Poznar se dočkal starého známého. Trnava podepsala smlouvu s Ďurišem

16.02., 19:01
Aktuality

Těsně před jedním z klíčových jarních zápasů dostal trnavský tým ideální impuls. Do klubu se vrátil kanonýr Michal Ďuriš (35), který své předchozí hostování změnil v trvalý kontrakt. Smlouva platí do konce příští sezony a obsahuje opci na jednu sezonu. Informaci přinesl web fcspartaktrnava.com.

Bývalý reprezentant, který oblékl národní dres Slovenska v 59 zápasech, se v Malém Římě představil během podzimní části sezony. Vedení Spartaku reagovalo na postup do skupinové fáze Evropské konferenční ligy právě jeho příchodem. Nebyl to špatný krok, protože bývalý hráč Plzně vstřelil ve 13 zápasech Niké ligy pět branek, ke kterým přidal čtyři asistence. V EKL zajistil bod na půdě Nordsjaellandu.

"Bylo velmi těžké se tady rozloučit, ale měl jsem smlouvu na Kypru a musel jsem ji přijmout. Těšil jsem se tam, protože tam mezitím přišel trenér Ščasný a v zimě jsme měli čtyři Slováky. Ze začátku bylo všechno v pořádku, dokud nevyhodili trenéra. Všechno se seběhlo rychle a jsem moc rád, že to takhle dopadlo, i když jsem si nepředstavoval, že by to mohlo být takhle," řekl pětatřicetiletý střelec pro klubový web fcspartaktrnava.com.

Po návratu na Kypr stihl odehrát šest zápasů za Othellos Athienou, v nichž třikrát rozvlnil síť. Trnavu čeká v neděli prestižní duel proti Dunajské Stredě. Naposledy se oba týmy střetly na Žitném ostrově, o vítězi rozhodl právě Ďuriš. Z jeho příchodu se raduje i šéf lavičky Michal Gašparík, kterému vypadl Marco Djuricin.

"Hráče jako je Mišo, by v týmu uvítal každý. Jednak na hřišti, jednak v šatně. Své zkušenosti uplatňuje v zápasech i mimo ně. Jeho příchod byl reakcí na to, že Marco Djuricin měl opět problémy se srdcem, bude dlouho mimo hru a my jsme potřebovali dalšího útočníka, protože nám zůstal jen (Tomáš) Poznar," uzavřel trenér červenočerných.

Právě s českým útočníkem se Ďuriš potkal i v dresu Viktorie Plzeň. Bývalý slovenský internacionál za ni mezi sezonami 2010/2011 až 2016/2017 odehrál celkem 208 zápasů, ve kterých stihl dát 53 gólů a na 18 jich přihrál. Kromě toho v Česku působil v Mladé Boleslavi, za níž má na kontě 36 startů, 9 branek a 3 asistence.

Autor: Livesport.cz / Peter Žember

Komentáře (10)

Přidat komentář
Axelrose

Tak u něj jsem si myslel, že už nehraje, že mu bude tak 40 let

Každopádně, jedna věta na začátku se velmi povedla:

Vedení Spartaku na jeho příchod reagovalo postupem do skupinové fáze Evropské konferenční ligy - chápu to dobře, že postoupili jenom proto, že u nich podepsal Ďuriš, čili to je takový podpisový bonus pro něho

Vím, jsem vůl, akorát se nepovedl slovosed

Reagovat
inferno08

Skupinová fáze Evropské konferenční ligy reagovala na jeho příchod postupem do vedení Spartaku.

Reagovat
Imos

On na podzim v Trnavě byl a tu konferenční ligu hrál

Reagovat
Axelrose

jj, to jsem pochopil. Nicméně to nic nemění na tom, že to je blbě napsaný.

Reagovat
Imos

jasně, na blbě napsaný fráze si člověk na českých webech už zvykl

Reagovat
Axelrose

To je fakt

Reagovat
Pablos

Kdybys nečetl články, tak se ti to nestane

Reagovat
Axelrose

Vím o tom, ale někdy mi to prostě nedá

Reagovat
Condrella27

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Zemun

Tj pekný nadpis,taky uderny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele