Potíže Bordeaux se prohlubují, majitelé Liverpoolu francouzský klub nekoupí

16.07., 17:02
Aktuality
Stadion Bordeaux (© FC Girondins de Bordeaux)

Problémy Bordeaux se v úterý prohloubily. Fenway Sports Group (FSG), majitelé Liverpoolu, oznámili, že ukončují jednání s francouzským klubem. Tomu tak hrozí sestup až do třetí ligy.

Bordeaux se kvůli finančním problémům odvolává proti svému sestupu z Ligue 2. "Byli jsme společností Fenway Sports Group informováni o jejich záměru nepokračovat v jednáních," uvedl klub na svém webu. "Toto rozhodnutí je vysvětleno zejména značnými náklady na stadion v příštích letech, ale také celkovým ekonomickým kontextem francouzského fotbalu," píše se dále v prohlášení.

FSG byla v kontaktu s majitelem Bordeaux Gerardem Lopezem již několik týdnů. 9. července se zúčastnila slyšení klubu u finančního dohledu francouzského fotbalu DNCG.

"Po rozsáhlých a konstruktivních jednáních se všemi zúčastněnými stranami se Fenway Sports Group rozhodla, že nebude pokračovat v akvizici FC Girondins de Bordeaux," uvedla americká skupina, která vlastní baseballový Boston Red Sox, hokejový klub Pittsburgh Penguins a také fotbalového giganta z Premier League Liverpool.

Zdroje blízké jednání uvedly, že v rozhodnutí hrály roli náklady na provoz stadionu Matmut Atlantique v Bordeaux a také neuspokojivý výsledek jednání o televizních právech v Ligue 1.

Girondins tak musí najít 40 milionů eur (1 miliarda korun) na vyrovnání svých účtů, než se pokusí přesvědčit DNCG, aby je ušetřil. Klub a jeho akcionář nyní vkládají veškerou energii do dokončení plánu financování na sezonu 2024/25 v rámci příprav na odvolací jednání, které je naplánováno na 23. nebo 24. července.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele