Přestup Hancka se komplikuje, Atlético se poohlíží po alternativě v Leverkusenu

09.08., 20:05
Aktuality
Dávid Hancko (© Profimedia)

Atlético dalo ambice do nové sezony najevo utracením již 207 milionů eur (5,2 miliardy korun) za klíčové posily. Hlavní přestupový cíl do obrany však Madriďanům stále uniká, Dávid Hancko (26) je pro Feyenoord jednoduše příliš cenný. Kouč Diego Simeone (54) typologicky podobného hráče potřebuje, na seznamu tak má několik alternativ. Stále ale preferuje reprezentanta Slovenska, jenž se ke spekulacím sám vyjádřil. Díky jeho přestupu by se zaradovala i Sparta, do kasy by jí totiž přitekly řádově miliony eur.

Proč chce Simeone právě Hancka? Atlético provádí grandiózní přestavbu kádru, během níž cílevědomě omlazuje tým. Sen o prvním zisku trofeje od opanování La Ligy v roce 2021 by měl pomoci realizovat i hráč Feyenoordu. Hancko je zvyklý hrát krajního stopera ve tříčlenné obraně, kde potřebuje nadání na konstruktivní rozehrávku. Kromě defenzivních povinností také čas od času dostane "licenci" k ofenzivnímu tažení. To vše zvládá, což dokázal mimo jiné sedmi góly a třemi asistencemi v uplynulé sezoně.

Sám hráč si je zájmu Los Indios a s ním spojenými spekulacemi vědom. "Atlético Madrid? Nelíbilo se mi, jak média tvrdila, že jsem se postavil na hlavu kvůli platu, který mi Atlético nabídlo... To není pravda. Už teď tady mám skvělou smlouvu. Pro mě to není o penězích," vyvrátil slovenský reprezentant spekulace médií.

"Určitě chápu, že Feyenoord požaduje více peněz, to ale není v mých rukou a já s tím nemohu nic dělat. Není to trest, když zůstanu ve Feyenoordu. Mám tento klub rád," dodal. Novinář Matte Moretto uvedl, že nizozemský celek požaduje kolem 40 milionů eur, což by byl s přehledem rekordní odchod týmu z Rotterdamu.

Konkrétní procenta, která má mít Sparta z případného přestupu, nejsou známá. Obvyklým standardem ale bývá 20 % z rozdílu mezi pořizovací a prodejní cenou. Letenští stopera prodali i s bonusy za 10 milionů eur, pokud tedy Feyenoord odbaví Hancka podle svých vysněných podmínek, mohli by Pražené dostat dalších pět až šest milionů eur (až 151 milionů korun).

V případě, že by Atlético nenalezlo s Nizozemci společnou řeč, porozhlédne se jinde. Kvalitní alternativou je dvaadvacetiletý čerstvý vítěz Bundesligy Piero Hincapié. Obránce Leverkusenu by ale vzhledem ke svému věku byl ještě nákladnější možností. Dostupnější volbou na seznamu pak je Clément Lenglet, jenž loni hostoval z Barcelony v Aston Ville. S ním už měly proběhnout pozitivní diskuze. Poslední a momentálně nejméně pravděpodobnou alternativou je bývalý hráč Manchesteru City Aymeric Laporte.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (50)

Přidat komentář
Mr.Mike

Ten bonus je hodne peknej, tak snad ho strelej za poradnej ranec

Reagovat
O.Giroud

Hamšíka nepustili do Juve, Škriniara tuším niekde do Anglicka a teraz to padne aj Hanckovi

Reagovat
Witcher

Sparta byla strop na víc nemá

Reagovat
fsada

Proto hraje základ ve Feyenoordu a proto ho chce i koupit lepší klub , ty jsi teda jelito

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Beči

Reagovat
Neutron

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Nic není víc než Sparta.

Reagovat
Axelrose

Omlouvá tě jedině neznalost a zaslepenost

Reagovat
kilobyte

Přitom jsem to analyzoval tak objektivně.

Reagovat
Axelrose

Musím uznat, že to byla poměrně detailní a do poslední věty rozepsaná analýzy, dokonce jsem tam objevil i určité prvky objektivity. Za to tedy .

Nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že zejména první a taky ta poslední věta jsou poněkud zaujaté

Reagovat
Salfovic

A proč netrucuje jako jiní ?

Reagovat
Elliasson

Má rád Feyenoord a nějaký respekt k týmu. Přál bych si ho v Atletiku, ale pokud zůstane ve Feyenoordu a bude šťastný, tak jen dobře. Prozatimní alternativa je mladý Řek.

Hincapie nevěřím, že vyjde.

Reagovat
Messiáš

40 za nej Atletico neda, nicmene Hincapie bude dost mozna drazsi, tak bych se nedivil, kdyby to skoncilo tak, že nepřijde nikdo nebo se podepise znovu Hermoso. Ale třeba se mýlím, Hanckovi bych to přál a věřím, že by se prosadil

Reagovat
Elliasson

Varianta číslo 5 - Simeone vychová mladého Řeka a bude to.

Reagovat
Messiáš

Jj, on vypadá docela dobře.

Prachy už asi nejsou, navíc nebude tendence dávat více než za Le Normanda, takže ta varianta získává na síle

Reagovat
Elliasson

Viděl jsi nějaké přípravné utkání? Popravdě, ani jsem o něm nevěděl.

Reagovat
Messiáš

Jenom kousicek toho zápasu v Asii, kde Sorloth dal ve dvou minutách dva goly. Jinak to moc nestíhám, ale jde na něj chvála. Upřímně jsem ho ale také neznal. Ale jestli se Cholovi líbí a bude to zarputilec, co v tréninku nic neodflákne, tak by minuty mohl dostat. Je to lepší varianta než Lenglet..

Reagovat
Bandita_Harry

Snáď ho nevezmú do United

Reagovat
Neutron

Clanok o prestupe Hancka do Madridu, nikde zmienka o nejakom inom vaznom konkurentovi a ty vypotis, aby hlavne nesiel do United pricom nic nenasvedcuje, zeby sme vobec prejavili aspon poloseriozny zaujem

Reagovat
Bandita_Harry

Však sa o tom písalo že ho zvažujete, inak by som si ani nespomenul že existujete

Reagovat
Neutron

tak kluby zvazuju predpokladam desiatky az stovky hracov

Reagovat
fenixLFC

on ma ale pravdu ze ste to tu po prvych rumours rozoberali ako fajn alternativu na stopera aj laveho beka za fajn cenu

Reagovat
Neutron

Tak my tu mozeme rozoberat co chceme, oficialny zaujem o neho nebol.

Reagovat
fenixLFC

tak uz to je "oficialny" zaujem? hore pises este aspon poloseriozny. realitou proste je, ze s vami bol spajany vratane ceny, nie ze ho iba zvazujete. jasne, mozme sa bavit nakolko to bolo realne ale stale to nemeni nic na pochopitelnosti tej uvodnej spravy banditu, ze je mu jedno kam pojde ale aby nesiel k vam (aka je mu jendo ktory rumour je pravdivy, dufa ze nebude pravdivy ten spajajuci ho s vami)

Reagovat
Neutron

Realita je, ze bol spajany s x klubmi, od nas nebol ziadny zaujem iba rumours tak ako sa realne pisalo o milion dalsich hracoch, toto je realita a ak si chceme teda na tomto zakladat tak kludne, potom mozme rovno ku hocijakemu hracovi doplnit uplne random klub. Vratane ceny? Akoze myslis tu cenu, ktora sa spaja s hracom a nie s nejakou nasou udajnou ponukou?

Reagovat
Bandita_Harry

Celkom fajn debata David má vraj rád LFC dosť som sa zhrozil keď som to videl a keď už sa spájal snami predtým tak nechcel som aby skončil u vás. Inak Dubravkovi som to prial aby sa u vás presadil a aj iným Slovenským hráčom by som to prial

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Csaplárova past

Laporte by nebyl spatnou posilou

Reagovat
Phillipinho

Snad trosku pritlaci a ziskaji ho. Neco pres 30 mega by melo stacit.

Reagovat
Elliasson

Někde jsem četl, že abychom si mohli dovolit Dávida, tak je potřeba prodat Correu do Turecka. Taky doufám, že se zadaří a že Feyenoord snad přijde s nápadem koupit... třeba Martina Vitíka!

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Tak snad sa zadari a Hancko prestupi. Urcite by to bol obrovsky skok.

Reagovat
eder

Nepsalo se před časem, že si ho má vzít sebou Slot do Liverpoolu?

Reagovat
Bandita_Harry

To muselo byť veľmi dávno posledne sa písalo len Atletico a United

Reagovat
Neutron

Kde sa pisalo o United? Cely cas riesime de Ligta, o Hanckovi ak cosi islo tak na urovni Garaya alebo Sneijdera

Reagovat
Bandita_Harry

Neviem už z akého to bolo zdroja, ale postoval to sem niekto z vášho tábora tak som to bral ako relevantné, moja chyba

Reagovat
eder

Někdy před Eurem...

Reagovat
O.Giroud

Tak píše sa aj, že zem je plochá.

Reagovat
Neutron

Na ministerstve kultury maju v tomto jasno…

Reagovat
ignor24

Reagovat
Neutron

a nie?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

zbozne prianie slovenskych futbalovych novinarov z clickbaitovych webov

Reagovat
uff

Reagovat
Neutron

Reagovat
oli9

Tka je to Slovák... Může být kvalitní jak chce ale prostě oni budou smlouvat a všichni dát míň peněz.. To samé když je to Čech...

Byt to nějaký Angličan nebo Němec.. Tak už se solí 55 Mega s přehledem bohužel..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
tuny

Bral bych ho do Spurs jako cover na LB a LCB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele