Přerušení smlouvy kvůli válce na Ukrajině zůstává v platnosti, FIFA o rok prodloužila výjimku

15.05., 16:46
Aktuality
Sídlo FIFA (© AFP)

Světová federace FIFA prodloužila o další rok pravidlo, jež umožňuje hráčům a trenérům přerušit kvůli válce smlouvy s ukrajinskými a ruskými kluby. Vedení FIFA před kongresem v Bangkoku lhůtu protáhla do 30. června 2025.

FIFA zavedla pravidlo necelé dva týdny po začátku ruské invaze na Ukrajinu na konci února roku 2022, aby mohli zahraniční hráči a trenéři opustit bez postihu válečnou oblast. Poté federace několikrát lhůtu prodloužila.

Smlouvy v ruských klubech měli před začátkem invaze mimo jiné i čeští reprezentanti Jan Kuchta a Alex Král. Kuchta poté odešel z Lokomotivu Moskva na hostování do pražské Sparty, která na něj loni uplatnila opci a získala ho na přestup. Král hostoval ze Spartaku Moskva ve West Hamu, poté působil v Schalke a v nyní hraje za Union Berlín.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele