POZVÁNKA NA 20. KOLO GAMBRINUS LIGY

05.03.2004, 13:08
Aktuality
Ostrava v posledních sedmi dnech stihla ostudně prohrát i jasně vyhrát a její náskok v čele tak činí solidních šest bodů. Na druhé místo se vyhoupla Slavia, Sparta naopak pomalu ztrácí. Především pro pražské kluby bude nadcházející 20. kolo Gambrinus ligy mimořádně důležité.

Výhra Baníku nad Žižkovem se totiž očekává, kdežto červenobílí jedou do Jablonce, kde se jim v poslední době příliš nedaří a Sparťané doma přivítají v magnetu kola čtvrtou Olomouc: výsledky obou utkání jsou zcela otevřené. Z dalších zápasů vyčnívá souboj sestupem ohrožených Plzně a Blšan a pozornost bude také upřena do Teplic, kde se domácí pokusí potvrdit pohárovou výhru nad Celticem. V cestě jim ale stojí České Budějovice, které v minulém kole senzačně sebraly dva body Spartě.

Sparta Praha (3. místo, 34 bodů) – Sigma Olomouc (4. místo, 32 bodů)
Sobota, 6. března od 14.25 hodin (přímý přenos TV Nova)
Toyota Aréna, Praha – Letná
Rozhodčí: Jára - Tulinger, Talpa (Jiřík)
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Je tento zápas poslední šancí Sparty vrátit se do boje o titul, nebo spíše soubojem o třetí místo? Situace obhájce ligového prvenství se za poslední tři kola hodně změnila a slova hráčů o honbě za Baníkem znějí už trochu jako výsměch fanouškům: sobotní zápas jim však ještě může dát naději… nebo bude tou opravdu poslední možností až derby hrané za týden na Strahově, na nějž se letenští umí vždy dokonale připravit? Otázkou je, jakou roli v zápase sehraje olomoucký útok – na podzim druhý nejlepší letos ještě nevyprodukoval ani gól – a jak se mužstvo vypořádá s absencí Urbánka, který právě přestoupil do Spartaku Moskva.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Tescoma Zlín (8. místo, 27 bodů) – 1. FC Synot (7. místo, 29 bodů)
Sobota, 6. března od 17.00 hodin
Fotbalový stadion, Zlín
Rozhodčí: Řehoř - Krátký, Kumstát (Čecháček)
Vzájemný zápas na podzim: 0:0
Střetnutí dvou neúspěšných, hlavně domácí už konečně musí zabrat: podzimní černý kůň dohopsal až k pátému místu, z něhož jej tři jarní porážky srazily o několik pater dolů. Možná zpátky na zem, kde se po debaklu v Ostravě ocitl také Synot, jehož hráčům hrozí v případě dalších porážek pokuty. Utkání o novou naději a návrat ztraceného sebevědomí bude zřejmě i jedním z posledních pro obránce Koubského, který z Valašska míří do zahraničí.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Marila Příbram (9. místo, 22 bodů) – SFC Opava (13. místo, 20 bodů)
Neděle, 7. března od 17.00 hodin
Stadion v U Litavky, Příbram
Rozhodčí: Helebrant - Amler, Pinkas
Vzájemný zápas na podzim: 2:3
Marila se drží v klidném středu tabulky, hosté si o něčem podobném mohou jenom nechat zdát. I když jaro nezačali vůbec špatně (těsná porážka se Spartou) a chybí jim dohrávka s Teplicemi, nemají Opavané zatím na svém kontě ani bod. Podaří se Filipu Dortovi navázat na své poslední výkony a Příbrami nalézt náhradu za vyhozeného střelce Siegla?
Eurofotbal.com tipuje: 0

FK Teplice (10. místo, 22 bodů) – České Budějovice (6. místo, 29 bodů)
Neděle, 7. března od 17.00 hodin
Stadión Na Stínadlech, Teplice
Rozhodčí: Čuřín - Vodička, Pokorný
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Po vydřeném, ale zaslouženém vítězství nad Celticem v poháru UEFA by Teplice potřebovaly konečně naplno bodovat i v domácí soutěži – i když trenér Straka tvrdí, že prioritou teď bude pro mužstvo Pohár ČMFS. Budějovice jsou posilněny remízou se Spartou a do Teplic si jedou minimálně pro bod.
Eurofotbal.com tipuje: 1

1. FC Brno (11. místo, 22 bodů) – Slovan Liberec (5. místo, 30. bodů)
Neděle, 7. března od 17.00 hodin
Městský fotbalový stadión, Brno
Rozhodčí: Matějek - Hruška, Chytil
Vzájemný zápas na podzim: 0:0
Tabulkou dolů svištící Brno přivítá Liberec a především svého nedávného kanonýra Libora Doška. Ten na sebe upozornil hattrickem v posledním kole a proti bývalým spoluhráčům se jistě bude chtít vytáhnout. Zisk bodů by navíc posílil šance Severočechů v boji o čelní příčky tabulky, třetí – tzn. pohárové – místo je vzdálené pouhé čtyři body. Avšak i domácí, pokud chtějí setrvat bezpečně vzdáleni od sestupové zóny, musí bodovat.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Viktoria Plzeň (15. místo, 15. bodů) – Chmel Blšany (16. místo, 15. bodů)
Neděle, 7. března od 17.00 hodin
Stadion na ve Štruncových sadech, Plzeň
Rozhodčí: Puček - Kašný, Wilczek
Vzájemný zápas na podzim: 2:1
Další ze sady utkání o záchranu. Dá se očekávat urputný boj o každý míč, na fotbalovou krásu se tady jistě hrát nebude: každý bod má cenu zlata. Pikantní by mohl být i souboj dvou útočníků, kteří proti sobě před lety nastupovali v soubojích o titul: v domácím dresu čeká na svou první regulérní branku Horst Siegl (není jisté, zda-li kvůli zranění třísel nastoupí), na druhé straně se v útoku objeví blšanský spasitel Luděk Zelenka.
Eurofotbal.com tipuje: 1

FK Jablonec (12. místo, 21. bodů) – Slavia Praha (2. místo, 36. bodů)
Neděle, 7. března od 17.00 hodin
Stadión Střelnice, Jablonec
Rozhodčí: Dvořáček - Gulajev, Goňa (Šedivý)
Vzájemný zápas na podzim: 0:0
Teprve v Jablonci se ukáže, jestli jarní spanilá jízda Slavie byla dílem náhody či „něčím trvalejším“. Pro Pražany je to první ze tří těžkých testů (příští týden Sparta, pak Ostrava), které mužstvo buďto ponechají ve hře o Ligu mistrů, nebo ho z něj naopak natrvalo vykáží. Domácím jde o nápravu nešťastné prohry minulý týden v Uherském Hradišti a o potvrzení solidní formy z posledních týdnů.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Baník Ostrava (1. místo, 42. bodů) – Viktoria Žižkov (16. místo, 16. bodů)
Pondělí, 8. března od 16.40 hodin (přímý přenos TV Prima)
Stadion Bazaly, Ostrava
Rozhodčí: Beneš - Filípek, Pustka (Poledník)
Vzájemný zápas na podzim: 2:1
Díky středečním dohrávce hraje Baník podruhé za sebou doma a diváci nečekají nic jiného, než druhý set. Soupeř se zdá být na první pohled snadnou obětí, jenže Viktorce jde také o hodně a v boji o záchranu nutně potřebuje každý bod. Přesto se v Ostravě žádné překvapení neočekává.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele