Premier League - preview 21. kola: Londýnské derby na závěr

21.01.2023, 09:07, aktualizováno 23.01.2023, 08:41
Previews
Aleksandar Mitrović (© AFP)

Tottenhamu se nepovedly duely proti prvním dvěma týmům tabulky a napravit to může v londýnském derby proti Fulhamu. Cottagers naposledy přišli o sérii výher, porážka v Newcastlu ovšem žádnou výraznou ztrátu neznamená...

Fulham FC - Tottenham Hotspur

pondělí 21:00

Asi málokdo by před sezonou čekal, že i na začátku její druhé poloviny bude nováček v podobě Fulhamu jen dva body za Tottenhamem a v pondělí s ním tedy svede přímý souboj o páté místo.

Lepší aktuální formu mají Cottagers, byť mu před týdnem v Newcastlu, kde se v závěru prosadil domácí Isak, skončila série pěti vítězství v řadě. Začalo se mu takto dařit po mistrovství světa, kdy postupně porazil čtyři ligové soupeře včetně Chelsea a do toho přehrál Hull v FA Cupu.

Naopak výkony Spurs jsou během této doby eufemisticky řečeno rozporuplné. V lize si z pěti zápasů poradili jen s Crystal Palace, který roznesl čtyřmi góly, jinak ještě remizovali s Brentfordem a k tomu třikrát prohráli. Během posledního týdne se jim to stalo hned dvakrát, nejprve nezvládli severolondýnské derby, ve čtvrtek pak neudrželi dvougólové poločasové vedení na Etihad Stadium a Manchesteru City podlehli 4:2.

V prvním utkání této sezony se z vítězství radoval Tottenham, a to poměrem 2:1. Do vedení jej poslali Höjbjerg a Kane, gól naděje za hosty vstřelil Mitrović, avšak k vyrovnání již nedošlo. Fulham ale naposledy na svého nadcházejícího soupeře vyzrál v roce 2013, od té doby jen jednou remizoval a sedmkrát prohrál.

Domácí kouč Marco Silva nadále nemůže počítat se zraněným Kebanem, jinak by ale měl mít k dispozici kompletní sestavu včetně Antoneeho Robinson, jenž si s Newcastlem odbyl svůj distanc. Rovněž Antonio Conte disponuje zdravým kádrem, chybí mu pouze Lucas Moura.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Diop, Ream, Robinson - Reed, Palhinga - Decordova-Reid, Pereira, Willian - Mitrović

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Emerson, Bentancur, Hojbjerg, Sessegnon - Kulusevski, Kane, Richarlison

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.87 - 2.13

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Leeds United - Brentford FC

neděle 15:00

Asi málokdo by před sezonou čekal, že Brentford na tom v tabulce bude podobně jako giganti v podobě Liverpoolu a Chelsea. Bees se ale nyní mohou od zmíněné dvojice odpoutat a ještě více se přiblížit evropským pohárům.

V posledním lednovém zápase si zahrají v Leedsu, který se po mistrovství světa vskutku nepyšní zrovna nejlepší formou. Pozitivem určitě je, že se v opakovaném utkání FA Cupu dokázal přes Cardiff dostat mezi dvaatřicet nejlepší. V lize ale od Vánoc získal jen dva body ve čtyřech zápasech, když naposledy prohrál ve Villa Parku. Po trefách Baileyho a Buendíi jen korigoval v závěru Bamford. Whites tak dělily pouhé dva body od posledního místa.

Zato Brentford od konce světového šampionátu šlape jako hodinky, tedy alespoň v Premier League. I když se dá říci, že vše začalo dříve - naposledy prohrál 23. října s Aston Villou a na přestávku se naladil vítězstvím na Etihadu. Během posledního měsíce pak obral o body Tottenham a následně zdolal West Ham, Liverpool i Bournemouth, se kterým o úspěchu 2:0 rozhodli Toney a Jensen. Jedinou kaňkou je, že v jiném utkání s Kladiváři vypadl z FA Cupu.

Zatímco Jesse Marschovi se po drobných zdravotních potížích vrátili Cooper, Koch a Wöber, Thomas Frank již může počítat s Henrym i Hickeyem.

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Cooper, Wöber - Roca, Adams - Aaronson, Harrison, Gnonto - Rodrigo

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Ajer, Mee, Pinnock - Roerslev, Jensen, Norgaard, Janelt, Henry - Mbeumo, Toney

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.67 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Manchester City - Wolverhampton Wanderers

neděle 15:00

Dva celky z úplně opačných konců tabulky na sebe narazí v neděli odpoledne. Zatímco Manchester City si během dohrávek z tohoto týdne upevnili druhou příčku, Wolverhampton se nachází okolo sestupových vod.

Citizens za sebou během předcházejících deseti dní měli pět poločasů hrůzy - po porážkách od Southamptonu v Ligovém poháru a s Manchesterem United v lize totiž i ve zmíněné dohrávce prohrávali s Tottenhamem o poločase 0:2. Jenže pak zejména díky Riyadu Mahrezovi zabrali - alžírský reprezentant jeden gól připravil, na další asistoval a dva sám vstřelil, díky čemuž domácí otočili na 4:2.

Pro Wolves se první povánoční program nese ve znamení nabitého programu. Vše začalo zápasy na Boxing Day a Silvestra, v novém roce pak sehráli vedle dvou ligových také tři pohárové zápasy. Zatímco v Premier League mohou být spokojeni, neboť remizovali ve Villa Parku a naposledy po gólu Podenceho zdolali West Ham, v pohárech už to taková sláva nebyla. V tom Ligovém po penaltách vypadli v Nottinghamu, v FA Cupu dotáhli souboj s Liverpoolem do odvety, v té ale v úterý nestačili.

Další nemilou zprávou pro Vlky je i to, že se jim na jejich nedělního soupeře vůbec nedaří. Už pětkrát za sebou se City prohrál, přičemž během těchto zápasů inkasoval šestnáct branek. V zářijovém domácím zápase bylo hotovo velmi rychle. Rychlé góly dali Grealish s Haalandem, po půlhodině se nechal vyloučit Collins, čehož k navýšení na konečných 0:3 využil Foden. Mimochodem, zmíněný Erling Haaland může vstřelit už třiadvacátý gól v této sezoně Premier League, čímž by vyrovnal počiny, které v předchozích třech sezonách stačily ke Zlaté kopačce.

Do základní sestavy Citizens by se mohl vrátit De Bruyne, což by byla vítaná vzpruha. Vždyť se taky belgický záložník v posledních šesti zápasech s Wolves podílel na devíti gólech! Pep Guardiola by každopádně měl mít k dispozici kompletní kádr. Na straně hostí se může představit nová posila Pablo Sarabia, naopak za postranní čarou určitě zůstanou Neto, Chiquinho, Kalajdžić a Traoré.

Utkání na Etihad Stadium začíná s nedělní patnáctou hodinou. S píšťalkou na něj bude dohlížet David Coote.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Mahrez, Haaland, Foden

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Collins, Kilman, Bueno - Nunes, Neves - Hwang, Moutinho, Podence - Cunha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.31 - 13.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Arsenal FC - Manchester United

neděle 17:30

Na Emirates Stadium se v neděli odehraje souboj dvou anglických velkoklubů. První Arsenal vyzve třetí Manchester United. Gunners odešli z posledních 6 zápasů ve všech soutěžích neporaženi a rádi by navýšili bodový náskok na Man City. Man Utd je na tom ještě o něco lépe a v současné chvíli drží sérii 10 utkání bez prohry, navíc v prvním vzájemném zápase dokázal Arsenal porazit 3:1.

Arsenal si v posledním zápase bez problému poradil s Tottenhamem. Svěřenci Mikela Artety rozhodli zápas už v první půli, nejdříve si nešťastně do vlastní branky srazil míč Lloris a o několik minut později přidal druhý gól Ødegaard. Arsenal si tak připsal již 15. vítězství v Premier League a udělal další krok k získání titulu. Gunners v této sezóně prohráli jediný duel, a to právě proti Man Utd, když v září na Old Trafford utržili porážku 1:3. Spoluhráčům by už v zápase mohl pomoc Leandro Trossard, jehož přestup do Arsenalu byl oznámen v pátek.

Gunners na domácím na stadionu ještě v této sezóně neprohráli a z 8 utkání vytěžili 22 bodů při skóre 22:8. Mikel Arteta si uvědomuje, jak moc důležitý duel jeho tým čeká. "Samozřejmě se jedná o velký zápas, ať už v lize, v zemi či po celém světě. Myslím si, že Erik ten Hag odvádí fantastickou práci. Změnila se tam spousta věcí za velmi krátkou dobu, takže čest jemu a trenérskému personálu za to, co udělali. Proto, abychom v neděli uspěli, musíme udělat maximum," řekl před zápasem španělský manažer.

Arsenal určitě nevyužije služeb Jesuse a Nelsona. Po lehkém zranění by znovu mohl být k dispozici Elneny.

Rudí ďáblové v dohrávce s Crystal Palace zaváhali a získali pouze bod. Když už to vypadalo, že Manchester zvítězí v šestém zápase po sobě, tak přišla studená sprcha. Na gól Fernandese ze 44. minuty odpověděl v nastavení druhé půle Olise, jenž se nádherně trefil z přímého volného kopu. United tak přerušili sérii devíti výher ve všech soutěžích v řadě. Dalším zklamáním byla žlutá karta pro Casemira, která znamenala stop na další zápas. Erika ten Haga mrzely především neproměněné šance, po kterých jeho tým mohl jít do dvougólového vedení. Rovněž nesouhlasil se sporným rozhodnutím hlavního sudího, jenž po faulu na McTominaye nepískl penaltu.

Ani nizozemský manažer nešetřil chválou na nedělního soupeře, zároveň však dodal, že věří v úspěch jeho hráčů. "V současné chvíli jsou na tom opravdu dobře a určitě si zaslouží vést ligu. Mají vítěznou mentalitu, výborný přístup, a právě proto jsou na špici Premier League. I tak věřím tomu, že máme velkou šanci je porazit. Od začátku sezóny jsme se hodně zlepšili, v týmu je dobrá nálada a všichni moc dobře ví, co musíme udělat pro vítězství. V první vzájemném zápase jsme podali výborný výkon a určitě to můžeme zopakovat znovu" prohlásil na předzápasové konferenci ten Hag.

Hosté budou v neděli postrádat několik hráčů. Do utkání nezasáhnou Casemiro, Sancho, Dalot, Tuanzebe a van de Beek. Otazník visí i nad startem Martiala, který by se ale do začátku zápasu mohl dát dohromady. Šlágr 21. kola odřídí zkušený anglický rozhodčí Anthony Taylor.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Ødegaard, Partey, Xhaka - Saka, Nketiah, Martinelli

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Varane, Martínez, Shaw - Eriksen, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.85 - 4.26

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Liverpool FC - Chelsea FC

sobota 13:30

Program 21. kola otevře v sobotu chvíli po poledni souboj dvou gigantů anglické fotbalové scény, kteří se potácejí uprostřed ligové tabulky; na Anfieldu se totiž utká Liverpool s Chelsea. Devátí Reds a desátí Blues mají na svém kontě v polovině sezóny shodně pouhých 28 bodů, domácí však mají před svými protějšky z hlavního města jeden zápas k dobru.

Jen několik dní poté, co hráči Liverpoolu předvedli, podle slov jejich trenéra Kloppa, nejhorší výkon za poslední roky při prohře 3:0 s Brightonem, cestovali Reds do Wolverhamptonu, kde se totiž v úterý utkali s Wolves v rámci opakovaného zápasu FA Cupu. I přes nepříliš líbivý fotbal se podařilo Kloppovým svěřencům díky brance Harveyho Elliotta utkání vyhrát nejtěsnějším rozdílem, tedy 1:0, a postoupit tedy do čtvrtého kola soutěže, kde se střetnou opět s Brightonem.

Vzhledem k současnému postavení v ligové tabulce se začíná zdát, že by se Liverpoolu poprvé po pěti letech nemusela týkat Liga mistrů, vždyť na čtvrté místo zajišťující postup do milionářské soutěže ztrácí po polovině sezóny deset bodů. V kalendářním roce 2023 ještě v lize Reds nezískali ani bod, na svém kontě mají jen dvě prohry, a to na hřišti Brentfordu a Brightonu. Do karet liverpoolských hráčů, naopak hraje skvělá domácí bilance v Premier League, neboť na Anfieldu prohráli jen jedno z posledních 32 prvoligových utkání. Trenér Klopp navíc o víkendu odkoučuje své 1000. utkání v roli trenéra a nepochybně touží po velmi důležitých třech bodech, které mohou Liverpool nakopnout správným směrem.

Do sestavy však nebude moct nastoupit Arthur, Luis Díaz, Diogo Jota, Roberto Firmino ani Virgil van Dijk. Klopp však očekává, že do utkání nakoukne Darwin Núñez, který chyběl v posledních dvou zápasech. Fanoušci Reds pak doufají, že si v sobotu připíše na své konto první kanadské v Premier League nizozemský křídelník Cody Gakpo.

Přesuneme-li se do tábora londýnské Chelsea, tak se nedočkáme lepší atmosféry v klubu ani mezi fanoušky. Angažmá trenéra Grahama Pottera zatím zůstává za očekáváním, Blues jsou po polovině sezóny až na desáté příčce.

V neděli v rámci londýnského derby proti Crystal Palace nebylo k vidění příliš atraktivní utkání. Před výkopem byla na Stamford Bridge představena nová posila Mychajlo Mudryk. Samotný výkon londýnské Chelsea však fanoušky rozhodně nenadchl, nebýt skvělého Thiaga Silvy a jistého Kepy Arrizabalagy, tak by Blues rozhodně ze zápasu neodcházeli s třemi získanými body. Jedinou branku utkání totiž v 64. minutě vstřelil Kai Havertz.

Trenér Potter má i nadále podporu vedení Chelsea, přestože z posledních deseti zápasů Premier League vyhráli pouze dva. Blues od říjnového vítězství nad Aston Villou v nejvyšší soutěži pětkrát v řadě ve venkovních zápasech ztratili, a tak jejich příznivci mohou jen doufat, že tuto sérii v sobotu odpoledne zlomí.

Jedním z důvodů trápení Chelsea je i rozsáhlá marodka, do sobotního utkání určitě nenastoupí Raheem Sterling, Wesley Fofana, Ben Chilwell, Christian Pulišić, Édouard Mendy, N'Golo Kanté, Reece James, Armando Broja ani Denis Zakaria. Trest za červenou kartu si pak odpykává João Félix, naopak Benoît Badiashile a Lewis Hall si mohou být místem v sestavě téměř jistí. O svůj debut v dresu Blues se bude ucházet také mladý Ukrajinec Mudryk.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Konaté, Robertson - Elliott, Fabinho, Thiago - Salah, Núñez, Gakpo

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Chalobah, Badiashile, Silva, Hall - Kovačić, Jorginho, Gallagher - Ziyech, Aubameyang, Mount

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.62 - 3.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AFC Bournemouth - Nottingham Forest

sobota 16:00

V sobotu se na Vitality Stadium střetne Bournemouth a Nottingham Forest. Zatímco hosté vyhráli tři z posledních pěti ligových zápasů a vymanili se z pásma sestupu, domácí jsou po poslední porážce 0:2 s Brentfordem až na 17. místě tabulky.

Bournemouth v prvních šesti ligových utkáních pod vedením Garyho O'Neila neprohrál, následný úpadek formy jeho týmu je však velmi strmý: minulý týden jeho svěřenci nestačili na Brenford a připsali si na své konto osmou prohru z posledních devíti ligových klání. Od výhry z poloviny listopadu nad Evertonem prohráli Cherries už šest soutěžních mačů v řadě a v lize nevstřelili ani jednu branku.

Trenér O’Neil navíc bude postrádat klíčového útočníka Dominica Solankeho, nastoupit by tak měl velšský dlouhán Kieffer Moore. Marcus Tavernier je stále mimo hru a domácí fanoušci si budou ještě pár dní počkat na debut nejnovější akvizice - útočníka Danga Ouattary.

Hosté minulý týden bez větších potíží porazili neškodné Lišky z Leicesteru, o výhře rozhodl dvougólový Brennan Johnson, a navázali tak na postup do semifinále Ligového poháru, kam se dostali po postupu přes Wolverhampton Wanderes. Nottingham se po mistrovství světa dokázal odrazit ode dna tabulky a před sobotním střetem se nachází na 13. místě ligové tabulky.

Nepříjemností pro trenéra Coopera je však velká marodka. Na seznamu zraněných hráčů se minulý týden přidala i brankářská jednička Dean Henderson, který by měl chybět až do března; v brance ho tedy zastoupí zkušený Wayne Hennessey. Mimo hru je také Willy Boly, Cheikhou Kouyate, Jesse Lingard, Moussa Niakhaté a Taiwo Awoniyi.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Stacey, Mepham, Senesi, Kelly - Christie, Cook, Lerma, Anthony - Billing - Moore

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Aurier, Worrall, McKenna, Lodi - Mangala, Yates, Freuler - Scarpa - Gibbs-White, Johnson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.16 - 2.72

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Leicester City - Brighton & Hove Albion

sobota 16:00

V sobotu odpoledne hostí Leicester City, který se snaží ukončit sérii čtyř porážek v Premier League, doma na King Power Stadium Brighton & Hove Albion. Svěřenci Brendana Rodgerse minulý víkend podlehli Nottinghamu Forest 0:2, Seagulls na jižním pobřeží překvapivě snadno porazili Liverpool 3:0.

Leicester City nezažívá vůbec dobré období. Po mistrovství světa nastoupili Foxes ke čtyřem utkáním v anglické nejvyšší soutěži, nezískali však ani jediný bod. Foxes v tomto kalendářním roce dokázali porazit jen čtvrtoligový Gillingham v rámci FA Cupu. Minulý víkend pak podlehli o dva góly Nottinghamu Forest, který je tak předběhl v ligové tabulce. Obě branky domácích vstřelil Brennan Johnson, který dovedl svůj tým k posunu na 13. místo právě před Leicester.

Drobným pozitivem pro trenéra Rodgerse je, že se v posledních dnech nerozrostly početné absence jeho svěřenců. Do utkání proti Brightonu však stále nebude moct nastoupit Ricardo Pereira, Ryan Bertrand, James Justin, Jonny Evans ani Boubakary Soumaré. Pravděpodobný je ale návrat Kiernana Dewsburyho-Halla a Jamese Maddisona.

Tým okolo trenéra Roberta De Zerbiho zvládl minulý týden překvapivě porazit Kloppův Liverpool, a to rozdílem třídy. Na začátku druhé půle skóre otevřel March, který se prosadil i o sedm minut později. Na konečných 3:0 pak v závěru pečetil střídající Danny Welbeck. Brighton se tak nyní vyhřívá na sedmé příčce v lize, a to jen tři body za pátým Tottenhamem Hotspur.

Brighton, který v posledních pěti zápasech vstřelil v průměru více než tři góly na zápas, se bude muset vyrovnat s odchodem jednoho z nejlepších hráčů klubu. Záložník Leandro Trossard se totiž v průběhu týdne upsal londýnskému Arsenalu, se kterým bude bojovat o titul. De Zerbi bude muset díru po belgickém špílmachrovi nějak zalepit.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Amartey, Faes, Thomas - Ndidi, Mendy - Dewsbury-Hall, Tielemans, Barnes - Daka

Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Groß, Dunk, Webster, Estupiñán - Caicedo, Mac Allister - March, Lallana, Mitoma - Welbeck

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.32 - 3.98 - 1.83

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Southampton FC - Aston Villa

sobota 16:00

Southampton se bude snažit prodloužit svou vítěznou sérii ve všech soutěžích na čtyři zápasy, v sobotu v poledne přivítá na stadionu St Mary's Aston Villu. Saints v poslední bitvě v nejvyšší soutěži dokázali porazit Everton 2:1, svěřenci Unaie Emeryho stejným výsledkem zdolali Leeds United.

Minulý týden dovedl Southampton ke třem bodům skvělým výkonem kapitán James Ward-Prowse. V zápase proti Evertonu sice po první půli prohrával 0:1 zásluhou Amadoua Onany, ve druhém poločase však Saints duel otočili díky dvěma brankám svého kapitána. Nathan Jones si tak konečně připsal svou první výhru v Premier League v roli manažera a třetí výhru ve všech soutěžích. Southampton dokázal navázat na úspěch v FA Cupu, ve kterém skolil Crystal Palace, a na úctyhodný postup v EFL Cupu proti Manchesteru City.

Tato forma však stále nic nemění na tom, že se svěřenci Nathana Jonese stále nacházejí na posledním 20. místě tabulky Premier League. Nyní však mají na svém kontě stejně bodů jako Everton a West Ham United, v případě výhry se mohou posunout dokonce až na 14. pozici.

Aston Villa se naopak nachází v poklidném středu tabulky, s 25 body jí patří 11. příčka. A velkou měrou k tomu přispěl nový manažer Villains Unai Emery. Ten na lavičce birminghamského celku v Premier League podlehl pouze na konci loňského roku Liverpoolu, naopak si jeho družina připsala cenné výhry nad Manchesterem United či Tottenhamem. Minulý týden pak porazila Leeds, a dala tak zapomenout na nešťastné vyřazení z FA Cupu rukou Stevenage, které hraje League Two.

Southamptonu bude v sobotním utkání chybět dlouhodobě zraněný Valentino Livramento, hosté budou postrádat trojici Diego Carlos, John McGinn a Jed Steer.

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Lyanco, Salisu, Ćaleta-Car - Walker-Peters, Diallo, Lavia, Elyounoussi - Ward-Prowse - Edozie, Adams

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Young, Konsa, Mings, Moreno - Kamara, Luiz, J. Ramsey - Buendia, Watkins, Bailey

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.15 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

West Ham United - Everton FC

sobota 16:00

West Ham United přivítá v sobotu na London Stadium liverpoolský Everton v klíčovém střetnutí na chvostu tabulky Premier League. Výsledek tohoto zápasu může rozhodnout o tom, kdo bude příštím manažerem, který opustí anglickou nejvyšší soutěž.

Sobotní střetnutí bude jedním z nejdůležitějších zápasů jak pro domácího trenéra Davida Moyese, tak pro kouče hostů Franka Lamparda. Sázkové kanceláře totiž řadí právě tyto dva stratégy mezi největší favority na to, kdo se stane příštím odvolaným manažerem v Premier League.

Forma londýnského West Hamu v lize je naprosto katastrofická. Z posledních sedmi utkání získal pouze jeden jediný bod, naposledy vyhrál na konci října doma s Bournemouthem. V minulém týdnu se objevily spekulace o tom, že by Moyes mohl být v případě prohry s Evertonem odvolán z funkce.

Po šesti domácích výhrách v řadě z přelomu září a října, kdy už to vypadalo, že Kladiváři opět našli starou formu, však přišly na řadu čtyři prohry v řadě na London Stadium, přičemž všechny byly proti týmům, které by měl West Ham podle očekávání porazit, zejména na domácí půdě.

Pokud by však West Ham v sobotním střetnutí vyhrál, mohlo by to znamenat Lampardův konec v Evertonu. Daleko zajímavější je každopádně fakt, že právě Moyes by byl jedním z favoritů jako jeho nástupce na lavičce Toffies.

Nespokojenost mezi příznivci Evertonu stále narůstá, zejména pak po posledním nezdaru se Southamptonem. Příznivci jsou pochopitelně rozzlobení vzhledem k nedostatku komunikace ze strany vedení mužstva a neuspokojivým výsledkům. Everton totiž z posledních deseti ligových utkání vyhrál pouze dvě.

Příznivci West Hamu se mohou těšit na novou tvář v jejich dresu, v týdnu totiž dorazil ostřílený útočník Danny Ings. Jediným zraněným hráčem domácích je pak Maxwel Cornet. Co se hostů týče, trenér Lampard nebude moci využít služeb Androse Townsenda a Jamese Garnera, kteří se sice už pomalu zotavují po svých zraněních, nicméně v sobotu je na hřišti ještě neuvidíme.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Ogbonna, Aguerd, Cresswell - Lucas Paquetá, Rice, Souček - Bowen, Scamacca, Benrahma

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Godfrey, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Onana, Gueye, Iwobi - Gray, Calvert-Lewin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.53 - 4.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Crystal Palace - Newcastle United

sobota 18:30

Crystal Palace by rád zopakoval dobrý výkon ze souboje s Man Utd, zatímco Newcastle se bude snažit prodloužit šňůru 14 utkání v lize bez prohry.

Crystal Palace v dohrávce zabral a v domácím zápase remizoval s Manchesterem United 1:1. Když už to vypadalo, že Eagles opět nezískají ani bod, tak se nádherným gólem prosadil Olise, který zahrál bezchybný přímý volný kop. Londýnský klub čeká ve 21. kole další těžký soupeř, do Selhurst Parku přijede čtvrtý Newcastle.

Manažer Patrick Vieira doufá, že pozdní vyrovnávací gól proti MU může týmu dodat potřebné sebevědomí. "V sobotu nás čeká další velká výzva. Je to tým, který hraje s velkou intenzitou, musíme být konkurenceschopní a vyrovnat se jeho úrovni. V posledních dvou vzájemných zápasech jsme od nich nedostali gól, což je samozřejmě důležité a něco podobného chceme zopakovat i nyní. Bude obtížné se proti nim prosadit, jelikož mají výbornou defenzivu, ale my si vytváříme hodně šancí, tak věřím, že se prosadíme," řekl před zápasem francouzský stratég.

Do zápasu určitě nenastoupí trojice - Andersen, Ferguson a McArthur. Ostatní hráči by měli být k dispozici.

Na vyřazení z FA Cupu zareagoval Newcastle dvěma výhrami po sobě. Svěřenci Eddieho Howa nejdříve vyřadili Leicester z EFL Cupu a poté v lize porazili Fulham. Magpies se navíc v tomto ročníku na cizích hřištích poměrně daří a z 9 odehraných zápasů vybojovali 16 bodů. Celkově hosté neprohráli už 14 ligových duelů a naposled okusili hořkost porážky v srpnu proti Liverpoolu. Průběžná čtvrtá pozice je pro tým skvělým výsledkem a rovněž v bilanci vzájemných zápasů si Newcastle vede dobře. Proti Crystal Palace neprohrál poslední čtyři utkání ve všech soutěžích a bez zisku bodu odešel naposled v únoru 2021.

Spoluhráčům v sobotu nepomůžou Krafth, Shelvey a Targett. Otazník visí nad startem Guimarãese, jenž stále doléčuje bolavý kotník.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Tomkins, Guéhi, Mitchell - Doucouré, Schlupp - Ayew, Olise, Eze - Zaha

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Murphy, Willock - Almirón, Wilson, Joelinton

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.64 - 3.61 - 1.87

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
18
15
2
1
42 : 14
47
2
Manchester City
19
13
3
3
50 : 20
42
3
Manchester United
19
12
3
4
30 : 22
39
4
Newcastle United
19
10
8
1
33 : 11
38
5
Tottenham Hotspur
20
10
3
7
39 : 31
33
6
Fulham FC
20
9
4
7
32 : 29
31
7
Brighton & Hove Albion
18
9
3
6
35 : 25
30
8
Brentford FC
19
7
8
4
32 : 28
29
9
Liverpool FC
18
8
4
6
34 : 25
28
10
Chelsea FC
19
8
4
7
22 : 21
28
11
Aston Villa
19
7
4
8
22 : 27
25
12
Crystal Palace
19
6
5
8
18 : 27
23
13
Nottingham Forest
19
5
5
9
15 : 34
20
14
Leicester City
19
5
2
12
26 : 33
17
Leeds United
18
4
5
9
26 : 33
17
16
Wolverhampton Wanderers
19
4
5
10
12 : 27
17
17
AFC Bournemouth
19
4
4
11
18 : 41
16
18
West Ham United
19
4
3
12
15 : 25
15
19
Everton FC
19
3
6
10
15 : 26
15
20
Southampton FC
19
4
3
12
17 : 34
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1284)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele