Představení účastníků ME do 21 let - Portugalsko

15.06.2015, 12:27
Profily, historie
Mladí Portugalci vyznávají filozofii, kterou nejlépe shrnuje odvetný zápas kvalifikační baráže proti Nizozemsku - během 90 minut v něm padlo celých devět gólů, hra se přelévala ze strany na stranu a pyrenejský výběr nakonec triumfoval hokejovým skóre 5:4. Na turnaji samotném se svěřenci Ruie Jorgeho budou určitě více krotit, ale diktátu ofenzivy se vzdávat nehodlají..

Není to ostatně ani v jejich povaze. Portugalské týmy vždy přemýšlely v první řadě směrem dopředu; v roce 2007 takto výběr s Nanim, Silvestrem Varelou a Joaem Moutinhem dokráčel až do semifinále. Na premiérové zlato se nicméně na jihozápadním cípu Evropy stále čeká. Nejblíže k němu bylo v roce 1994, kdy tehdy suverénní Itálie zvítězila ve finále 1:0 až díky zlatému gólu.

Rui Jorge si může gratulovat, že pracuje pro svaz, který evidentně ctí dlouhodobé koncepty - tento bývalý pětačtyřicetinásobný portugalský reprezentant totiž stojí v čele jednadvacítky už šestým rokem. Na Eurech 2011 a 2013 byste přitom jeho svěřence hledali marně. Probít se mezi kontinentální smetánku se mu povedlo až napotřetí, a nutno uznat, že generace Williama Carvalha a Bernarda Silvy mezi elitní osmičku rozhodně patří. Potenciál má totiž náramný.

Otázkou nicméně zůstává, jak s ním kouč hodlá naložit. Nakonec by se právě Rui Jorge mohl stát největší slabinou celého týmu; jeho životopis je totiž jednak krátký (ve dvaačtyřiceti letech nemá s trénováním na vysoké úrovni takřka žádné zkušenosti), jednak v něm dlouho chyběl nějaký důležitý zlom, který by podtrhl jeho autoritu coby potenciálně úspěšného stratéga. Ještě v kvalifikační skupině lpěl na klasickém 4-3-3, kterého se portugalské týmy napříč věkovými kategoriemi otrocky drží i přesto, že jim tradičně chybí kvalitní hrotoví útočníci; až v baráži potom dostal nápad 'přepnout' na jakési pohyblivé diamantové 4-4-2.

Do tohoto rozestavení je totiž možné natlačit co nejvíce křídelníků - a tak v prvním zápase v Nizozemsku (2:0) vyběhli na hřiště Raphaël Guerreiro, Rafa Silva, Bernardo Silva, Iván Cavaleiro a Ricardo Pereira, z toho první jmenovaný na levém beku, oba Silvové uprostřed zálohy a Cavaleiro s Pereirou coby dvojice falešných hrotů.

Nepředvídatelnost by obecně mohla hrát v portugalský prospěch - nikdo totiž v tuto chvíli nedokáže přesně odhadnout, jak vlastně bude výsledný tým na Euru vypadat. Vzhledem k tomu, že v konečné nominaci figuruje hned osm (!!) křídelních hráčů, jakékoliv tradiční systémy letí okamžitě z okna; je takřka jisté, že někteří z nich se objeví na sekundárních pozicích, otázkou je kteří (a kde).

Nikdo nepochybuje o tom, že Rui Jorge má k dispozici ohromně talentovaný tým; zároveň je ale třeba jedním dechem poukázat na jeho nevyváženost, která v konkurenci sedmi poměrně zřetelně vyprofilovaných soupeřů nemá obdoby. To může být velkou portugalskou zbraní, ale také největší slabinou. Mladý kouč stojí před náročným úkolem zpracovat obdivuhodný potenciál svého výběru do nějaké strategicky funkční formace.






Cesta na šampionát

Na druhou stranu to nevypadá, že by Portugalci výsledkově nějak trpěli - v kvalifikaci byla jejich individuální kvalita jednoduše příliš výrazná na to, aby jim soupeři dokázali konkurovat. Osm zápasů, osm výher a skóre 22:6 je statistika, která jasně vypovídá o tom, jak moc dominantní dokáže tento tým přeplněný drahými talenty skutečně být.

Pravda, konkurence ve skupině nebyla zrovna přílišnou zátěží: na druhé příčce se umístil Izrael (dokonce se ztrátou propastných devíti bodů), další pozice si rozebrali mladíci z Norska, Makedonie a Ázerbájdžánu. Některé zápasy připomínaly z portugalské strany spíše cirkusová představení - hlavně tedy exhibiční porážka Norska (5:1) a přestřelka na izraelské půdě (4:3). V Norsku si zase Rui Jorge troufl vyslat na hřiště pět čistě ofenzivních hráčů (4-3-3, kde kapitána Oliveiru doplňovali v záloze playmakeři Bernardo Silva a Joao Mário). Méně kvalitním týmům by se takový hazard nejspíš vymstil, Portugalci ale zvítězili 2:1.

Nyní ale přichází čas hrát zodpovědněji (což by s povoláním hvězdného štítu Williama Carvalha nemusel být problém). Zmiňovaný zápas v Izraeli či barážové dvojutkání s Nizozemskem, v němž portugalský tým po venkovní výhře 2:0 stvrdil postup onou vzpomínanou odvetou 5:4, totiž jasně ukázaly slabiny příliš ofenzivního systému. Doma proti Nizozemcům Jorgeho tým třikrát vedl, třikrát nechal soupeře vyrovnat a nakonec urval výhru jen tak tak - podobná nezodpovědnost by se na Euru, zvlášť v těžké skupině s takticky velice dobře vybavenými výběry Anglie a Itálie, mohla těžce nevyplatit.

Domácí základna

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč vlastně portugalská fotbalová škola produkuje tak ohromné množství křídel? Poměr šikovných, technicky skvěle vybavených hráčů 'k lajně' je vzhledem k dalším ofenzivním pozicím jako klasické 'devítky' a 'desítky' vyloženě disproporční. Netýká se to jen tohoto výběru - prakticky všechny portugalské týmy, od mládežnických reprezentací až po seniorské áčko, trpí naprosto stejným problémem. Od dob Pedra Paulety se v zemi nenarodil žádný pořádný 'hroťák', zato křídel v té době vystřelila na povrch celá řada, od Cristiana Ronalda přes Naniho s Quaresmou až po nejnovější várku talentů v této nominaci.

Tato studie o roli křídel ve fotbalové taktice nabízí možnou odpověď. "Křídla jsou v portugalském fotbale kulturním specifikem," píše se v textu. "Jsou součástí našeho národního fotbalového dědictví. Tito hráči jsou skvělí v soubojích jeden na jednoho, umí s míčem úžasné věci a mají v sobě instinktivně zakotvenou potřebu procházet najednou přes několik soupeřových obránců. (...) Příběh portugalských křídel začíná dlouho před Figem či Ronaldem. Vždy to byli skvělí, rychlonozí dribléři, které publikum miluje. Pozorovat křídelního hráče, jak se na hřišti mazlí s míčem, je skoro láskou na první pohled."

Poznáváte v této charakteristice některá ze jmen na Jorgeho seznamu? Zdá se, že u mladých portugalských fotbalistů romantická hrdost stále výrazně převažuje nad metodickým pragmatismem. Zda je to dobře či špatně, to už je na posouzení každého diváka.



Tahoun týmu: William Carvalho (Sporting)

Vytáhnout z takto útočně laděného kádru zrovna defenzivního záložníka se může zdát zvláštní, ale William Carvalho není jen tak nějakým 'bořičem' středu pole - tento odchovanec Sportingu na sebe už nějakou dobu strhává pozornost celé Evropy, a pokud se na Euru patřičně předvede, bude pro lisabonský klub nesmírně těžké jej udržet.

Už třiadvacetiletý Carvalho je pro Ruie Jorgeho vítanou 'posilou' - v závěru kvalifikace hrál na jeho postu o celých pět let mladší Rúben Neves z Porta (ročník 1997!), zatímco on sám si dávno tykal s Ronaldem v šatně seniorského týmu. Na trávník stadionu v Uherském Hradišti bude vytáhlý rodák z Angoly vybíhat obklopen ofenzivními hráči, takže jeho role je jasná - má být spolehlivým 'držákem', bez nějž se žádný ambiciózní tým neobejde.

Díky skvělému fyzickému fondu, dynamickému pohybu a nabytým zkušenostem z Ligy mistrů a reprezentačního áčka bude Carvalho dominantní prezencí uprostřed hřiště, klíčovým hráčem, jehož případná zaváhání mohou zcela rozvrátit křehký týmový balanc. Není to vděčná úloha, on má ale všechny předpoklady k tomu, aby v ní zazářil.

Na prahu slávy: Bernardo Silva (Monaco)

Když knížecí celek v lednu projevil zájem vykoupit Bernarda Silvu do svých služeb, musel vysázet na stůl necelých 16 milionů eur; v té době se to zdálo jako riskantní investice, vzhledem k tomu, že Silva na podzim nikterak nezářil a fanoušci spekulovali, jestli pod Leonardem Jardimem nehraje spíše díky jakési národnostní protekci. Jenže protřelý kouč dobře věděl, co dělá. V okamžiku, kdy AS vložilo v mladého playmakera drahou důvěru, Silva viditelně pookřál a v závěru ligy už diktoval tempo monacké ofenzivy jako zkušený mazák.

Se Silvovým jarním rozkvětem se také výrazně zvedl počet nastřílených gólů; není divu, šikovný ofenzivní univerzál (schopný nastoupit ze středu pole i na křídle) je totiž technikem od Boha. Míč ho poslouchá prakticky na slovo, a pokud k tomu přidáme i slušnou střelu, máme před sebou typického rozdílového ofenzivního hráče. Je otázkou, jestli si Silva udrží na turnaji dubnovou a květnovou formu z klubu (konzistence výkonů mu stále dělá problémy); místo v základu by ale měl mít předplacené. Mnoho talentovanějších hráčů v portugalském výběru nenajdete.

Stranou reflektorů: Raphaël Guerreiro (Lorient)

O výkonech Raphaëla Guerreira v uplynulé sezoně asi nejlépe vypovídá fakt, že právě tehdy dostal první pozvánku do seniorské reprezentace - a to prosím z Lorientu, klubu, který se celý rok potácel na hraně sestupu z Ligue 1. Vlastně lze konečnou záchranu přímo spojit s prozřením kouče Sylvaina Ripolla, jenž po úmorném začátku sezony posunul Guerreira z levého beka na levé křídlo.

V lorientském 4-4-2 (a v závěru sezony 4-3-3) pak mladý Portugalec docela explodoval, lehce se zařadil mezi nejzajímavější mladé hráče celé ligy a fanoušci skromného bretaňského klubu doufají, že zůstane alespoň ještě jednu sezonu, v níž by se mohl klidně zařadit po bok klubových legend jako Jean-Claude Darcheville či Kévin Gameiro. Příznivci Ligue 1 už o jeho kvalitách dobře vědí, teď tedy přichází nejvyšší čas, aby se s ním seznámilo také širší publikum.

Guerreirovými největšími přednostmi jsou rychlost, technická zdatnost, skvělá střela z dálky a velice slušné centry - je zkrátka moderním křídelním bekem se vším všudy. Rui Jorge jej ve svém hyperofenzivním systému využívá na kraji obranné čtveřice (jiný levý bek ani v nominaci nefiguruje), hbitý Guerreiro by si však i přesto měl najít cestu dopředu, na soupeřovu polovinu hřiště, kde budou jeho schopnosti nejvíc patrné.



Por u-21 - Football tactics and formations

Rui Jorge má hned několik možností. Hráčů, kteří by si mohli být jisti místem v sestavě, je poměrně málo - určitě mezi ně patří stoper Sportingu Paulo Oliveira i jeho jmenovec Sérgio (Pacos Ferreira), který bude s kapitánskou páskou na rameni nastupovat v záloze po boku Williama Carvalha. Raphaël Guerreiro je jasnou jedničkou na levé straně obrany, ofenzivní zálohu má zase pod palcem Bernardo Silva.

O zbylých šest pozic se však dá očekávat tužší boj. Portugalský kouč totiž v letošních přátelských zápasech hojně experimentoval - proti Dánům (0:0) stáhl Ricarda Pereiru z útoku na pravého beka, při prohře s Čechy (0:1) zase zkoušel 4-3-3 se třemi křídelníky vepředu. Vzhledem k tomu, že tyto dva výsledky přinesly depresivních 180 minut bez vstřeleného gólu, však nejspíš můžeme očekávat, že se Jorge vrátí k závěru kvalifikace, tedy k diamantovému rozestavení (alespoň na papíře).

To mimo jiné znamená, že Goncalo Paciencia - dvacetiletý forvard z portské akademie a jediná čistá 'devítka' v celém týmu - podle všeho začne na lavičce jako žolík. O místo ve dvoučlenném útoku by se měli poprat Pereira, Iván Cavaleiro (La Coruňa) a také Carlos Mané, jeden z nejcennějších talentů současného Sportingu.

Na experimenty s jediným 'držákem' středu zálohy za pěti vyloženě ofenzivními borci si nejspíš ani Jorge na takovémto turnaji netroufne, takže vedle dvojitého pivotu Carvalha s Oliveirou a jasného Bernarda Silvy zbývá už jen jedna volná pozice. Tu může obsadit buď některý z klasických ofenzivních záložníků - Joao Mário (Sporting) či Tozé (Estoril) - nebo případně další křídelník Rafa Silva (Braga), jenž ve středové roli párkrát nastoupil i v kvalifikaci. Vmáčknout se do sestavy bude určitě chtít i Ricardo Horta z Málagy, toho však nejspíš čeká zpočátku lavička.

Obrannou fázi pak pravděpodobně doplní gólman José Sá (Marítimo), pravý bek Ricardo Esgaio (Coimbra) a vytáhlý stoper Tiago Ilori, který patří Liverpoolu, letos však hostoval v Bordeaux (a nutno dodat, že se slušnými výsledky). Na druhou stranu - Rui Jorge už mnohokrát ukázal, že umí překvapit..



Tip na umístění: 2. místo (Daníček) / konec ve skupině (Zezula)

Program zápasů - skupina B

18.06.2015
20:45
Anglie
0:1
Portugalsko
Uherské Hradiště
21.06.2015
20:45
Itálie
0:0
Portugalsko
Uherské Hradiště
24.06.2015
20:45
Portugalsko
1:1
Švédsko
Uherské Hradiště

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Heuer Fernandes
13.11.1992
VfL Osnabrück
José Sá
17.01.1993
CS Marítimo
Bruno Varela
04.11.1994
SL Benfica
Obránci
Datum nar.
Klub
João Cancelo
27.05.1994
Valencia CF
Ricardo Esgaio
16.05.1993
Académica Coimbra
Tobias Figueiredo
02.02.1994
Sporting CP
Raphaël Guerreiro
22.12.1993
FC Lorient
Tiago Ilori
26.02.1993
Girondins Bordeaux
Paulo Oliveira
08.01.1992
Sporting CP
Frederico Venâncio
04.02.1993
Vitória FC Setúbal
Záložníci
Datum nar.
Klub
João Mário
19.01.1993
Sporting CP
Rúben Neves
13.03.1997
FC Porto
Sérgio Oliveira
02.06.1992
Paços Ferreira
Rafa Silva
17.05.1993
SC Braga
Bernardo Silva
10.08.1994
AS Monaco
Tozé
14.01.1993
Estoril Praia
William Carvalho
07.04.1992
Sporting CP
Útočníci
Datum nar.
Klub
Ivan Cavaleiro
18.10.1993
Deportivo La Coruña
Ricardo Horta
15.09.1994
Málaga CF
Iuri Medeiros
10.07.1994
FC Arouca
Carlos Mané
11.03.1994
Sporting CP
Gonçalo Paciência
01.08.1994
FC Porto
Ricardo Pereira
06.10.1993
FC Porto

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

William uz schdol? Lebo na MS mak slaby pohyb a prisiel mi tlsty...

Reagovat
smazaný uživatel

*schudol

Reagovat
smazaný uživatel

Fantik nesledujes ho? Dominik?

Reagovat
fantomas

Já nevim, je to namáklej kluk, ale zároveň dynamickej štít. Soudit na základě MS se nedá, protože...

1) měl za sebou první opravdu plnou sezonu mezi profesionály - takovym stylem, že byl rovnou nejvytíženější hráč celýho kádru Sportingu;

2) nastoupil do rozjetýho kolotoče - nejprv se vhodil do vody o poločase, pak nastoupil od začátku uprostřed zlomenýho kolektivu;

3) Bento ho očividně svazoval, chtěl po něm mnohem statičtější projev, nic na co by byl zvyklej

Nadváhu samozřejmě nemá. Mluví se o něm jako o hráči s nereálnym fyzickym fondem, co ti odlítá fakt celých 90 minut, to si u tlustýho hráče moc nedovedu představit. Spíš byl prostě unavenej a špatně využitej.

Reagovat
domingo

Plus bych teda jeste pridal, ze na "slaby pohyb" pod Bentem trpeli tak nejak vsichni, ten jeho tym mel dost nahodilej taktickej profil, konstantne hral pod svoje moznosti..

Reagovat
fantomas

Nahodilej? Já bych přesně naopak řek "moc úzce vymezenej". Absolutní volnost pro Ronalda, možná pro Naniho a všichni ostatní tuhá poziční disciplína.

Reagovat
domingo

Tuhou pozicni disciplinu hrala loni Argentina, tohle mi pripadalo, jako by meli vsichni zakazany neco delat.. Nahodilej ve smyslu, ze nemel zadnej jinej plan nez 'Ronaldo to zaridi', no

Reagovat
fantomas

"jako by meli vsichni zakazany neco delat"... jo, to vlastně pasuje taky

Reagovat
domingo

No, cimz se vysvetluje ten Carvalhuv slabej pohyb.

Reagovat
fantomas

Jj, však on v tom středu vyloženě STÁL.. to ani nebylo o tom, že by byl pomalej, on prostě běhat ideálně neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm

Reagovat
fantomas

Já se na tu Ghanu snad podívám znova a čistě se na něho zaměřim

Reagovat
smazaný uživatel

Aku Ghanu?

Reagovat
fantomas

No to jedno (čili jediný směrodatný) utkání na MS, co odehrál celý.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ja uz som aj zabudol, s kym to hrali vsak potom zreferujete, ako mu pojdu ME

Reagovat
fantomas

By ses měl radši podívat sám

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak teda dik za vysvetlenie obom, nechcem ho sudit len podla MS, ale on aj neskoro dostupoval k hracom a prisiel mi ako slon na porcelánových nohách (pomaly a neobratny)...

Reagovat
domingo

Tak vis jak, MS je coby ukazatel kvality hracu dost na hovno, polovina jich prijede po vycerpavajici sezone, je tam brutalni jet lag, vedro, casto prepinas na jinou pozici v jinym systemu a do toho musis hrat na 120%.. Spoustu kvalitnich hracu bys jenom podle vykonu na MS mohl oznacit za totalni lopaty. Treba Xhaka tam byl naprosto prisernej a dalsi sezonu byl nejlepsi CDM v Bundeslize.

Reagovat
smazaný uživatel

jj to je pravda...

Reagovat
fantomas

A smysl to nedává kór u nováčků - jak v klubu, tak v repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě největší adept na titul.

Reagovat
mistr129

Nepůjdou ani ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

semifinále

Reagovat
Phillipinho

On nebude hrat v zakladu na pravym beku Cancelo?

Reagovat
chytrejkluk

na 100% bude

Reagovat
fantomas

A to bereš odkud? Esgaio v podstatě nevynechal ani jednu kvaldu.

Reagovat
SunFells

Proč je uvedený mezi útočníkama?

Reagovat
fantomas

Protože hraje/hrával i křídlo. Ale pro pořádek ho dám mezi beky

Reagovat
domingo

Esgaio, Pereira i Guerreiro jsou proste lajnovi hraci no, muzes si je posouvat jak chces

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se pořádně ukážou. Měla by to být ofenzivní smršť a za mě je to nejzajímavější celek turnaje. Doufám že Mané dostane šanci zazářit a Sporting ukáže, že mají jednu z nej mládeží momentálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě černý kůň turnaje. Jsou dost podceňovaní, moc se o nich nemluví, ale já bych se vůbec nedivil, kdyby vyhráli skupinu a prošli až do finále. Mají v týmu spoustu hráčů se zkušenostmi z áčka a fotbalem na top dospělé úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se hlavně tady na webu moc přeceňuje Dánsko. Nevím jak všeobecně se o favoritech mluví (mimo Anglii a Německo). Akorát podle těch cen v tý hře fantasy berou nás jako velký outsidery asi, přitom si myslím, že máme výběr kvalitní a pokud to Dovalil nepo... tak ten postup ze skupiny by měl vyjít aspoň.

Reagovat
domingo

Hah, a to Dansko jeste ani nevyslo

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem četl v diskuzích pod články Uvidíme co dáte do preview.

Reagovat
fantomas

Fuha... výběr kvalitnější než Dánsko nemáme doslova na žádnym postu - pokud teda beru vzájemnej souboj bez Kadlece, o hrotu by se jinak uvažovat dalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na ně teda zvědavej. Až tolik ty hráče neznám, možná proto jim nevěřim, jen ty z Ajaxu mám v podvědomí.

Reagovat
El Fáňos

přesně to jsem chtěl psát

Reagovat
smazaný uživatel

Liga na fantu

http://en.u21fantasy.uefa.com/

EuroFotbal

1297294-686829

Reagovat
smazaný uživatel

Daniel Fernandes rocnik 83 na u21?

Reagovat
fantomas

Mehehe, pěkná zrada

Reagovat
es tut mir leid

Co je s Marcosem Lopesem?

Reagovat
domingo

MS dvacitek

Reagovat
es tut mir leid

nojo, já ho měl zafixovanýho v tomhle cyklu... Toho čeká dobrá budoucnost si myslim

Reagovat
es tut mir leid

nojo, já ho měl zafixovanýho v tomhle cyklu... Toho čeká dobrá budoucnost si myslim

Reagovat
Benfica

najlepší tím.. omnoho lepší jak Anglicko.. ale to je klasika preceňované Anglicko a podceňované Portugalsko.. a aj tak stále Portugalsko dojde ďalej..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Poslední tři turnaje teda bylo podceňované Portugalsko daleko ...od konání šampionátu.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Benfica

beriem to všeobecne a hlavne aj s áčkami eurá 21 sleduje prvý krát.. ale to preceňovanie Anglicka je už legendárne.. ale ani ich liga není najlepšia kvôli Angličanom

Reagovat
Hiko

Tak s kým z místních "Portugalců" se v neděli můžu vidět v Hradišti? Slibuju, že přivezu nějaké solidní portské

Reagovat
FC Porto

Reagovat
smazaný uživatel

Zdarec, já absolovuju cestu z Hradce v neděli do Hradiště :-) ... A to po fotbalové rozlučce, takový jsem portugalský srdcař :-)

Reagovat
Benfica

to ešte sú dajaké vstupenky na "našich" alebo by sa dali kúpiť aj na mieste??

Reagovat
Hiko

výborně, chválím. Já jedu z Příbrami, v pondělí si beru kvůli Portugalcům dovolenou.

Reagovat
smazaný uživatel

FANTOMAS: Kvalifikace ME do 21 let - výsledek

Výsledek dnešního kvalifikačního utkání o postup na ME do 21 let: Černá Hora - Chorvatsko 1:0 (40. Savičević).

Černá Hora hrála s Moldávií, nikoliv s Chorvatskem. Přesně o těchto faktických chybách jsem včera psal

Reagovat
fantomas

Hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo, co ti brání to napsat do "našli jste v článku chybu" .. jestli tvoje ego nebo tvoje stará

Reagovat
smazaný uživatel

Když o tom víš hovno, tak se do toho neser, ne? Řešili jsem to s fantomasem, že poslední dobou jsou tyto faktické chyby četnější než když dřív. To bych tam mohl psát téměř na každou druhou třetí expresku, protože to je šílené, kolik chyb v nich za poslední 2-3 měsíce je.

Reagovat
smazaný uživatel

aha promin, já myslel, že se jedná o článek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele