Premier League - preview 9. kola: Arsenal - Liverpool

25.10., 09:27, aktualizováno dnes, 09:26
Previews
Mikel Arteta (© AFP)

Po sobotním programu anglické nejvyšší soutěže je na čele tabulky Manchester City, před něj se každopádně může vecpat po neděli Liverpool, který ve velkém šlágru pocestuje na půdu Arsenalu. Na programu jsou pak tři zápasy od tří odpoledne, hrát se bude na londýnských stadionech West Hamu, Chelsea a Crystalu Palace.

West Ham United - Manchester United

neděle 15:00

Hluboko za očekáváními se před vzájemným střetem nachází West Ham i Manchester United. Kladiváři balancují dokonce až na šestnácté pozici, ani Rudí ďáblové na tom ale nejsou zrovna nejlépe a z třinácté příčky to mají k Lize mistrů daleko.

Hammers okolo reprezentační přestávky zapsali dva shodné výsledky 4:1, pokaždé však stáli na opačné straně tohoto debaklu. Ipswichi jej nadělili, na hřišti Tottenhamu trpěli. A to přesto, že je poslal do vedení Kudus. Ještě do pauzy totiž Kulusevski srovnal, po návratu ze šaten pak přišly tři zásahy během čtvrthodiny, mezi něž se zapsal i Areolův smolný vlastenec.

Julen Lopetegui stále hledá výraznější postavu, o níž by se mohl opřít v ofenzivě. Aktuálně totiž disponuje pouze čtveřicí dvougólových střelců, mezi něž patří i český reprezentant Tomáš Souček. Ještě hůře na tom ovšem jsou Manchesterští. Ti dosud nastříleli pouze osm branek, více než jednu má v lize na kontě pouze Garnacho.

Není tak divu, že svěřenci Erika ten Haga vyhráli jediné z posledních sedmi soutěžních utkání. V Evropské lize mají dosud tři remízy včetně té poslední na hřišti Fenerbahce. V Istanbulu se dostali do vedení díky Eriksenovi, En Nesyri ovšem přinesl radost někdejšímu manažerovi Red Devils Mourinhovi. Alespoň že před týdnem zapsali zmiňovanou výhru, když po pauze otočili na úkor Brentfordu a díky Garnachovi s Höjlundem si odnesli tři body.

Další z ofenzivních hrozeb se na London Stadium nepředstaví. Antony si totiž poranil kotník a zařadí se tak po bok zraněných Maguirea, Mainooa, Mounta, Shawa a Yora. Domácí se musí obejít bez disciplinárně potrestaného Kuduse i další ofenzivní hrozby, zdravotně indisponovaného Füllkruga.

Erik ten Hag lituje četných absencí svého mužstva. "Limituje naši úroveň i postavení v tabulce. Když nemáte k dispozici hráče, nemůžete sestavit nejlepší tým, a to nás v tuto chvíli brzdí. Potřebujeme mít k dispozici více hráčů, a na tom musíme všichni společně zapracovat na naší úrovni. Hráči, trenérský štáb i všichni ostatní zaměstnanci. Musí se to zlepšit, potřebujeme mít k dispozici více hráčů. Víme, že když je máme, jsme opravdu těžko porazitelný tým a můžeme být opravdu, opravdu úspěšní, což jsme v posledních měsících ukázali," říká nizozemský manažer.

Toho vedle strachu o své místo může děsit i bilance v domově Kladivářů. Ve dvou případech tam totiž nejenže nevyhrál, ale ani nevstřelil gól. Loni v předvečer Vánoc ve druhé půli udeřili Bowen s Kudusem, kteří zajistili vítězství 2:0.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Wan-Bissaka, Todibo, Kilman, Emerson - Rodríguez, Álvarez - Bowen, Souček, Paquetá - Antonio

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Mazraoui, De Ligt, Martínez, Dalot - Eriksen, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Höjlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.83 - 2.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Newcastle United

neděle 15:00

V neděli se na Stamford Bridge odehraje šlágr devátého kola anglické Premier League, ve kterém se Chelsea utká s Newcastlem United. Obě mužstva se pokusí napravit zklamání z minulého kola, kdy Chelsea podlehla Liverpoolu a Newcastle prohrál doma s Brightonem.

Chelsea, vedená italským trenérem Enzem Marescou, se po bolestivé prohře na Anfieldu vrátila na vítěznou vlnu ve čtvrtek, když v Evropské konferenční lize přehrála řecký Panathinaikos a zaslouženě vyhrála vysoko 4:1. João Félix prolomil svou střeleckou smůlu a postaral se o dva góly. Portugalský útočník naposledy skóroval na konci srpna při vysoké výhře 6:2 na půdě Wolves. Chelsea se díky této výhře vyhoupla na čelo tabulky ligové fáze, kde šest bodů má po dvou kolech také například italská Fiorentina, polská Legia Varšava či německý Heidenheim.

Blues by se v případě vítězství mohli posunout mezi nejlepší čtyřku i v domácí ligové soutěži, i když poslední dobou trápí fanoušky obranné výkony jejich týmu, neboť už v pěti zápasech v řadě inkasovali. Na druhou stranu v posledních šesti domácích zápasech nastříleli 17 gólů a stále se derou tabulkou vzhůru.

Na druhé straně Newcastle pod patronátem kouče Eddieho Howa zažívá těžké období. Po čtyřech zápasech bez výhry se propadl na devátou pozici. Poslední dobou se hostům nedaří ani střelecky, když v posledních 270 minutách vstřelili pouze jeden gól, a to v pohárovém utkání s Wimbledonem ze čtvrté nejvyšší soutěže. Tato krize může mít vážné následky, pokud se jim nepodaří najít potřebnou formu.

Historie vzájemných zápasů ukazuje, že Newcastle má s Chelsea smíšené zkušenosti. V loňské sezoně v St James' Parku vyhráli Magpies vysoko 4:1, Chelsea ale dokázala následně Newcastle dvakrát porazit, z toho jednou v EFL Cupu po penaltovém rozstřelu. Oba týmy se navíc znovu střetnou v ligovém poháru příští týden.

Chelsea se chce po letech vrátit zpět do boje o postup do Ligy mistrů a k tomu potřebuje další tři body, zatímco Newcastle touží ukončit svou sérii bez vítězství a potvrdit, že i nadále patří mezi nejsilnější anglické týmy.

Fanoušci Chelsea se mohou těšit na domácí návrat kapitána Reeceho Jamese, který se po zranění vrátil do posledního ligového utkání na půdě Liverpoolu. Kromě něj se do sestavy vrátí i Marc Cucurella a Wesley Fofana, kteří si odpykali své karetní tresty.

Naopak Newcastle postrádá několik klíčových hráčů, včetně Calluma Wilsona, který bude absentovat kvůli problémům se zády. Očekává se, že Howe provede změny v ofenzivě, na hřiště tak zřejmě nastoupí Harvey Barnes namísto Jacoba Murphyho.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sanchez; James, Fofana, Colwill, Gusto; Fernandez, Caicedo; Madueke, Palmer, Sancho; Jackson

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope; Livramento, Schar, Burn, Hall; Joelinton, Tonali, Guimaraes; Barnes, Isak, Gordon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.42 - 4.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Tottenham Hotspur

neděle 15:00

V neděli je v Selhurst Parku na programu londýnské derby, ve kterém se Crystal Palace utká s Tottenhamem Hotspur. Pro oba týmy je to důležitý zápas - Tottenham se pokusí navázat čtvrteční utkání, kdy v Evropské lize porazil AZ Alkmaar 1:0, zatímco Eagles zažívají náročné období a stále čekají na své první vítězství v sezoně.

Spurs se dokázali vzchopit po dvou nepříjemných zářijových porážkách, kdy těsně podlehli Newcastlu i rivalům z Arsenalu, a z posledních osmi soutěžních zápasů vyhráli sedmkrát. V týdnu předvedli solidní výkon proti AZ Alkmaar a díky proměněné penaltě Richarlisona slavili další vítězství. Sebevědomí týmu vedeného Ange Postecoglouem roste a Spurs se snaží vrátit mezi nejlepší čtyři celky Premier League. Po osmi kolech jim patří osmá příčka a na čtvrtou pozici ztrácí čtyři body.

Crystal Palace má naopak za sebou nejhorší start do sezony od roku 1992. Po třech prohrách v řadě se Eagles nacházejí na 18. místě tabulky a trenér Oliver Glasner stále hledá způsob, jak v týmu nahradit Michaela Oliseho. V posledních čtyřech zápasech vstřelili pouze jednu branku, o kterou se navíc postaral stoper Marc Guéhi v utkání proti Evertonu. Střeleckou formu tak stále hledá útočník Mateta, mladík Eberechi Eze i nově příchozí Eddie Nketiah.

Oba týmy se musí vypořádat s absencemi klíčových hráčů. Tottenhamu bude nadále chybět kapitán a ofenzivní opora Son Heung-min, který doléčuje poranění hamstringu. Hosté se budou muset obejít bez Chadiho Riada, Chrise Richardse či Matheuse France a trenér Glasner nemůže počítat ani s Cheickem Doucourém a Robem Holdingem.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Lacroix, Chalobah, Guehi; Munoz, Wharton, Lerma, Mitchell; Kamada, Nketiah, Eze

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario; Porro, Romero, Van de Ven, Udogie; Kulusevski, Bissouma, Maddison; Johnson, Solanke, Odobert

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.11 - 4.18 - 1.83

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Liverpool FC

neděle 17:30

Devátý hrací týden sezóny 2024/25 Premier League zakončí v neděli odpoledne na Emirates Stadium souboj titánských rozměrů, v němž se utkají rivalové o titul Arsenal a Liverpool. Oba angličtí giganti nepřesvědčivě zvítězili uprostřed týdne ve svých zápasech Ligy mistrů, když Gunners udolali Šachtar Doněck 1:0 a Reds stejným výsledkem zdolali RB Lipsko.

Před víkendovým výletem na jižní pobřeží se fanoušci Arsenalu museli v myšlenkách vrátit na Silvestra 2023, kdy naposled jejich tým v Premier League prohrál. Další znepokojující nedisciplinovanost mužů Mikela Artety je stála proti Bournemouthu draho. Vyloučení Williama Saliby v prvním poločase neznamenalo, že by byl zápas předem rozhodnutý. Jenže gól Ryana Christieho z rohu a penalta Justina Kluiverta ukončily skvělou dvanácti zápasovou neporazitelnost Gunners v Premier League.

A nejen to, porážka na Vitality Stadium byla první prohrou Arsenalu po půl roce, což je statistika, kterou na tiskové konferenci zdůraznil Mikel Arteta, když jeho tým propásl možnost strávit sobotní večer na vrcholu tabulky. Do víkendu půjdou Gunners jako třetí a se ztrátou čtyř bodů na vedoucí hosty. Když v Lize mistrů přijel na návštěvu Šachtar Doněck, tým bez Martina Odegaarda a Bukayo Saky opět postrádal vynalézavost. Pomohl ale nešťastný vlastní gól Dmytra Riznyka, přičemž tento jedno gólový triumf znamená, že domácí na Emirates drží sérii pěti výher.

Celkem devět z posledních deseti soutěžních zápasů Arsenalu na severu Londýna skončilo vítězstvím, ale fanoušci mohou dorazit spíše s obavami než s optimismem. Arsenal vyhrál jen 45 procent zápasů Premier League bez vyloučeného Saliby, zatímco s ním v týmu jich bylo 74 procent.

Liverpoolská strana, která se nemusí obávat takových disciplinárních problémů, míří na Emirates s vidinou úspěchu, protože Holanďan Arne Slot pokračuje ve šlépějích Jurgena Kloppa z doby, kdy se vedení Reds ujal on. Reds prošli 20. října jednou z nejtěžších výzev, když zavítala na Anfield Chelsea a dala Liverpoolu poměrně zabrat, ale góly Mohameda Salaha a Curtise Jonese udržely Reds na vrcholu poté, co Manchester City jen několik hodin předtím dramaticky porazil Wolverhampton Wanderers.

Liverpool byl sice před tímto kolem o bod první, ale jelikož City porazili těsně 1:0 Southampton díky brance Erlinga Haalanda, klesnuli Reds před nedělním zápasem na druhé místo. Ani jejich středeční vítězství v Lipsku se neobešlo bez několika strašáků. Nicméně i vlastní marnotratnost a útočná naivita Die Roten Bullen pomohla Reds k osmi vítězstvím v řadě ve všech soutěžích a Slot překvapivě vyhrál každý ze svých prvních šesti venkovních zápasů pod vedením Liverpoolu, přičemž jeho tým přitom inkasoval pouhé dvě branky.

Nedělní úspěch by Liverpool posunul na 24 bodů z prvních devíti zápasů nového ročníku. Jen jednou předtím se Reds podařilo v této fázi sezony Premier League získat tolik bodů, když v triumfálním ročníku 2019/20 získali 25 bodů z devíti klání. Síly Liverpoolu proti příštímu soupeři však v posledních několika termínech slábly.

Arsenal zvítězil v posledních dvou zápasech nejvyšší soutěže na Emirates a v Premier League je proti Reds neporažen ve čtyřech případech v řadě, i když v lednovém duelu třetího kola FA Cupu na domácí půdě neuspěl. Ačkoliv je ještě brzy, může tento střet minimálně lehce napovědět, jak budou letos rozdány karty v boji o titul. Případná remíza by se nejvíce hodila Guardiolovu výběru.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Timber, White, Gabriel, Zinchenko - Merino, Partey, Rice - Saka, Havertz, Martinelli.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson - Mac Allister, Gravenberch - Salah, Szoboszlai, Diaz - Nunez.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.40 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Manchester City - Southampton FC

sobota 16:00

Druhý nejlepší proti druhému nejhoršímu. Takovýto střet bude v sobotu k vidění na manchesterském Etihadu, kde domácí přivítají Southampton. Mohou přitom pořádně zatlačit na lídra soutěže Liverpool, který v neděli čeká těžká šichta proti Arsenalu.

Zatímco v Lize mistrů jsou bledě modří velmi přesvědčiví a Spartu naposledy roznesli pěti góly, na anglické půdě tomu tak není. Z posledních šesti zápasů domácích soutěží ani jednou nevyhráli o více než jeden gól, naposledy se museli pořádně strachovat na půdě posledního Wolverhamptonu. Rychle prohrávali gólem Larsena, na což do půle zareagoval Gvardiol, dokonání obratu ale ne a ne přijít. Až v páté minutě nastaveného času rozvlnil síť hrdina Stones.

Co by ovšem za takové starosti dali Saints. Ti se s jediným bodem, získaným proti dalšímu nováčkovi Ipswichi, krčí na devatenácté pozici. Jedinečnou šanci na odpíchnutí se ode dna měli minulý víkend, kdy na svém hřišti přivítali Leicester. Ačkoliv po půlhodině vedli zásluhou Archera a Ariba o dvě branky, Lišky se nevzdaly. Po hodině korigoval Buonanotte, z penalty srovnal Vardy a následné přesilovky využil v osmé minutě nastavení Ayew. Svatí tudíž mají obrovskou motivaci vzít si v Manchesteru ty body, které doma ztratili.

Fanoušky z jihu Anglie může těšit fakt, že jejich mužstvo nemá se Citizens nejhorší bilanci. Z posledních šesti střetů totiž prohrál Southampton jen třikrát, k tomu jednou zvítězil a dvakrát zremizoval. Dnešku nejbližší měření sil jim ovšem hrubě nevyšlo, před rokem a půl se na St. Mary’s Stadium nechali spláchnout poměrem 1:4.

Domácí se v utkání nemohou spoléhat na zraněné Walkera, Bobba, Rodriho, De Bruyneho a Dokua, otazník visí i nad další ofenzivní hrozbou Grealishem. Nejistý je také start Sugawary na druhé straně, ten by v případě absence za postranní čarou doplnil zdravotně indisponované Smallbonea, Stewarta a Bazunua. Mimo hru je také disciplinárně potrestaný Fraser.

Utkání na Etihad Stadium začne se sobotní šestnáctou hodinou. Sudí Tony Harrington bude dohlížet na to, jak se Citizens budou rvát o natažení klubového rekordu v podobě 31 ligových zápasů bez porážky, šesté nejdelší série na nejvyšší anglické úrovni.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Lewis, Stones, Dias, Gvardiol - Foden, Kovačić, Gündogan - Sávio, Haaland, Nunes

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Walker-Peters, Harwood-Bellis, Bednarek, Stephens, Manning - Dibling, Downes, Aribo, Fernandes - Archer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.00 - 24.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers

sobota 16:00

Wolverhampton Wanderers se k sobotnímu utkání Premier League vydá na jih, aby se na Amex Stadium utkal s Brightonem. Svěřenci Garyho O'Neila minulý víkend utrpěli krutou porážku 1:2 s vedoucím Manchesterem City, zatímco jejich hostitelé triumfovali 1:0 proti Newcastlu United.

Týmu Fabiana Hurzelera se v říjnu daří, na začátku měsíce skvěle zabojoval proti Tottenhamu Hotspur a s 15 body se nachází na pátém místě tabulky Premier League. Vzhledem k tomu, že Arsenal hraje až v neděli, třetí vítězství v řadě by Brighton dočasně vystřelilo na pozice zaručující účast v Lize mistrů, a Hurzeler na Amexu zatím neutrpěl porážku, když na stadionu Seagulls dohlížel na čtyři vítězství a dvě remízy napříč všemi soutěžemi.

A to včetně pětigólového thrilleru s Wolves v EFL Cupu před několika týdny, v Brightonu přitom při posledních třech domácích zápasech padlo 14 gólů, z toho osm dali Seagulls a šest jejich soupeři.

Ačkoli ofenziva Wolverhamptonu funguje, body to týmu nepřináší. V základech se tak otřásá hrůzostrašný rekord Manchesteru City z roku 1960. Tehdy současný mistr Premier League prohrál šest zápasů v řadě - a přitom ve všech skóroval. Právě tuto sérii můžou hosté v případě porážky dorovnat. Dvojice úderů O'Neilových svěřenců přišla vniveč i při zářijové prohře 2:3 s Brightonem. Seagulls navíc v posledních pěti zápasech Premier League proti Wolves neprohrál a v této sérii získal 13 bodů z 15 možných.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Dunk, Igor, Kadioglu - Baleba, Hinshelwood - Mitoma, Rutter, Ayari - Ferguson.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Toti, Bueno, Dawson - Semedo, Gomes, Andre, Lemina, Ait-Nouri - Larsen, Cunha.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.52 - 5.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Brentford FC - Ipswich Town

sobota 16:00

V sobotu se na Gtech Community Stadium poprvé v historii Premier League střetnou Brentford a Ipswich Town. Bees se pokusí napravit zklamání z posledního kola, kdy podlehli Manchesteru United 2:1. I přes dobrý začátek, kdy se prosadil Ethan Pinnock, nedokázali udržet vedení a utrpěli svou čtvrtou venkovní prohru v této sezoně.

Ipswich Town je na tom ještě hůře, neboť po osmi zápasech v Premier League stále čeká na své první vítězství. Minulý víkend přišel o šanci na bodový zisk v utkání proti Evertonu, když prohrál 0:2. Ligový nováček se nachází na 17. místě a trenér McKenna, který má i přesto velkou důvěru vedení, nemůže být s výsledky svého mužstva spokojen.

Brentfordu se na domácím hřišti daří, a s návratem Mathiase Jensena do základní sestavy mohou Bees doufat v zisk důležitých tří bodů. Naopak Ipswich Town postrádá několik klíčových hráčů kvůli zraněním, včetně Axela Tuanzebeho, který se poranil ve svém osobním volnu.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken; Van den Berg, Collins, Pinnock, Ajer; Damsgaard, Janelt, Norgaard; Mbeumo, Schade, Wissa

Ipswich Town - pravděpodobná sestava:
Muric; O'Shea, Woolfenden, Burgess, Davis; Phillips, Morsy; Szmodics, Hutchinson, Clarke; Delap

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.16 - 5.22

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Aston Villa - AFC Bournemouth

sobota 16:00

Kdo si myslel, že kombinace Ligy mistrů s domácí soutěží dá Aston Ville výrazněji zabrat, ten byl na omylu. Muži z Birminghamu totiž zatím v milionářské soutěži působí suverénně a solidně si vedou i v Premier League, kde před utkáním s Bournemouthem drží čtvrtou pozici.

Villans si zatím připsali trojici ztrát. Domácí porážka s Arsenalem a remíza s Manchesterem United jsou plně pochopitelné, litovat tak mohou jen remízy na hřišti Ipswiche. Před týdnem si však poradili v těžkém klání na půdě Fulhamu, kde navíc po gólů Jiméneze rychle prohrávali a po Rogersově srovnání čelili penaltě. Tu ovšem domácí neproměnili, což Aston Villa po pauze potrestala dvojicí gólů. Na tento úspěch navázala i v úterním duelu Ligy mistrů výhrou 2:0 nad Bolognou. McGinn a Durán se tím postarali o to, že se jejich tým dostal bez ztráty bodu a bez inkasovaného gólu do čela velké tabulky.

Bournemouth se do sezony rozjížděl pomaleji a vyhrál jediné z úvodních šesti soutěžních klání, od konce září se ale rozjel a posunul do středu tabulky. Po výhře nad Southamptonem doma skalpoval i dalšího soupeře podstatně překvapivějším způsobem - šlo totiž o londýnský Arsenal. Ten šel po půlhodině vinou vyloučení Saliby do deseti, čehož ve druhé půli Cherries využili a zásluhou Christieho s Kluivertem ukořistili tři body.

Unai Emery se sice může těšit z plného zdraví svých svěřenců, disciplinární trest ale do hry nepustí Philogeneho. Hostům nepomohou ani zraněný Scott s doléčujícím se Sinisterrou.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Torres, Digne - McGinn, Onana, Tielemans, Ramsey - Rogers - Watkins

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Kepa - Smith, Zabarnyj, Senesi, Kerkez - Christie, Cook - Semenyo, Kluivert, Tavernier - Evanilson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.99 - 4.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Everton FC - Fulham FC

sobota 18:30

V sobotu večer je na programu utkání devátého kola Premier League mezi Evertonem a Fulhamem. Domácí se budou snažit prodloužit svou sérii bez prohry v anglické nejvyšší soutěži na pět zápasů, v zápasech proti Cottagers se jim ale v posledních letech nedaří.

Po mizerném začátku sezony 2024/25, kdy Everton prohrál všechna čtyři úvodní utkání, se tým vedený trenérem Seanem Dychem zlepšil a z posledních čtyř zápasů získal osm bodů. Toffees v posledním zápase před reprezentační přestávkou remizovali s Newcastlem United 0:0 a minulý víkend na Portman Road porazili nově postoupivší Ipswich Town 2:0 díky gólům Ilimana Ndiayeho a Michaela Keana z prvního poločasu.

V poměrně dobrém rozpoložení se nachází také Fulham, a to i přestože naposledy bodoval téměř před měsícem. Po skvělém měsíci září, v němž svěřenci Marca Silvy porazili silný Newcastle či Nottingham, byli Cottagers blízko senzačnímu bodovému zisku na Etihad Stadium proti obhájcům titulu z Manchesteru City, a minulý týden odehráli vyrovnané utkání s Aston Villou.

Proti účastníkovi letošní ligové fáze Ligy mistrů dokonce Fulham vedl, když se v úvodu prosadil Mexičan Raúl Jiménez. Villans ale v divokém utkání dokázali otočit průběh a odvezli si z Craven Cottage všechny tři body.

Fulham se i přesto může těšit z postavení v první polovině tabulky, Evertonu patří po osmi odehraných kolech 16. příčka.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford, Young, Tarkowski, Keane, Mykolenko; Gueye, Doucoure; Harrison, McNeil, Ndiaye; Calvert-Lewin

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Tete, Diop, Bassey, Robinson; Berge, Pereira; Traore, Smith Rowe, Iwobi; Muniz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.38 - 2.74

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Leicester City - Nottingham Forest

pátek 21:00

Po neuvěřitelném vítězství z minulého víkendu bude Leicester City usilovat o třetí výhru ze tří zápasů, když v pátek přivítá na King Power Stadium rivala Nottingham Forest. Šéf Foxes Steve Cooper bude čelit svému bývalému klubu, který po výhře nad Crystal Palace od začátku tohoto týdne okupuje osmé místo v tabulce Premier League.

Poté, co Leicester City nevyhrál žádný z prvních šesti ligových zápasů, vyhrál oba poslední zápasy a po vítězství 1:0 nad Bournemouthem těsně před přestávkou následoval dramatický pětigólový thriller se Southamptonem, který nakonec Cooperovi svěřenci zvládli v poměru 3:2. Jordan Ayew rozhodl až v 98. minutě. Foxes patří mezi poslední tři celky soutěže, které dokázaly skórovat ve všech utkáních. Mimo ně už se to podařilo pouze Manchesteru City a Arsenalu. Jelikož však v šesti z dosavadních osmi zápasů inkasovali jako první, musí se proti soupeři z East Midlands pokusit o přesvědčivější start.

Přestože v pondělí dovolil Crystal Palace 20 pokusů, Forest udržel další čisté konto a připsal si první domácí vítězství v tomto ročníku nejvyšší soutěže, přičemž Chris Wood ve druhém poločase zajistil na City Ground maximální počet bodů. Wood předtím skóroval při remíze 1:1 s Chelsea a jeho poslední zásah poslal Tricky Trees do horní poloviny tabulky. Nottingham neprohrál v šesti venkovních zápasech Premier League, což je jeho nejdelší série od roku 1995. Zároveň má druhou nejlepší defenzivu v soutěži, inkasoval pouze šestkrát. Lépe jen na tom se třemi obdrženými brankami pouze vedoucí Liverpool.

Poté, co v posledním setkání těchto týmů v lednu 2023 Forest porazil Leicester 2:0, bude nyní doufat, že se to podaří zopakovat. Motivací navíc bude bývalý trenér na lavičce soupeře.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Hermansen - Justin, Okoli, Faes, Kristiansen - Ndidi, Winks - Fatawu, Buonanotte, Ayew - Vardy.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Aina, Murillo, Milenkovic, Moreno - Yates, Ward-Prowse - Hudson-Odoi, Anderson, Elanga - Wood.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.33 - 2.49

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
8
7
0
1
15 : 3
21
2
Manchester City
8
6
2
0
19 : 9
20
3
Arsenal FC
8
5
2
1
15 : 8
17
4
Aston Villa
8
5
2
1
15 : 10
17
5
Brighton & Hove Albion
8
4
3
1
14 : 10
15
6
Chelsea FC
8
4
2
2
17 : 10
14
7
Tottenham Hotspur
8
4
1
3
17 : 9
13
8
Nottingham Forest
8
3
4
1
8 : 6
13
9
Newcastle United
8
3
3
2
8 : 8
12
10
Fulham FC
8
3
2
3
11 : 11
11
11
AFC Bournemouth
8
3
2
3
10 : 10
11
12
Manchester United
8
3
2
3
7 : 9
11
13
Brentford FC
8
3
1
4
14 : 14
10
14
Leicester City
8
2
3
3
12 : 14
9
15
West Ham United
8
2
2
4
11 : 15
8
16
Everton FC
8
2
2
4
9 : 15
8
17
Ipswich Town
8
0
4
4
6 : 16
4
18
Crystal Palace
8
0
3
5
5 : 11
3
19
Southampton FC
8
0
1
7
6 : 18
1
20
Wolverhampton Wanderers
8
0
1
7
10 : 23
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
OnlyFans

Arteta opět dokáže, že na top úroveň zdaleka nemá ????????

Reagovat
Agent z Melmacu

ukáž <> onlyfans

Reagovat
iamek

Obi dneska první zapas za U18 a hattrick za 14 minut. Doufám, že jeho poslední zapas za U18, protože ta dominance jeho byla úplně wtf. Naposled takhle dominoval Mason a Kobbie.

Reagovat
Gunner14

[Jordan Davies] Zinchenko on Benoît Assou-Ekotto: "In 2010, he once said 'I play football for the money. It's my job, not my passion.' I was very young & didn't understand that attitude. Actually, I still don't understand it [...] Maybe he didn't enjoy it because he played for Tottenham?"

Reagovat
jk

Hehe, lol, snad Zinchenko nesedí v kabině vedle Whita.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Gunner14

Potrefená slepice v akci

Reagovat
jk

Tady byl v akci hlavně ten nemeckej ghostwriter bych řekl no. Ale proti gustu, kapustu.

Reagovat
Gunner14

Ty jseš fakt borec ty toho víš o Arsenalu víc než spousta našich fans podle mě, úplně jak tvůj vzor, cením

Reagovat
jk

To vypovídá spíš o fans woolwiche než o mě

Reagovat
Front hell

Hlavně ta jistota,že ten slepičinec najdeš pod každým článkem o Arsenalu. Latentní fanoušek Arsenalu

Reagovat
SunFells

Reagovat
Busby babes

to jsou takovy kecy pro fanousky no. V Arsenalu asi taky nehrajou pro hezkej pocit, ze jo. samozrejme, ze bez te vasne pro sport to malokdy nekam dal dotahnes, ale penize jsou proste silnej motivator. A ano, je to pro ty hrace job, coz fans casto nechapou, protoze pro nas je to jen ta vasen pro sport/tym.

Reagovat
Miguel19

Bednarek

Reagovat
O.Giroud

Nunes, Nunes, Nunes

Reagovat
Gunner14

Rozhodčí na City strašně vtipný co se píská proti nim a co jim prochází

Reagovat
Lojzík

Reagovat
Kinky7

co se tam stalo? zapas jsem nevidel (rodinne povinosti) a zadnou kontroverzi jsem z highlights nespatril.

Reagovat
fenixLFC

ja som teda zachytil zas kvikot arsenalistov, ktori stalkuju kazdu rozohravku a plakali pri zltej karte lallanovi

Reagovat
vodka

tak jako ta karta Lallanovi byla dobrá blbost.

Reagovat
icemike

Ani ne. Sudi mu celou dobu ukazuje, že ma rozehrát jinde, on dvakrát nakopne Fodena a pak podle mě ještě něco řekl od cesty

Reagovat
Kinky7

ja bych ji nedal ale kdyby to bylo obracene tak se nerozciluju

Reagovat
Gunner14

Spousta drobných faulů a nefaulů, karta Lallanovi místo karty pro Fodena, to v highlights neukážou no, ale fans Liverpoolu, kteří to ani nesledovali to určitě vysvětlí lépe

Reagovat
TactXak

Jasná penalta ruka Aston Villy a nic

Reagovat
Spikous

nechápem ako toto nebola penalta proti nám

Reagovat
TactXak

Reagovat
Maximm9

Jak tohle nemohla byt penalta pro Bournemount ? Vzdyt mu to spadlo na ruku, protoze ten mic netrefil, celou dobu ho videl a potom ten mic rukou odehraje do autu

Reagovat
TactXak

Protože jsou to smejdi a z Villy se stávají kundicky, které FA tlačí

Reagovat
Spikous

lebo úroveň rozhodcov v PL je žalostná

Reagovat
Miguel19

Brighton ten typek jak zajebal ten útok 4 na 1

Reagovat
TactXak

Tqk vám patří vy kundicky z Villy JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Bournemouth!!!!!

Reagovat
VTID94

Reagovat
Spikous

Naša obrana je naďalej jedna veľká katastrofa pri bránení štandartiek ..evanilsona nebránil nikto

Reagovat
VTID94

To hej ale ak by sa tiež premieňali šance tak by to tak moc "nebolelo"...

Reagovat
Spikous

no to bol taký zápas blbec ale koniec koncov zbytočná strata 2 bodov

Reagovat
fenixLFC

muric je strasny traged

Reagovat
Seydou Doumbia

a obrana brendfordu to jsou taky prasata tam jediný kdo něco hraje v tom týmu je mbuemo a wissa

Reagovat
Mimalu

28 komentářů po sobotě? To musí být rekord

Reagovat
Hachim Mastour

Počkaj na tú spúšť čo tu bude dnes

Reagovat
vladis271

Reagovat
Remt

Dnes tu čekám něco podobného jako minuly týden s Chelsea, kdo ví jestli to nebude horší.

Reagovat
Hachim Mastour

Je možné, že Liverpool bude hrať profesorsky a Arsenal betónovať, takže bude čas písať komentáre.

Reagovat
fenixLFC

no to bude, kedze sa bude komentovat kazde posunutie lopty po odpiskani

Reagovat
Remt

Jestli to bude jako minulej vikend, tak budou fans soupere komentovat kazdou vec na hristi, ktera nebude v prospech jejich tymu

Reagovat
Seydou Doumbia

a neokrada vás to o zážitek po každé posrané střele a faulu hned rozklikavat nějaký ef a psát tu komenty a reagovat na komenty? hra furt běží a vy odbiháte od fotbalu někam do diskuzí a zas zpátky, mě by to okradalo o žážitek

Reagovat
Remt

Taky si to občas říkám, ale na druhou stranu, je to určitá forma "adrenalinu", který když ti nedá zápas kde se kulový děje, tak ti ho dá diskutér, který má na ty situace úplně opačnej názor a ty se s ním o tom dohaduješ Já si vlastně už moc nedokážu představit sledovat zápas PL a nekomentovat ho tu s ostatními.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zajímavý. Jako občas tohle jedu s kamošem na messengeru, to je podstatně rychlejší a komfortnější, ale většinou on vypisuje a posílá videa a já na to zareaguju o poločase a na konci zápasů. Každý jsme jiný, ale mě nejvíce vyhovuje když sleduju zápas a nikdo mě neruší a já sám sebe neruším.

Reagovat
Remt

A i když mě někteří diskutující mnohdy naserou, protože nechápu, že můžou mít tak odlišný názory (kor ti někteří, kteří je mají pravidelně odlišný) tak pro mě to k tomu patří a je to takový... koření toho

Reagovat
masly008

Já píšu většinou když se někdo povaluje nebo když trvá rozehrávka.

Když hraje White tak každý aut v pravo

Reagovat
Golasso

White mi dává čas psát hate na rozhodčí

Reagovat
Miguel19

Však minuly týden si tu nejvíce řešil tyhle situace ty…

Stačí na to nereagovat.

Reagovat
Front hell

Zbytečné. On a ten druhý jsou někde jinde. Co tady tenkrát rozjížděli po té ruce odeho a vůbec nepomáhalo, že člověk s penaltou pro Liverpool souhlasil

Reagovat
Front hell

Jako že si zase budete s giwdulem vymýšlet komentáře, jak to bylo minulý týden s Víťou. No super

Reagovat
Error

Smutny rekord no

Reagovat
Nikikrew

Uz to upada riadne. A to bolo 3 web co som otvoril ked som zapol mobil

Reagovat
Remt

Pro mě je to stále první web, který v práci otevírám

Reagovat
Thelvin

Nehrál Arsenal, Liverpool, United ani Chelsea, no

Reagovat
vladis271

Beriem aj remizu. Vhladom na absencie Arsenalu ist tam dnes Klopp tak vyhrame. Ale Slot bude asi preferovat opatrnejsi, taktickejsi pristup a to da Arsenalu sancu na vyhru aj napriek absenciam.

Reagovat
Golasso

To vidím spíš přesně naopak. Slot je pro Artetu velká neznámá oproti Kloppovi, proti kterému se poslední dobou docela dařilo. A opatrný styl s rychlými přechody do útoku bude proti naší oslabené obraně vražedný. Naše největší šance by byla, kdybyste se chtěli předvést a přehrát nás ve středu, ale na to spíš nedojde. Slot není blbej, když drží v podstatě všechny trumfy a vaše výhody pasují téměř dokonale na naše slabiny/absence.

Reagovat
Nikikrew

Naozaj neviem ako sa posklada obrana. Ak by bol Timber fit tak White, on, Gabriel a Zinny. Zaloha Partey Rice Trossard a hore Martinelli Havertz Sterling?

Reagovat
Gunner14

Partey, White, Gabriel, Timber ( pokud je fit ), pokud není tak bych se vůbec nedivil pokud bude Lewis Skelly v základu místo Zinchenka

Reagovat
Nikikrew

Len co ten stred? Jorginho in?

Reagovat
mistr129

Asi radši jo, přeci jen ta záloha Liverpoolu není takové monstrum a Zinny nebo Skelly na Salaha by byla vražda.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Lojzík

1:2

Reagovat
Zdechlina

Dneska dostaneme mlatu po matném výkonu. 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele