěvovali zvláštní seance, na nichž se probíraly soupeřovy standardní situace a zažité útočné manévry.

Steven Taylor se dokonce nechal slyšet, že londýnský rodák je v tomto ohledu vůbec nejnáročnějším manažerem z těch devíti, pod nimiž dosud působil. "Je vám pořád v patách. Jeho standardy jsou tak vysoko, že mu sotva vykouzlíte úsměv na rtech. Je to perfekcionista, ale opravdu nás naučil bránit jako celek," prohlásil 26letý zadák, s jehož dlouhodobou absencí se NUFC mimo jiné muselo loni vypořádat.

Další známé Pardewovy metody už asi nikoho nepřekvapí. Důležitou součástí řemesla je pro 51letého manažera třeba video, před nímž tým tráví značnou část předzápasových příprav. "Je to o tom podat si informaci dokola a správně ji vstřebat," říká k tomu sám šedovlasý stratég, jenž se ale na nejmodernější technologie přirozeně nespoléhá celou svou kariéru. Dříve mu dobře sloužily i prosté oči, když pravidelně docházel okukovat Mourinhovy tréninkové praktiky v Chelsea. Svého času, než se za prací přestěhoval na sever Anglie, bydlel hned za Cobhamem (tréninkovým komplexem Blues), takže to šlo takříkajíc samo. "Chtěl jsem jen přijít na kloub jejich úžasné domácí šňůře pod Mourinhem," vysvětloval potom "Pards" svou ústřední motivaci.

O taktických dovednostech Alana Pardewa se nedávno rozpovídal i trenér A-týmu Steve Stone: "Je na tom takticky skvěle jako málokdo. Většina manažerů stojí u postranní čáry a přemýšlí, jaký pokyn dát hráčům, jak se rozhodnout, jak reagovat, ale Alan se rozhoduje okamžitě, protože věří svým schopnostem a rozhodnutím. Také s hráči hodně komunikuje. Avšak místo toho, aby jim nařizoval, co mají nebo nemají udělat, je o to raději požádá. Jedná s nimi jako s dospělými a každý se pak cítí jako součást týmu. On prostě ví, co dělá."

Nedávno ukončená sezona, jež byla Pardsovou první kompletní na lavičce Strak, nám pak poskytuje hmatatelné důkazy v podobě statistik. Kupříkladu brankář Tim Krul se mohl pochlubit druhým nejvyšším počtem čistým kont (15), jen o dvě více si připsal Joe Hart v brance mistrovských Citizens. Průměr obdržených branek klesl z 1,5 na 1,34 na zápas, dvojice Coloccini-Williamson dominovala statistice v počtu nachytaných soupeřů v ofsajdu, Yohan Cabaye měl nejvíc "tackles" ze všech hráčů v lize (a obecně tackling jako takový zažil pod Pardewem možná nejviditelnější boom), Steven Taylor měl v průměru dvě zblokované střely na zápas, hráči NUFC navíc opanovali statistiku počtu vykopnutých míčů z brankové čáry (12), jen Dannymu Simpsonovi se to povedlo hned šestkrát.

Abychom ale nezabředli příliš do řeči čísel, stačí se podívat na to, jaké výkony bránící hráči během sezony předváděli. Fabricio Coloccini se zařadil mezi nejlepší obránce ligy a právem si vysloužil místo v ideální sestavě sezony, Danny Simpson a Steven Taylor předváděli nejlepší výkony v kariéře, z odepisovaného Jamese Perche se stal respektovaný defenzivní univerzál a vůbec největším překvapením byly výkony Mika Williamsona. Vytáhlý stoper, který dělal náhradníka i v potápějícím se Portsmouthu a před přestupem na severovýchod Anglie neměl na kontě jediný start v Premier League, musel zaskakovat za zraněného Stevena Taylora a svou roli zvládl nad veškerá očekávání. Leč s počátečními rozpaky.

Když jeden vydá za dva

Generál Pardew správně identifikoval největší slabinu Newcastlu tkvící v neorganizované, dezorientované, nedisciplinované defenzívě. Ovšem aby pracoval jen na její nápravě, to těžko mohlo být někdy přípustné. Vždyť si to vezměte...Straky do loňského ročníku vstupovaly s definitivním vědomím potřeby najít "dalšího Carrolla"; musely přepracovat střed pole, odkud zmizely zkušenosti s osobami Nolana a Bartona; bylo potřeba najít novou motivaci, respektive úlohu pro lehce vyprahlého Jonáse. Jak vidno - ani domácích úkolů na ofenzivní frontě nebylo zrovna málo. Přesto se i s nimi Pardew zvládl vypořádat se ctí.

Útočník číslo jedna se našel s obdivuhodnou rychlostí. Hned při svém třetím startu v základu vstřelil Demba Ba hattrick Blackburnu, pak skóroval i ve dvou dalších utkáních a ve zbytku podzimní části se už nikdy výrazně nezasekl. Jeho střelecká bilance mezi 13. srpnem a 5. únorem docela dobře brala dech: zavěsil šestnáctkrát, k ráně se prodíral každých 24 minut, bezmála polovina jeho projektilů si našla cestu mezi tři tyče (48 %).

Posléze - s koncem nevydařeného Afrického poháru a příchodem reprezentačního kolegy Papisse Cissého - sice dramaticky povadl, uklidil se k levé postranní čáře, přestal si věřit před bránou a do konce ročníku už síť nenapnul ani jednou; jenže to pro změnu nevadilo proto, že se k ještě famóznější šňůře nadechl jeho krajan a parťák na hrotu. Newcastle měl takto po celou sezonu vždy alespoň jednoho snajpra, na kterého byl stoprocentní spoleh. A to je patrně nejpodstatnější závěr, jehož mouchy budou vyžadovat řešení až letos.

Rovněž střed pole si vyžádal nečekaně elegantní řešení, jež v první řadě udělalo z Newcastlu flexibilnější, nečitelnější a suverénnější mančaft. Elitní skaut Graham Carr se v letních měsících něco nalítal po trase Newcastle-Paříž, aby pod křídla Magpies dotáhl mimo jiné nadmíru schopného dispečera Yohana Cabayeho. Zatímco se někteří čeští fanoušci stále ještě oklepávali ze šokujícího zjištění, že jde o bělocha, pečlivý pracant už dávno měnil hru Newcastlu k nepoznání. Až v určitých pasážích stračí projev připomínal ten labutí, pod nímž je podepsán jeden z Pardewových žáků Brendan Rodgers (v Readingu mu vedl juniorku).

Možná si vzpomenete na zběsilosti z ročníku 2010/2011. Zejména ze vstupů do utkání fanouškům Strak již dopředu nabíhala husí kůže - Newcastle během nich zvládal utkání rozhodovat (alespoň zdánlivě) i ztrácet. Dost často zkrátka působil jako relativně kvalitní, avšak sotva řízený stroj. K čistě brejkovému projevu stěží hledal fungující alternativu. A jako nováček na to ostatně i měl právo. "Minulý rok jsme se dostali do vedení, ale pak jsme stav věcí nezvládali uspokojivě kontrolovat, aby nás soupeř nemohl zatlačit," vracel se Pardew loni v listopadu k minulosti. Fakticky nedávné, opticky vzdálené.

Dnes jsou totiž Straky někde docela jinde. "V jednom z nedávných klání jsme už ale překročili hranici 400 přihrávek, což se nám pode mnou dosud nikdy nepovedlo. To vás hnedka řadí na úroveň top týmů," vykládal Pardew v návaznosti na výše citovaná slova. To přitom ještě Cabaye nebyl s anglickým fotbalem tak sžitý.

Pravdou nicméně zůstává, že někdejší středopolař francouzského Lille příliš času na aklimatizaci nespotřeboval. To, co si od něj v Tyneside slibovali, začal předvádět okamžitě - rýsoval dalekonosné pasy i střely, měnil tempo hry, neúnavně napadal, vybojoval hromadu míčů a spolykal kvanta kilometrů. S trochou nadsázky potom lze uzavřít, že právě jediný Cabaye dokázal šmahem nahradit jak Nolana, tak Bartona.

A konečně Jonás? I pro něj se po čase našlo perfektní uplatnění. Jestliže Alan Shearer během svého krátkého působení na lavičce NUFC nahlas lamentoval nad nepřesnými Argentincovy centry, pod Pardewem to na jaře 2011 rázem - jakoby zázrakem - šlo. A oba muži si porozuměli i loni, což se projevilo třeba doma proti Manchesteru United, když si obhájce titulu přijel pro potupný debakl 0:3. Tehdy vedle nebezpečného Jonáse zazářil rovněž Tioté coby dotěrný strážce Rooneyho.

A právě s ním i Cabayem se postupně Gutiérrez musel naučit harmonicky vycházet, neboť v jarních měsících se tito tři často doplňovali uprostřed hřiště. Straky i díky tomuto nenásilnému přechodu k rozestavení 4-3-3 finišovaly se slušným přehledem a v jednu chvíli dokonce šestkrát v řadě netratily. Sám Jonás se před bojovným dvojblokem našel - konečně se necítil být omezován postranní čarou a lépe využíval své pohyblivosti, výbušnosti.

Právě renesance Jonáse Gutiérreze, jenž zejména po Maradonově experimentování s postem pravého beka zažíval v nedávné době poněkud zmatené časy, je jedním z produktů Pardewova vytříbeného manažerského instinktu. Citu pro komunikaci s hráči, kteří si potom sahají až na dno. Kombinace drsného i rodinného přístupu.

Zda tyhle všechny ingredience budou brzkým účastníkům Evropské ligy šmakovat i nadále, není tak jisté. Newcastle před novým ročníkem stále neumazal pár palčivých problémů: přirozeně až první soutěžní zápasy ukážou, nakolik spolu budou schopni spolupracovat oba senegalští střelci (v přípravě jen dvakrát udeřil Ba, Cissé mlčel); prozatím se nedaří uzavřít táhlé licitování ohledně osoby pravého beka Debuchyho; a již předlouhou dobu žádaná posila do středu obrany rovněž není v dohlednu.

Inu, nezbývá než všem opětovně vypálit rybník, Alane!

Autor: Tomáš Daníček / Ondřej Hrubý

Komentáře (410)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pekne

Reagovat
kiwwi
Reagovat
miky10

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už se těším... zvláště pak na nejlepší útok světa van Persie - Rooney, kteří společně s Kagawou dotáhnou ManU nejen k titulu v Premier league, ale i k vítězství v celé Lize mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
efjay

Nejlepší útok na světě looool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

mas na to 3 clanky, tak to uz nepchajte do dalsieho

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem, fakt jsem nepochopil, proc se sem museli srat az 3 clanky..

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

sa ti snivalo :D ked sa zobudis napis nieco realnejsie

Reagovat
fantomas

Tak ať to nezapadne: VŠECHNO NEJLEPŠÍ KE KULATYM 35. NAROZENINÁM, KRÁLI TITI !!! ♥ Sem přesvědčenej, že budeš celej svět učit fotbalu ještě nejmíň dva roky...

Reagovat
Trand

LEGEND!

Reagovat
Counter

A pak by mohl učit ty naše baletky, jak hrát fotbal v dresu s kanonem na hrudi

Reagovat
fantomas

Jo!

Reagovat
smazaný uživatel

zmrd

Reagovat
Pettirosso

buon compleanno TIti kéž by za ním ještě došel Alex..

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

No sláva.

Reagovat
smazaný uživatel

Klaním se

Reagovat
Zaschrona

Pekny clanek Nicmene, Newcastle to bude mit letos tezke. Uz jen kvuli velkemu poctu zapasu navic oproti lonske sezone, kdyz bude hrat Evropskou ligu. S tou siri sestavy Newcastelu by to nemuselo byt uplne idealni..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ta obrana...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, do obrany staci koupit jednoho stopera na lavicku a je bude taky dost kvalitni

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych Debuchyho a Mbiwu třeba

Reagovat
smazaný uživatel

uz jen den a konecne startuje PL i PD

Reagovat
smazaný uživatel

Zejtra!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal - Sunderland- 1

Fulham - Norwich- 1

QPR - Swansea- 1

Reading - Stoke- X

West Brom - Liverpool:- 2

West Ham - Aston Villa- 1

Newcastle - Tottenham:- X

Wigan - Chelsea.- 2

Manchester City - Southampton:- 1

Everton - Manchester Utd:- 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju spíš výhru Readingu a určitě neprohru MU (spíš výhru), ale jinak se vším souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

MU na záčátku tradičně zremizují podle mě

Reagovat
Pettirosso

Vypadá to na pěkný článek, kdybych nebyl unavený, přečtu si ho ještě, ale zítra je taky den, nicméně už teď dávám palec nahoru.

Reagovat
C-M@ster

autor textu tragéd

P.S. Jak to sakra hlasuješ na fb?

Reagovat
miky10

Hlasuje správně!

Reagovat
fantomas

Jakto že to vidíš, sakra?

Reagovat
miky10

Řek sem mu to.

Reagovat
fantomas

Za to, že sem ti neuznal Lamparda jako nejzábavnějšího a nejlepšího hráče všech dob?

Reagovat
miky10

Jo, a ještě si mi to vymazal. Tohle byla jen první část odplaty.

Reagovat
SunFells

Interní záležitosti klubu a oni si hlasují i Elitáři? A mně to Counter ani nenapíše

Reagovat
fantomas

A autoři textu sou dva mimochodem.

Reagovat
C-M@ster

Jo, vidíš. Kvůli tobě slízne kritiku i ten druhej.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

ma eurofotbal ligu na fante pl?

Reagovat
smazaný uživatel

Klasická: 894202-251796

H2H: 894202-253615

Reagovat
cink

nechapu jak se prihlasit do ligy ve fante. pise mi to private nebo public league , co mam pak udelat, abych se dostal do eurofotbal ligy

Reagovat
miky10

Private, Next a tam pak do prázdnýho pole vložíš ten kód.

Reagovat
smazaný uživatel

super članok

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tu bude za rok článek: Poklona mistru Rodgersovi...Snad.

Reagovat
smazaný uživatel

A za rok: Jak král Wenger dobil Anglii Jinak paradní článek určitě s tím byla práce díky za trochu rozšíření obzorů u jednoho z mála sympatických klubů v PL

Reagovat
smazaný uživatel

v PL je málo sympatických klubů? já letos budu mít problém někomu přát sestup (samozřejmě myslím kluby, co můžou být reálně ohrožené sestupem, přál bych sestup ManCity ale to mi asi nevyjde ), ať budu vybírat jakkoli, stejně s velkou pravděpodobností někodo sympatický spadne

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna by neskodila zminka o tom, ze Carver delal asistenta Siru Bobbymu Robsonovi, kdyz vedl NUFC v LM.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

To až tu LM budete hrát znova.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatímco se někteří čeští fanoušci stále ještě oklepávali ze šokujícího zjištění, že jde o bělocha.

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec je to napsany supr. Clovek si po tech neuspesnych sezonach moc rad pocte o vzestupu zpatky.

Reagovat
smazaný uživatel

Kiezby sme si mohli nieco podobne precitat uz aj my fanusikovia LFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestup je trochu jina kava, ale jasne... Veril jsem, ze se vam to podari letos, ale ten tym si absolutne nesedl. Tak treba vas Rodgers probudi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak stale to bude len zdedeny kader po Benitezovi, Hodgsonovi a Dalglishovi, ktori si kader doplnovali kazdy jeden podla svojho a teraz prisiel Rodgers, ktory hra uplne iny futbal. Doniesol si par hracov na to, tak len treba verit, ze to da dokopy podla svojich predstav a ze to prinesie uspech.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to zřejmě ani letos nevyjde sestup...škoda. Ale článek je to dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti vlastně vadí na NUFC?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jsi mi začal normálně vadit Cukrouši Cukrouši, a to jsi byl takový sympaťák

Reagovat
Chazy

Hehe ...

Latics Sign Filip Orsula

Reagovat
smazaný uživatel

btw nehrajete nějakou uzavřenou fantu kde max. 20-30 hráčů ? nechce se mi hrát s 896 lidma , když se tam navíc může zase objevit něčí přítelkyně která mi sebere výhru

Reagovat
fantomas

Hrajem, ne na pl.com, ale je to pro 20 lidí a už máme plno.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm škoda

Reagovat
smazaný uživatel

OT: 1067403-258014 Přidejte se, není přííliš hráčů kolem 30

Reagovat
fajdax

Prosím vás můžu se zeptat jak je možné že Chelsea hraje 22.8. proti Readingu?

Reagovat
miky10

This fixture was previously scheduled on Saturday 1 September 2012 at 16:00 but was rescheduled due to Chelsea's participation in the UEFA Super Cup on Friday 31st August

Reagovat
Woods

Poklona mistru ?? Toto mohol pisat jedine fanusik Newcastlu.nic extra na tom priemernom trenerovi neni, na viac ako priemerny newcastle nema

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufam, ze navzdy zustane v prumernym Newcastlu

Reagovat
smazaný uživatel

OT: aké sú asi Bartleyho šance na základ u Swans?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně do piče já myslel, že jde na hostovačku...proč proboha přestup? Wengerovi fakt ruplo v bedně?

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak má 21, síce mal podarené hosťovania v Rangers, ale v príprave sa moc neukázal, tak sa Wenger rozhodol, že ho predá, asi videl, že na to nemá, ani nebude mať. Uvidíme, čo s Miquelom, lebo ten sa mi páčil menej než Bartley.

Reagovat
RealC.F.

Článek super, spíš se až divim, že si někdo dal práci psát zrovna o tomhle trenérovi a NUFC..Každopádně by mohla redakce EF začít chrlit články o BBVA, z tý anglie už se mi dělá špatně

Reagovat
Miguel19

Tak je napiš, a pošli jim to

Reagovat
RealC.F.

By mě haters sežrali za živa Spíš mě už nebaví furt číst o Van Persiem , SAF, Wengerovo brečení, v neposlední řadě ambice LFC skončit minimálně do 10 místa a podobně ...Prostě o Španělský lize málo článku na můj vkus..

Reagovat
Miguel19

Njn, nejlepší liga světa

Reagovat
RealC.F.

KAždopádně se letos těšim na konfrontace týmu z anglie a španělska v evropských pohárech Týmy z PL srší letos sebevědomím od londýna až po Manchester , jsem na ně zvědav - hlavně na blues když jsem viděl jejich letošní přestupy

Reagovat
Miguel19

Jj. Řekl bych, že City budou silnější než loni, my a United dobře posílili. Podle mě jedno z nejlepších přestupních období. Bude to dobrý ročník.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ich nečítaj...

Reagovat
RealC.F.

Když tu nic jiného není ?

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko je nuda, moc se tam toho neděje a je to liga dvou týmů, PL je ve všem úplně jiná a nesrovnatelně zajímavější.

Reagovat
RealC.F.

Aha, možná letos vzhledem k přestupové politice nabere na atraktivitě, minulou sezónu to byla taky liga 2 týmů

Jo a Španělsko neni liga dvou týmu ale teď už jen jednoho !!!!!!!!!

Reagovat
Miguel19

Zítra to začíná!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to znamená jediný...změnit asi už po 8 fantu, tentokrát do finální podoby

Reagovat
Miguel19

Stačí nastavit a už to neotevřít. Jednoduché

Reagovat
Arbiter

hehe, my si užijem první týden docela dosyta, v neděli zápas, ve středu zápas, paráda

Reagovat
Miguel19

Hmm, už vidím, jak se těším a v neděli se budeme potit na 1:0

Reagovat
Arbiter

větší peklo než s Barçou a Bayernem loni snad zažít už nemůžu

Reagovat
Miguel19

Moje přání je, mít po těch 2 zápasech skóre tak 6:0, a aby se střelecky prosadili Torres, Hazard, Mata, Sturridge

Reagovat
Arbiter

a stejně to bude skvělý fotbalový dvojtýden, první týden tři zápasy, koncem toho druhého Super Cup

Reagovat
mike.84

no ale hlavně aby to bylo 6bodové období. zrovna ty řezníky ve středu na rozjezd sezony no nevím

Reagovat
miky10

Řezníky?

Reagovat
Arbiter

Hunt

Reagovat
miky10

Nojo, myslel sem, že je za tim něco víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xaver

Vynikající článek !!!!! Kdo by to byl do toho Pardewa řek´ ! Sympatický trenér i tým. Ale nadcházející sezóna bude pro Straky i pro Pardewa klíčová - v minulé překvapili, potvrdit kvalitu a pravidelnou dobrou výkonnost bývá horší.

Reagovat
miky10

Ten článek nepsal Pardew.

Reagovat
CubONE

ved on nehovori, ze autorom je Pardew

Reagovat
miky10

Vynikající článek !!!!! Kdo by to byl do toho Pardewa řek´ !

Reagovat
CubONE

no ja som to pochopil tak, ze ta druha veta sa uz vztahuje na schopnosti Pardewa...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Bosingwa do QPR

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Ten se tam krásně hodí...

Reagovat
smazaný uživatel

Sparky

Reagovat
Arbiter

zajímalo by mě, co tím sleduje, Bos v PL nemá co dělat...

Reagovat
Bayern +

Ale ma. Jednak sa tam hodi a kvality na PL od 10. + miesta este stale ma. Zasa robite z Ivanovica svetovu extratriedu na RB a z Bosingwu uplneho debila, kdezto prave Bos (spolocne s Mikelom vas v CHL dost velkym pricinenim potiahol) a oba na CFC nemaju a Mikel ani nikdy mat nebude, no na spodnu polovicu PL maju oba s prehladom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arbiter tim chtel zrejme rict, ze by se Bosingwa vic hodil napr. do Spanelska, jen to napsal dost neomalene

Reagovat
kiwwi

Are you? 30+ ✔ Do you have: High wage demands ✔ ..a fee, but no sell-on value ✔ Are your best days behind you? ✔ Welcome to #QPR.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Arbiter

100. pro nejlepší klub na světě, Chelsea FC

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, tos mi udelal naschval, vid?

Reagovat
Arbiter

nepřemýšlím nad ničím jiným, než jak nasrat hrubase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

"There are things that need to be done but I won't promote those changes as aggressively as I did at Chelsea. Mainly because when you promote so much change things can go wrong." Andre Villas-Boas

Že by se poučil?

Reagovat
Arbiter

pevně doufám, že ne

Reagovat
miky10

Já ani nevím proč, ale další vyhoření mu nepřeju. Bude to mít ale hodně těžký, může skončit třetí stejně jako osmej.

Reagovat
cristiano.K.

*třetí jako dvanáctej

Reagovat
Arbiter

viz níže, AVB chce udělat stejný krok, zaplácnou díru po Modrićovi Meirelesem. Já mu po těch hloupých žvástech to vyhoření opravdu přeju. Není to sice hezké, ale nemůžu si pomoct...

Reagovat
miky10

Já tomu rozumim, taky na něj nahlížim jinak než při jeho příchodu, ale z nějakýho důvodu mu prostě budu docela přát.

Reagovat
Arbiter

Tottenham want Chelsea midfielder Raul Meireles to replace Luka Modric

Reagovat
miky10

Si ho spletli s Moutinhem?

Reagovat
Arbiter

AVB si ho spletl s Moutinhem už loni, letos to může opakovat

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Miguel19

OT: Van Persiemu včera fanoušci Arsenalu na Twitteru hrozili, že zabijí jeho manželku. Jako fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Pojem "fanoušci" neodpovídá pravdě.

Reagovat
miky10

Sky Sports predicted table

1. Manchester City

2. Manchester United

3. Chelsea

4. Arsenal

5. Tottenham

6. Liverpool

7. Newcastle

8. Everton

9. Fulham

10. Aston Villa

11. Sunderland

12. Stoke

13. QPR

14. Swansea

15. West Ham

16. West Brom

17. Southampton

18. Norwich

19. Wigan

20. Reading

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan nespadne a EFC bude mít vyměněný místo s LFC... Jinak by mě to nepřekvapilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Villa nema sanci byt tak vysoko a Reading taky posledni nebude.

Reagovat
kiwwi

problem je ten, ze nevidim tim, ktory by mal skoncit posledny

ja skusim tipnut na nejaky vybuch WBA

Reagovat
smazaný uživatel

skôr by som tipol Norwich.

Reagovat
miky10

Swans.

Reagovat
kiwwi

no way

Reagovat
miky10

Reagovat
Bayern +

Ani Swansea, tipujem.

Reagovat
smazaný uživatel

asi se to nestane, ale přál byhc si WBA, QPR a Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo naprosto idealni

Reagovat
smazaný uživatel

Papiss Cisse's name has been the most popular among Newcastle supporters buying the new home shirt, which went on sale last week.

The Senegalese number nine has emerged as a fans' favourite since his arrival from Freiberg last January. Hatem Ben Arfa is the second most asked for name.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhoduju se mezi Papissem a Cabayem

Reagovat
Arbiter

to já bych si dál na dres svoje jméno

Reagovat
smazaný uživatel

Dresy jedině bez čísla a bez jména...

Reagovat
Arbiter

nebo Ono záleží, jestli v tom chceš chodit někam hrát fotbal nebo ho mít ve skříni

Reagovat
smazaný uživatel

Chodit hrát fotbal v originálním dresu Nejlépe někde vystavit, pověsit na zeď, zarámovat a podobně...

Reagovat
Arbiter

něco takového bych udělal třeba s origo dresem přímo od hráče, jinak nee

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je fakt, že já na to pohlížím jinak, pro mě je to fakt koníček... Sběratel třeba modelů aut si s nima taky nepůjde jezdit na písek

Reagovat
Arbiter

jojo, jasně Ale zrovna tohle není bůhvíjak levný koníček

Reagovat
smazaný uživatel

Není to tak strašný... Samozřejmě počáteční investice do nějakých starších a historických dresů je větší, ale pak už jen každej rok přidáváš... A hlavně to taky řešíš tím, že rodina nemusí řešit co k narozkám a podobně

Reagovat
Arbiter

jen evertonské nebo ty, co se ti líbí?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Everton... Ale mám pár kusů i od jiných klubů, převážně starší kusy...

Reagovat
smazaný uživatel

Když už je tady tahle debata, tak mám slovenský hokejový dres, věnovaný a podepsaný od Mariána Hossy, kdyby měl někdo zájem

Reagovat
CubONE

tak ked je venovany, tak si tam asi nemozem dopisat moje meno, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně jsi pochopil, on mi ho prostě dal, není tam nic napsané s věnováním, jen jeho podpis.

Reagovat
kiwwi

je to kus hadru z obchodu...su toho miliony kusov...to nie je ziadna cennost pre zberatelov...keby som bol na stadione a hrac mi hodi svoj dres, tak by som ho zaramoval, ale takto...

Reagovat
smazaný uživatel

Jiank to zarámování byl jen příklad... Zarámovanej mám jen 1 dres...

Reagovat
smazaný uživatel

to si můžu vytisknout fotku

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš

Reagovat
smazaný uživatel

přijde mi to ujetý, když už si ten dres koupím, tak na to, abych ho nosil..

Reagovat
kiwwi

najlepsi je so svojim menom

Reagovat
smazaný uživatel

Tak každý to má jinak, já si ho chci vystavit ze zadu, tudíž jméno a číslo jsou docela potřebné věci

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

In a recent interview with CNN , Carlo Ancelotti has stated that the best supporters he has ever seen in his managerial career are Liverpool’s.

"When they [Liverpool fans] sing a song your hair stands up,” he added.

Reagovat
Largo

Skvělá práce pánové, moc dobře se mi to četlo!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Bosingwa -> QPR

Reagovat
smazaný uživatel

SKY SOURCES: Bologna accept £11.8m bid from Southampton for midfielder Gaston Ramirez.

Reagovat
miky10

To je ještě dost levný na to, o jakých částkách se spekulovalo v souvislosti s LFC a THFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Soton ale míňa teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Omg, fakt už budu číst aspoň posledních pár příspěvků, než sem něco dám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, fantí.

Reagovat
smazaný uživatel

Sky Sports understands Southampton have agreed a club record deal with Bologna for Uruguay ace Gaston Ramirez.

Cože, nespletli si týmy?!

Reagovat
kiwwi

podla mna ste onho ani nemali nejaky extra zaujem...ten hrac nie je skoro nicim zaujimavy, nic co by vas niekam posunulo, boli to podla mna len drby

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem teda četl a viděl já, mohl se v budoucnu stát rozdílovym. Radši bych třeba asi jeho, než Tella. S tim novym z Holandska to srovnávat nebudu, protože ten přišel za hubičku. Za Gastona chtěli docela dost, to je fakt. Asi za to nestojí.

Reagovat
kiwwi

tak Tello je podla mna nepouzitelny, to je dalsi kec...potrebujete sa zamerat na skutocnu kvalitu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fanda Live?

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně fanda asi ne, pořád jsem spíš fanoušek Barcelony. Liverpool až na druhym místě a nemluvim o něm jako o ''nás''.

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Rssa, part II.?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to už tu dlouho nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sorry, já to ještě neviděl... A nemyslel jsem to ve zlým...

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu, nevadí

A stejně on je spíš Vader II.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se ptám, abych byl v obraze. Pořád tu v tom mám trošku zmatek.

Reagovat
CubONE

praveze je super, ma skvelu lavacku aj dribling

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
minoLFC

moc tomu neverim to sa skot dohodne v tom Tottenhame na plate

Reagovat
blade115

Sky Sports sources understand that Queens Park Rangers have signed former Chelsea defender Jose Bosingwa.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, z tý záplavy sympatickejch hráčů, co k nim proudí, konečně někdo koho jim přeju.

Reagovat
tomasinho

Co je na tom tak směšného? Pro ně to bude výborná posila.

Reagovat
blade115

No, jednak už pro mě snad nemůžou být nesympatičtější a jednak si fakt nemyslím, že pro ně bude Bosingwa přínosem.

Reagovat
Bayern +

No neviem, vyslovene nesympaticky obecne tam su len Taarabt a Cisse. To i MU ma este nesympatickejsiu utocnu dvojicu. A viem, ze maju pitomu filozofiu, ale prichodmi noveho majitela a manazera sa to zlepsilo, a ver mi, ze Sparky z toho posklada slusny mancaft.

Reagovat
blade115

Mně jsou nesympatičtí Ferdinand, Park, Bosingwa, Barton, Cissé, Taarabt a trochu i Fábio. Samotný klub taky vyloženě nemusíš, zvlášť po vzájemné konfrontaci s Chelsea z loňského podzimu. Pak ještě aféra s Terrym a Ferdinandem a nakonec z toho je fakt, že jediný sympatický tam je snad jen trenér... Nikomu nepřeju sestup tak, jak jim. Společně s United a Slepicema je z PL nemám rád nejvíc.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Pan trenér!

Reagovat
mithro

Wenger admits Song could leave...In Wenger-talk, would seem that he is pretty much gone

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kofin

k Songovi by mohl ještě přibalit Vermaelena a Arsenal na tom bude jako minulá přestupová období

Reagovat
M0rb1D4S

Tottenham boss Andre Villas-Boas had admitted he is unlikely to raid his former club Porto this summer to sign Joao Moutinho.

Do týdne je u Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

to je pozdě kur*a

Reagovat
Miguel19

Nevíte, jestli už Oskar bude v neděli na lávce?

Reagovat
havrys99

Král Thierry dnes slaví 35. narozeniny

Reagovat
Miguel19

Jo a ještě mě napadá, proč ten OS co se stavěl pro OH dostane WHU?

Reagovat
Bayern +

Lebo su pitomci.

Reagovat
Arbiter

ještě se neví, jestli ho dnostanou, ne?

Reagovat
Miguel19

Aha, tak v TV říkali že to dostanou no.

Proč ho nekoupíme nebo tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Protože stadiony s atletickou dráhou jsou otřesné...

Reagovat
Miguel19

To je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, ty bys chtěl, aby chelsea hrála na takovém obludném stadionu ?

Reagovat
Miguel19

Nn, můj fail

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool boss Brendan Rodgers insists Manchester City target Daniel Agger does not want to leave Anfield - and says he doesn't want to sell him.

Daily Mirror, no. Ale budu tomu věřit

A podle Daily Mailu chce Liverpool Caulkera nebo Dawsona

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by to mohlo být zajímavé léto, co se přestupů týče. Modrič, Song, Moutinho, Hulk, Llorente...

Reagovat
smazaný uživatel

Tipl bych, že jen Modrić a Llorente změní působiště...

Reagovat
Arbiter

dost reálný je i Hulk...

Reagovat
smazaný uživatel

Porto už chce vyjednávat?

Reagovat
Arbiter

podle posledních zpráv ano...

Reagovat
smazaný uživatel

spíš to vypadá, že se konečně ozval i samotný Hulk, že chce odejít, jinak by určitě nevyjednávali..

Reagovat
miky10

Pokud Modrič, tak pravděpodobně i Moutinho. A podle mě půjdou všichni kromě Songa.

Reagovat
mithro

po tej dnesnej tlacovke Wengera pojde aj Song

Reagovat
smazaný uživatel

to potom pôjde aj M'Vila.

Reagovat
mithro

je to mozne, to uz ja nesledujem ale podla tej tlacovky je dost sebavedomy Wenger, isto ma nejaky back up plan

Reagovat
smazaný uživatel

jedine M'Vilu.

Reagovat
smazaný uživatel

Toulalana

Reagovat
smazaný uživatel

jedine sahin

Reagovat
Miguel19

HULK

Reagovat
mithro

Gaston Ramirez joins Southampton for around 19m €: 13m € to Bologna, 6m € to Penarol

slusne to roztocili

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy vyjdou venkovní dresy na pl.cz?

Reagovat
tomasinho

Až Chazy udělá průměr známek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nevíš, jak na to?

Reagovat
tomasinho

Nechci mu do té tabulky moc zasahovat. Navíc je nemá okomentované ani.

Reagovat
smazaný uživatel

To je lempl. Bylo by fajn to vydat ještě před startem PL, tedy dnes...

Reagovat
tomasinho

Bylo no, já jsem chtěl včera, ale byl jsem unavený a Chazy slíbil, že to udělá v noci.

Reagovat
Chazy

", tedy dnes"

Reagovat
smazaný uživatel

Nemarni tady čas a jdi to dodělat

Reagovat
Chazy

Však ty průměry tam jsou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To mysli vazne?

Reagovat
tomasinho

Hotl nebudou jeho komenty no, aspoň si každý užije víc svých.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, znamky staci

Reagovat
Chazy

Klídek zas, může za to tomasinho, že mi dal víc času

Reagovat
smazaný uživatel

No to udelal gigachybu

Reagovat
mr.Silver

to bude asi klubový rekord co?

Reagovat
smazaný uživatel

určite.

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
Bayern +

Tak snad sa presadi!

Reagovat
Trand

Ale o další důvod víc koukat se na ně. Tohohle hráče už jsem dlouho chtěl v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů (a palec nahoru ) pro autory tohoto článku.

Nejenom, že bylo téma článku vhodně vybrané, ale i jeho obsah a zejména zpracování je opravdu skvělé. Takhle pěkně čtivý článek jsem dlouho na fotbalových serverech neviděl.

Ono se to hned pozná, i když je to relativně dost dlouhé, přelouskal jsem ho velice rychle a co je hlavní, neodtrhl jsem od něj oči. A to většinou jen kritizuji jednu hrůzu za druhou, co můžu číst na fotbalportalu, občas už i na pl.cz, ale tohle si skutečně zaslouží pochvalu.

Jen tak dál :-)

Reagovat
Miguel19

[DailyMail]: Robin van Perise s platem £250,000-a-week se po podepsání smlouvy stal nejvíce vydělávajícím hráčem v UTD, stejně bere jen Wayne Rooney. Slušná kravina

Reagovat
niflheim

Proč vůbec takové hovadiny postuješ? Ještě se za to někteří místní chytnout.

Reagovat
Arbiter

první zpráva o platu, nahoď jinou

Reagovat
mithro

vsak hned v clanku o prestupe bolo, ze to nebolo zalozene na palte, ze bude brat asi rovnako ako v arsenale

Reagovat
Arbiter

to jsou včerejší zprávy, ty dnešní jsou šťavnatější

Reagovat
mithro

jj vymysly bulvaru

Reagovat
Arbiter

stejně jako Hazardových 170k

Reagovat
smazaný uživatel

stejně jak tu 3/4 webu tvrdilo, že má Torres £250 000 týdně a všichni to brali jako samozřejmost, i když to byla kravina.. zvykej si

Reagovat
Miguel19

Jj, tak to jsem zvědavý

Reagovat
mithro

jj riadny bullshit

Reagovat
smazaný uživatel

Arteta zástupcem kapitána v Arsenalu

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som bol radšej za Wilshera alebo Walcotta.

Reagovat
smazaný uživatel

walcott mi jako lídr moc nepřijde a wilshere má ještě čas

Reagovat
pawiel_afc

toho walcotta nemozes myslet vazne kapitan a vice by mali byt hraci, ku ktorym ostatni hraci vzhliadaju a maju k nim respekt ci uz na inhrisku alebo mimo neho takze ja som spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem ho ako kapitána, ale ako vice-kapitána. A Theo je služobne jeden z najstarších a ver, či nie, v kabíne má veľký vplyv a jeho slovo má váhu. Takisto sa postupne stáva ikonou terajšieho Arsenalu, ako kiwwi včera písal, keď povieš Arsenal, ja si predstavím Thea. Wilshere detto.

Reagovat
pawiel_afc

to by sme mohli dat ako vice aj djourua nie ? kedze je sluzobne najstarsi , hovor si co chces ale walcott ako vice je joke

Reagovat
smazaný uživatel

Djourou nemá ani istý základ, Walcott je ikona, hviezdička, polo-odchovanec a Angličan.

Reagovat
pawiel_afc

tiez fandi liverpoolu , koncim tuto debatu podla mna je to fajn tak ako to je. walcott ma zatial proste nepresvedcil, ze moze zastavat takuto funkciu v time a ocividne, ked ho nezvolili tak to tak vidi aj wenger

Reagovat
smazaný uživatel

Polo-odchovanec.

WTF

Reagovat
smazaný uživatel

tak skoro odchovanec...

Reagovat
smazaný uživatel

Stejná píčovina.

Reagovat
Miguel19

Jak víš, že jeho slovo má velký vliv v kabině ?

Reagovat
fantomas

Já pro Thea, Jack ani náhodou. Ale i s Artetou sem spokojenej.

Reagovat
miky10

Reagovat
SunFells

Beznadějný Ramseyovec.

Reagovat
fantomas

Jack prostě neni lídr no, řikejte si co chcete.

Reagovat
miky10

A Theo je... Jáásně.

Reagovat
fantomas

Tak je samozřejmě o mnoho způsobilejší, to je znát už jen z chování na hřišti, před zápasy, v rozhovorech, prostě diplomat, příjemnej kluk, co působí jako srdcař. Neni co řešit. Jack je ještě nevyzrálý děcko, teď se o něm fakt nedá uvažovat (a moje soukromá domněnka je známá - že pokud někdo v budoucnu kapitán, tak spíš Aaron než on).

Reagovat
miky10

No, pro mě Theo prostě fakt neni hráč, kterej tým vyburcuje, strhne, když se mu nedaří, za kterým všichni půjdou atp. To, že hezky mluví v rozhovorech a je milej kluk je sice hezký, ale na kapitána trochu málo.

Reagovat
smazaný uživatel

ale je.

Reagovat
fantomas

Tak se občas koukej po hřišti no, co ti na to mám říct? Před zápasy např. běžně iniciuje plácání napříč celym týmem apod.

Reagovat
Trand

Reagovat
pawiel_afc

Reagovat
smazaný uživatel

Modric definitivně v Madridu, spatřen po příletu.

http://farm4.static.flickr.com/3584/3337687042_e0308a099f.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Splést si Modriće s RvP a Madrid s Manchesterem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proč mi to děláš..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sahin's agent left the Bernabeu without reaching an agreement. Real have accepted Liverpool's offer, but Sahin wants Arsenal move.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nakonec zase neleštil v realu... Mourinho ho prý nechce pustit do arsenalu kvůli špatným vztahům s Wengerem.

Reagovat
SunFells

Ty vaše vztahy, už se vzpamatujte. Ono je dost jasné, proč Mourinho upřednostňuje Liverpool před Arsenal a se vztahy to nemá co dělat, oni kvůli tomu spolu na večeři jít nemusí.

Reagovat
Honza Matoušek

Proč teda, když je to tak jasné? Bojí se, aby mu Arsenal nevyfoukl LM?

Reagovat
SunFells

Si na to kápl Co takhle míra herních příležitostí? Proč myslíš, že Nuri jde hostovat?

Reagovat
Honza Matoušek

No podle mě by v Arsenalu neodehrál o nic míň než v Liverpoolu.

Reagovat
SunFells

Aha.

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
cristiano.K.

a né?

Reagovat
smazaný uživatel

pekne, Sahin.

Reagovat
smazaný uživatel

tak když nás odmítl s tím, že chce hrát LM, tak bych se hodně divil, kdyby šel k vám

Reagovat
SunFells

Celkem se divím, že Dortmund neprojevil zájem, to by určitě vyhovovalo nejvíc a oni by z něj taky mohli být nadšení.

Reagovat
tomasinho

Tak těm se už rozehrál Gundogan ne?

Reagovat
SunFells

Jop, ale pokud chtěj něco uhrát i v LM, tak by se takovému možnému posílení bránit neměli. Oba by si určitě zahráli dost.

Reagovat
tomasinho

Tak zahráli, ale na šanci čekají i další hráči jako Leitner, navíc nechcou Ilkayovi podrazit nohy, když se tak rozehrál.

Reagovat
SunFells

Pak to ovšem může být z jejich strany podobná bída jako loni. Ona je celkem běžná věc mít na dva posty 3-4 kvalitní hráče.

Reagovat
tomasinho

Mají 3 kvalitní (Gundogan, Bender, Kehl) + talentovaného Leitnera. Ono ani loni to herně nebyla žádná bída, letos budou zkušenější a uhrajou určitě víc.

Reagovat
SunFells

Kehl právě od zranění není moc terno a Leitner je ještě "šušeň", který může navíc hrát na víc postech v té záloze Když chceš vážněji bojovat ve všech soutěžích, tak ten kádr musíš mít trochu široký.

Reagovat
tomasinho

Tak vážněji, podle mě je pro ně hlavní cíl postup ze skupiny ne? Na nic vážnějšího asi zatím pomýšlet nemohou.

Reagovat
SunFells

To je určitě základ. A proč nemůžou? Kvůli kvalitě kádru?

Reagovat
tomasinho

Jeho problém, když chce z lávky jít někam, kde nebude mít jistý základ, tak proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

On by ten základ jistej neměl ani u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím čemu se směješ. Rok nehrál skoro.

Reagovat
tomasinho

Určitě jistější než v Arsenalu. My v tom středu takovou kvalitu nemáme, zvládal by hrát s Hendem, Allenem i Lucasem.

Reagovat
Pipo123

To QPR posiluje perfektne, čo som čítal teraz tak Barton ide hostovať do OM a opačným smerom ide Stéphane Mbia.

Reagovat
smazaný uživatel

When asked if the 24-year-old could leave and others come in, Wenger said: "Both can happen. This decision (on Song) is not made. No (bid has been made). I cannot tell you more."

Reagovat
smazaný uživatel

preložené: "máme ponuky, Song chce ísť a ja mu nechcem brániť."

Reagovat
stiflerovamama

vy mate asi najviac ,,lojalnych,, hracov

Reagovat
smazaný uživatel

pokud nechce hrát za Arsenal, tak ať jde

Reagovat
tomasinho

A Adam prý nechce pryč. Jsem tušil, že se bude držet jak klíště, už tak i vypadal minulou sezonu. Vysloužil jsem si velký přestup, teď už na to můžu srát a vlezet mi na hrb.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si užije tribunu.

Reagovat
smazaný uživatel

Už zejtra se nevejde ani na lávku.

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby nebyl v základu

Reagovat
tomasinho

Co by tam dělal? Už i příprava a EL jasně ukázali, že před ním má přednost i Jonjo. Nastoupí určitě Lucas a Gerrard a o posledním místě se rozhodne mezi Allenem, Hendem a jonjem.

Reagovat
smazaný uživatel

Lucas, Allen, Gerrard.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud příjde ještě ten Sahin, tak balí Adam kufry

Reagovat
tomasinho

To měl už po příchodu Allena. Nedostane se na hřiště ani tak.

Reagovat
cristiano.K.

dát Allena hned do základu by byla kravina. Hned by bylo vidět jaký je velký oblíbenec Rodgerse.

Reagovat
tomasinho

Jo, asi mu to stačí. Nevadí mu, že před ním jsou snad 4 hráči a ještě chcme přivést Sahina.

Reagovat
tomasinho

Tomorrow will be Stevie G's 250th game as captain, a great achievement!

Reagovat
smazaný uživatel

250 zápasů nemá ani jeden hráč Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

a na čem se to podepisuje?

Reagovat
smazaný uživatel

a od vás ich má Gerrard, jeden z milióna a prestarnutý Carragher. To je teda fakt oveľa väčší úspech. Ale čo, hlavne, že máš radosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe ještě. Po nadcházející sezoně to překoná Škrtel, Lucas když budou bez zranění.

Reagovat
Maresma

Wow, Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

a co Dagger?

Reagovat
fantomas

Hele, tuhle přezdívku bych fakt nepoužíval, umí bejt docela zrádná..

http://www.youtube.com/watch?v=sEXHeTcxQy4

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší na tom jinak skvělým songu je ten název no. Ale naštěstí Dannyho loket Torres už poznal.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

za 7 let se dostal jen 3x přes 30 zápasů.

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

poklona pardálovi

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro EFC před LFC v sezoně 12/13

Reagovat
Maresma

Reagovat
tomasinho

Reagovat
blade115

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase si dejte tak 7 let oddych.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zas vyrovnaný, ale podle mě to urvem... My 6., vy 7.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si netroufám tipovat. Může se stát všechno, záleží na spoustu faktorech.

Reagovat
smazaný uživatel

Však já vím taky prd Ale bylo by to fajn, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší by bylo kdyby bojoval LFC a Everton o titul. Bych asi prodělal infarkt.

Reagovat
smazaný uživatel

No, na to si asi počkáme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o LM zatím no. Věřím tomu, že letos budem kousat víc. BR to klukům vnutil rychle ten styl, vy zase celkem dobře posilujete. Letos odpadnou spurs a NUFC bych řek, ne zas nějak razantně ale, tam už budou rozhodovat ty zranění, nebo krize. Ale jednu věc si tipnu. Titul bude letos pod 80 bodů.

Reagovat
blade115

A Spurs teda až osmí?

Reagovat
smazaný uživatel

5.

Reagovat
blade115

Zajímalo by mě, koho z pětice Chelsea, United, City, Arsenal a Newcastle vrazíš až za Liverpool a Everton.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho asi... Stejnak to bylo jen takový pošťouchnutí LFC... Každopádně nevěřím, že NUFC dokáže napodobit letošek... Ač bych jim to ze srdce přál...

Reagovat
tomasinho

Podle mě 1.-2. oba Manchestry, 3. chelsea, 4. asi Arsenal, 5.-6. LFC/Spurs, 7.-8. NUFC/EFC.

Reagovat
blade115

Hm... Jak myslíš. Já jím věřím i na LM, když si udrží formu a dopadnou jisté okolnosti, jako například že Arsenal se trochu propadne po odchodu RvP, Tottenham pod vládou Boase půjde do kytek atp. Jen ten Liverpool by mohl být překážkou, letos je tipuji do páté pozice určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

Reagovat
niflheim

Reagovat
Erdovec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Frank De Boer "No secret we were interested in Assaidi. It is unfortunate that he went to Liverpool."

Reagovat
smazaný uživatel

Russian champions Zenit St. Petersburg have made a bid for Manchester United midfielder Nani,

Ať tam táhne. Prosím!

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
r.mrazik

tezko...

Reagovat
kiwwi

Zenit sa zaujima o Berbu

Reagovat
Erdovec

bylo by to hezké, ale asi bohužel nereálné

Reagovat
j_mrazik

Proč ti vadí? Výbornej hráč. Už se trošku srovnal, tipuju, že tuhle sezonu už si to válení a mávání rukama odpustí komplet.

Reagovat
kiwwi

komplet to urcite nebude

lenze na neho je taky hunt, ze aj normalne fauly unho ludia posudzuju ako simulovanie

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak aspon jsme dali prostor k diskuzim

Reagovat
fantomas

Jj, nic, co bysme nečekali přece

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
cristiano.K.

nesnášel jsem ho, ted už ho snesu.Důvod, proč chci aby odešel je jasný

Reagovat
Ligter

Reagovat
Eric_The_King

OT: Kdyby si třeba někdo chtěl zahrát tu novou Portfolio hru na Premierleague.com, tak tady je kód ligy:

16206-1780

V kostce jde o to, že si nakoupíte nějaké hráče (můžete i vícekrát), kterým se v průběhu ligy mění hodnota, a s nimi pak můžete obchodovat. Kdo bude mít nakonec nejvíc peněz v portfoliu, vyhrál.

LInk je tady:

http://playerexchange.premierleague.com/

Reagovat
smazaný uživatel

United dali Persiemu 4-ročný kontrakt?

Reagovat
mithro

jj

Reagovat
Bayern +

400. pre Dembu Ba

Reagovat
homeles8

Reagovat
NuFc23

vacsina z vas je tu pekne natvrdla, clanok je o manazerovi Newcastlu a vy tu riesite hocico ine, ale tak to byva pri kazdom clanku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

a ja som ich hore upozornil

Reagovat
protiproudu

Skvělí článek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele