POZVÁNKA NA 22. KOLO GAMBRINUS LIGY

20.03.2004, 06:02
Aktuality
Fotbalový víkend má na programu už 22. kolo naší nejvyšší soutěže a startuje hned nejzajímavějším duelem: vedoucí Ostrava hostí pražskou Slavii. V pondělí pak druhý nejatraktivnější souboj sadu osmi utkání zakončuje, druhá Sparta hostí šestý Liberec.

K návštěvě láká také trojice zápasů o záchranu: poslední Plzeň jede do Brna, předposlední Blšany do Teplic a čtrnáctý Žižkov do Jablonce. Jistotu zachování ligové příslušnosti ovšem zdaleka nemají ani Opavané, cestující do Zlína. Osmičku zápasů doplní bitva mezi čtvrtou Olomoucí a sedmými Budějovicemi a mezi Příbramí a Synotem.

Baník Ostrava (1. místo, 46 bodů) – Slavia Praha (3. místo, 37 bodů)
Sobota, 20. března od 14.25 hodin (přímý přenos TV Nova)
Stadion Bazaly, Ostrava
Rozhodčí: Vidlák - Krátký, Talpa (Puček)
Vzájemný zápas na podzim: 2:1
Další z hitů letošního fotbalového jara. Utká se v něm první se třetím, Baník chce potvrdit vedoucí postavení a udržet osmibodový náskok před Spartou, Slavia, která navíc oplácí podzimní porážku 1:2, bojuje o šanci hrát kvalifikaci Ligy mistrů. 17 000 diváků se může těšit na ofenzivní představení, žádný z celků nebere nic jiného než vítězství. Domácí trenér Komňacký má problémy s obranou (zranil se Besta, Dvorník je dlouhodobě mimo), v útoku červenobílých už může nastoupit zotavený Tomáš Došek.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Tescoma Zlín (8. místo, 30 bodů) – SFC Opava (13. místo, 21 bodů)
Sobota, 20. března od 17.00 hodin
Fotbalový stadion, Zlín
Rozhodčí: Olšiak (Slovensko) - Csabav (Slovensko), Jančovič (Slovensko) (Šedivý)
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Střetnutí týmů, provázející nevyrovnané výkony doma a venku. Z tohoto pohledu je doma celkově druhý nejúspěšnější (po Baníku) Zlín jasným favoritem, Opava mimo svůj stadión dosud ještě ani jednou nevyhrála. Trenér Hapal však burcuje k maximálnímu nasazení a honbě za alespoň jedním bodem, který by Slezany pozitivně nabudil do dalšího těžkého programu. Domácí stále nemohou počítat s útočníky Nehodou a Gomesem.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Sigma Olomouc (4. místo, 36 bodů) – České Budějovice (7. místo, 30 bodů)
Neděle, 21. března od 17.00 hodin
Andrův stadión, Olomouc
Rozhodčí: Dvořáček - Ondo, Marada (Závodný)
Vzájemný zápas na podzim: 1:2
Přes rozporuplné jarní výkony se Olomouc stále drží na špici, čtvrté místo za trojicí Ostrava – Sparta – Slavia zatím drží s přehledem. Budějovice, prožívající solidní údobí korunované před třemi týdny remízou se Spartou, tu však ještě nikdy nevyhrály, i proto jsou domácí v zápase favoritem.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Marila Příbram (11. místo, 24 bodů) – 1. FC Synot (5. místo, 32 bodů)
Neděle, 21. března od 17.00 hodin
Stadion v U Litavky, Příbram
Rozhodčí: Hlaváč - Amler, Novák (Helebrant)
Vzájemný zápas na podzim: 0:1
Marila musí vyhrávat, aby unikla ze sestupového pásma, ke kterému se pomalu přibližuje; Synot, užívající si pátého místa, pokukuje alespoň po bodu. Zvláštní motivaci má pak jeho trenér Karel Jarolím, který Příbram vedl před šesti lety, chybět mu však kvůli kartám bude motor zálohy Polách.
Eurofotbal.com tipuje: 0

FK Jablonec (12. místo, 23 bodů) – Viktoria Žižkov (14. místo, 20 bodů)
Neděle, 21. března od 17.00 hodin
Stadión Střelnice, Jablonec
Rozhodčí: Čuřín - Pustka, Wilczek (Adam)
Vzájemný zápas na podzim: 0:0
Na Střelnici se bude hrát především o záchranu. Viktorka k ní na jaře nakročila velmi rozhodně, dostala jedinou branku a ze tří nejohroženějších celků je na tom zatím nejlépe. Jablonec, který s ní v domácím prostředí prohrál naposledy v roce 1999, však doma body zadarmo nerozdává. Vzhledem k tomu, že oba kluby produkují běhavý, náročný fotbal, dá se čekat velmi bojovné a vyrovnané utkání. Trenér Rada nemůže využít služeb zraněného Smíška, Bittengelovi bude vedle Straceného chybět i Dirnbach.
Eurofotbal.com tipuje: 0

FK Teplice (9. místo, 25 bodů) – Chmel Blšany (15. místo, 18. bodů)
Neděle, 21. března od 17.00 hodin
Stadión Na Stínadlech, Teplice
Rozhodčí: Jára - Zlámal, Košec (Královec)
Vzájemný zápas na podzim: 2:2
Krušnohorské derby s hlavním motivem: Blšany žijí bojem o záchranu. I když jim před zimní přestávkou nikdo nevěřil, výměna trenérů a příchod kanonýra Zelenky udělaly své a mužstvu se podařilo několik dobrých výsledkům. Proti svým Teplicím však útočník nesmí nastoupit, domácí, již tradičně burcovaní energickým trenérem Strakou, se toho pokusí i bez Horvátha a Hunala využít k vítězství a k posílení sebevědomí.
Eurofotbal.com tipuje: 1

1. FC Brno (10. místo, 25 bodů) – Viktoria Plzeň (16. místo, 15 bodů)
Neděle, 21. března od 17.00 hodin
Městský fotbalový stadión, Brno
Rozhodčí: Čecháček - Kašný, Drastik (Poledník)
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Do třetice boj o udržení: Plzeň se propadla na poslední místo a zdá se, že přišel čas, kdy hráči musejí opravdu začít bojovat. Tým má navíc od vedení nůž na krku: v následujících třech zápasech během jednoho týdne (ve středu Viktorka dohrává odležené utkání s Blšany) je cílem zisk sedmi bodů. Brno se pohybuje v klidném středu tabulky, každá výhra upevňuje jistotu definitivní záchrany.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Sparta Praha (2. místo, 38 bodů) – Slovan Liberec (6. místo, 31 bodů)
Pondělí, 22. března od 16.40 hodin (přímý přenos TV Prima)
Toyota Aréna, Praha – Letná
Rozhodčí: Beneš - Vodička, Filípek (Zejda)
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Druhý s šestým, další zajímavý střet 22. kola. Sparta se po výhře v derby cítí psychicky nahoře a doufá v probuzení vítězného ducha. Liberec má ještě reálnou naději zasáhnout do bojů o pohár UEFA, na Letné se mu však většinou nedaří.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele