Pořadatelem MS 2014 potvrzena Brazílie

30.10.2007, 20:41
Aktuality
Fotbalové mistrovství světa v roce 2014 bude pořádat podle očekávání Brazílie. Dnes to potvrdil výkonný výbor FIFA, přestože kandidatura jihoamerické velmoci má několik nedostatků. Do Brazílie se šampionát vrátí po 64 letech.

FIFA včera zrušila tzv. rotaci kontinentů, tedy pravidlo, podle kterého se jednotlivé kontinenty střídají v pořadatelství mistrovství světa. Poslední částí světa, která o právo nepřijde, zůstala Jižní Amerika pro rok 2014.

Jihoamerické pořadatelství však stíhalo mnoho problémů. Argentina raději nekandidovala, Kolumbie odstoupila v dubnu, a tak v boji zbyla pouze Brazílie. Inspekční komise FIFA sice ukázala na množství problematických míst kandidatury země pětinásobných mistrů světa, přesto Brazílie šampionát získala.

Brazílie se tak po Mexiku, Itálii, Francii a Německu stala pátou zemí, která uspořádá mistrovství světa podruhé, prvně se tu hrálo v roce 1950. Do Jižní Ameriky se závěrečný turnaj vrátí po 36 letech, naposledy se šampionát konal v roce 1978 v Argentině.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Brááázil

Reagovat
-Kopy-

jak na nově kecali něco o tom, že to bude vrchol pro Ronaldinhovu partu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*HOST*HOST*

v Brazílii to bude určitě good

a finále na Maracná, to bude nářez

Reagovat
HOST*HOST*HOST*

Maracaná

Reagovat
HOST*PD

Brazilie si MS určitě zaslouží....jako národní tým jsou prostě nejlepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele